Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Δεκεμβρίου 2014, 08:07

***Στη σκιά των βράχων

_Βουρλίτση  κάτσε καλά…αααα ;  Βάλτε μυαλό…οοο , το καλό που σας θέλω…ωωω !!!

_Tη μπαίνεις  εμένα τον βλάχο έτσι άγρια  ;  Κούλαρε  μπόϊς , απάντησε ο αντιδήμαρχος έργων στην προτροπή ενός συγχωριανού του , που από τότε που μαύρισαν οι οθόνες των τηλεοράσεων  έχει σπάσει τα τηλέφωνα .

Πρωί  είναι  ;  Mεσημέρι είναι ;  Βράδυ είναι  ντρί….ιιιιιιν , το τηλέφωνο .

_Δήμαρχε , κάνι τι θα κάντζ  …

_Έ…εεερε Σπύρο , αμάν ;   Κι΄ άλλι δεν πιάνουν σήμα αλλά ισύ παρά τσζς αδερφάκι μου , απάντησε ένα βράδυ , τι βράδυ , μαύρα μεσάνυχτα δηλαδή , όταν για εις μιαν εισέτι φορά ο Σπύρος , ο συγχωριανός του Αντιδημάρχου μας ,  βαρούσε τηλέφωνο .

_Άλλι μια μέρα πέρασι παλιόβλαχε κι πίσσα η αρμάδα . Τι θέλου κι πληρώνου ; Συμπλήρωσε μετά τον μεταμεσονύχτιο εξάψαλμο .

_Αυτό όλοι του πληρώνουμε , μη σκέπτεσε , επέμενε ο αντιδήμαρχος .

_Καλά ……αααα !!!

_Τι θες να πεις με το καλά…αααα αυτό ;

_Καλά…..αααααα!!!  Επανέλαβε ο Σπύρος , καθώς έκλεινε το τηλέφωνο .

_Βρε τι μπιλιά έπιασα , που αγαθή να ήταν η ώρα που ανακατέφκα … , σιγοψιθύρισε ο Αντιδήμαρχος φανερά εκνευρισμένος .

Τι  τ’ όθελε όμως και το μελετούσε . Κατά της τρείς το πρωί εκεί που ο άνθρωπος βρίσκονταν στις αγκάλες του μορφέα , ντρί….ιιιιιιιν  το τηλέφωνο .

Πετιέται πάνω  προσπαθεί να βγεί απ΄ το πάπλωμα , τίποτα  . Όσο προσπαθούσε , τόσο περισσότερο μπερδεύονταν . Ε , κάποια στιγμή εδέησε να βγάλει το κεφάλι και να προσανατολισθεί  στο χωροχρόνο .

_’Εχει γούστο ; ψέλλισε καθώς κοιτούσε την οθόνη του κινητού .

Έλα , ποιος ; Φώναξε .

_Βλάχε , ο Σπύρος είμαι . Ύπνο δεν έχω , τηλεόραση δεν έχω , πίσσα η αρμάδα  , ράδιο ντυπ  κατά ντυπ , χάπι πήρα τίπουτις κι΄ αυτό , μάλλουν είνι απ΄τα  ψεύτικα , τα γενόσημα  . Αν πάου έτσι θα παλαβώσου . Κάνι τι θα κάντζ γιατί αν έρθου κατ΄θα παθτς χνέρι γερό .Άκσις ; Γιρό , συμπλήρωσε και το έκλεισε .

_Βρε τα ξηράτιαμ , τι μη βρήκε τουν  έρμου , ψέλλισε ο αντιδήμαρχος καθώς ξαναέμπαινε κάτω από το ζεστό πάπλωμα  αλλά που να τον πάρει ο ύπνος . ‘Έφερε τρόϊρα , έφερε τρόϊρα , τίποτα . Χάραξε και ο αντιδήμαρχος ξάγρυπνος .

_Βρε τι τραβάω , βρε τι τραβάω , καθώς ανέβαινε  προς το δημαρχείο !!!

Θ΄ αλλάξω νούμερο , δε γίνεται , θα παλαβώσω σιγομουρμούριζε .

 

 Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Στην Αθήνα βρέθηκε την επομένη (τυχαίο  άραγε 😉 της συζήτησης του προϋπολογισμού 2015 στην Εθνική αντιπροσωπεία  ο δήμαρχος  Χρήστος Σινάνης .

Το κυριότερο  ραντεβού του δημάρχου με την κεντρική εξουσία  αυτό με τον Υπουργό Ανάπτυξης  Κώστα Σκρέκα .

Δήμαρχε , προκάνεις δεν προκάνεις  !!!

Άσε που πρέπει να ανοίξεις δρόμους με Κουμουνδούρου μεριά !!

…………………………………………..

 

*Εμείς αισθανόμαστε  άβολα  , προς ώρας  τουλάχιστον , να ασκήσουμε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή  και κάποιοι άμεσοι συνεργάτες   του δημάρχου δεν διστάζουν  να πουν ότι η δημοτική αρχή πεδικλώθηκε !!!

Δήμαρχε  , δεν τα λέω εμείς  αλλά οι άμεσοι  συνεργάτες σου .

Και για  να το λένε κάτι θέλουν να δηλώσουν οι άνθρωποι .

‘Ε , μετά  σου λένε φταίνε οι μούμιδες !!!  Όχι αγαπητοί μου , επί του προκειμένου , τουλάχιστον δεν φταίνε οι μούμιδες .

 

***Σοβαρά και εύθυμα

* Όποιοι  έσπευσαν να δηλώσουν την έκπληξή τους για  το γεγονός ότι  ο δήμαρχος  μετρούσε  με δρασκελιές  τον  χώρο του  εν δυνάμει  παρκινγκ στον χώρο του Ο.Σ.Ε , μάλλον δεν γνωρίζουν τον  δήμαρχο ο οποίος φύσει και θέση είναι ένας πρακτικός  άνθρωπος που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει  παραδοσιακές μεθόδους  για να λύσει σύγχρονα προβλήματα .

Αγαπητοί μου , παράδοση !!!

……………………………………………………….

 

*Το ότι ως έλληνες έχουμε έναν ιδιαίτερο τρόπο να  σχολιάζουμε  διάφορα  πράγματα είναι γεγονός  . Πόσο μάλλον που οι σχολιασμοί αφορούν την κάθοδο   του δημάρχου στην Αθήνα .

Πως σχολίασαν κάποιοι την κάθοδο του δημάρχου στο Κλεινόν  Άστυ ; Ότι παρά τα όσα ακούγονται συνδέεται με την ιστοσελίδα που  σχεδιάζει να δημιουργήσει  ο δήμος

Κύριοι έλεος , όχι και τόση καχυποψία ; Για τον Υπουργό πήγαινε αλλά τον πρόκαναν οι πολιτικές εξελίξεις .

 

***Εξ’  απορρήτων

*Μπορεί να άργησε , όπως ισχυρίζονται κάποιοι , αλλά δεν λησμόνησε . Μιλάμε για την δημοτική αρχή που  ενώ διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου εντούτοις  η Χριστουγεννιάτικη  διακόσμηση  μόλις  που ξεκίνησε  .

Αγαπητοί μου , είτε με γιρλάντες , είτε χωρίς γιρλάντες , σκούρα  τα πράγματα  !!! Αφήστε που όλοι τώρα  τρέχουν  για ψήφια  εν όψει εκλογών σε περίπτωση  βέβαια  που δεν βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας  ;

Καλά  μας Χριστούγεννα !!!

……………………………………………………….

 

*Έτοιμοι για «επανάσταση»  δείχνουν οι Διαβίτες καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν  γιατί η μελέτη που είχε εντάξει ο Βύρων Μπουτίνας  στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» δεν προτάθηκε από την νυν δημοτική αρχή .

Αγαπητοί μου , η εξήγηση είναι απλή , απλούστατη , έστω και να δεν θέλετε να την αποδεχθείτε .

Άλλο Μπουτίνας , άλλο Σινάνης  !!  Αφήστε που κι αυτές που προτάθηκαν κι αυτές που έμειναν στην απέξω  ένα και το αυτό !!!

Εκλογές μύρισαν πάπαλα τα έργα  . Με την καινούργια κυβέρνηση  τα σπουδαία !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη): Πρόεδρε , μη χολοσκάς με την χαθείσα μελέτη γιατί με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ……

ΠΡΟΣ Άλκη Αναγνωστόπουλο (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης ): Καλή η πρόταση σχετικά με τον προσδιορισμό του βοσκότοπου Αύρας αλλά νομίζω πως η εν εξελίξει διαδικασία του κτηματολογίου , έχει δώσει απάντηση ήδη .

ΠΡΟΣ Δημοτική αρχή : Δεν ξέρω αν είδατε το αποτέλεσμα  του  κλαδέματος των   δέντρων  της Τρικάλων τι ωραία δουλειά έγινε ;

ΠΡΟΣ  Χρήστο Κακούσιο(Πρόεδρο Αύρας ): Πρόεδρε , στις υπηρεσίες της Ε.Ε η έκταση του νομού είναι όσο η Θεσσαλία , η Θεσσαλία όσο η Ελλάδα και η Ελλάδα συνορεύει με Λιβύη.

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (πρώην πρόεδρο Βλαχάβας ): Πρόεδρε , πολύ ησυχία στο χωριό . Τι συμβαίνει ; Λύθηκαν τα προβλήματα ;

 

***Είπαν

( για τη νέα χρονιά )

«Καλή χρονιά εύχομαι αλλά όλα δείχνουν ότι το 2015 θα είναι χειρότερο από το 14…» .

Δημήτρης Γκανούλης

(πρώην δημ. σύμβουλος )

 

( για την τοπική αγορά )

«…τα πράγματα για τους επαγγελματίες δεν πάνε καλά . Μια μέρα γελάνε και τρεις     κλαίνε …» .

Θεολ. Μαντάρας

(πρόεδρος Εμπόρων )

 

 

( για την κάθοδο του δημάρχου στην Αθήνα )

«Ναι , ο δήμαρχος αναχώρησε το πρωί για Αθήνα αλλά δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο …».

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .