Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Νοεμβρίου 2017, 08:22

***Στη σκιά των βράχων

Πολύ μεγάλο θέμα έγινε το τραπέζι που αλληλοπρόσφεραν ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου και ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης στην Λάρισα μες στο κέντρο , παρακαλώ . Και ο απόηχος καλά κρατεί ακόμα με τα ερωτήματα και τα πειράγματα προς αμφότερους τους συνδαιτυμόνες να δίνουν και να παίρνουν .

_Πρόεδρε , καλά τα ψάρια της Λάρισας ;  Ρώτησε  ένας συγχωριανός του στο «ΚΑΛΑΜΙ» , όπου  ο πρόεδρος πήγε να κόψει τη λιγούρα .

_Δε μ΄ αφήνεις στην ησυχία μου αγαπητέ να απολαύσω τα σουβλάκια  μου , απάντησε ο πρόεδρος καθώς είχε δαγκώσει ένα απ΄ τα σουβλάκια  και τραβούσε .

_Εγώ να σ΄  αφήσου , αλλά τι τζιάπι θα  δόκς στουν κόσμου δεν ξέρου . Άκου ψάρια στη Λάρσα με τον Σακελλαρίου ;  Συμπλήρωσε ο Καστρακινός .

_Αμάν βρε παιδιά ,  μου τα βγάλατε ανάλημα αυτά τα ψάρια , έλεος πια , «ήταν καλά τα ψάρια»  ο ένας  , «στο λαιμό να σου καθίσουν» , ο άλλος . Τί έκανα επιτέλους ;  Βρέθηκα με τον πρώην Δήμαρχο στη Λάρισα και καθίσαμε σε μια ψαροταβέρνα να πιούμε ένα τσιπουράκι . Είναι κακό ;

_Είπα ιγώ πρόιδρι ότι είνι κακό ; Αλοίμουνου , μια χαρίτσα  έκανις . Αλλά να σ΄ έβλιπι απου καμιά μιριά ο Σινάντζ δεν ξέρου τί θα γίνουνταν μαναχά !!!

_Γιατί βρε παιδιά το πάτε πολιτικά το θέμα ; Δεν είναι όλα πολιτικά . Ζωντανοί άνθρωποι με αισθήματα είμαστε …. Και εγώ  το ξέρετε , είμαι πάρα πολύ αισθηματίας , συμπλήρωσε ο πρόεδρος τινάζοντας μια κούπα κρασί μαύρο Καστρακινό νέας σοδειάς .

_Βρε αισθηματίας μπορεί να είσαι αλλά και ο Σινάντζ , είναι λίγου αψύς  , ξέρς . Τήρα μη σι πει ξιού !!!

_Ου Δήμαρχους ; Θα πεί ιμένα ξιού ; Έ…εεε ρε λαέ βασανισμένε , μονολόγησε ο πρόεδρος ρίχνοντας κάτω ακόμα μια κούπα κρασί .

_Σιγά πρόεδρε , θα σι πειράξι , σχολίασε ο Καστρακινός συνομιλητής του προέδρου .

_Τί να κάνου , τί να κάνου , μ΄ αυτά π΄ ακούου . Ψάρια φάγαμι, δε φάγαμι χαβιάρι ;Έλεος !!!  Βρε τι με βρήκε τον φουκαρά , μουρμούρισε ο πρόεδρος ρίχνοντας μονορούφι ακόμα μια κούπα κρασί . Άντι , να ζήσω να με χαίρεστε , συμπλήρωσε και τίναξε έξω .

   ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

* Ένα αδέσποτο έμεινε υποστηρίζουν   από την δημοτική αρχή που γυροφέρνει στο γύρω απ΄ το Δημαρχείο , Αντιδήμαρχε δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω αλλά το μεσημέρι της Δευτέρας  τέσσερα μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά γυρόφερναν μια ομάδα τουριστών ομολογώ χωρίς άγριες διαθέσεις . Εκτός αν εννοείτε ότι ένα μόνο επιθετικό έμμεινε οπότε πάω πάσο . Όμως Αντιδήμαρχε πρόσεξέτο γιατί είδες τι έπαθε ο συνάδελφόσου Αντιδήμαρχος δε δήμο της Στερεάς Ελλάδας .

…………………………………………………………….

*Αν και οι εκλογές για την ανάδειξη  του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι προ των πυλών εντούτοις δεν διαπιστώθηκε  έντονη κινητικότητα . Πάντως   στα στέκια όπου συναγελάζονται  σοσιαλιστές , κεντρώοι , κεντροαριστεροί ,ποταμίσοι , η μόνιμη ερώτηση που θέτουν είναι αν πάνε να ψηφίσουν . Ένας πάντως εκ των ερωτώμενων έδωσε σκληρή αλλά πληρωμένη απάντηση  άδοντας το γνωστό λαϊκόν άσμα «Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί» . Τι να πω . Πείραμα είναι όλα παίζουν . Και η επιτυχία και η αποτυχία . Σημασία όμως έχει η προσπάθεια !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Ρώτησα γνώστη των εσωτερικών  δρώμενων της πλειοψηφούσας  Δ.ΟΜ. περί των επικείμενων αλλαγών στα πόστα των Αντιδημάρχων . Πολλά και ενδιαφέροντα , ομολογώ τα σενάρια  που μου ανέπτυξε αλλά  εκείνο που με εξέπληξε είναι ότι ο Ανδρέας  Καλτσούδας  φέρεται να  βρίσκεται στο κάδρο  Αντιδημαρχοποίησης  αλλά κάνει το δύσκολο   . Εν αντιθέσει με τον Δημήτρη Βουρλίτση που την αναμένει  καρτερικά  . Ανδρέα στην πολιτική  επειδή τώρα είναι και αύριο όχι , ότι σου προσφέρεται το αρπάζεις  και από θέση ισχύος ποια επιβάλεις τους όρους σου !!!                                                    ………………………………………………………………..

*Καλαμπακιώτης μου ζήτησε να τον απαντήσω σχετικά με τις εργασίες διαμόρφωσης που γίνονται εντός της κοίτης του Πηνειού άνωθεν  και κάτωθεν της γέφυρας . Αγαπητέ μου τι να σου πω . Ότι βλέπεις βλέπω . Αλλά το ερώτημα δεν είναι αυτό . Το ερώτημα είναι ότι αν δεν είχαμε παρατεταμένο Καλοκαίρι αλλά έντονο Φθινόπωρο με βροχές και το ποτάμι κατέβαζε δεν θα τα έπαιρνε σβάρνα όσα έχουν γίνει ; Και επειδή όσο και να επιμένει βροχές θα  έχουμε , μήπως πρέπει να επισπευσθούν οι εργασίες ;

***Εξ΄  απορρήτων

*Τον «χάνουμε» , λένε οι πληροφορίες μου , τον Κώστα Ράντο καθώς αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία του ανεψιού του που τα δημοσιεύματα θέλουν να κατέρχεται υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Αττική . Κώστα , αληθεύει η πληροφορία ή ράδιο αρβύλα ; Αγαπητέ μου , τον  Δήμαρχο τον ρώτησες ;Και αν ναι , τι σου απάντησε ; Εγώ πάντως σου λέω να προσέχεις αυτά τα σχόλια γιατί μπορεί να υποκρύπτουν σκοπιμότητα ενόψει των Αντιδημαρχοποιήσεων !!!

……………………………………………………………

*Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στοχεύοντας να κάνει την πόλη των Τρικάλων και γενικότερα τον Δήμο καινοτόμο . Πάντως η πρωτοβουλία με την αποτροπή του καπνίσματος στ κλειστούς δημόσιους χώρους βρίσκει απήχηση και στην Καλαμπάκα  αφού ήδη ένας καταστηματάρχης δεν επιτρέπει το κάπνισμα  στο μαγαζί του . Δεν ξέρω αν και  ποιος αντιδήμαρχος έχει την ευθύνη αλλά κάτι να γίνει και στον Δήμο  Καλαμπάκας ; Αλλά πώς να γίνει όταν όλοι μετράνε το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας ;

***Είπαν

(Για το κονάκι της Περιστέρας    )

«…πρέπει να υποχρεωθούν οι ισχυριζόμενοι ως ιδιοκτήτες , να προστατέψουν το μνημείο…» .

Νίκος Γκούμας

(Μέλος Επιτροπής για το κονάκι )

 

(Για τις εκλογές στον Κεντροαριστερό Φορέα)

«…το στοίχημα που τίθεται είναι να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι   …» .

 

Λώρεν Κασσοπούλου

(Επικεφαλής εκλογών Κεντροαριστερού Φορέα για τον Ν. Τρικάλων  )

 

( Για ασκητήρια στα ¨άλλα Μετέωρα)

«… ¨αναλαμβάνω πρωτοβουλία για την αναστήλωση ασκητηρίων της περιοχής μου   …»

Γιώργος Τσεκούρας

( πρώην Πρόεδρος Βλαχάβας )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (πρώην Πρόεδρο Βλαχάβας): Πρόεδρε , είδες ο Καραμήτρος στον Κορυδαλλό ; Την «τσίμπισε» , την αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων . Θα μου πεις ας είναι καλά ο γαμπρουλιάς !! Τι να γίνει , η πολιτική περνάει από γαμπρούς και κουμπάρους !!!

ΠΡΟΣ Αποστόλη Γκαντέλα (Μέλος Δ.Ε Ομάδας  Πρωτοβουλίας Χασιωτών):Άντε και γρήγορα να βοηθήσει ο άγιος Νικόλαος να βρείτε χρηματοδότη της μελέτης .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα(Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας): Πρόεδρε , καλή δουλειά στην νέα εκδήλωση αλλά το περιεχόμενό της ποιο ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην ΔημοτικόΣύμβουλο): Σώτο , τί λέει ο αγώνας του Ραγκούση ; Αλλά ότι και να γίνει σημασία έχει το ταξίδι και όχι το αποτέλεσμα ,ε ;

ΠΡΟΣ Αντιδημάρχους : Δεν ξέρω σε ποιανού είναι η ευθύνη των καταστημάτων εστίασης , αλλά μήπως να αναλάβετε πρωτοβουλία για no smoking ;

  • george nik

    Πολυ αγαπη για τον χοντρο διακρινω.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .