Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Οκτωβρίου 2017, 08:19

***Στη σκιά των βράχων

_Κωστάκι , αλήθεια την έδωκις προσκαλητήριου ;

_Που  κι τί  προυσκαλητήριου  να δώσω μπάρμπα – Γιάννη ;

_Άρα διάβασα μια μέρα στην ιφημιρίδα ότι προυσκάλτσις την Κουντουρά να έρθι στην Καλαμπάκα , κι λέου,  πρά…αααβου Κουστάκη ;

_Μπάρμπα –  Γιάννη Υπουργός Τουρισμού είναι , εμείς τουριστική περιοχή είμαστε , να μην την προσκαλέσω ;

_Μώρε …εεε , άριστα έκανις , σι κατηγόρσα ιγώ ; Ίσια , ίσια σ΄είπα μπράβου , συμπλήρωσε ο μπάρμπα – Γιάννης εκ χωρίου Διάβας ορμώμενος .

_Έ , δε λέω ότι με κατηγόρησες , αλλά με κάνει μεγάλη εντύπωση ότι απ΄όλα όσα συμβαίνουν στην  περιοχή βρήκες να με ρωτήσεις αν προσκάλεσα την Κουντουρά . Μου κάνει εντύπωση μεγάλη πράγματι πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Αθλητισμού .

_Κουστάκημ , τί να ρουτήσου άλλου,  φουτουγαφί δίπλα  δίπλα είδα , λέου τι δλιά έχι ου Κουστάκς μ΄ αυτήν . Για δαύτου , αλλιώς τι μη νιάζι ιμένα …..

_Μώρε κάτι θές να πεις εσύ αλλά δεν το λές , απάντησε ο Κώστας Ράντος  γελώντας .

_Όχι Κουστάκημ , όχι παλικάριμ , τίπουτις , τί  να που ιγώ , ξέρου ιγώ τί γίνιτι ; Αλλά δεν τ΄ αφίντζ αυτά τώρα να ση ρουτήσου κάτι άλλου ;

_Να με ρωτήσεις ό,τι θες μπάρμπα – Γιάννη , ό…oooτι  θες .

_Κα’  σιαπού θα βαϊσουμι τώρα Κουστάκη ;

_Τί….ιιιι ; Καλά , τί  ερώτηση είναι αυτή   μπάρμπα – Γιάννη  με εκπλήσσεις .

_Γιατί Κουστάκη σι ι…ιιικπλή….. , πως του είπις αυτό , δεν μπουρού κι να του που κιόλας ;

_Μα εσύ ένας παραδοσιακός Διαβίτης  εθνικόφρον  ανά πάμ παπαντάμ , να ρωτάς αυτά τα πράγματα ; Σινάνη και τα μυαλά στα κάγκελα !!!

_Σινάνη , κι στην κλούτσα ;

_Γιατί υπάρχει καμία αμφιβολία ;

_Ξέρου γω βρε πιδίμ , έχουμι κι΄ άλλουν  χωριανό .

_Ά…αααα , μπάρμπα  – Γιάννι , πολύ ενημερωμένο σε βρίσκω . Μώρε μπράβ…αααβο , αναρωτήθηκε με έκπληξη ο Αντιδήμαρχος .

_Γιατί μη πιρνάς Κουστάκημ  , για κανένα χαϊβάνι που δεν ξέρι που παν τα δυό ;

_Όχι , προς Θεού , δεν είπα αυτό , με παρεξήγησες . Λέω μπράβο που τα ξέρεις όλα . Αυτό λέω , απάντησε υπό τύπον δικαιολογίας ο Αντιδήμαρχος .

_Δηλαδή Σιννάνι κι στην κλούτσα  Κουστάκη ;

_Όπως το είπες ακριβός μπάρμπα – Γιάννη .

  ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Γεγονός το φυσικό αέριο για την Καλαμπάκα έστω κι΄ αν πολλοί δεν το πίστευαν ότι θα μπορούσε να συμβεί  .Στην προχθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες  κατασκευής του δικτύου για τα πρώτα τρία χιλιόμετρα περίπου . Άντε μπας και απαλλαγούμε από την βάσανο του κόστους θέρμανσης με πετρέλαιο που αποτελεί μεγάλο βάρος για τα νοικοκυριά  της περιοχής μας σε εποχή κρίσης .

……………………………………………………

*Όπως και να το κάνουμε όταν ένα έργο γίνεται σε οργανωμένο πολεοδομικό συγκρότημα δημιουργεί κάποια αναστάτωση και κάποια προβλήματα στην ζωή των κατοίκων . Αλλά τί  να κάνουμε  ουδέν καλόν αμιγές κακού . Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις . Όμως και μόνο στη σκέψη ότι θα πίνουμε καθαρό και υγιεινό νεράκι  γκλου , γκλου ,γκλού  , Τι να γίνει  , θα υποφέρουμε την όποια αναστάτωση πιθανόν να προκαλέσουν οι εργασίες ανακατασκευής !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Λογική , λογικότατη η σκέψη  της μετονομασίας του οικισμού «Πλατάνιστος» σε Κουτσούφλιανη . Είναι δυνατόν  να έχει γραφτεί η  ποιο ένδοξη σελίδα  της σύγχρονης Ελληνικής  Ιστορίας  με το ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανής που συγκίνησε την τότε Ευρώπη , ποιητές , διπλωμάτες και πολιτικούς , και να μην φέρεις το όνομα του χωριού εκείνης της εποχής ; Γι΄ αυτό μπράβο για την πρωτοβουλία και μακάρι η ειδική επιτροπή του Υπουργείου να κατανοήσει  την αναγκαιότητα και να επαναφέρει την ιστορική ονομασία του χωριού .

………………………………………………………………..

*Λοιπόν , τα σκουπίδια που παράγουμε στην Ελλάδα  είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες . Εκείνοι όμως βρήκαν τρόπους και να τα μειώνουν σταδιακά και να τα διαχειρίζονται και κυρίως να τα αξιοποιούν έχοντας κέρδος και όχι χασούρα . Το κυριότερο δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον . παράπονα , λέει , γιατί μυρίζουν οι κάδοι απορριμμάτων . Έμ άμα εμείς πάμε και απορρίπτουμε ότι θέλουμε δε θα μυρίζουν οι   κάδοι ; Θα μυρίζουν και θα ζέχνουν !!! Γι΄ αυτό λίγη προσοχή περισσότερη θα βοηθούσε , πιστεύω .

***Εξ΄ απορρήτων

*Με τον ερχομό του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Σακελλαρίου από την Αγία Πετρούπολη , μάλλον ολοκληρώνονται και τα ταξίδια των αυτοδιοικητικών μας για  φέτος τουλάχιστον  και ξεκινούν , άλλα «ταξίδια» που έχουν να κάνουν με τας εκλογάς  για την ανάδειξη των νέων αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης . Θα μου πείτε νωρίς είναι . Ναι αλλά τα προπαρασκευαστικά  πολιτικά αναπιάσματα των προζυμιών  σιγά – σιγά θ’ αρχίσουν . Άντε για να αποκτήσουν και κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τοπικά κοινωνικοπολιτικά μας δρώμενα .

……………………………………………………

*Τε τα τετ συνομιλία είχε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας  στο περιθώριο των διαδικασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που έγινε στη Λάρισα με την παρουσία του Πρωθυπουργού παρακαλώ . Πάντως ο κ. Μπουτίνας τον ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς του . Αγαπητέ Γιάννη πολύ καλές αυτές οι συναντήσεις  και βοηθούν . Τί είδες όμως . Κοιτάει λίγο προς την περιοχή μας ή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κάτω απ΄τ’  αυλάκι , που λέει ο λόγος ;

 *** Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Ζησόπουλο (Πρόεδρο Σκεπαρίου) : Πρόεδρε , δεν ακούγεσαι . Γιατί ; Τίποτα δεν συμβαίνει σα Χάσια τέλος πάντων ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Επικεφαλής μείζονος αντιπολιτεύσεως): Τελικά φεύγοντας για Αγία Πετρούπολη , ποιόν άφησες στο πόδι σου να εκπροσωπεί την παράταξη ;

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα – «τσουκάτο» (ταβέρνα «τα Χάσια») : Τελικά αγαπητέ μου , δεξιοί , κεντρώοι , σοσιαλιστές , εκσυγρονιστές , ΣΥΡΙΖΑ(ιοι) , κουμουνιστές όλους εκεί τους μαζεύεις . Τελικά μήπως πρέπει να το μετονομάσεις σε μικρή βουλή ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , πολύ σιωπή έπεσε στην Αύρα . Τι γίνεται ;

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (πρόεδρο Βασιλικής): Προεδρίνα , ευτυχώς δεν είχες Βεβαίωση γιατί έτσι όπως με στρίμωξε ο Μπούρας θα υπέγραφα !!

***Είπαν

(Για την αντικατάσταση των Αντιδημάρχων )

«….όσοι θέλουν να γίνουν Αντιδήμαρχοι και έχουν όρεξη για δουλειά … ας με ενημερώσουν ….» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος Καλαμπάκας )

 

(Για την φωτιά στο δάσος Βασιλικής )

«…είναι ψέμα  να λέει ο Αντιδήμαρχος ότι δεν συμμετείχα στην κατάσβεση …» .

Βάϊος Ζιάκας

(Πρώην Δήμαρχος Βασιλικής)

 

( Για την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη )

«… Πρόκειται για μια υπέροχη πόλη αλλά υπάρχει και εκεί μεγάλη φτώχια …»

Δημήτρης Σακελλαρίου

( Πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας  )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .