Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Οκτωβρίου 2017, 08:24

..***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , τί  λέει η Ομάδα ; Ρώτησε εις μιαν εισέτι φορά  κάθε που βρίσκει τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη  Σακελλαρίου,  γνωστός Καλαμπακιώτης ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις κάτι που δεν είναι άσχετο με το ερώτημα που θέτει όταν τον συναντά .

_Σ’  αρέσει η θολούρα…ααααα  , κι΄ άσε τώρα το όψιμο ενδιαφέρον για την ομάδα , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος κουνώντας ρυθμικά το κεφάλι και μειδιώντας σκάζοντας ένα χαμόγελο που έφτανε μέχρι πίσω σ΄ αυτιά του .

_Γιατί βρε Δήμαρχε , με παρεξηγείς . Άκου  θολούρα ; Ρωτάω από ενδιαφέρον και μόνο από ενδιαφέρον .

_Μα δεν το ξέρω . Το ξέρω , από ενδιαφέρον και μόνο από ενδιαφέρον .

_Ά  γεία  σου . Λοιπόν , πως πας ;

_Με τα ποδαράκια  , επέμενε συνεχίζοντας το τρολάρισμα ο πρώην Δήμαρχος .

_Εκείνον  τον Νικόλα , τον έχεις στη ομάδα ;

_Ποιός είNαι ο Νικόλας .

_Έ…εε  βρε Δήμαρχε , να είχες και πολλούς  θα έλεγα , έναν έχεις και ρωτάς ποιόν Νικόλα ;

_Ξέρεις τί μου κάνει εντύπωση αγαπητέ ;

_Tί  Δήμαρχε ;

_Από όλους τους συνεργάτες μου πως επέλεξες να ρωτήσεις για τον Νικόλα , μου λες ;  Έτσι για να βγω από την απορία , συμπλήρωσε ο πρώην Δήμαρχος .

_Ορίστε τώρα . Τί  πως τον επέλεξα , δεν το καταλαβαίνω  .Είναι φίλος μου γι’ αυτό ρωτάω .

_Να το πιστέψω ;

_Απόλυτα .

_Καλά…ααααα !!! Λοιπόν για να σε βγάλω απ΄ την αγωνία και επειδή έχεις πολύ καιρό να τον δεις ,  καλά είναι .

_Τώρα μάλιστα , με φώτισες . Για την υγεία του ρωτάω ;

_Γιατί ρωτάς ;

_Πολιτικά ρωτάω πως είναι Δήμαρχε , μην κάντζ  τουν μούτου να κρίνι !!!

_Ά..ααα πολιτικά ρωτάς ; Καλύτερα δε γίνεται .Σε κάλυψα ;

_Είσαι σίγουρος Δήμαρχε ;

_Με χέρια και με ποδάρια .

_Έρχεται στην ομάδα ;

_Πρώτος  έρχεται , τελευταίος φεύγει .

_Ο Νικόλας ; Έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος ;

_Ναι σου λέω…ωωωω !!!

_Από πότε έχεις να τον δείς ;

_Για κάτσε να σκεφτώ ……

_Σκέψου , μέτρα , βγάλε τα τεφτέρια  και πάλι λάθος θα κάνεις , σε προειδοποιώ .

_Μ…μμμμμ , έχς δίκιου έχου λίγου πουλύ .

_Θες να σου πώς κάτι Δήμαρχε ; Θα κάντζ πολύ καιρό για να τον δεις !!!

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Μετά την επιστροφή από το ταξίδι στην Κίνα και την ενασχόλησή του μετά της εκλογής του νέου ποιμενάρχη μας , ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης επιστρέφει δριμύτερος στα ζητήματα του δήμου . Από την άλλη ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου αναχωρεί για την Αγία Πετρούπολη !! Άμα τη επιστροφή ενασχόληση με τα εσωτερικά της ομάδος κι΄ αυτός . Άντε για  να έχουμε να γράφουμε κι΄ εμείς !!!

…………………………………………………..

*Χώματα και διαμόρφωση χώρου  στην στροφή προς Επ. οδό Διάβας – Αμπελίων , είδα να συντελείται  . Αν μεν πρόκειται για εναπόθεση μπαζών κακώς εναποτέθηκαν στο σημείο . Αν πρόκειται για ενέργεια του Δήμου στο πλαίσιο ανάπλασης του χώρου καλώς . Αλλά φρονώ ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στην ανατολική πλευρά του δρόμου ώστε να αποτελεί μια ενότητα ένθεν και ένθεν !!! Ωστόσο η αξιοποίηση της παρα – Πήνειας ζώνης παραμένει ένα έργο – πρόκληση για την τοπική ανάπτυξη .

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας, αλλά και στις κορυφές των υψηλότερων βουνών της βορείου Ελλάδος κυρίως με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν νωρίς – νωρίς την εμφάνιση τους και τους ανθρώπους να πρέπει να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης  στα σπίτια .Έ , εδώ που τα λέμε με ένα ευρώ καί , το λίτρο , καταλαβαίνετε γιατί υπάρχει η ανησυχία στον κόσμο . Βλέπω τα μαγκάλια να έχουν την τιμητική τους ξανά !!

………………………………………………………..

*Αν και οι πληροφορίες θέλουν τον Δήμαρχο να έχει κάνει τις επιλογές του όσον αφορά τις αλλαγές στις θέσεις Αντιδημάρχων , εν τούτοις ακόμα δεν εξήλθε λευκός καπνός από τον μπουχαρί του δημοτικού μεγάρου . Δήμαρχε , δεν ξέρω αν και ποιες επιλογές έκανες αλλά να σου πω την μαύρη αλήθεια οι επιλογές αυτές  ισοδυναμούν  με σταυρόλεξο για δυνατούς  λύτες . Εκτός κι΄ αν τα σταυρόλεξα είναι η αδυναμία σου οπότε πάω πάσο και προχώρα στο παρασύνθημα !!

 ***Εξ΄  απορρήτων

*Εξόχως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική  η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις μορφές απάτης που μετέρχονται διάφοροι επιτήδειοι για να υφαρπάζουν χρήματα . Ακούστε λοιπόν : Έχουμε απάτη  από οικιακές βοηθούς  , απάτη από μούφα υπαλλήλους δημοσίων οργανισμών , απάτη με το πρόσχημα διορισμού στο δημόσιο , απάτη με πρόσχημα την διευθέτηση προσωπικών υποθέσεων , απάτη με πλαστές διαθήκες , απάτη με συνδρομές σε φιλανθρωπικά σωματεία , απάτη με πώληση αυτοκινήτου σε συμφέρουσα τιμή και πάει λέγοντας . Γι΄ αυτό προσοχή  η απάτη πάει σύννεφο !!!

……………………………………………………………….

*Πολλά τα ερωτήματα από πολλούς Καλαμπακιώτες αναφορικά με την έναρξη των εργασιών εκτέλεσης της εργολαβίας αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης. Οι άνθρωποι ερωτούν εύλογα να πληροφορηθούν τα γιατί και τα πως . Αγαπητοί μου εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι να μεταφέρω το αίτημα της ενημέρωσης στην τοπική εξουσία και να προτείνω κοινή συνέντευξη τύπου αναδόχου , δημάρχου και τεχνικών υπηρεσιών . Καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης  , δε λέμε ; Έ , ας τον ενημερώσουμε !!!

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού): Αγαπητέ συναντήθηκες με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Κουντρουρά και δεν φρόντισες να βγάλεις φωτογραφία ; Λάθος , λάθος , λάθος !! Εμ πώς θα φτιάξουμε το προεκλογικό έντυπο ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , με τις κουβέντες που άκουσα να κάνει ο Δήμαρχος όσον αφορά το ψηφοδέλτιο στο Καστράκι , μάλλον σε βλέπω στο κεντρικό ψηφοδέλτιο !! Άντε καλόν αγώνα !!

ΠΡΟΣ Αθανάσιο Κύρο (Πρόεδρο  Διάβας ): Άντε Πρόεδρε , το τσίμπισες το παρκάκι στην παρα- Πήνεια ζώνη !!

ΠΡΟΣ Χαράλαμπο Ζούζουλα(πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Μπάμπη , ξεκίνα να μαζεύεις  ψήφια . Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Πρόεδρο Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Γιάννη , που θα γίνει  το τραπέζι ; Στον Άραδο μήπως ;

***Είπαν

(Για την βράβευση της Ακαδημίας Αξιών στην Γερμανία )

«….Θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά τις Ανθρώπινες Αξίες που δίδαξαν οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Σωκράτης , ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης ….» .

Ιωάννα Ζαχαράκη

(Πρόεδρος της Ακαδημίας Αξιών)

(Για την εκλογή του ως Μητροπολίτης στην Σταγών και Μετεώρων)

«…Θέλω να με δείτε  και μετά  να με κρίνετε όσο αυστηρά θέλετε …» .

 

 

κ. Θεόκλητος Λαμπρινάκος

(Νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων)

 

( Για τα εγκαίνια του Γεωλογικού Μουσείου Καστρακίου)

«… Περιμένουμε την ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη και αμέσως θα εγκαινιάσουμε του Μουσείο…»

Χρήστος Μιχαλάκης

( Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τρικάλων )

  • ΟΧΙάς

    «Ωστόσο η αξιοποίηση της παρα – Πήνειας ζώνης παραμένει ένα έργο – πρόκληση για την τοπική ανάπτυξη .»
    Στο προεκλογικό πρόγραμμα ο δήμαρχος είχε την ανάπλαση του πλατανόδασους το οποίο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου κατάντησε σταβλόδασος. Όσο για την γέφυρα μόνο εθισμένοι στην μπόχα της κοπριάς μπορούν να περάσουν με τα πόδια η ανοιχτό παράθυρο.

  • Speedy Gozales

    «ΠΡΟΣ Αθανάσιο Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ): Άντε Πρόεδρε , το τσίμπισες το παρκάκι στην παρα- Πήνεια ζώνη !!»
    Και τι παρκάκι όλo αρώματα eau de parfum prevedi!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .