Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Οκτωβρίου 2017, 08:16

***Στη σκιά των βράχων

_Καλημέρα λεβέντες  πέρα για πέρα , τσίστ  φατς ;  Χαιρέτησε μεγαλοφώνως ο Δημήτρης Βουρλίτσης που το τελευταίο διάστημα πύκνωσε την παρουσία του στο Δημοτικό κατάστημα και φυσικά στην Καλαμπάκα   .

_Καλημέρα  Δημήτρη , απάντησε η Αντιδήμαρχος  έργων Μαρία Φροσυνάκη από το  γυάλινο  γραφείο της . Πάλι εδώ ; Ρώτησε .

_Τί να κάνουμε  Μαρία , έχουμε και μια αδυναμία , κακό είναι ;

_Όχι , προς Θεού . Κακό ; Τί  κακό , καλό είναι , εμείς χαιρόμαστε να σε βλέπουμε , συμπλήρωσε η Αντιδήμαρχος με νόημα .

_Τώρα Μαρία , χαίρεστε , δε χαίρεστε , εγώ έχω μια αδυναμία , απάντησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Κατάλαβα , η αδυναμία σου φέρει το όνομα Ανδρέας μήπως ;

_Ά……αααα , ο Ανδρέας (εννοεί τον Ανδρέα Καλτσούδα ) , είναι αδερφός , τον έχω πράγματι αδυναμία , αλλά αυτήν είναι η δεύτερη στη σειρά . Τέλος πάντων , άλλη κουβέντα αυτήν Μαράκι . Ο Γενικός δεν είναι εδώ σήμερα ;

_Μη μου πεις ότι ο Γενικός είναι η πρώτη αδυναμία  σου ; Αναρωτήθηκε η Αντιδήμαρχος γελώντας .

_Όχι βρε  Μαριώ , μην το δένεις κόμπο κι΄ εσύ ότι λέω . Τον θέλω για υπηρεσιακό θέμα . Ο Ράντος  ; Ούτε αυτόν βλέπω να είναι εδώ , τί  γίνεται  , λάκσαν ούλοι ; Πρόσθεσε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Ά…… , ούτε που θα τους βρεις για καμιά βδομάδα , απάντησε η  Αντιδήμαρχος .

_Γιατί  τους έδωσε άδεια ο Δήμαρχος ;

_Όχι , άδεια δεν τους έδωσε αλλά κάνουν εντατική προγύμναση εις την Κινεζικήν γλώσσαν , απάντησε  η Μαρία Φροσυνάκη.

_Θα με δουλεύεις Μαρία .

_Εγώ να σε δουλέψω ; Να, αν δεν με πιστεύεις ρώτα την Μαρία (εννοεί την έτερο Αντιδήμαρχο Μαρία Κουκουράβα -Γκαραγκάνη) που εκείνη την ώρα έμπαινε στο γυάλινο  γραφείο.

_Για ποιό πράγμα λέτε βρε παιδιά ; Ρώτησε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  .

_Να , ο Δημήτρης ψάχνει τον Γενικό Κι τον Κώστα .

_Ξέχνα τους Δημήτρη , προγυμνάζονται στα Κινέζικα και δεν αδειάζουν  .

_Σώ…ωωωπα βρε κορίτσια , μη με ζουρλαίνετε . Άκου κινέζικα ; Μα μαθαίνονται τα κινέζικα;

_Μαθαίνονται , άλλωστε ο Γιώργος και ο Κώστας  είναι φιλομαθείς , απάντησαν με μια φωνή οι δύο  Αντιδήμαρχοι .

                                                                                                                              ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Στο εδώλιο  δικαστηρίου κλήθηκαν να καθίσουν οκτώ αντιδήμαρχοι  τριών δήμων του Νομού Καστοριάς κατηγορούμενοι για παράνομες παιδικές χαρές στους δήμους τους . Ως γνωστόν σύμφωνα με το νόμο οι παιδικές χαρές πρέπει ποια να είναι πιστοποιημένες και να έχουν πιστοποιητικό ISO . Βρε πως άλλαξαν τα αυτοδιοικητικά πράγματα…ααααα!!! Άσε που μπορείς να μπλέξεις και να μην ξεμπλέκεις . Κώστα Ράντο τ΄ ακούς ; Γι΄αυτό προσοχή , δεν παίζουμε μ΄ αυτά τα πράγματα !!!

……………………………………………………..

*Απευθείας αεροπορική γραμμή ΠΕΚΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ  με πρώτο επιβάτη την κυρία Μπαζιάνα , την συμβία του Πρωθυπουργού για , πού κατέβηκε κομψότατη από τη σκάλα της πρώτης πτήσης !!! Βρε ποια κυβέρνηση και πράσιν΄ άλογα  μου λέτε , ας μην πήγαινε ο Σινάνης στην Κίνα και  σιγά μη βλέπαμε απευθείας αεροπορική σύνδεση από ΠΕΚΙΝΟ και τούμπλαλιν .  Τί ; σύμπτωσης ; Όχι δα !!! Πάντως όποιος και να ενήργησε σημασία έχει ότι πρέπει το Χειμώνα να μάθουμε Κινέζικα !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Σας ταλαιπωρεί τριχόπτωση; Ρακί  . Ναι , πολύ καλά  διαβάσατε , ρακί . Δεν το λέμε εμείς  το λένε κάποιες έρευνες  που έχουν γίνει για την τριχόπτωση . Αλλά  προσοχή μην το πιείτε , απλά λουστείτε  αφού όμως  πρώτα το ανακατέψετε  με  100 ml αποσταγμένο νερό , 60 ml ρακί ή τσίπουρο , Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου 20 σταγόνες , Αιθέριο έλαιο μέντας 20 σταγόνες , αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου 20 σταγόνες ,  4 Ράβδοι κανέλλας. Προσοχή , μην το πιείτε , λουστείτε . Βρε τί θ΄ ακούσουμε ακόμα !!!

…………………………………………………….

*Πήγε λέει το ειδοποιητήριο για τον ΕΝΦΙΑ αλλά ο υπόχρεος είχε αναχωρήσει για τα επουράνια . Έ , τι να κάνει και ο δισέγγονος  πήρε το ειδοποιητήριο και το κόλλησε στον τάφο της  προγιαγιάς του στέλνοντας το εξής σημείωμα στην εφορία : Μόλις έλαβα και με καθυστέρηση το ειδοποιητήριο για τον ΕΜΦΙΑ της προγιαγιάς μου . Εγώ της το πήγα αυτή δεν ξέρω τι θα κάνει»!! Βρε τι σου είναι αυτοί οι έλληνες !!!

……………………………………………………..

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Τι νομίζετε ότι λένε τα συμπεράσματα έρευνας για την κακοποίηση ζώων ; Σύμφωνα με τα συμπεράσματα  συνήθως οι δράστες κακοποίησης  ζώων , συνήθως κακοποιούν και τους συζύγους τους . Τι να πούμε , συμπεράσματα έρευνας είναι αυτά κάπου θα στηρίζονται . Γι΄ αυτό προσοχή . Είδατε  κάποιον να κακοποιεί ζώο ; Κοιτάξτε τη σύζυγο ή τον σύζυγο !!! Βρε με τί ασχολούνται αυτοί οι ερευνητές !!!

………………………………………………………..

*Τί θα ακούσουμε ακόμα να λέτε !!! Άγνωστοι , λέει το αστυνομικό δελτίο , πήραν περιπολικό της ΕΛΛΑΣ ΑΠΌ Αστυνομικό τμήμα και εξαφανίστηκαν . Και βέβαια ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες . Βέβαια το ερώτημα είναι που μπορούν να πάνε  οι δράστες  οδηγώντας περιπολικό ; Τί να πω , εκτός αν έκλεψαν και στολές αστυνομικών  και κυκλοφορούν ως κύριοι , που λέει ο λόγος δηλαδή !!!

 ***Είπαν

(Για την εκλογή Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων)

«….Έπρεπε να στείλουμε δυναμικό μήνυμα για την επιθυμία του τόπου για την θέση Μητροπολίτη , υπέρ του Μετεωρίτη  Αρχιμανδρίτη Νύφωνα  ….» .

Αντώνης Πινιάρας

(π. Δήμαρχος Καλαμπάκας   )

(Για το Λαϊκό τραγούδι)

«…Αχ τι να ΄ξερε τι χάνει .. όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη …» .

 

Γιάννης Λεμπέσης

(Ρεμπέτης Τραγουδιστής     )

 

( Για την αξιολόγηση εργαζομένων στου Δήμους )

«… Είμαστε υπέρ της  πραγματικής αξιολόγησης και όχι της πλασματικής  και του κράτα με να σε κρατώ…»

Γιώργος Παπαπολυζόπουλος

( Πρόεδρος Εργαζομένων Τ.Α. Τρικάλων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Κώστα , πως πάνε τα Κινέζικα ;Δύσκολα τα σκασμένα ,έ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα): Αγαπητέ , είχες δεν είχες συνετέλεσες , λένε κάποιοι , στην επιβολή προστίμων για το θέμα των λυμάτων Κορομηλιάς .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Οφείλω να πω ότι οι συνεργάτες σου δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την έκβαση της δίκης . Τρεις μέρες δεν έβαλαν μπουκιά στο στόμα , μου μετέφεραν κάποιοι .

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο(Δημοτικό  Σύμβουλο): Νικόλα , πως πάει  η ομάδα Σακελλαρίου , προοδεύει ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Σώτο , τι λέει ο Ραγκούσης ; Τουλάχιστον τον ενημέρωσες ότι άμα βγει πρόεδρος και ποιος ξέρει αύριο , μεθαύριο Πρωθυπουργός , θα μας φκιάσει τα σφαγεία ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .