Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Σεπτεμβρίου 2017, 08:27

***Στη σκιά των βράχων

Αν κάποιοι περίμεναν ο Δήμαρχος να χαθεί στην Κίνα  , μάλλον απογοητεύτηκαν  δεδομένου ότι η αποστολή που κλήθηκε στην Κίνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κινεζο – Ελληνικής φιλίας επέστρεψε πίσω επί το αυτό , που λένε . Και όχι μόνο αυτό αλλά επιστρέφοντας μας έφεραν και την Κινεζική ατμόσφαιρα . Έτσι Τετάρτη πρωί ο Δήμαρχος κρατώντας τον χαρτοφύλακα ανήλθε τα σκαλιά του Δημαρχείου . Φτάνοντας στο κεφαλόσκαλο , αφού κοίταξε μια δεξιά ,  μια αριστερά  και μια ευθεία , στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα αναφώνησε  Zaos  hang  hao που στα Κινεζικά σημαίνει Καλημέρα .

_Καλωσόρισες  Δήμαρχε , πως τα περάσατε  στην Κίνα ,έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις του Γιώργου Γιαννάκου που σηκώθηκε από το γραφείο του για να τον  υποδεχθεί .

_Περάσατε καλά Δήμαρχε ;

_Zie  (ναι) , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Την Κονιόρδου την βρήκατε , την απαντήσατε πουθενά ;

_Fe  Zi  e (όχι) , απάντησε κοφτά πάλι ο Δήμαρχος .

Κάπου εκεί με την φασαρία που δημιουργήθηκε να και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος  που βλέποντας τον Δήμαρχο έσπευσε και αυτός να τον προϋπαντήσει .

_Δήμαρχε , καλώς ήρθες , πέρασες καλά ; Ρώτησε .

_Zie  ya  ya (ναι , ευχαριστώ) , επέμενε Κινεζιστί ο Δήμαρχος που κινήθηκε προς το γραφείο του .

_Έχει γούστο λέει να μας βάλει να μάθουμε Κινέζικα ; Ψιθύρισε  στο αυτί  του Γιώργου Γιαννάκου ο Κώστας Ράντος .

_Λες να πάθουμε καμιά τέτοια κασκαρίκα , φίλε ;

_Ξέρω γω ;  Δεν τον είδες ; Φαρσί τα κινέζικα .

_Μην είσαι χαζός , μαθαίνονται τα κινέζικα ; Για να μάθουμε κινέζικα πρέπει να  βγει ο ήλιος  απ΄την Τριγγία κι΄ όχι απ΄τον Άγιο  Στέφανο .

_Βρε τον είδα αποφασισμένο σου λέω…ωωωω , απάντησε ο Κώστας Ράντος .

Δεν πρόκανε να αποσώσει την φράση και ο δήμαρχος βγήκε στην πόρτα καλώντας τους  στο γραφείο .

_Αγαπητοί μου , πρέπει μέσα σε τρείς μήνες να  μάθετε  κουτσοκινέζικα γιατί θα μας επισκεφθούν  Κινέζοι .

_Δήμαρχε , σ΄ αγαπάμε , σε εκτιμάμε , στη φωτιά να πέσουμε , που λέει ο λόγος , αλλά Κινέζικα πώς να μάθουμε . Μαθαίνονται αυτά ;

_Αν μαθαίνονται λέει…ιιι …. , μια χαρούλα μαθαίνονται . Ορίστε πάρτε από ένα Ελληνικο- Κινέζικο λεξικό με διαλόγους που σας έφερα δώρο , συμπλήρωσε βγάζοντας από τον χαρτοφύλακα δύο ευμεγέθη λεξικά .

_Ευχαριστούμε  Δήμαρχε , δεν ήταν ανάγκη , ψέλλισε ο Γενικός  καθώς το ξεφύλλιζε .

 ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Δεν πρόλαβε να εναποθέσει τις βαλίτσες ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου και ξαναφεύγει για Αγία  Πετρούπολη συμμετέχοντας  σε εκδρομή που οργανώνει η Π.Ε.Δ Θεσσαλίας   για τους αυτοδιοικητικούς . Τώρα τι και πως θα κινηθεί ο προγραμματισμός και τι ακριβώς συναντήσεις περιλαμβάνει άγνωστο . Δήμαρχε , Καλό ταξίδι και χαιρετίσματα στον Βλαντιμήρ  . Μια και με την τύχη που έχεις μπορεί να τον συναντήσεις  σε κανένα καφέ της Πόλης !!!

…………………………………………………….

 

*Να σηκωθείς από την Καλαμπάκα , να ταξιδέψεις για Κρήτη , να πάς  άγνωστος μεταξύ  αγνώστων να πιείς ένα καφέ στα Χανιά και να «τρακάρεις» τον πρώην Υπουργό Υγείας και πρώην Δήμαρχο  Χανίων κ. Σκουλάκη , έ, πρέπει να έχεις τύχη ή να συντρέχουν όλες οι συμπτώσεις  . Λοιπόν , αυτό κατάφερε ο Τάκης Σακελλαρίου στο ταξίδι στην Κρήτη . Φέϊς του φέϊς με τον Υπουργό και Δήμαρχο Χανίων έχοντας  ένα κοινό  σημείο : Ότι και οι δύο ασχολήθηκαν με τους πεζοδρόμους και έχασαν τις εκλογές . Ωστόσο η πεζοδρόμηση όλου του ιστορικού κέντρου των Χανίων έκανε τα Χανιά κόσμημα !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όλα καλά και όλα ωραία στο ταξίδι που οργάνωσε το Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» στην Κρήτη αλλά με μια ένσταση από πολλούς εκδρομείς : ότι δεν βρήκαμε ούτε έναν αυθεντικό Κρητικό να μιλήσουμε  και να έρθουμε σε επαφή με την Κρητική κουλτούρα . Βρε ούτε έναν κρητικό για σημάδι δεν βρήκαμε σας λέω !!! Πάντως σε σχετικό ερώτημα που υποβάλαμε στον Σκουλάκη πήραμε την απάντηση να ανέλθουμε στα χωριά τσι Κρήτης  ή στα Σφακιά . Κύριε ελέησον !!!

…………………………………………………………

*Ολονύχτια μάχη για τον έλεγχο και κατάσβεση της φωτιάς στο δασύλλιο της Βασιλικής έδωσαν  τόσο ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος , όσο και η Πρόεδρος της Κοινότητας Βάϊα Κολώνα . Και ήταν φυσικό καθώς ο Αντιδήμαρχος , λόγω απουσίας του Δημάρχου στο εξωτερικό , δημαρχεύει . Τουτέστιν , είχε την μεγαλύτερη ευθύνη για μια σειρά ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και έγιναν  περιορίζοντας το κακό . Αντιδήμαρχε , μη μου πεις ότι με παρέμβασή σου ήρθαν τα αεροπλάνα ;

 *** Εξ΄ απορρήτων

*Αν και πολλά λέγονται για τις σχέσεις Θοδωρή Αλέκου και Δημήτρη Σακελλαρίου , εντούτοις  στη Βασιλική όχι μόνο εθεάθησαν να συνομιλούν μάγουλο με μάγουλο , που λέει ο λόγος , αλλά και να αλληλοασπάζονται .  Τώρα , αν όλα είναι μέλι – γάλα , δεν μπορώ να σας το βεβαιώσω  μια  και αμφότεροι κρατάνε μυστικά και ντοκουμέντα . Ωστόσο επειδή η πολιτική έχει πολλά κλωθογυρίσματα θα έλεγα  «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»!!!

……………………………………………………………….

* Γιορτή πίτας  στο Χαλίκι ;  Γιορτή  κράνου  στην κρανιά Ασπροποτάμου  την περασμένη Κυριακή  με τους οργανωτές να ενημερώνουν  για τις ευεργετικές ιδιότητες του κράνου και τους  Κρανιώτες  και άλλους επισκέπτες  να γεύονται τα  εδέσματα που φτιάχνονται με κράνα. Ωραίες αυτές οι γιορτές που προάγουν  την παραγωγή προϊόντων της φύσης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και καλλιέργεια αλλά μάλλον ο δήμος πρέπει να τις εντάξει σε ένα συνολικό πρόγραμμα !!! Δημήτρη Βουρλίτση , που είσαι ;

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , τί είπατε με τον Καλτσούδα στο αυτοκίνητό σου από τα διόδια μέχρι το νέο Μοναστήρι ;

ΠΡΟΣ Βάϊα Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής): Προεδρίνα , παράπονα , λέει , οι Βουλευτές ότι δεν προσκλήθηκαν στην εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της Βασιλικής το 1944 !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Δήμαρχε , με Φώφη , Καμίνη , Ραγκούση ή με Θεοδωράκη ; Εκτός κι΄ αν δεν ασχολείσαι με τα εκλογικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης !!

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει ο αγώνας για τον Ραγκούση Σώτο …οοοοοο!!!

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , τι λέει , τοποθετήθηκε το κιόσκι και τα τραπεζοκαθίσματα ;

***Είπαν

(Για την απασχόληση ως καθηγητής χορού στον Δήμο Καλαμπάκας )

«…Δυστυχώς  το οικονομικό με τον Δήμο δεν έχει λυθεί …και τις βενζίνες που μετακινούμαι τις πληρώνω ο ίδιος  ….» .

Ιωάννης Δήμας

(Καθηγητής Χορού  )

 

 

(Για την απουσία του από την εκδήλωση της Βασιλικής )

«…Να υπάρχει στεφάνι για κατάθεση από τους Κοινοβουλευτικούς και να μην έχουμε καλεστεί το βλέπω παράξενο!! …» .

 

 

Χρήστος Σιμορέλης

( Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τρικάλων)

 

 

( Για το εμβόλιο της Ιλαράς )

«..Προτρέπω σε όλους να κάνουν τα εμβόλια κανονικά  γιατί θωρακίζουν τον οργανισμό τους  ..» .

Μάνθος Σκύφτας

( Διευθυντής Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας )

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .