Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
22 Σεπτεμβρίου 2017, 07:48

***Στη σκιά των βράχων

Όταν σας λέω εγώ ότι μάλλον δειλά – δειλά έχουν ξεκινήσει  τα αναπιάσματα των προεκλογικών προζυμιών , ξέρω τι  σας λέω . Μπορεί ακόμα να είμαστε μακράν των δημοτικών εκλογών , αλλά να μου το θυμάστε ότι μπορεί και να είμαστε  εξόχως σιμά , που λένε . Στην Δημοτική πλειοψηφία θα φανεί το πράγμα από τις κινήσεις  που θα κάνει ο Δήμαρχος όσον αφορά τα πρόσωπα που θα κληθούν  να αναλάβουν  το υπεύθυνο πόστο του Αντιδημάρχου . Ένα απ΄  αυτά τα πρόσωπα  φέρεται να είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Δημήτρης Βουρλίτσης . Και οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν !!!

_Αγαπητέ , τσις φάτς ;

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , η αφιντιάς πάλι , ανταπέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου.

_Έχουμι τίπουτις ;

_Τί να έχουμι αγαπητότατε , σχεδόν τα ίδια .

­­_Τα  ίδια ;

_Ναι τα ίδια , τι νέο να έχουμι , ισί τα ξέρς , ιγώ τα ξέρου , τί θέλουμι να τα λέμι πάλι ;

_Έμαθα ότι είχατι σύναξη τις προυάλις , τα είπατι ; Τα συμφουνήσατι , έκλεισι του θέμα;

_Ποιό θέμα να κείσι λιβλέντιμ ; Για να κελίσι , πρέπι ν΄ ανίξι .

_Κι δεν άνιξι ;

_Που να ξέρου , μια ανίγι , μια κλίνι και τούμπλαλιν πάλι .

_Τί να σας που , δεν μπουρού να σας που τίπουτις ….  , συνέχισε να λέει ο συζητητής του Δημήτρη Βουρλίτση που μάλλον γνώριζε πολλά από τις εσωτερικές διεργασίες  της δημοτικής πλειοψηφίας .

_Τί  να μας πεις , άστου καλίτιρα . Αλλά ιγώ για να σι που την  αλήθεια έχου άλλη πρόταση , απάντησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Καλίτιριν ;

_Αμ τί μας πέρασες  Άντι , άντι ;

_Όχι…ιιι , ξέρς , ιγώ…ωωωωω …..

_Λοιπόν  να ξέρς ότι πάου για του ψηφουδέλτιου του κόμματος  στις ικλουγές σια μπρουστά .

_Ούϊ ;

_Ναι , ναι , ναι , έχω πρόταση αγαπητέ , γι΄ αυτό το καλό που σε θέλω μη δεσμεύεσαι για τον σταυρό .

_Θκός , θκός , στην κλούτσα θα του πάνου .

_Εμ δεν ξέρω ιγώ μη τί άνθρουπου έχου να κάνου ; Για πόσα σφιρίδια μιλάμε ; Συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Θκάς , θκάς  ούλα , απάντησε ο άλλος .

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Άλλος για Χίο τράβηξε κι΄ άλλος για Μυτιλήνη..» , λέει το γνωστό λαϊκόν άσμα και μιλάμε για τους πρωτοκορυφαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Σακελλαρίου . Ο μεν πρώτος τράβηξε για Κίνα μεριά και ο δεύτερος  επιστρέφοντας  από Κρήτη , πετάει για Αγία Πετρούπολη . Τα υπόλοιπα αφού , με το καλό , πληροφορηθούμε τα καθέκαστα  αμφοτέρων των ταξιδιών !!! Κατά τ΄ άλλα  σε άλλα με υγεία αγαπητοί μου !!!

……………………………………………………………..

*Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στα ΜΕΤΕΩΡΑ και όσο η Υπουργός συνεχίζει να διαβουλεύεται (;)  όχι μόνο εσώρουχα θα διαφημίζονται με φόντο τους ιερούς βράχους , αλλά και το sarvaivr θα μας αριβάρει  . Τι να πούμε  και τί να μολογήσουμε ,  που λέει και η γνωστή λαϊκή έκφραση !!  Λοιπόν  , εκείνο που καταλαβαίνω  είναι ότι «γυρίζουμε τα δαχτυλάκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας» .  Βοήθειά  μας !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Και  δεν μας φτάνουν όλα αυτά που συμβαίνουν στους βράχους  των ΜΕΤΕΩΡΩΝ , έχουμε και τα γυρίσματα  σκηνών τηλεοπτικής σειράς  στο  βραχώδες σύμπλεγμα του Γάβρου και Αγίου Δημητρίου  Χασίων . Βέβαια , για το τί και ποιοι γυρίζουν υπάρχει φωτογραφικό υλικό  που κυκλοφορεί και μπορείτε να καταλάβετε , αλλά τουλάχιστον κάποιος φορέας επιτέλους θα πρέπει να χορηγεί σχετικές άδειες !!! Εκτός ποια και στην  Ελλάδα ισχύει το ό,τι δηλώσεις , είσαι και ότι θέλεις κάνεις και λογαριασμό δεν δίνεις !!!

………………………………………………………..

*Το ότι υπάρχει μια υφέρπουσα μουρμούρα στους κόλπους της Δ.ΟΜ. της πλειοψηφίας , αναφορικά  με τις επικείμενες «Υπουργοποιήσεις»  είναι γεγονός . Άλλοι ήδη δέχονται ευχές και άλλοι δείχνουν απορία . Τώρα , ονόματα , τηλέφωνα και διευθύνσεις , λίγο ακόμα υπομονή και θα τα έχετε !!! Κώστα Ράντο , τί  λέει , παραμένουμε , φεύγουμε , φεύγουμε και επανερχόμεθα ; Αλλά εσύ  , θα μου πεις , το έχεις ξεκαθαρίσει ότι κινείσαι με βάση το συμφέρον της παράταξης και ανά πάσα στιγμή  γυρίζεις στις αίθουσες  του Λυκείου !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Και εκεί που προετοιμαζόμασταν για το  Φθινόπωρο , επανήλθαμε για τα καλά στο κατακαλόκαιρο μια και η θερμοκρασία πείρε την άγουσα προς τα πάνω . Δεν ξέρω τι εξήγηση δίνουν οι Μετεωρολόγοι για το οψιμότατο Καλοκαίρι αλλά εκείνο που βλέπω στις κοινωνικές μου συναναστροφές είναι ότι κάποιοι , αυτοί που οικονομικά  στέκουν καλά  τουλάχιστον , κάνουν δεύτερο κύκλο διακοπών .  Ωραιότατα !!!

…………………………………………………………

*Όπου και να πάς με όποιον και να μιλήσεις από την πρωτογενή παραγωγή ένα πρόβλημα   ακούς : τις επελάσεις των αγριογούρουνων  στις καλλιέργειες . «..Τι  θα γίνει μ΄ αυτό το πρόβλημα . Δεν συγκινείται κανένας  από τους αρμοδίους ;» , με ρωτούν κάποιοι . Αγαπητοί μου , τι να σας πω κι΄ εγώ , ο νόμος .  Υπεράνω όλων ο νόμος !!! Εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται , στείλτε κι΄ εσείς κανένα υπομνηματάκι προς την κεντρική εξουσία με «ταχυδρόμο» τους τοπικούς κοινοβουλευτικούς μας ;

***Είπαν

(Για τον φορέα ¨Ενωμένη Ρωμιοσύνη¨ )

«… Ο φορέας ενώνει τους Έλληνες και την Ορθοδοξία ….» .

Βίκυ Ταρατόρα

(Μέλος του φορέα ¨Ενωμένη Ρωμιοσύνη¨)

 

(Για τα δηλητηριασμένα δολώματα)

«.. ίσως τα βάζουν οι ντόπιοι κυνηγοί για τους ξένους …» .

 

Γιώργος  Δαλαμάγκας

( Πρόεδρος Κυνηγετικού  Καλαμπάκας )

 

( Για το ταξίδι των εκδρομέων στην Κρήτη)

«..Ήταν τόσοι πολλοί οι γνωστοί μου στην Κρήτη ..που μάλωναν για να με κεράσουν   ..» .

Ανδρέας Καλτσούδας

( Εκδρομέας του Ράδιο Σταγών)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Αντρέα , έμαθα ότι και στην Κρήτη που πήγες με το Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» προεκλογική μάζωξη είχες με Χασιώτες που μένουν Κρήτη αλλά ψηφίζουν Χάσια . Άρα σε βλέπω ξανά στην  μπερλίνα

ΠΡΟΣ Ηλία Μαντζάνα (Προεδρίνο) : Ηλία , είδες πόσες  αποκαλύψεις  για πρόσωπα και πράγματα  , έμαθες στην  εκδρομή  στην Κρήτη ; Γι΄ αυτό μη χάσεις εκδρομή για εκδρομή του  Ράδιο  «ΣΤΑΓΩΝ» !!

ΠΡΟΣ Λάκη Κορδέλα (καλλιτέχνη): Τρείς βραδιές έμεινες Κρήτη , τη μία έδωσες ρεσιτάλ και έφτασε να  αναστάτωσες τους Κρητικούς  και να δεχθείς βροχή προτάσεων .

ΠΡΟΣ Νικόλα Τσιανάκα (Καρπουζά – Περιστέρα): Με πληροφόρησαν ότι κατήλθες στην Κρήτη  με τσίπουρο και τρέλανες τους Κρητικούς !! Του χρόνου σε συνιστώ να  κατέλθεις με γεμάτο  τον αγρότη καρπούζια  .

ΠΡΟΣ Νικόλα Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Αγαπητέ , τι λέει η Ομάδα Σακελλαρίου; Συμμετέχεις ή όχι ;

  • ΟΧΙάς

    «Το ότι υπάρχει μια υφέρπουσα μουρμούρα στους κόλπους της Δ.ΟΜ. της πλειοψηφίας , αναφορικά με τις επικείμενες «Υπουργοποιήσεις» είναι γεγονός……..»

    Μέσα στην κρίση, η πελατεία είναι λύση! !!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .