Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

22 Σεπτεμβρίου, 2017 07:48 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

Όταν σας λέω εγώ ότι μάλλον δειλά – δειλά έχουν ξεκινήσει  τα αναπιάσματα των προεκλογικών προζυμιών , ξέρω τι  σας λέω . Μπορεί ακόμα να είμαστε μακράν των δημοτικών εκλογών , αλλά να μου το θυμάστε ότι μπορεί και να είμαστε  εξόχως σιμά , που λένε . Στην Δημοτική πλειοψηφία θα φανεί το πράγμα από τις κινήσεις  που θα κάνει ο Δήμαρχος όσον αφορά τα πρόσωπα που θα κληθούν  να αναλάβουν  το υπεύθυνο πόστο του Αντιδημάρχου . Ένα απ΄  αυτά τα πρόσωπα  φέρεται να είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Δημήτρης Βουρλίτσης . Και οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν !!!

_Αγαπητέ , τσις φάτς ;

_Γκίνι , μούλτου γκίνι , η αφιντιάς πάλι , ανταπέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου.

_Έχουμι τίπουτις ;

_Τί να έχουμι αγαπητότατε , σχεδόν τα ίδια .

­­_Τα  ίδια ;

_Ναι τα ίδια , τι νέο να έχουμι , ισί τα ξέρς , ιγώ τα ξέρου , τί θέλουμι να τα λέμι πάλι ;

_Έμαθα ότι είχατι σύναξη τις προυάλις , τα είπατι ; Τα συμφουνήσατι , έκλεισι του θέμα;

_Ποιό θέμα να κείσι λιβλέντιμ ; Για να κελίσι , πρέπι ν΄ ανίξι .

_Κι δεν άνιξι ;

_Που να ξέρου , μια ανίγι , μια κλίνι και τούμπλαλιν πάλι .

_Τί να σας που , δεν μπουρού να σας που τίπουτις ….  , συνέχισε να λέει ο συζητητής του Δημήτρη Βουρλίτση που μάλλον γνώριζε πολλά από τις εσωτερικές διεργασίες  της δημοτικής πλειοψηφίας .

_Τί  να μας πεις , άστου καλίτιρα . Αλλά ιγώ για να σι που την  αλήθεια έχου άλλη πρόταση , απάντησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Καλίτιριν ;

_Αμ τί μας πέρασες  Άντι , άντι ;

_Όχι…ιιι , ξέρς , ιγώ…ωωωωω …..

_Λοιπόν  να ξέρς ότι πάου για του ψηφουδέλτιου του κόμματος  στις ικλουγές σια μπρουστά .

_Ούϊ ;

_Ναι , ναι , ναι , έχω πρόταση αγαπητέ , γι΄ αυτό το καλό που σε θέλω μη δεσμεύεσαι για τον σταυρό .

_Θκός , θκός , στην κλούτσα θα του πάνου .

_Εμ δεν ξέρω ιγώ μη τί άνθρουπου έχου να κάνου ; Για πόσα σφιρίδια μιλάμε ; Συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Θκάς , θκάς  ούλα , απάντησε ο άλλος .

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Άλλος για Χίο τράβηξε κι΄ άλλος για Μυτιλήνη..» , λέει το γνωστό λαϊκόν άσμα και μιλάμε για τους πρωτοκορυφαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Σακελλαρίου . Ο μεν πρώτος τράβηξε για Κίνα μεριά και ο δεύτερος  επιστρέφοντας  από Κρήτη , πετάει για Αγία Πετρούπολη . Τα υπόλοιπα αφού , με το καλό , πληροφορηθούμε τα καθέκαστα  αμφοτέρων των ταξιδιών !!! Κατά τ΄ άλλα  σε άλλα με υγεία αγαπητοί μου !!!

……………………………………………………………..

*Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στα ΜΕΤΕΩΡΑ και όσο η Υπουργός συνεχίζει να διαβουλεύεται (;)  όχι μόνο εσώρουχα θα διαφημίζονται με φόντο τους ιερούς βράχους , αλλά και το sarvaivr θα μας αριβάρει  . Τι να πούμε  και τί να μολογήσουμε ,  που λέει και η γνωστή λαϊκή έκφραση !!  Λοιπόν  , εκείνο που καταλαβαίνω  είναι ότι «γυρίζουμε τα δαχτυλάκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας» .  Βοήθειά  μας !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Και  δεν μας φτάνουν όλα αυτά που συμβαίνουν στους βράχους  των ΜΕΤΕΩΡΩΝ , έχουμε και τα γυρίσματα  σκηνών τηλεοπτικής σειράς  στο  βραχώδες σύμπλεγμα του Γάβρου και Αγίου Δημητρίου  Χασίων . Βέβαια , για το τί και ποιοι γυρίζουν υπάρχει φωτογραφικό υλικό  που κυκλοφορεί και μπορείτε να καταλάβετε , αλλά τουλάχιστον κάποιος φορέας επιτέλους θα πρέπει να χορηγεί σχετικές άδειες !!! Εκτός ποια και στην  Ελλάδα ισχύει το ό,τι δηλώσεις , είσαι και ότι θέλεις κάνεις και λογαριασμό δεν δίνεις !!!

………………………………………………………..

*Το ότι υπάρχει μια υφέρπουσα μουρμούρα στους κόλπους της Δ.ΟΜ. της πλειοψηφίας , αναφορικά  με τις επικείμενες «Υπουργοποιήσεις»  είναι γεγονός . Άλλοι ήδη δέχονται ευχές και άλλοι δείχνουν απορία . Τώρα , ονόματα , τηλέφωνα και διευθύνσεις , λίγο ακόμα υπομονή και θα τα έχετε !!! Κώστα Ράντο , τί  λέει , παραμένουμε , φεύγουμε , φεύγουμε και επανερχόμεθα ; Αλλά εσύ  , θα μου πεις , το έχεις ξεκαθαρίσει ότι κινείσαι με βάση το συμφέρον της παράταξης και ανά πάσα στιγμή  γυρίζεις στις αίθουσες  του Λυκείου !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Και εκεί που προετοιμαζόμασταν για το  Φθινόπωρο , επανήλθαμε για τα καλά στο κατακαλόκαιρο μια και η θερμοκρασία πείρε την άγουσα προς τα πάνω . Δεν ξέρω τι εξήγηση δίνουν οι Μετεωρολόγοι για το οψιμότατο Καλοκαίρι αλλά εκείνο που βλέπω στις κοινωνικές μου συναναστροφές είναι ότι κάποιοι , αυτοί που οικονομικά  στέκουν καλά  τουλάχιστον , κάνουν δεύτερο κύκλο διακοπών .  Ωραιότατα !!!

…………………………………………………………

*Όπου και να πάς με όποιον και να μιλήσεις από την πρωτογενή παραγωγή ένα πρόβλημα   ακούς : τις επελάσεις των αγριογούρουνων  στις καλλιέργειες . «..Τι  θα γίνει μ΄ αυτό το πρόβλημα . Δεν συγκινείται κανένας  από τους αρμοδίους ;» , με ρωτούν κάποιοι . Αγαπητοί μου , τι να σας πω κι΄ εγώ , ο νόμος .  Υπεράνω όλων ο νόμος !!! Εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται , στείλτε κι΄ εσείς κανένα υπομνηματάκι προς την κεντρική εξουσία με «ταχυδρόμο» τους τοπικούς κοινοβουλευτικούς μας ;

***Είπαν

(Για τον φορέα ¨Ενωμένη Ρωμιοσύνη¨ )

«… Ο φορέας ενώνει τους Έλληνες και την Ορθοδοξία ….» .

Βίκυ Ταρατόρα

(Μέλος του φορέα ¨Ενωμένη Ρωμιοσύνη¨)

 

(Για τα δηλητηριασμένα δολώματα)

«.. ίσως τα βάζουν οι ντόπιοι κυνηγοί για τους ξένους …» .

 

Γιώργος  Δαλαμάγκας

( Πρόεδρος Κυνηγετικού  Καλαμπάκας )

 

( Για το ταξίδι των εκδρομέων στην Κρήτη)

«..Ήταν τόσοι πολλοί οι γνωστοί μου στην Κρήτη ..που μάλωναν για να με κεράσουν   ..» .

Ανδρέας Καλτσούδας

( Εκδρομέας του Ράδιο Σταγών)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Αντρέα , έμαθα ότι και στην Κρήτη που πήγες με το Ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» προεκλογική μάζωξη είχες με Χασιώτες που μένουν Κρήτη αλλά ψηφίζουν Χάσια . Άρα σε βλέπω ξανά στην  μπερλίνα

ΠΡΟΣ Ηλία Μαντζάνα (Προεδρίνο) : Ηλία , είδες πόσες  αποκαλύψεις  για πρόσωπα και πράγματα  , έμαθες στην  εκδρομή  στην Κρήτη ; Γι΄ αυτό μη χάσεις εκδρομή για εκδρομή του  Ράδιο  «ΣΤΑΓΩΝ» !!

ΠΡΟΣ Λάκη Κορδέλα (καλλιτέχνη): Τρείς βραδιές έμεινες Κρήτη , τη μία έδωσες ρεσιτάλ και έφτασε να  αναστάτωσες τους Κρητικούς  και να δεχθείς βροχή προτάσεων .

ΠΡΟΣ Νικόλα Τσιανάκα (Καρπουζά – Περιστέρα): Με πληροφόρησαν ότι κατήλθες στην Κρήτη  με τσίπουρο και τρέλανες τους Κρητικούς !! Του χρόνου σε συνιστώ να  κατέλθεις με γεμάτο  τον αγρότη καρπούζια  .

ΠΡΟΣ Νικόλα Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο) : Αγαπητέ , τι λέει η Ομάδα Σακελλαρίου; Συμμετέχεις ή όχι ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    «Το ότι υπάρχει μια υφέρπουσα μουρμούρα στους κόλπους της Δ.ΟΜ. της πλειοψηφίας , αναφορικά με τις επικείμενες «Υπουργοποιήσεις» είναι γεγονός……..»

    Μέσα στην κρίση, η πελατεία είναι λύση! !!!

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.