Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Σεπτεμβρίου 2017, 08:53

***Στη σκιά των βράχων

Η αλήθεια είναι ότι μετά Χριστουγέννων θα έχουμε ένταση των τοπικών πολιτικοκοινωνικών διεργασιών . Θα μου πείτε γιατί ;  Γιατί τότε θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο Σκουρλέτη για την νέα  μεταρρύθμιση  (μεταρρύθμιση στη μεταρρύθμιση) του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και θα έχει φανεί το σύστημα εκλογής των νέων Δημοτικών αρχών . Όχι ότι τώρα δεν γίνονται κουβέντες αλλά τότε θα έχουμε χειροπιαστά πράγματα .

Πάντως πολλοί ετοιμάζονται  από τώρα είτε αλλάξει , είτε δεν αλλάξει το εκλογικό   σύστημα .

_Ανδρέα  πως πάμε ; Ρώτησε τον Ανδρέα Καλτσούδα γνωστός Χασιώτης που τον συνάντησε στην γνωστή ταβέρνα «ΑΡΑΔΟΣ» στον Άγιο Δημήτριο .

_Δε βλέπς ; Μπουσουλώντας , απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας  τραβώντας  να καταφέρει ένα κοψίδι .

_Μπουσουλώντας ; Γιατί βρε αδερφέ ;

_Τί γιατί . Που είσαι , δεν είσαι εδώ εσύ ;

_Εδώ είμαι . Εδώ παρόν κι΄ αξούριστος .

_Έ , άμα είσαι εδώ δε χρειάζεται να σου πω εγώ . Καταλαβαίντζ και μόνους , επέμενε ο Ανδρέας Καλτσούδας γλύφοντας τα δάκτυλά του .

_Ιγώ , να σι που την μαύρη αλήθεια , καλούτσκα τα γλέπου τα πράγματα . Κι΄ άμα πάρου παράδειγμα απ΄  τη σούβλα που κατάφερες πολύ καλά τα γλέπου .

_Μη πέρς παράδειγμα απού μένα . Ιγώ βρακί  , μετά συγχωρήσεως , να μην έχου  στου κώλου , τη σούβλα με το πρόβειο θα του φάου . Κοίτα γύρους  όμους ;

_Τέλους πάντους . Κα σια που  βαϊσουμι σια μπρουστά ;

_Για τα τουπικά λες ή για τα κιντρικά ;

_Για τα τουπικά , για τ΄ άλλα ξέρου , απάντησε ο Χασιώτης .

_Έλα μια φορά στη Δισκάτα να δεις κι ν΄ ακούσι  .

_Στη Δισκάτα ; Τί μπλάρια έχασα για να πάνου στη Δισκάτα , μη λες;

_Έλα που σου λέο…..οοοου , επέμενε ο Ανδρέας Καλτσούδας .

_Να έρθου , αφού του λες κι επιμέντζ , να έρθου . Για πότι λες ;

_Την απάν ιβδουμάδα , θα σε πάρω τηλέφωνο για ώρα κι μέρα , συμπλήρωσε ο Ανδρέας συνεχίζοντας την επίθεση επί του πρόβειου κεμπάπ δημιουργώντας ένα βουναλάκι από κόκαλα στο τραπέζι .

_Άντι να σας δω τι θα φκιάστι , λιβέντημ , μουρμούρισε ο Χασιώτης , αποχωρώντας .

ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Νέα δυναμική ζήτησε να δώσουν  στην Δημοτική Αρχή  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής του ομάδας  ο Δήμαρχος  στη συνεδρία της Κυριακής . Το κλίμα καλό , η συζήτηση επί του θέματος αποδοτική και όλα καλά και ωραία μέχρι την ανακοίνωση της συνοδείας  του Δημάρχου στο ταξίδι που επίκειται  να γίνει στο Πεκίνο  συμμετέχοντας  σε κυβερνητική   αντιπροσωπεία  με επικεφαλής  την Υπουργό κ. Κονιόρδου  και στόχο την πολιτιστική και τουριστική  προβολή !!! Στέργιο , Ανδρέα , πάτε Πεκίνο ή έχω κακή πληροφόρηση ;

……………………………………………….

*Δεν ξέρω πως και τί  , αλλά κάποιες μέρες κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης κάτι μεγαλόσωμα μαντρόσκυλα που γυροφέρνουν τους  τουρίστες προκαλώντας απορία και φόβο μέχρι που  οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι μάλλον εκλιπαρούνε για κάποιο χάδι παρά οτιδήποτε άλλο  και τα χαζεύουν βγάζοντας  φωτό . Μήπως να τα καταστήσουμε μασκότ όπως ο πελεκάνος  της Μυκόνου  λ.χ  ; Εμ  αφού κατοικοεδρεύουν στο κέντρο  της πόλης ας τα εντάξουμε στην τουριστική ανάπτυξη . Εδώ άλλες πόλεις από το τίποτα δημιουργούν τουριστικό ενδιαφέρον , εμείς γιατί όχι ;

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Διεργασίες , μαθαίνω στην  εκλογή του επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ , στο νομό καθώς ο  σιγά – σιγά κάποια  γνωστά πρώην και νυν  πράσινα στελέχη έχουν κάνει  τις επιλογές τους και ξεκίνησαν αγώνα για την στήριξη της υποψηφιότητας  για  επικεφαλής  της κεντροαριστεράς  του εκλεκτού τους . Οι πληροφορίες θέλουν τον Σωτήρη Παπαχρήστο να συμπαρατάσσεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη , ο Σώτος Βλιώρας με τον Ραγκούση και ο Κώστας  Φαμίσης με την Φώφη Γενηματά !!! Καλόν αγώνα παιδιά !!!

……………………………………………………………….

*Και για να συνεχίσουμε στα προεκλογικά της ΔΗ.ΣΥ για την ανάδειξη του επικεφαλής  νέας παράταξης να σας αποκαλύψουμε ότι ξεκίνησαν και τα δείπνα . προκειμένου να στηριχθούν  συγκεκριμένες υποψηφιότητες  . Σώτο Βλιώρα , δεν βλέπω κίνηση  στο επιτελείο Ραγκούση και  δεν βλέπω πρωτοβουλίες  . Εκτός κι΄ αν υπάρχει από πλευράς Ραγκούση άλλη  στρατηγική πλατφόρμα οπότε αναμένουμε να δούμε  τις εξελίξεις !!! Μέχρι  τότε εμείς καταγράφουμε μυστικά και φανερά δείπνα !!!

Σοβαρά και εύθυμα

*Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά φτάσαμε στην έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς  με το πρώτο κουδούνι να χτυπά την  περασμένη Δευτέρα και  τις αυλές των σχολείων να έχουν γεμίσει με παιδιά με τις φωνές και τις σκανδαλιές να δίνουν και να παίρνουν . Ένα εκατομμύριο Ελληνόπουλα  κάθισαν φέτος  στα θρανία για να λάβουν γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στην ζωή τους . Όμορφη ατμόσφαιρα που γεμίζει ελπίδες για το αύριο της πατρίδας μας . Καλή σχολική χρονιά  στα παιδιά  στους καθηγητές και στους δασκάλους!!

…………………………………………………….

*Προβλήματα αντιμετώπισαν κάποιοι Καλαμπακιώτες και Τρικαλινοί που είχαν κανονίσει τα ταξιδέψουν για Αθήνα με το τρένο καθώς το τρένο λόγω βλάβης δεν έφτασε ποτέ στην Καλαμπάκα για να παραλάβει τους επιβάτες με αποτέλεσμα να μετακινηθούν προς Παλαιοφάρσαλο με λεωφορείο που έστειλε ο Ο.Σ.Ε  και από κει να πιάσουν γραμμή για Κλεινόν Άστυ . Υπομονή πατριώτες , έρχεται  σύντομα η ηλεκτροκίνηση της γραμμής . Τρομάρα μας  που μας έλαχαν δύο πολύτιμα αγαθά( ΜΕΤΕΩΡΑ και  σιδηρόδρομος) και δεν τα εκτιμούμε !!!

***Είπαν

(Για α λήμματα της Κορομηλιάς  )

«…Μόνο τα λήμματα της Κορομηλιάς που κατοικείται ένα μήνα τον χρόνο , ρυπαίνουν το περιβάλλον ;  ….» .

Δημήτρης Μιχαλίτσης

(Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου )

 

(Για το ενδεχόμενο πρόωρων)

«.. Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα  αναγκαστεί να κάνει εκλογές όντος του 2018   …» .

Γιώργος Γεωργίου

( Πρόεδρος Τ.Ε. Δήμου Καλαμπάκας )

 

( Για την Τρίτη Γιορτή Μανιταριού)

«..Θ μοιράσουμε πάνω από 10 χιλιάδες μερίδες φαγητού με περιεχόμενο το μανιτάρι   ..» .

Νίκος Πάλλας

( Υπεύθυνος Μουσείο Μανιταριών)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού ): Κωνσταντίνε , μη μου πεις ότι φοβάσαι το αεροπλάνο και δεν πάς Κίνα ; Είναι δυνατόν να λείπουν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Σινάνη (Δήμαρχο): Άντε τώρα να πείσεις ότι δεν λοξοκοιτάς  προς ΣΥΡΙΖΑ ; Εύλογες οι απορίες μια και δεν είναι εύκολο να συμμετέχεις σε Κυβερνητική αποστολή ; Εκτός αν οι πόρτες ανοίγουν λόγω ΜΕΤΕΩΡΩΝ !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Άντε , καλώς να επανέλθεις στον στενό πυρήνα της εξουσίας !!!

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ , για δες μήπως υφέρπει προσπάθεια πολιτικής σου αποκαθήλωσης και δεν το πείρες μυρωδιά !!!

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο):  Σου μεταφέρω την απορία πολλών γιατί με Ραγκούση ; Γιατί Σώτο ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .