Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

11 Αυγούστου, 2017 08:08 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε εδώ παε είσι;

_Εδώ αγαπητέ μου , εδώ , απάντησε ο Δήμαρχος στον με κρητική προφορά χαιρετισμό γνωστού Καλαμπακιώτη  .

_Ιδώ ;

_Ναι ιδώ , γιατί σου φαίνεται περίεργο ;

_Δεν ξέρω τι θές να πείς  αλλά  και φυσιολογικό ,  Αύγουστο μήνα , δεν  το λες ότι είνι , απάντησε ο Καλαμπακιώτης  .

_Μωρέ…εεε , φυσιολογικό και μια χαρίτσα είναι .

_Τι να  σε πω βρε Δήμαρχε , αλλά για να το λες , εσύ ξέρεις καλύτερα .

_Εδώ , αγαπητέ μου , κρατάμε Θερμοπύλες , συνέχισε ο Δήμαρχος .

_Όμους  ο Πρόϊδρους  , τουν είδις πλατσιάντζι .

_Άμ  δεν είμαστι όλοι σαν τον Πρόεδρο . Ο Πρόεδρος είναι ένας , αγαπητέ .

_Μήπους ιγώ είπα ότι είνι πουλλοί ; Ένας κι μιτά  χάλασι του καλούπι , συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης που μάλλον γνώριζε τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρεί με τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη .

_Ένας , ένας και μοναδικός , επανέλαβε ο Δήμαρχος .

_Τι γένιτι Δήμαρχι τσ΄ έβαλις στη σειρά ;

_Αν δεν γίνεις σαφείς ,τι και πως , τι να σου απαντήσω φίλτατε ;

_Λέου για τσ΄ υπουργοί . Ου ένας κουντά τουν άλλουν έρχουντι γλέπου .

_Ιγώ τσ’ φέρνου ; Έρχονται μόνοι τους  .

_Αλήθεια  λες , δεν τσ’  καλάς ισί ;

_Όχι βέβαια .

_Μ…μμμμ , αυτούια μη τα μπιρδεύς Δήμαρχι , συνέχισε να λέει ο Καλαμπακιώτης .

_Γιατί στα μπερδεύω ;

_Έμ  μπιρδεύιτι του πράμα . Ισύ δεξιός αυτοί  αριστιροί   , πα…ωωωωως ;

_Καλά , δεν κατάλαβες τίποτα εσύ ακόμα αγαπητέ ;

_Τι να καταλάβου ;

_Ότι τα πράγματα άλλαξαν .

_Άλλαξαν ;

_Έμ   άλλαξαν

_Ούϊ ;

_Πως άλλαξαν δηλαδής ;

_Πως άλλαξαν , λέει αυτός πάλι ….. αγαπητέ , άλλαξαν , το είπες και μόνο σου , εγώ έτσι , αυτοί ,  αλλά όμως συνεργαζόμαστε μια χαρά όπως βλέπεις .

_Άστα αυτά Δήμαρχε και μη με παίζεις . Να ση ρουτήσου κάτι μιταξύ μας που είμαστι κι δε μας ακούει κανένας ;

_Να με πείς , όλοι με λένε, πες μι κι΄ εσύ .

_Ή  γύρσις του χουσμέτι  , ή  είσι ΣΥΡΙΖΑ κι δεν του ξέρς ;

_Αγαπητέ , ο Δήμαρχος , να είσαι σίγουρος , ξέρει τι κάνει .

_Καλώ…..ωωωως !!! Άντι γειά , σαν πουλά να είπαμι σήμιρα , ψιθύρισε ο Καλαμπακιώτης και ξύνοντας το κεφάλι του , απήλθε καθώς το κινητό του Δημάρχου είχε πάρει φωτιά απ΄τις κλήσεις .

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι Κώστας Ράντος και Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη ανήλθαν στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου όπου εόρταζε ο ναός της Μετααμορφώσεως του Σωτήρος και γίνεται αντάμωμα . Μετά τα καθιερωμένα ο καθένας τράβηξε το δρόμο του έχοντας το δικό του πρόγραμμα . Πάντως οι περισσότεροι τράβηξαν προς Λα Κόρνο μεριά όπου είχε και εκδήλωση παρουσίασης φωτογραφιών .

…………………………………………………

*Όσο για την αντιπολίτευση το τριήμερο του Σωτήρος ο επικεφαλής της μείζονος Δημήτρης Σακελλαρίου την έβγαλε στην Καλομοίρα απολαμβάνοντας την δροσιά του τοπίου . Δήμαρχε , δεν ξέρω τι και πως αλλά οι πληροφορίες λένε ότι έπαιζε αρνί στη  σούβλα και καλή παρέα . Ισχύει ή οι πληροφορίες μου είναι λανθασμένες ; Πάντως οι δύο πρόεδροι Καλομοίρας και Ορθοβουνίου ήταν Κουκουφλί !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Το πώς και μια ποια κριτήρια διαμορφώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού στα ΜΕΤΕΩΡΑ και ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ  , είναι μια ιστορία που θέλει πολύ ανάλυση . Ωστόσο ο Δήμαρχος αν και είχε δίπλα του τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σιμορέλη στο Κουκουφλί εντούτοις  δεν γνώριζε τίποτα . Τι να πούμε , όταν ένα κόμμα που κυβερνάει κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμα επίσκεψης Κυβερνητικού στελέχους σε μια περιοχή , τότε είναι άξιο της τύχης του !!!

………………………………………………………..

*Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεται και αν κάποιοι πήραν τον νόμο στα χέρια τους  αλλά το θέμα με τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι καταδικαστέο . Το Σάββατο  το πρωί όποιον δρόμο της πόλης και αν διάβαινες θα έβρισκες και από ένα δηλητηριασμένο αδέσποτο να κείτεται νεκρό . Είπαμε , σοβαρό το πρόβλημα αλλά και να γεμίζουμε την πόλη με δηλητηριασμένα  δολώματα , είναι εγκληματικό  και δείχνει το επίπεδο του τοπικού πολιτισμού μας !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Μεγάλος σχολιασμός υπήρξε στο Κουκουφλί ,  του Σωτήρος , άμα τη  θέα της εισόδου στο χώρο των εγκαταστάσεων του δασαρχείου του Θοδωρή Αλέκου και της συνοδείας του . Τα σχόλια έδωσαν και πήραν καθώς ο συνοδός είναι γνωστό πρόσωπο και συνδικαλιστής στο χώρο των εργαζομένων των Ο.Τ.Α . Τι να πούμε , όλα έχουν την σημειολογία τους και την σημασία τους  στην πολιτική ακόμα και μια αθώα φιλία !!!

……………………………………………………….

*Πέρσι σε σχετικό ρεπορτάζ είχαμε επισημάνει το πρόβλημα στο πλέγμα συγκράτησης των βράχων στην περιοχή «Κιάτα μπράστα» . Φέτος περνώντας για Ασπροπόταμο είδαμε ότι υπήρξε παρέμβαση και αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε καθώς χωρίς τυμπανοκρουσίες  και φιέστες ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης  έδωσε λύση . Χρήστο , μπράβο αλλά δε σε είδαμε στο Κουκουφλί . Και πολλοί ρωτούσαν που είναι ο Μιχαλάκης !!!

***Είπαν

(Για την επίσκεψη κας Κονιόρδου στην Καλαμπάκα )

«…Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό που έφεραν την Υπουργό στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα ….» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος Καλαμπάκας )

 

(Για την παραίτησή της από Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας  )

«..Δεν άρεσε σε κάποιους γιατί μιλούσα στα ΜΜΕ ,γιατί έκανα μεγάλες εκδηλώσεις , γιατί ανέβασα ψηλά τον πήχη  …» .

 

 

Ελένη Καρούτα

(Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακίνας )

 

( Για τις Ομάδες Παραγωγών )

«..Στα σχέδια μας είναι σε πρώτη φάση να γίνουν τουλάχιστον πέντε Ομάδες  Παραγωγών  ..» .

Δημήτρης Κόττης

(Πρόεδρος ΕΑΣ Καλαμπάκας  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου): Αγαπητέ , ποιοι σε θέλουν παραιτημένο από το Τοπικό Συμβούλιο και γιατί ;

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (Πρώην Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας ): Αγαπητή μου , να είσαι σίγουρη πως αν δεν πήγαινε καλά ο Σύλλογος όλα θα ήταν μια χαρά . Στην Ελλάδα η επιτυχία  αντιπαλεύεται  !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Επικεφαλής  μείζονος Αντιπολίτευσης): Αγαπητέ , ένα Σωτήρη έχει η ομάδα σου που γιόρταζε της Μεταμορφώσεως . Που το συνεορτάσατε ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πήγε το πανηγύρι στην Κορομηλιά; Έμαθα είχε αρκετό και ενδιαφέρον πολιτικό κους – κους!!

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Σε είδα στο Κουκουφλί του Σωτήρος και έμαθα ότι πετάχτηκες και μέχρι Κρανιά . Στο Χαλίκι δεν σε προσκάλεσε ο Βουρλίτσης να ανέλθεις ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • survivor

    Δεν μας είπες Γρηγόρη όλοι αυτοί λεβέντες που πήγαν Κουκουφλί πόσα αυτοκίνητα του δήμου χρησιμοποίησαν και ποιοι τα οδηγούσαν………

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.