Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
4 Αυγούστου 2017, 08:19

***Στη σκιά των βράχων

Και να που έγινε και το πολιτικό αντάμωμα στον περήφανο Ασπροπόταμο..…οοοο!!! Ναι αγαπητοί μου αναγνώστες , πανηγυριών υπαρχόντων  και Δημήτρη Βουρλίτση προσκαλέσαντος  , κάποιοι ανέβηκαν  προς τα άνω παρευρισκόμενοι στις πανηγύρεις των εκκλησιών και στα πανηγύρια των χωριών . Έτσι στο Χαλίκι , το όμορφο  και ιστορικό κεφαλοχώρι του Ασπροποτάμου , έγινε αντάμωμα διαφόρων προσώπων του τοπικού πολιτικού μας  γίγνεσθαι .

Χαιρετούρες , ευχές για χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο Καλοκαίρι , κουβέντες για προβλήματα , κλαρίνο και κυρίως προβατίνα ,  πήγαν γόνα , λένε οι πληροφορίες .

_Μπούνε τζούε , μπούνε τζούε (Καλημέρα , καλημέρα),τσι αντάρ ; (τι κάνετε;) χαιρετούσε βλαχιστί ο Δήμαρχος τον κόσμο .

_Μόλτο γκίνι  Δήμαρχι  (Πολύ Καλά Δήμαρχε) απαντούσαν οι Χαλικιώτες .

_Καλά , θκός μας  είνι ου Δήμαρχους ; Ψιθύριζαν κάποιοι ακούγοντάς τον να χαιρετά βλάχικα και μάλιστα με καλή προφορά που έδειχνε  άνθρωπο που κατέχει .

Έ, μετά τα τελετουργικά παρακάθισαν στην πλατεία κάτω από τον μεγάλο πλάτανο και δίπλα στη βλάχικη βρύση που έτρεχε σουρνάρα το νερό .

_Αντρέα , γέμσι την κανάτα νιρό , φώναξε ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου τον Ανδρέα Καλτσούδα που κάθονταν εξ  εβονίμων  του .

_Ισί ίσι ικουδισπότς , ισί να την γιμίσι , ιγώ φιλουξινούμινους ίμι , απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας αυθόρμητα  κοιτώντας τον φίλο του πίσω από το μαύρο γυαλί . Τι να κάνει κι ο Βουρλίτσης  , σηκώθηκε , πήρε την κρυστάλλινη κανάτα που δέσποζε στο μέσον του τραπεζιού και κατευθύνθηκε προς την μεγάλη βρύση της πλατείας .

_Αρούκου αρκουάρι άπα  Δήμαρχου (ρίξε κρύο νερό  στον Δήμααρχο) , είπε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Καλτσούδα .

_Άλλους δεν είνι ιδώ , μόνου ιμένα γλέπς βλάχε ; Απάντησε .

_Έλα βρε Δήμαρχε , πιες κρύο νερό απ΄του Χαλίκι , είπε ρίχνοντας νερό στο ποτήρι του δημάρχου .

_Βουρλίτσι , άντι , που είνι η προυβατίνα ; Φώναξε ο Ανδρέας .

_Σιγά Αντρίκου , όλα στην ώρα τα , έχω μεριμνήσει  για τα δέοντα , απάντησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης συνεχίζοντας να ξεναγεί τον Δήμαρχο στην περιοχή .

Σε λίγο έφτασε το λουκούμι και το τσιπουράκι και άρχισαν οι ευχές και οι κατ΄ιδίαν  ψίθυροι . Η ώρα περνούσε με τον Ανδρέα Καλτσούδα να κοιτάζει το ρολόι .

_Βουρλίτσι , σκόλνα του μασλάτι . Που είνι του πρόβειου ;

_Έρχιτι , έρχιτι , ακούστηκε να απαντά ο μαγαζάτορας και κάπως έτσι πέρασαν ατοί καλά και εμείς καλύτερα , που λένε .

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Θεατρόφιλοι αποδεικνύονται οι Καλαμπακιώτες αφού παρά την περίοδο του πλάτσα – πλούτσα , τα έτσι ονομαζόμενα μπάνια του λαού , κατέκλεισαν το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση Αθηναϊκού θιάσου που απαρτίζονταν από γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς . Τώρα , αν πήγαν για τους τηλεοπτικοθεατρικοκινηματογραφικούς αστέρες ή γι΄ αυτήν καθ΄ αυτήν την θεατρική παράσταση , αν και οι γνώμες διίστανται , σημασία έχει ότι πήγαν !!!

…………………………………………………………….

*Επειδή πρέπει και οφείλουμε να αποδίδομε τα του Καίσαρος το Καίσαρι και τα του Θεού το Θεό , να πούμε και τούτη την αλήθεια : Λοιπόν, μπορούμε να διανοηθούμε πως θα ήταν η Καλαμπάκα αν δεν είχε γίνει το υπαίθριο Θέατρο , το Πολιτιστικό Κέντρο , ο χώρος που προορίζονταν για μουσείο λαϊκού πολιτισμού , η αποχέτευση και μια σειρά άλλα   πράγματα ;  Ορθές επιλογές απεδείχθησαν σήμερα και έπιασαν τόπο , που λένε . Μήπως λοιπόν χρειάζεται ένας ανασχεδιασμός  των έργων που πρέπει  να γίνουν προκειμένου να υπηρετήσουν  την ταυτότητα της πόλης και περιοχής ;

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Ρωτάς για τον Α ,που είναι , έχω μέρες να τον δω , μαθαίνεις ότι πήγε για πλατσιάνισμα σε κοντινές παραλίες , ρωτάς για τον δείνα , μαθαίνεις ότι πήρε τα πλάϊα (ανέβηκε στα ορεινά για ξεκαλοκαιριό) , για να μην παρεξηγηθούμε . Τελικά κρίσι , ξεκρίσι , ο Έλλην βρίσκει τρόπους  και μέσα για να περνά μπέικα ,αρκεί να μην το μάθει η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε γιατί είναι σε θέση να μας τα κόψουν κι΄ αυτά !!!Γι΄ αυτό  συνέλληνες μούγκα και συνεχίστε  επί το   αυτό !!!

………………………………………………………………

*Ηλίας Βλαχογιάννης  και Γιάννης Μπουτίνας τίμησαν τους Κορομηλιώτες που την Κυριακή τιμούσαν  την πολιούχο του οικισμού  τους  , Αγία Παρασκευή . Και φυσικά , ως είθισται μετά την απόλυση , ανέβηκαν ομού στο  χάνι όπου ακολούθησε πλούσιο πολιτικοκοινωνικό κους – κους !! Γιάννη Μπουτίνα , τώρα που διαφεντεύεις τα του Θεσσαλικού τουρισμού , μήπως υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό πακέτο για  αξιοποίηση του ορεινού  όγκου ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Στην αρχή , να σας πω την μαύρη αλήθεια , δεν  έδωσα και πολύ σημασία στις επισημάνσεις πολλών ότι έχασαν τον ύπνο τους από τα κανόνια που τοποθέτησαν οι παραγωγοί  στις καλαμποκοφυτείες  τους προκειμένου να προγκάνε τα αγριογούρουνα που μπαίνουν μέσα και  τα ισοπεδώνουν . Όμως το Σάββατο το βράδυ λόγω αέρα οι ομοβροντίες ακούγονταν εντονότατα  λόγω και των ανοιχτών παραθύρων των σπιτιών .Τι , να πούμε , και οι  καλλιεργητές έχουν δίκιο να θέλουν παντοιοτρόπως να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους αλλά και υπόλοιποι  που έχασαν τον ύπνο τους !!!

* Μεθοδικά και αθόρυβα αρχίζει να σχηματοποιεί το επιτελείο του ο θοδωρής Αλέκος ο οποίος κατά δήλωσή του και μάλιστα γραπτή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές . Βεβαίως ονόματα και διευθύνσεις γνωρίζω αλλά το μόνο που μπορώ να σας μεταφέρω είναι ότι  στα  επικοινωνιακά   βοηθά γνωστός πρώην δημοτικός Σύμβουλος που είχε αντίστοιχο ρόλο και στην πρώτη και νικηφόρα υποψηφιότητα Σακελλαρίου !!!

***Είπαν

(Για την ΔΕΗ )

«…Η ΔΕΗ επιτελεί και κοινωνικό έργο αλλά και διευκολύνσεις  , κάτι που δεν κάνουν οι ιδιώτες ….» .

Γιώργος Δήμου

(Προϊστάμενος Καλαμπάκας )

(Για τα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής στο Καστράκι )

«..Αν δεν συμμετέχουν τα δικά μας χορευτικά …δεν μπορούμε να κάνουμε εισαγωγή χορευτών από άλλους συλλόγους ..» .

 

 

Περικλής Γιάννης

( Πρόεδρος  Καστρακίου )

( Για τον Τουρισμό )

«..Αν δεν αλλάξουν κάποια ¨Τουριστικά Μυαλά ¨στο Καστράκι , το χωριό θα τελειώσει ..» .

Γιώργος Γκόγκος

(Τοπικός Σύμβουλος Καστρακίου  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Παπακώστα Δημήτριο (Πρόεδρο Πολιτιστικού   Συλλόγου Θεόπετρας):Αγαπητέ , τι γίνεται εν Θεοπέτρας ; Μία καταστρέφουν το εικόνισμα , μια εκρήγνυνται πυρκαγιές , το σπήλαιο κλειστό … Μήπως να κάνεις κανένα αγιασμό ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας ): Χρήστο , σα να ηρέμησαν τα πνεύματα , μου φαίνεται στο χωριό . Τι λες ;

ΠΡΟΣ Μαρία Φροσυνάκη (Αντιδήμαρχο Έργων): Η εισήγηση για τους εργαζόμενους ήταν η νομική προσέγγιση  , ή η πολιτική ; Το λέω γιατί ο κ. Σακελλαρίου διαφώνησε . Κα ι η διαφωνία του συνίσταται προς ως προς το πολιτικό σκέλος ή προς το  νομικό ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Αντιδήμαρχε , σκόλασες με τα  μπάνια του λαού ή συνεχίζεις στις πέριξ παραλίες ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , δεν τα βρήκατε για γυρίσματα εκπομπής της ΕΡΤ στο Καστράκι ; Αγαπητέ μου , χάνονται τέτοιες ευκαιρίες ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .