Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Ιουλίου 2017, 08:20

***Στη σκιά των βράχων

_Ο Ανδρέας Καλτσούδας ήταν από νωρίς απόγιομα σκεπτικός . Στο νου του έρχονταν εικόνες από την εποχή του Δήμου Χασίων , τότε που ο Ανδρέας είχε κορυφαίο ρόλο στα Χασιώτικα  πολιτικά πράγματα .

Είχε πιάσει μια γωνιά στο κέντρο «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» της Μύκανης  παίζοντας στα δάκτυλά του το κινητό , έχοντας καρφώσει τα μάτια του στο απέναντι κτήριο όπου για πολλά χρόνια στεγάζονταν το Δημαρχείο .

_Έ…εεε ρε εποχές , συλλογίζονταν  βγάζοντας βαθύ αναστεναγμό για τα περασμένα μεγαλεία εν Χάσια .

Κάθε τόσο όλο και κάποιος Χασιώτης τον έκοβε από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του χαιρετώντας τον και ανοίγοντας κουβέντα  μαζί του για ότι μπορείτε να φανταστείτε . Άλλωστε , είναι δεν είναι Αντιδήμαρχος οι συντοπίτες του ως τέτοιος τον αντιμετωπίζουν θέτοντάς τον ζητήματα καθημερινότητας .

_Αντρέα , τα μισά της χιλιάδας πεντακόσια , τον φώναξε από μακριά .

_Καλός τον , για πού ; Απάντησε ο Ανδρέας , ξυπνώντας από την περισυλλογή .

_Για το Βελιμίστι (Αγιόφυλλο) , για πού . Όλοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στο Βελεμίστι , απάντησε ο Χασιώτης .

_Απου τώρα ; Θα λαλίσουμι , άμα πάμι απου τώρα , απάντησε ο Ανδρέας .

_Θα ανέβς ;

_Γιατί στου μπγιάδι κατούρσα ιγώ κι δε θ’  ανέβου ;

_Ξέρου γω ; Έτσι που σι είδα ….

_Τι θες να κάνου . Ουλόληρου μπουγιουρντί μας ήρθι , δεν τ΄ άμαθις ;

_Όχι , τι να μάθου . Για ποιο μπουγιουρντί μιλάς ;

_Αυτό που μας έστειλι του δικαστήριου .

_Δεν καταλαβαίνου τι μου λες , απάντησε ο Χασιώτης .

_Δε θυμάσι που ψήφσαμι επί Κωστούλα να βοηθήσουμε τις εκκλησίες στα χωριά;

_Πως δε θυμάμι . Μια χαρούλα θυμάμι .

_Μη συγχουρείς . Αν δεν ψήφζα για την ικκλησία του χουριούμ , μπουρούσα να πάου στου χουριό ; Δε θα μη πέταζαν πέτρις ;

_Αν σι  πέταζαν  λέ…εεεει !!! Ε…εεε , ε…εε , ε…εε !!!

_ Ά…ααα , μπράβου . Είπαμι να βουθήσουμι τσ’  ικκλησίις  κι τη φάγαμι στου δόξα πατρί , απάντησε με νόημα ο Ανδρέας Καλτσούδας .

_Τι , βγήκι του δικαστήριου ;

_Τι σι λέου τόσην ώρα , αγαπητέ μου !!!

_Βρε καψου Ανδρέα , τι έπαθις , σχολίασε ο Χασιώτης που μόλις είχε μπεί στο νόημα του προβληματισμού του Ανδρέα .

  ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Αθόρυβα  και με γεμάτο χαρτιά  τον χαρτοφύλακα , κατέρχεται ο Δήμαρχος εις τας Αθήνας αλλά μάλλον επιστρέφει φορτώγκας για να χρησιμοποιήσω γνωστή φράση τηλεοπτικής περσώνας . Λοιπόν , από το πράσινο Ταμείο , όπως λέγεται , έλαβε 35 χιλ. ευρώ και έπεται συνέχεια !!! Δήμαρχε , μακάρι να ήταν 135 , αλλά στην εποχή που τα χρήματα δίνονται με φειδώ , καλά είναι κι΄ αυτά κι΄ας λένε κάποιοι  σιγά τα ωά !!! Φασούλι , το φασούλι γεμίζει το σακούλι .

……………………………………………………

*Τι σχολιάστηκε περισσότερο στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιοφύλλου;  Το ομοτράπεζον  μετά του Δημάρχου Χρήστου Σινάνη , Ανδρέα Καλτσούδα . Να σας πω την αλήθεια , δεν καταλαβαίνω προς τί η έκπληξη περί το ομοτράπεζον μια και όπως είναι γνωστό ο Ανδρέας Καλτσούδας είναι φύση και θέση φιλόξενος !!! Και ομοτράπεζος μετά του Δημάρχου και των συνεργατών του ήταν και ομού έσυραν το χορό , όπως πληροφορήθηκα . Γειά σου Ανδρέα με τα ωραία σου !!!

   ***Σοβαρά και εύθυμα

*Από Αγίας Παρασκευής μέχρι του Αγίου Μάμα , όλοι οι δρόμοι  για τους πολιτικούς κάθε βαθμίδας εξουσίας ,  οδηγούν στα ορεινά χωριά της περιοχής που πανηγυρίζουν και κατάμεστα από κόσμο , όπως είναι αποτελούν  μοναδική ευκαιρία επικοινωνίας με την κοινωνία . Όπως μαθαίνω ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος , έκλεισε ήδη τον κοινοτικό ξενώνα για να κοιμήσει τους  πολιτικούς  και μη φιλοξενούμενούς του . Αγαπητέ , καλά να περάσετε !!!

……………………………………………………………..

*Η γέφυρα Διάβας , Θεού βοηθώντας , Σινάνη , Μιχαλάκη , Αγοραστού , Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης ενεργώντας , δόθηκε στην κυκλοφορία . Και παρά την τότε μουρμούρα , όλοι αποδέχονται ότι αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα . Τώρα αναπτύσσεται μια άλλη μουρμούρα όσον  αφορά την διαμόρφωση  της κοίτης του ποταμού και ειδικότερα την τοποθέτηση ζαρζανετίων παράλληλα της γέφυρας , ισχυριζόμενοι ότι θα επαναληφθούν τα προβλήματα όταν κατεβάσει το ποτάμι . Αγαπητοί μου , τι να σας πω , θα δούμε  τον Χειμώνα .

***Εξ’   απορρήτων

*Καμίνι  την περασμένη Κυριακή η Καλαμπάκα  και άλλοι μεν εξέδραμαν στις  κοντινές παραλίες για μακροβούτια και άλλοι στα ορεινά  θέρετρα . Τώρα , αν ρωτάτε για τους δημοτικούς μας άρχοντες άλλοι διακοπεύουν και άλλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας . Πάντως ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος  βρίσκεται , απ΄ότι είδα , εις τας επάλξεις του λειτουργήματός του. Κώστα , δεν σε είδα σε καμιά εκδήλωση το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο . Γιατί ;

……………………………………………………………

*Ιαπωνικός γίγαντας φλερτάρει με την αγορά  των Ελληνικών υδατοδρομίων . Κινέζος τυροκόμος επίσης φλερτάρει με τον αντίστοιχο Έλληνα που είναι και Τρικαλινός . Οι πάντες ρίχτηκαν στο ψητό . Σε μερικά χρόνια το μόνο που θα μας απομείνει θα είναι ότι κατοικοεδρεύομε σε τούτα τα χώματα τα οποία κάποιοι τα πότισαν με αίμα και θυσίες παραδίδοντάστα σε μας και τώρα πάνε να μας τα πάρουν αντί πινακίου φακής !!!Αλλά , δε θα τους κάνουμε τη χάρη !!!

***ΕΙΠΑΝ

(Για την δράση Αστροπαρατήρηση της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας )

«…Προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην Βιβλιοθήκη , που θα βλέπει προς το σύμπαν και τα αστέρια….» .

Πέπη Κατσιαμάνη

(Διευθύντρια Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας)

 

(Για την θεατρική παράσταση ¨Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή )

«..Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε μια μαύρη κωμωδία  που συμβαδίζει με την κρίση που βιώνουν οι έλληνες , εξ’  ου και η επιτυχία..» .

 

 

Αλέξανδρος Ρήγας

(Σκηνοθέτης – Ηθοποιός  )

 

( Για την ανάπτυξη του Δήμου Καλαμπάκας)

«..Έχω να κάνω πολλές προτάσεις στην νυν Δημοτική Αρχή , που κάνει απλώς διαχείριση  ..» .

Ηλίας Καχριμανίδης

(Πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας  )

Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ  Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , είδες ; Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  ο Γιάννης Μπουτίνας , στην Διάβα την έκανε . Τι έχεις να πεις ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Πρόεδρο Δ.Ε. Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών):  Αγαπητέ , μαθαίνω ότι έχουμε αφίξεις αρκετών ξένων αναρριχητών  που αναρριχώνται στο  εκεί βραχώδες σύμπλεγμα μετά τον  γενικότερο θόρυβο. Κάτι είναι κι΄αυτό !!!

ΠΡΟΣ Θανάση Παπακώστα (Πρώην Πρόεδρο Κακοπλευρίου): Πρόεδρε, περάσατε καλά , έμαθα στην εκδήλωση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου . Γόνα , είπαν , το κλαρίνο !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Διευθυντή Δήμου Καλαμπάκας ): Τι μαθαίνω , είχαμε θερμό επεισόδιο μεταξύ υπαλλήλου και αιρετού ; Γιατί και πως ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (Πρόεδρο Κορυδαλλού): Από τότε που ανέλαβες κομματικά καθήκοντα υπευθύνου του προεκλογικού αγώνα , εσιώπησες . Γιατί ; Ολόκληρη   πρώην Δημοτική Ενότητα , δεν παράγει ειδήσεις ;

  • 16 ΓΕΝΑΡΗ

    «Η γέφυρα της Διάβας……….» Επιτέλους ας σοβαρευτούν κάποια στιγμή και ας κάνουν την σύνδεση του αποχετευτικού της Διάβας με το βιολογικό. Εσύ Γρηγόρη δεν μύρισες, δεν είδες δεν άκουσες…….

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .