Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

21 Ιουλίου, 2017 07:52 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Νικόλα , Νικόλα , φώναζε τον Νίκο Αβραμόπουλο θαμών  κεντρικού καφέ καθώς τον πείρε το μάτι του να κατεβαίνει την Τρικάλων  μεσημέρι  Σαββάτου με το μοτοσακό του , αλλά εις μάτην,  καθώς η φασαρία από τον κυκλοφοριακό φόρτο , η καθυστέρηση να βγει στο πεζοδρόμιο σε συνδυασμό με την ταχύτητα του δικύκλου στο οποίος επέβαινε  ο Νίκος , συνετέλεσαν στο να μην ακούσει τις φωνές του  θαμώνα .

Γυρίζοντας στο τραπέζι που κάθονταν άρπαξε το κινητό πατώντας τα πλήκτρα προφανώς  καλώντας τον Νίκο Αβραμόπουλο στο κινητό του καθώς , όπως απεδείχθη , ο Νικόλας σε τρία λεπτά πάρκαρε το μοτοσακό στην άκρη του δρόμου και κατευθύνθηκε στο τραπέζι του εν λόγω κυρίου .

_Καλά , ξιγκουρλιάσκα να φουνάζου κι δεν ακούς ; Τον  επιτίμησε .

_Που  ν΄ ακούσου , δε βλέπς ;  Χαμός , απάντησε ο Νίκος Αβραμόπουλος .

_Τέλος πάντων , πως τα πουρεύς , ήρθις απ΄ του Στρασβούργου ;

_Ποιό Στρασβούργου ;

_Μα….αα , ιγώ έμαθα ότι δεν προήδρευσις  γιατί πήγες Στρασβούργου …

_Ναι , άμα το θέτεις έτσι , πήγα Στρασβούργο .

_Πήγις ;

_Ισί πήγις Κούβα ;

_Ιγώ να πάου Κούβα ; Τι μπλάρια έχασα  στην Κούβα !!

_Έ, όσου  πήγις ισί στην Κούβα , άλλου τόσου πήγα κι γω  Στρασβούργου , απάντησε με νόημα ο Νίκος Αβραμόπουλος .

_Τέλος πάντων , πως πάει η ουμάδα ;

_Ποια ουμάδα , δε…εεεν ασχουλούμι ιγώ μη ουμάδις .

_Βρε ποιες ουμάδις , για  τη θκιά σας η ουμάδα , λέου .

_Ποιά θκιά μας ουμάδα , δεν καταλαβαίνου .

_Δεν καταλαβαίντζ !!!

_Όχι , δεν καταλαβαίνου .

_Για την ουμάδα Σκελλαρίου λέου .

_Ά….ααα , καλά , καλά …

_ Ανήκεις ακόμα στην ουμάδα Σακελλαρίου ;

_Γιατί το λες αυτό ;

_Ξέρου γω , άκσα ότι σκαπέτσις .

_Ιγώ  να σκαπιτίσου ; Όχι , μη τίπουτα . Όλοι να φύγουν ιγώ ικί , σταθερός .

_Μήπως  άνοιξις  τίπουτα νταραβέρια μη του Θουδουρή ;

_Ποιόν Θοδωρή . Δεν ξέρω κανένα Θουδουρή .

_Κατάλαβα , μην ιπιμέντζ  !!

 

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν και ποιοι δημοτικοί μας άρχοντες τελούν εν αδεία  , αλλά κάποιοι έψαχναν  το διήμερο να συναντήσουν  δημοτικό σύμβουλο  και δεν έβρισκαν . Αγαπητοί μου , τι να σας πω  , εξαρτάται που και πως τους ψάχνατε . Αν τους ψάχνατε σε κανένα πανηγύρι όλο και κάποιον θα τρακάρατε , που λέει ο λόγος . Αν  πάλι δεν πήγατε εσείς στα πανηγύρια  τότε μάλλον τους  ψάχνατε σε λάθος  χώρο!!

…………………………………………….

Για  υποψήφιος Βουλευτής  στις επόμενες βουλευτικές εκλογές  ετοιμάζουν  , σύμφωνα με δημοσιεύματα ,  τον Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Μιχαλάκης  αν και ο ίδιος ούτε διαψεύδει  , ούτε επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο . Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε , όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος  Κων. Μητσοτάκης  αν ζούσε , ο Μιχαλάκης είναι μια καλή περίπτωση που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο νομό . Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι μετρήσεις που γίνονται  στις οποίες η ηγεσία δίνει βάρος .

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Η κακοκαιρία με τον  κωδικό «ΜΕΔΟΥΣΑ» , πέρασε και μας άλλαξε τα φώτα . Βροχές , χαλάζι , αέριδες  και βάλε , λες και βρισκόμασταν  βαθέως  Φθινοπώρου  , για να μην πω Χειμώνα . Και ζημιές έγιναν , και νερό έφερε το ποτάμι και  πανηγύρια αναβλήθηκαν  και όλα  έγιναν  άνω κάτω . Τι να πούμε , ο καιρός τρελάθηκε  κι΄ αυτός !! Αλλά  πάλι ο λαός λέει και κάτι σοφό που δεν πρέπει να ξεχνάμε : «Ήρθε  τ’ Αη  Λιός , γύρνα την κάπα  αλλιώς» , λέει !!!

……………………………………………………………

*Παρά τις ανακοινώσεις και τις ενημερωτικές  παρεμβάσεις το φαινόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων ,  κυρίως σε χωριά της περιοχής μας , που με την δικαιολογία ότι κινδυνεύουν  τα σπίτια τους από πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία λόγω βλάβης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων  τους  , εισέρχονται και αφού απομακρύνουν τους ένοικους εκτός  , δρουν ανενόχλητα αρπάζοντας χρήματα και ότι  άλλο πολύτιμο  βρουν αναχωρώντας  λάθραν . Όταν οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται  τις τους βρήκε οι τεχνικοί μαϊμούδες  έχουν γίνει μπουχός . Γι΄ αυτό προσοχή  και όχι πολλά χρήματα  στα σπίτια !!!

……………………………………………………

 ***Εξ’  απορρήτων

*Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης Νίκος Αβραμόπουλος  μάλλον  τείνει  προς ανεξαρτητοποίηση . Η διαφοροποίησή του στο κείμενο για το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος  που συνυπέγραψαν μείζων και ελάσσονες  (πλην Κεραμίδα) αντιπολιτεύσεις που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο , η απουσία του από την επίμαχη συνεδρία όπου , λόγω απουσίας του Προέδρου , θα προήδρευε , αλλά και μια άλλη κίνησή του που υπέπεσε  στην αντίληψη Σακελλαρίου , φαίνεται να τις ενισχύουν . Ωστόσο ο καιρός θα δείξει  . Νικόλα  κράτα γερά !!!

………………………………………………………..

*Πολλά παράπονα έπεσαν στην αντίληψή μου  από ιδιοκτήτες καταστημάτων  των οποίων οι  υαλοπίνακες  των προσόψεων έχουν  βαφτεί με διάφορα γκράφιτι . Και βέβαια μια περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης  το επιβεβαιώνει όπως και πολλές επιφάνειες δημοσίων κτηρίων που  χρησιμοποιούνται ως χώροι έκθεσης  διάφορων συνθημάτων και σχεδίων . Αγαπητοί μου , τι να πούμε . Άρι δίκιου , αλλά που να το βρει κανένας  στην σημερινή εποχή που διάγουμε !!!

 ***ΕΙΠΑΝ

(Για την συνάντηση με τον παρουσιαστή του survivor Σάκη Ταμιμανίδη)

«…το δεύτερο survivor θα πραγματοποιηθεί στους βράχους των Μετεώρων….» .

Ιωάννης Παπαπούλιοσ

(Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας)

 

 

(Για την Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας )

«..καλύφτηκαν όλοι οι χώροι που διέθεσε ο Δήμος για παράγκες ..» .

 

 

Χρήστος Παπαγεωργίου

(Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας )

 

 

( Για τις συνεχιζόμενες κλοπές ηλικιωμένων με την μέθοδο της εξαπάτησης)

«..προτιμούν ηλικιωμένους γιατί μπορούν να τους επιφέρουν σύγχυση πολύ περισσότερο από κάποιον νέο  ..» .

Χρήστος Λιάππης

(Ψυχίατρος – στέλεχος της Ν.Δ. )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Τσιανάκα (καρπουζά Περιστέρα ): Νικόλα , τι λένε τα παζάρια  εφέτος ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κτενά (Πρόεδρο Φιλοζωικού Συλλόγου): Αγαπητέ , αξιέπαινη η προσπάθειά  σου  για τα αδέσποτα αλλά οι Καλαμπακιώτες  δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πρόβλημα της  προβληματικής συνεργασίας με τον Δήμο .

ΠΡΟΣ  Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , μάλλον η Αύρα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα αυτοδιαχειριζόμενης  τοπικής κοινότητας .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Λύπα (Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει η Δ.ΟΜ ; Θα έχουμε εξελίξεις ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου) : Πρόεδρε , προς τι οι χαμηλοί τόνοι το τελευτάιο διάστημα ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.