Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
21 Ιουλίου 2017, 07:52

***Στη σκιά των βράχων

_Νικόλα , Νικόλα , φώναζε τον Νίκο Αβραμόπουλο θαμών  κεντρικού καφέ καθώς τον πείρε το μάτι του να κατεβαίνει την Τρικάλων  μεσημέρι  Σαββάτου με το μοτοσακό του , αλλά εις μάτην,  καθώς η φασαρία από τον κυκλοφοριακό φόρτο , η καθυστέρηση να βγει στο πεζοδρόμιο σε συνδυασμό με την ταχύτητα του δικύκλου στο οποίος επέβαινε  ο Νίκος , συνετέλεσαν στο να μην ακούσει τις φωνές του  θαμώνα .

Γυρίζοντας στο τραπέζι που κάθονταν άρπαξε το κινητό πατώντας τα πλήκτρα προφανώς  καλώντας τον Νίκο Αβραμόπουλο στο κινητό του καθώς , όπως απεδείχθη , ο Νικόλας σε τρία λεπτά πάρκαρε το μοτοσακό στην άκρη του δρόμου και κατευθύνθηκε στο τραπέζι του εν λόγω κυρίου .

_Καλά , ξιγκουρλιάσκα να φουνάζου κι δεν ακούς ; Τον  επιτίμησε .

_Που  ν΄ ακούσου , δε βλέπς ;  Χαμός , απάντησε ο Νίκος Αβραμόπουλος .

_Τέλος πάντων , πως τα πουρεύς , ήρθις απ΄ του Στρασβούργου ;

_Ποιό Στρασβούργου ;

_Μα….αα , ιγώ έμαθα ότι δεν προήδρευσις  γιατί πήγες Στρασβούργου …

_Ναι , άμα το θέτεις έτσι , πήγα Στρασβούργο .

_Πήγις ;

_Ισί πήγις Κούβα ;

_Ιγώ να πάου Κούβα ; Τι μπλάρια έχασα  στην Κούβα !!

_Έ, όσου  πήγις ισί στην Κούβα , άλλου τόσου πήγα κι γω  Στρασβούργου , απάντησε με νόημα ο Νίκος Αβραμόπουλος .

_Τέλος πάντων , πως πάει η ουμάδα ;

_Ποια ουμάδα , δε…εεεν ασχουλούμι ιγώ μη ουμάδις .

_Βρε ποιες ουμάδις , για  τη θκιά σας η ουμάδα , λέου .

_Ποιά θκιά μας ουμάδα , δεν καταλαβαίνου .

_Δεν καταλαβαίντζ !!!

_Όχι , δεν καταλαβαίνου .

_Για την ουμάδα Σκελλαρίου λέου .

_Ά….ααα , καλά , καλά …

_ Ανήκεις ακόμα στην ουμάδα Σακελλαρίου ;

_Γιατί το λες αυτό ;

_Ξέρου γω , άκσα ότι σκαπέτσις .

_Ιγώ  να σκαπιτίσου ; Όχι , μη τίπουτα . Όλοι να φύγουν ιγώ ικί , σταθερός .

_Μήπως  άνοιξις  τίπουτα νταραβέρια μη του Θουδουρή ;

_Ποιόν Θοδωρή . Δεν ξέρω κανένα Θουδουρή .

_Κατάλαβα , μην ιπιμέντζ  !!

 

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν και ποιοι δημοτικοί μας άρχοντες τελούν εν αδεία  , αλλά κάποιοι έψαχναν  το διήμερο να συναντήσουν  δημοτικό σύμβουλο  και δεν έβρισκαν . Αγαπητοί μου , τι να σας πω  , εξαρτάται που και πως τους ψάχνατε . Αν τους ψάχνατε σε κανένα πανηγύρι όλο και κάποιον θα τρακάρατε , που λέει ο λόγος . Αν  πάλι δεν πήγατε εσείς στα πανηγύρια  τότε μάλλον τους  ψάχνατε σε λάθος  χώρο!!

…………………………………………….

Για  υποψήφιος Βουλευτής  στις επόμενες βουλευτικές εκλογές  ετοιμάζουν  , σύμφωνα με δημοσιεύματα ,  τον Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Μιχαλάκης  αν και ο ίδιος ούτε διαψεύδει  , ούτε επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο . Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε , όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος  Κων. Μητσοτάκης  αν ζούσε , ο Μιχαλάκης είναι μια καλή περίπτωση που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο νομό . Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι μετρήσεις που γίνονται  στις οποίες η ηγεσία δίνει βάρος .

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Η κακοκαιρία με τον  κωδικό «ΜΕΔΟΥΣΑ» , πέρασε και μας άλλαξε τα φώτα . Βροχές , χαλάζι , αέριδες  και βάλε , λες και βρισκόμασταν  βαθέως  Φθινοπώρου  , για να μην πω Χειμώνα . Και ζημιές έγιναν , και νερό έφερε το ποτάμι και  πανηγύρια αναβλήθηκαν  και όλα  έγιναν  άνω κάτω . Τι να πούμε , ο καιρός τρελάθηκε  κι΄ αυτός !! Αλλά  πάλι ο λαός λέει και κάτι σοφό που δεν πρέπει να ξεχνάμε : «Ήρθε  τ’ Αη  Λιός , γύρνα την κάπα  αλλιώς» , λέει !!!

……………………………………………………………

*Παρά τις ανακοινώσεις και τις ενημερωτικές  παρεμβάσεις το φαινόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων ,  κυρίως σε χωριά της περιοχής μας , που με την δικαιολογία ότι κινδυνεύουν  τα σπίτια τους από πυρκαγιά και ηλεκτροπληξία λόγω βλάβης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων  τους  , εισέρχονται και αφού απομακρύνουν τους ένοικους εκτός  , δρουν ανενόχλητα αρπάζοντας χρήματα και ότι  άλλο πολύτιμο  βρουν αναχωρώντας  λάθραν . Όταν οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται  τις τους βρήκε οι τεχνικοί μαϊμούδες  έχουν γίνει μπουχός . Γι΄ αυτό προσοχή  και όχι πολλά χρήματα  στα σπίτια !!!

……………………………………………………

 ***Εξ’  απορρήτων

*Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης Νίκος Αβραμόπουλος  μάλλον  τείνει  προς ανεξαρτητοποίηση . Η διαφοροποίησή του στο κείμενο για το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος  που συνυπέγραψαν μείζων και ελάσσονες  (πλην Κεραμίδα) αντιπολιτεύσεις που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο , η απουσία του από την επίμαχη συνεδρία όπου , λόγω απουσίας του Προέδρου , θα προήδρευε , αλλά και μια άλλη κίνησή του που υπέπεσε  στην αντίληψη Σακελλαρίου , φαίνεται να τις ενισχύουν . Ωστόσο ο καιρός θα δείξει  . Νικόλα  κράτα γερά !!!

………………………………………………………..

*Πολλά παράπονα έπεσαν στην αντίληψή μου  από ιδιοκτήτες καταστημάτων  των οποίων οι  υαλοπίνακες  των προσόψεων έχουν  βαφτεί με διάφορα γκράφιτι . Και βέβαια μια περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης  το επιβεβαιώνει όπως και πολλές επιφάνειες δημοσίων κτηρίων που  χρησιμοποιούνται ως χώροι έκθεσης  διάφορων συνθημάτων και σχεδίων . Αγαπητοί μου , τι να πούμε . Άρι δίκιου , αλλά που να το βρει κανένας  στην σημερινή εποχή που διάγουμε !!!

 ***ΕΙΠΑΝ

(Για την συνάντηση με τον παρουσιαστή του survivor Σάκη Ταμιμανίδη)

«…το δεύτερο survivor θα πραγματοποιηθεί στους βράχους των Μετεώρων….» .

Ιωάννης Παπαπούλιοσ

(Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας)

 

 

(Για την Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας )

«..καλύφτηκαν όλοι οι χώροι που διέθεσε ο Δήμος για παράγκες ..» .

 

 

Χρήστος Παπαγεωργίου

(Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας )

 

 

( Για τις συνεχιζόμενες κλοπές ηλικιωμένων με την μέθοδο της εξαπάτησης)

«..προτιμούν ηλικιωμένους γιατί μπορούν να τους επιφέρουν σύγχυση πολύ περισσότερο από κάποιον νέο  ..» .

Χρήστος Λιάππης

(Ψυχίατρος – στέλεχος της Ν.Δ. )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Τσιανάκα (καρπουζά Περιστέρα ): Νικόλα , τι λένε τα παζάρια  εφέτος ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κτενά (Πρόεδρο Φιλοζωικού Συλλόγου): Αγαπητέ , αξιέπαινη η προσπάθειά  σου  για τα αδέσποτα αλλά οι Καλαμπακιώτες  δεν αντιλαμβάνονται ποιο είναι το πρόβλημα της  προβληματικής συνεργασίας με τον Δήμο .

ΠΡΟΣ  Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , μάλλον η Αύρα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα αυτοδιαχειριζόμενης  τοπικής κοινότητας .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Λύπα (Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει η Δ.ΟΜ ; Θα έχουμε εξελίξεις ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου) : Πρόεδρε , προς τι οι χαμηλοί τόνοι το τελευτάιο διάστημα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .