Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Ιουλίου 2017, 08:08

***Στη σκιά των βράχων

_Αδερφέ  Αντρέα , τσιτς φάτς ; Χαιρέτισε τον επιστήθιο φίλο του , πολιτικό ομοϊδεάτη και συνάδελφό του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανδρέα Καλτσούδα , ο Δημήτρης Βουρλίτσης.

_Βρε  τον  Αντιδή…ηηηημαρχο  !!! Καλημέρα , πως και από τα μέρη μας (τα Χάσια) αδερφέ ;

_Ποιά μέρη σας , εγώ εδώ γενήθηκα , απάντησε χαμογελόντας σαρδόνια ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Ισί μιγάλουσις στα Χάσια ;

_Που λέει ο λόγος βρε αδερφέ .

_Ο λόγος μπορεί να το λέει , αλλά όσο εγώ είμαι πόντιος , άλλο τόσο κι΄ εσί  είσαι  Χασιώτης .

_Εν πάση , περιπτώσει πολιτικοί είμαστε , πολιτικά μιλάω  .

_Βλάχε ; Δεν τα  αφίντζ αυτά τα μαλιμάτια ;

_Φίλε και αδερφέ , μαζί ξεκινήσαμε τον αγώνα , μαζί συνεχίσαμε και μαζί θα ματασυμπορευτούμε , απάντησε με νόημα ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Όλα τα κατάλαβα αλλά το τελευταίο , που είπες ,  δε…εεεε  θα μπορέσω .

_Βρε Αντρίκο   γιατί  το λες αυτό ;

_άλλη βολά θα σου εξηγήσω , τώρα δεν μπορώ , Επέμενε ο Αντρέας .

_Καλά , έτσι λες  τώρα . Θα δεις ότι μαζί θα προχωρήσουμε. Μέχρι το 19 ε…εεεε!!! Ποιος ζάι κι ποιος πιθαίνι , συμπλήρωσε ο Δημητρης Βουρλίτσης

_Άστα  αυτά τώρα . Τι χαλέβς ;

_Τι να χαλέψου . ‘Ηρθα να πάρου του φίλουμ να τουν κάνου του τραπέζι .

_Ίσι καλά ;

_Μια χαρά , γατί ; Βλέπς να είμι χλουμός ;

_Βρε απου χρώμα , ικί στα Φέρσαλα , δεν έχτι πρόβλημα , αν είσι καλά , πολιτικά , μιλάω .

_Καλά , έκανες τραπέζι  στη Δεσκάτα , έκανις τραπέζι στην Αγνατιά κι δεν μ΄ είχις καλισμένου ; Επέμενε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Αφού ισί δεν πας μη τουν αδιρφό , πάς μη τσ΄ιάλλοι …

_Ποιοί άλλοι εννοείς φίλε ;

_Τσι΄ άλλοι , επέμενε ο Ανδρέας .

_Λοιπόν , ιγώ δεν ίμι μη τσι΄ άλλοι , όπως λες , ιγώ είμι μη τουν αδιρφό . Πάμι , ποιος φκιάνι καλή προυβατίνα   στα Χάσια ;

_Στα  Χάσια δεν είσι ;

_Είμι  , είμι .

_Μαζίμ δεν είσι ;

_Μαζίς , μαζίς , απάντησε επαναλαμβάνοντας δις .

_Έ, τότε ακολούθα και μη ρωτάς παραπέρα τίποτα , απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας μπαίνοντας στο αυτοκίνητο και ανηφορίζοντας προς Αγναντιά μεριά !!!

Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

*Οι οφειλές των καταναλωτών της Δ.Ε.Η αυξάνουν , οι απώλειες εσόδων από τις ρευματοκλοπές  , την ανηφόρα  κι΄ αυτές παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να παταχθεί το φαινόμενο . Τελικά σ΄ αυτή τη χώρα θα πληρώσει κανένας και κυρίως θα μπει τάξη στην ανομία ; Πάντως παρά τις προσπάθειες  και παρά τα λόγια και τις εξαγγελίες διοικούντων και κυβερνόντων , είναι απορίας άξιο ότι το πρόβλημα διογκούται αντί να συρρικνούται !!!

…………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν η απορία του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Ενότητα»  Λεωνίδα  Κεραμίδα που εξέφρασε στο Δημοτικό  Συμβούλιο , ότι «ποιο είναι το κακό που θα πάθουν οι εργαζόμενοι αν συζητηθεί το θέμα» , είναι πραγματική , αλλά μάλλον ο ίδιος την έθεσε ειλικρινά . Αγαπητέ , όπως ξέρεις στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δε λέγονται!!

***Σοβαρά και εύθυμα

* Πολλά «ωραία» προέκυψαν στην  τελευταία συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από τις αντιπαραθέσεις που έγιναν . Ο κ. Σακελλαρίου  αποκάλεσε τον Δήμαρχο ανακατωσούρα και βέβαια ο Δήμαρχος απάντησε στα ίσια λέγοντάς του «ανακατωσούρας  σαν κι΄ εσένα δεν είμαι πάντως»! Πάντως , εδώ που τα λέμε, μπορεί να κατηγορήσεις τον Σινάνη για πολλά αλλά όχι για ανακατωσούρα !!

…………………………………………………………

*Εδώ οι κυβερνώντες και γενικότερα  οι πολιτικοί , κάνουν κρα ν’ ακούσουν καμιά φιλοφρόνηση και η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ……..  Περιστέρα Χαρτοπούλου, παραπονείται γιατί ο δήμαρχος λέει καλά λόγια για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας . «Ούτε εγώ που είμαι  ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκα στους Βουλευτές και Υπουργούς και μιλάει ο Δήμαρχος» , είπε  στην τελευταία συνεδρία του Δ.Σ . Δήμαρχε , όπως κατάλαβες πρέπει να απολογηθείς γιατί λες καλά λόγια για τους  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Παράπονα άκουσα ότι έκαναν κάποιοι που η τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα μοίρασε κλήσεις σε οδηγούς αυτοκινήτων για παράνομο παρκάρισμα επί της Τρικάλων. Και βέβαια τα παράπονα έχουν αποδέκτη την δημοτική αρχή η οποία , όπως ισχυρίζονται , έδωσε εντολή για ελέγχους . Τελικά και τα στεγνά και τα χλωρά στον Δήμαρχο!! Τι να κάνουμε . Στην Ελλάδα , είσαι οδηγός , παραπονιέσαι για παρκινγκ , είσαι πεζός παραπονιέσαι  για τ΄ αυτοκίνητα που έχουν κατακλίσει τα πεζοδρόμια . Μήπως τελικά δεν μας αρέσει η τάξη και ο αλληλοσεβασμός ;

…………………………………………………………

* Χαλασμό κάνουν οι αγέλες αγριογούρουνων στο Αγιόφυλλο καθώς μπαίνουν στις καλλιέργειες και τις καταστρέφουν . Και βέβαια άμα ο γεωργός πάθει τέτοια ζημιά πάει η χρονιά του . Θα μου πείτε θα αποζημιωθεί . Καλά , μπορεί να προκύψει κέρδος από τη ζημιά ; Είναι καλά να μην έχεις την τύχη στην άκρη , που λέει ο λαός . Την έχεις ; Mε γεια που την πάτησες . Πάντως και τα κανόνια που βάζουν οι γεωργοί στα σπαρτά τα συνηθίζουν και δεν φοβούνται διόλου !!!

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , γιατί να μην χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των ενοικιοστασίων των κεραιών για την μεταφορά  των λυμάτων  της Κορομηλιάς με αγωγό στον βιολογικό ;

ΠΡΟΣ Δημήτριο Μπαρμπάτη (μέλος Τ.Σ Διάβας): Καλή η πρόταση αλλά  μάλλον δεν πείσατε τον πρόεδρο !!

ΠΡΟΣ Δημήτριο Κότη (Πρόεδρο Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ): πρόεδρε , είπαμε μειώσεις αλλά όχι και κάθε τόσο ;

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο): Νίκο , τί λέει η Δημοτική Ομάδα  Σακελλαρίου ; Δυνατά ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Δ/ντή Δήμου): Αγαπητέ , έμαθα ότι από  της Αγίας Παρασκευής  μένεις Ασπροπόταμο . Θα σε φιλοξενήσει ο  Βουρλίτσης στο Χαλίκι ;

***ΕΙΠΑΝ

( για το ΠΟΤΑΜΙ)

«…Από τον Σεπτέμβριο το ΠΟΤΑΜΙ θα δραστηριοποιηθεί εντονότερα ..» .

Ζαχαρούλα Λούδα

(Γραμματέας ΠΟΤΑΜΙΟΥ Τρικάλων)

 

(Για τον Θανάσιμο τραυματισμό του συνταξιούχου Αστυνομικού)

«..η χαράδρα που έπεσε ο άτυχος 60χρονος ήταν στα 1900 μέτρα , και η ανάσυρση ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη..» .

Βαγγέλης Τσιορλίδας

(Διοικητής Π.Υ. Καλαμπάκας)

 

( για την εμφάνιση του χορευτικού ομίλου ανά την Ελλάδα)

«..προβάλουμε την περιοχή μας με τον καλύτερο τρόπο και με δικά μας …έξοδα  ..» .

Γιάννης Δήμας

(Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών )

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .