Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

14 Ιουλίου, 2017 08:08 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Αδερφέ  Αντρέα , τσιτς φάτς ; Χαιρέτισε τον επιστήθιο φίλο του , πολιτικό ομοϊδεάτη και συνάδελφό του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανδρέα Καλτσούδα , ο Δημήτρης Βουρλίτσης.

_Βρε  τον  Αντιδή…ηηηημαρχο  !!! Καλημέρα , πως και από τα μέρη μας (τα Χάσια) αδερφέ ;

_Ποιά μέρη σας , εγώ εδώ γενήθηκα , απάντησε χαμογελόντας σαρδόνια ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Ισί μιγάλουσις στα Χάσια ;

_Που λέει ο λόγος βρε αδερφέ .

_Ο λόγος μπορεί να το λέει , αλλά όσο εγώ είμαι πόντιος , άλλο τόσο κι΄ εσί  είσαι  Χασιώτης .

_Εν πάση , περιπτώσει πολιτικοί είμαστε , πολιτικά μιλάω  .

_Βλάχε ; Δεν τα  αφίντζ αυτά τα μαλιμάτια ;

_Φίλε και αδερφέ , μαζί ξεκινήσαμε τον αγώνα , μαζί συνεχίσαμε και μαζί θα ματασυμπορευτούμε , απάντησε με νόημα ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Όλα τα κατάλαβα αλλά το τελευταίο , που είπες ,  δε…εεεε  θα μπορέσω .

_Βρε Αντρίκο   γιατί  το λες αυτό ;

_άλλη βολά θα σου εξηγήσω , τώρα δεν μπορώ , Επέμενε ο Αντρέας .

_Καλά , έτσι λες  τώρα . Θα δεις ότι μαζί θα προχωρήσουμε. Μέχρι το 19 ε…εεεε!!! Ποιος ζάι κι ποιος πιθαίνι , συμπλήρωσε ο Δημητρης Βουρλίτσης

_Άστα  αυτά τώρα . Τι χαλέβς ;

_Τι να χαλέψου . ‘Ηρθα να πάρου του φίλουμ να τουν κάνου του τραπέζι .

_Ίσι καλά ;

_Μια χαρά , γατί ; Βλέπς να είμι χλουμός ;

_Βρε απου χρώμα , ικί στα Φέρσαλα , δεν έχτι πρόβλημα , αν είσι καλά , πολιτικά , μιλάω .

_Καλά , έκανες τραπέζι  στη Δεσκάτα , έκανις τραπέζι στην Αγνατιά κι δεν μ΄ είχις καλισμένου ; Επέμενε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Αφού ισί δεν πας μη τουν αδιρφό , πάς μη τσ΄ιάλλοι …

_Ποιοί άλλοι εννοείς φίλε ;

_Τσι΄ άλλοι , επέμενε ο Ανδρέας .

_Λοιπόν , ιγώ δεν ίμι μη τσι΄ άλλοι , όπως λες , ιγώ είμι μη τουν αδιρφό . Πάμι , ποιος φκιάνι καλή προυβατίνα   στα Χάσια ;

_Στα  Χάσια δεν είσι ;

_Είμι  , είμι .

_Μαζίμ δεν είσι ;

_Μαζίς , μαζίς , απάντησε επαναλαμβάνοντας δις .

_Έ, τότε ακολούθα και μη ρωτάς παραπέρα τίποτα , απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας μπαίνοντας στο αυτοκίνητο και ανηφορίζοντας προς Αγναντιά μεριά !!!

Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

*Οι οφειλές των καταναλωτών της Δ.Ε.Η αυξάνουν , οι απώλειες εσόδων από τις ρευματοκλοπές  , την ανηφόρα  κι΄ αυτές παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να παταχθεί το φαινόμενο . Τελικά σ΄ αυτή τη χώρα θα πληρώσει κανένας και κυρίως θα μπει τάξη στην ανομία ; Πάντως παρά τις προσπάθειες  και παρά τα λόγια και τις εξαγγελίες διοικούντων και κυβερνόντων , είναι απορίας άξιο ότι το πρόβλημα διογκούται αντί να συρρικνούται !!!

…………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν η απορία του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Ενότητα»  Λεωνίδα  Κεραμίδα που εξέφρασε στο Δημοτικό  Συμβούλιο , ότι «ποιο είναι το κακό που θα πάθουν οι εργαζόμενοι αν συζητηθεί το θέμα» , είναι πραγματική , αλλά μάλλον ο ίδιος την έθεσε ειλικρινά . Αγαπητέ , όπως ξέρεις στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δε λέγονται!!

***Σοβαρά και εύθυμα

* Πολλά «ωραία» προέκυψαν στην  τελευταία συνεδρία  του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα από τις αντιπαραθέσεις που έγιναν . Ο κ. Σακελλαρίου  αποκάλεσε τον Δήμαρχο ανακατωσούρα και βέβαια ο Δήμαρχος απάντησε στα ίσια λέγοντάς του «ανακατωσούρας  σαν κι΄ εσένα δεν είμαι πάντως»! Πάντως , εδώ που τα λέμε, μπορεί να κατηγορήσεις τον Σινάνη για πολλά αλλά όχι για ανακατωσούρα !!

…………………………………………………………

*Εδώ οι κυβερνώντες και γενικότερα  οι πολιτικοί , κάνουν κρα ν’ ακούσουν καμιά φιλοφρόνηση και η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ……..  Περιστέρα Χαρτοπούλου, παραπονείται γιατί ο δήμαρχος λέει καλά λόγια για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας . «Ούτε εγώ που είμαι  ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκα στους Βουλευτές και Υπουργούς και μιλάει ο Δήμαρχος» , είπε  στην τελευταία συνεδρία του Δ.Σ . Δήμαρχε , όπως κατάλαβες πρέπει να απολογηθείς γιατί λες καλά λόγια για τους  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Παράπονα άκουσα ότι έκαναν κάποιοι που η τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα μοίρασε κλήσεις σε οδηγούς αυτοκινήτων για παράνομο παρκάρισμα επί της Τρικάλων. Και βέβαια τα παράπονα έχουν αποδέκτη την δημοτική αρχή η οποία , όπως ισχυρίζονται , έδωσε εντολή για ελέγχους . Τελικά και τα στεγνά και τα χλωρά στον Δήμαρχο!! Τι να κάνουμε . Στην Ελλάδα , είσαι οδηγός , παραπονιέσαι για παρκινγκ , είσαι πεζός παραπονιέσαι  για τ΄ αυτοκίνητα που έχουν κατακλίσει τα πεζοδρόμια . Μήπως τελικά δεν μας αρέσει η τάξη και ο αλληλοσεβασμός ;

…………………………………………………………

* Χαλασμό κάνουν οι αγέλες αγριογούρουνων στο Αγιόφυλλο καθώς μπαίνουν στις καλλιέργειες και τις καταστρέφουν . Και βέβαια άμα ο γεωργός πάθει τέτοια ζημιά πάει η χρονιά του . Θα μου πείτε θα αποζημιωθεί . Καλά , μπορεί να προκύψει κέρδος από τη ζημιά ; Είναι καλά να μην έχεις την τύχη στην άκρη , που λέει ο λαός . Την έχεις ; Mε γεια που την πάτησες . Πάντως και τα κανόνια που βάζουν οι γεωργοί στα σπαρτά τα συνηθίζουν και δεν φοβούνται διόλου !!!

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , γιατί να μην χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των ενοικιοστασίων των κεραιών για την μεταφορά  των λυμάτων  της Κορομηλιάς με αγωγό στον βιολογικό ;

ΠΡΟΣ Δημήτριο Μπαρμπάτη (μέλος Τ.Σ Διάβας): Καλή η πρόταση αλλά  μάλλον δεν πείσατε τον πρόεδρο !!

ΠΡΟΣ Δημήτριο Κότη (Πρόεδρο Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ): πρόεδρε , είπαμε μειώσεις αλλά όχι και κάθε τόσο ;

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο): Νίκο , τί λέει η Δημοτική Ομάδα  Σακελλαρίου ; Δυνατά ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Δ/ντή Δήμου): Αγαπητέ , έμαθα ότι από  της Αγίας Παρασκευής  μένεις Ασπροπόταμο . Θα σε φιλοξενήσει ο  Βουρλίτσης στο Χαλίκι ;

***ΕΙΠΑΝ

( για το ΠΟΤΑΜΙ)

«…Από τον Σεπτέμβριο το ΠΟΤΑΜΙ θα δραστηριοποιηθεί εντονότερα ..» .

Ζαχαρούλα Λούδα

(Γραμματέας ΠΟΤΑΜΙΟΥ Τρικάλων)

 

(Για τον Θανάσιμο τραυματισμό του συνταξιούχου Αστυνομικού)

«..η χαράδρα που έπεσε ο άτυχος 60χρονος ήταν στα 1900 μέτρα , και η ανάσυρση ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη..» .

Βαγγέλης Τσιορλίδας

(Διοικητής Π.Υ. Καλαμπάκας)

 

( για την εμφάνιση του χορευτικού ομίλου ανά την Ελλάδα)

«..προβάλουμε την περιοχή μας με τον καλύτερο τρόπο και με δικά μας …έξοδα  ..» .

Γιάννης Δήμας

(Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών )

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.