Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
7 Ιουλίου 2017, 08:13

***Στην σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , πάμε πλατάνια ; Έριξε την ιδέα το Σάββατο το βράδυ στον Χρήστο Σινάνη ο Αντιδήμαρχος και εκ των στενών συνεργατών του , Κώστας Ράντος καθώς λούζονταν στον ιδρώτα παρά την τεχνική  δροσιά που πρόσφερε στον χώρο το ερκοντίσιον .

_Πλατάνια ; Μ…μμμμμ , δεν είναι κακή ιδέα , πάμε , να σου πω την αλήθεια κι΄ εγώ το ήθελα πολύ . Μπάφιασα εδώ μέσα με τα χαρτιά απ΄τη μία και το κινητό απ΄την άλλη , απάντησε ο Δήμαρχος που σηκώθηκε ευθύς απ΄την πολυθρόνα .

_Να πούμε και τον Γενικό , ψιθύρισε ο Κώστας Ράντος .

_Και τον γενικό , σου χαλάω εγώ χατίρι ; Πάμε να του το πούμε , στο γραφείο του είναι δίπλα , συμπλήρωσε ο Δήμαρχος .

_Που λέτε , οι τρείς Καμπαλέρος ομού χώθηκαν στο αυτοκίνητο και  ντουγρού προς πλατάνια μεριά προς αναζήτηση δροσιάς .

_Δήμαρχε , που πας ;  Φώναξε ξαφνικά ο Γενικός που κάθονταν στη θέση του συνοδηγού  καθώς διαπίστωσε ότι ο δήμαρχος , ον αφηρημένος , έστριψε την Ιωαννίνων  και τραβούσε καρφί  προς  μπόμπα ;

_Όπα ,  άρι δίκιου , έχουμε γέφυρα , απάντησε ο Δήμαρχος γελώντας σαρδόνια .

_Δήμαρχε είσαι αλλού , τον έκοψε ο γενικός .

_Έτσι λες Γιαννάκο ; Σας δοκιμάζω βρέ…εεεε !!! Έχετε εμπεδώσει το έργο ;

_Μη μου πεις δήμαρχε , αναφώνησε γελώντας ο γενικός .

_Αμ πως ; Ένα η  αλπού , δέκα τα αλπόπλα ;

_Όπα   δήμαρχε , πολλά προχωρημένο σε βρίσκω , παρενέβη ο Κώστας Ράντος .

Που λέτε σε λίγο η τριάδα στρογγυλοκάθισε σε ένα μεγάλο τραπέζι   στα πλατάνια , δίπλα στην βρύση με το δροσερό νερό  το οποίο  πέφτοντας τους σχεδόν τους πιτσίλιζε δίνοντας μια δροσερή αύρα .

_Α…ααααα , αυτό είναι , αναστέναξε ανακουφισμένος ο γενικός .

_Δήμαρχε , έμαθες τίποτα για την συνάντηση στη Δεσκάτα που είχε ο Ανδρέας ; Ρώτησε ο Κώστας Ράντος .

_Όχι , για την συνάντηση της Δεσκάτας , δεν έμαθα , έμαθα όμως για τη συνάντηση στην Αγναντιά , απάντησε ο Δήμαρχος  δείχνοντας  μια απίστευτη ηρεμία .

_Ά…ααα , τον παλαβό , έκανε  συνάντηση και στην Αγνατιά ; Εγώ έμαθα για την Δεσκάτα , επέμενε ο γενικός .

_Έμεινες πίσω , τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην Αγνατιά !!!

_Στην Αναντιά !!!

  ΦΑΙΔΡΑ

 

***Ψίθυροι

*Αν και ο Σκουρλέτης (Υπουργός Εσωτερικών για όσους το αγνοούν) , μάλλον στο νομοσχέδιο που θα φέρει για την νέα μεταρρύθμιση  του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , μεταφέρει τις δημοτικές εκλογές  από τον  Μάιο τον Οκτώβρη  του 2019 , άρα  και την παράταση μέχρι τέλους του 2019 των νυν δημοτικών αρχών , εδώ τα τραπεζώματα φερόμενων υποψηφίων Δημάρχων και μη , καλά κρατούν . Ο Θοδωρής Αλέκος τραπεζώθηκε από φίλους του στο Μαυρέλι ενώ ο Ανδρέας Καλτσούδας τραπέζωσε φίλους στη Δεσκάτα  αλλά και στην Αγναντιά !!

……………………………………………………….

*Αυξημένη αστυνομική περιφρούρηση διαπίστωσαν πολλοί ότι υπήρχε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να προβούν σε αναζήτηση της αιτίας . Αν και πολλοί έσπευσαν να δώσουν απάντηση ότι μάλλον κάποιο υψηλό πρόσωπο θα κατέφθασε , εντούτοις αυτό που προέκυψε ήταν ότι οφείλονταν στην εκδήλωση που οργάνωνε σύνδεσμος φίλων ποδοσφαιρικής ομάδας !!!  Τώρα  προς τί η περιφρούρηση  τα αυτονόητα περιττεύουν . Στην Ελλάδα ζούμε έστω και σε εποχές κρίσης !!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Ανεβασμένες οι θερμοκρασίες τόσο στο περιβάλλον , όσο και στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι την προηγούμενη εβδομάδα . Και για μεν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος ευθύνεται ο καύσων , για δε την θερμοκρασία στο τοπικό πολιτικό σκηνικό ευθύνεται η πρόταση των Δημοτικών αντιπολιτεύσεων μειζόνων  και ελασσόνων , πλην «Λαϊκή Συσπείρωση» , που συνυπέγραψαν να προκαλέσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τα ΜΕΤΕΩΡΑ , το οποίο βέβαια , όπως πληροφορούμε , μάλλον είχε προβλεφθεί απ΄ τον Πρόεδρο !!

…………………………………………………………..

*Ο τριήμερος καύσων , που οδήγησε το θερμόμετρο στο κόκκινο (42- 45ο C) , οδήγησε και πολλούς στις κοντινές παραλίες  της Λάρισας , του Βόλου και της Κατερίνης , όπου δεν έβρισκες όχι καρέκλα να καθίσεις , αλλά ούτε χώρο να πατήσεις , και στα ορεινά χωριά της περιοχής μας . Οι υπόλοιποι που μείναμε επί το αυτό , επιλέξαμε τα ισκιάδια είτε των παραΠείνιων  τσιπουράδικων , είτε τα πλατάνια  της Διάβας και άλλων κοντινών στην Καλαμπάκα χωριών . Όχι που  θα  μας εμποδίσει η κρίσι να περνάμε καλά έστω και υπό υψηλών θερμοκρασιών !!!

***Εξ’   απορρήτων

*Αν νομίζετε ότι ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης δεν έχει λύσεις για την αντιμετώπιση του καύσωνα , κάνετε λάθος . Λοιπόν , εβρισκόμενους με φίλους του σε  παρα – Πήνειο  τσιπουράδικο  και ενώ ο ιδρώτας από τη ζέστη και τις παρενέργειες του λαϊκού – παραδοσιακού ποτού , πρότεινε στον καταστηματάρχη να φέρει  τέσσερεις κουβάδες  γεμάτους με νερό . Τι έκανε ; Βούτηξε απλά τα πόδια του εντός για να δροσιστεί. Φυσικό  και χωρίς κόστος ερκοντίσιον !!! Γειά σου πρόεδρε με τις ρηξικέλευθες προτάσεις σου !!!

……………………………………………………….

*Οι σεισμοί στη Λέσβο δεν άφησαν ασυγκίνητη την Αγία Έδρα και ειδικότερα τον Ποντίφικα στο όνομα του οποίου ο καθολικός  Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, ‘Ανδρου, Μυκόνου, Νικόλαος, με τον αντιπρόσωπο του πάπα στην Ελλάδα Μάξιμο Catterin, θα  παραδώσουν  50.000 χιλ. ευρώ  για την ανακούφιση  των πληγέντων  Θα μου πείτε καταξοδεύτηκε το Βατικανό . Ναι αλλά  πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια που στόχο δεν έχει αυτό κατ΄ αυτό το ποσό αλλά  ότι το μάτι του Ποντίφικος πέφτει και στα μέρη μας !!!

 ***ΕΙΠΑΝ

( για την αντιπολίτευση)

«…Θυσιάζετε τα πάντα στο βωμό των ψήφων και της μικροπολιτικής ..» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( για τους απολυμένους εργαζόμενους στο δήμο): Ποιο είναι το κακό που θα πάθουν οι εργαζόμενοι αν συζητηθεί το θέμα των απολύσεων ;» .

Λεωνίδας Κεραμίδας

(Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης)

 

( για την πρόταση του Δημάρχου)

«Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρθηκα ούτε στους Βουλευτές , ούτε στους Υπουργούς και μιλάτε εσείς κύριε Δήμαρχε ..» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Επικεφαλής Ριζοσπαστικής κίνησης πολιτών)

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (προεδρεύοντα του Δ.Σ) : Πέρασες δύσκολα στη συνεδρία του Δ.Σ αλλά  οι  δυσκολίες έχουν  την ουσία !!

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης ): Κώστα , δεν ήξερες ότι οι δημοτικές ομάδες  του Δήμου γιόρταζαν  τα τριαντάχρονα για να μην συμπέσει η συνεδρία του Δ.Σ ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο):  Αλήθεια , θα φιλοξενήσεις τον Δήμαρχο ένα μήνα στον Ασπροπόταμο ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας): Πρόεδρε , μην πτοείσαι . Οι Αυριώτες σε στηρίζουν απ΄ότι ψυχανεμίζομαι !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην δήμαρχο): Καλά , η μελέτη του  αναρριχητικού κέντρου Χασίων που επί δημαρχίας σου επικαιροποιήθηκε δεν χωρούσε στην πρόταση που καταθέσατε ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .