Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

30 Ιουνίου, 2017 07:57 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Μωρέ δεν ξαναπερνώ από  τούτο το στενό…οοοο , σιγοτραγουδούσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λύπας καθώς εισέρχονταν στο χώρο όπου θα γίνονταν η συνεύρεση των Δημοτικών Ομάδων της μείζονος και ελάσσονος  αντιπολιτεύσεων  του δήμου .

_Κάτι πολλά χαρούμενο σε βλέπω αγαπητέ , τον ρώτησε ο Σωτήρης Παπαχρήστος  .

_Άστα σωτηράκη , δεν έμαθες το συμβάν ;

_Ποιό απ΄ όλα , φίλε ;

_Βρε εδώ παρ΄ ολίγον να γίνω άθυρμα των σκυλιών .

_Που ;  Πότε ; Πως ;

_Άστα αγαπητέ μου , δεν είναι που την πατάς πρέπει να δώσεις και τζιάπι .

_Βρε άσε το περιτύλιγμα και πάμε στο ψητό . Τι έπαθες ακριβώς θέλω να μου πεις !!

_Να , είχα παρκάρει το αυτοκίνητο πίσω απ΄το Δημαρχείο και κατά της μιάμισι το πρωί πήγα να το πάρω για να πάω σπίτι . Τι τ΄ όθελα το σκασμένο ;  Με το που πλησίασα με ορμάνε τα γνωστά αδέσποτα  που κατοικοεδρεύουν γύρω απ΄ το Δημαρχείο .

_Σε όρμησαν πολύ ;

_Πολύ δε θα πει τίποτα .

_Σ΄άρπαξαν ;

_Αν μ΄ άρπαξαν λέ…εεεει .

_Δεν φώναξες , δεν είχες τίποτα στα χέρια σου ;

_Ποιόν να φωνάξω  στις  δυό το πρωί , πλάκα μου κάνεις  ρε φίλε ;

_Ευτυχώς  ο Θεός με βοήθησε και  βρήκα ένα φτυάρι  πίσω απ΄το μαγαζί του «τσουκάτου» κι σώθκα την τελευταία στιγμή . Αλλιώς θα μ΄ έρωγαν φίλε .

_Βρε καψου Μήτσιου τι ήταν να σι βρι , απάντησε ο Σωτήρης Παπαχρήστος .

_Ούτε στον εχθρό σου .

_Να σε ρωτήσω κάτι ;

_ Ρώταμε .

_Το φτυάρι τι το έκανες ;

_Ξέρω γώ τι το έκανα ;

_Μπήκα ζαβά –  ζαβά μέσα στ΄ αυτοκίνητο κι τ΄όριξα στην καρότσα .

_Ξέρς τίνος ήταν το φτυάρι ;

_Όχι  δεν ξέρου ,τίνος ήταν ;

_Του τσουκάτου ήταν .

_Φτυάρι ου τσουκάτους ;

_Ναι , ακριβώς .

_Να παου μετά να του το δώσω .

_Τώ…ωωωρα !!! Τι να του κάνι τώρα .

_Αφού είνι  δικότ , πώς .

_Βρε αδερφέ , του φτυάρι του τσουκάτου βρήκις να παρς .

_Βρε έβλεπα εγώ εκείνη την ώρα τίποτα ; Εγώ κοιτούσα να σουθώ . Το φτυάρι του τσουκάτου κοιτούσα  εγώ ;

_Βρε καψουδημήτρη τι κακό ση βρήκι …..

_Άστα ,  μη σου τύχη  !!!

                                                                                                                                                    ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

* Την επίσημη  παραδοσιακή στολή φορούσε ο Μπάμπης  Ζούζουλας το βράδυ της Κυριακής κατά την 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων  του Δήμου Καλαμπάκας έχοντας το γενικό πρόσταγμα στην όλη διεξαγωγή  της εκδήλωσης . Δεν πατούσε κάτω , που λένε ,ο Μπάμπης  συνεπικουρούμενος από την Κατερίνα Ζήκα- Μπέλλου και τον Δημήτρη Παπακώστα . Παιδιά,  πάντα τέτοια !!

……………………………………………….

*Δεν ξέρω αν και τι  δώρο έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης  στην συνάντησή τους στα Περτουλιώτικα λιβάδια  στο περιθώριο του Σαρακατσάνικου ανταμώματος , αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε θετικά στην πρόσκλησή  του να έρθει Καλαμπάκα – Μετέωρα . Δήμαρχε , ευπρόσδεκτος και  καλώς να ορίσει ο Πρόεδρος   και είναι  μια ευκαιρία  να μάθουμε την άποψή του για το Προεδρικό διάταγμα !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μια ωραία πρόταση  έκανε ο Βαγγέλης Γκιάτας  για την Συνάντηση των Πολιτιστικών  Συλλόγων και μάλλον πρέπει να αξιολογηθεί στην 2η  από τους οργανωτές  . Ποια ;  Δήμαρχος ,  αντιδήμαρχοι   , επικεφαλής  αντιπολιτεύσεων  και δημοτικοί Σύμβουλοι   να ανοίγουν το χορό φορώντας  τις παραδοσιακές  φορεσιές !! Αυτό είναι στηρίζουμε την παράδοση . Φαντάζεστε  Σινάνη , Σακελλαρίου , Κεραμίδα , Χαρτοπούλου , Ζιάκα με φουστανέλα και σεγκούνι ; Όλα τα λεφτά !!!

………………………………………………..

*Είχε δεν  είχε ο Πρόεδρος Καστρακίου  Περικλής Γιάννης  μπροστά και απ΄ τον Μητσοτάκη στο Περτούλι όπου  το Αντάμωμα των  Σαρακατσαναίων . Πρόεδρε , απ΄ ότι ξέρω  Σαρακατσάνος δεν είσαι , ρίζες απ  αυτό το μελέτη δεν  έχεις . Πόθεν πως  λοιπόν ; Εκτός κι΄ αν σε τράβηξε  η ιδεολογία . Ανδρέα Καλτσούδα , τι γίνεται εδώ ; Αντί να σε βρουν  τους βρήκες και μάλιστα στην πρωτοκαθεδρία !!!

 ***Εξ’   απορρήτων

*Από το Γάβρο με πληροφορούν ότι μια ομάδα Γερμανών αναρριχητών  πραγματοποίησε αναρρίχηση στο εκεί  σύμπλεγμα των βράχων . Η απορία των Γαβροβιτών και κοντά σ΄ αυτούς και η δική μου , είναι πως για τους ξένους αναρριχητές οι διαδρομές είναι καλές και για τους δικούς μας όχι . Μήπως Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχη , είναι η  ώρα υλοποίησης της μελέτης του αναρριχητικού πεδίου  , ώστε να οργανώνονται και επίσημα  αναρριχητικές συναντήσεις ;

……………………………………………………….

*Κάποιο πουλάκι μου ψιθύρισε ότι στην Δεσκάτα  έλαβε χώρα μάζωξη με Καλαμπακιώτικο πολιτικό ενδιαφέρον . Οι πληροφορίες θέλουν εμπνευστή της εν λόγω συνάντησης τον Ανδρέα Καλτσούδα .  Ονόματα και διευθύνσεις δεν διέρρευσαν αν και φωτό υπάρχουν αλλά κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό !!! Ανδρέα , ολόκληρα  Χάσια  δεν σε χωρούσαν και έφτασες μέχρι Δεσκάτα ; Να όμως  ότι και στην Δεσκάτα  δεν πέρασες απαρατήρητος . Και στη Δεσκάτα υπάρχουν φίλοι που μας πληροφορούν !!!

 ***Είπαν

( για την πρώτη Γιορτή Παραδοσιακών Χορών)

«..προσπαθήσαμε να συγκεράσουμε και να ενώσουμε τους συλλόγους όλου του Δήμου και τα καταφέραμε..» .

Δημήτρης Παπακώστας

(μέλος Επιτροπής της Γιορτής )

( για τον υποβιβασμό σχολείων)

«…είναι λυπηρό να υποβιβάζονται σχολεία με πρόσχημα τον αριθμό των μαθητών ..ενώ η πραγματική αιτία είναι η περικοπές κονδυλίων… »

Γιώργος Ντίνος

(Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλαμπάκας )

( για το Μετέωρα Τέχνης )

«..Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τα διαθέσιμα χρήματα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμπάκας ..» .

Σοφία Δρούγκα

(Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλαμπάκας )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (Πρόεδρο  Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας) :  Πρόεδρε , το πείραμα πέτυχε . Τώρα ντουγρού για την 2η συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων .

ΠΡΟΣ Γιάννη Καρανίκα (πρώην πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου):  Γιάννη , ήσουν ο ποιο δροσερός άνθρωπος της εκδήλωσης  των Πολιτιστικών Συλλόγων .

ΠΡΟΣ Αικατερίνη Ζήκα – Μπέλλου (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης ):  Δώσατε εξετάσεις και περάσατε  . Οπότε μάλλον και του χρόνου θα είστε οι οργανωτές της δεύτερης συνάντησης της γιορτής του λαϊκού πολιτισμού .

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (Πρόεδρο Αύρας) : Πρόεδρε , μην δεσμεύσε γιατί πολλά θα  αλλάξουν  μέχρι τις  επόμενες εκλογές !!!

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Κστρακίου): Πρόεδρε , χρόνια πολλά για τους πολιούχους του χωριού σου !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.