Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Ιουνίου 2017, 07:57

***Στη σκιά των βράχων

Παρασκευή βράδυ και σε κεντρική πιτσαρία  μια πολιτική ομήγυρη , σε μια αθέατη γωνία του χώρου απολάμβανε τις νοστιμιές με τους άρρενες ομοτράπεζους να βρίσκονται σε κατάσταση ευθυμίας και μάγουλο με μάγουλο , τρόπος του λέγειν !!

Πρωτοκορυφαίοι της ομηγύρεως ο Ανδρέας Καλτσούδας και ο Δημήτρης Βουρλίτσης , άρτι αφιχθείς εκ  Φερσάλων όπου ως γνωστόν ξεχειμάζει .

_Αδελφέ , κάπως γελαστό σε βλέπω απόψε , τι συμβαίνει ; Ρώτησε ο Ανδρέας Καλτσούδας.

_ Μπά…ααα, η ιδέα σου . Τίποτα , τίποτα , απάντησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης καθώς είχε καμακώσει ένα ακόμα κομμάτι πουτανέσκας .

_Και δε σε βλέπω μόνο γελαστό , αλλά και ορεξάτο . Την καθάρισες την πίτσα , συμπλήρωσε ο Ανδρέας που μάλλον έδειχνε  να ξέρει τί λέει  .

_Γιατί να μην είμαι ; Όλα πρίμα γκούτ πάνε , απάντησε ο πρώην Ασπροποταμάρχης .

_ Καλά , ισύ , τί  μπλάρια  έχασις ιδώ κι άφσις τα Φέρσαλα , μου λές ;

_Καλά , μη δλέβς ή μη ιπιξιργάζισι ; Για να ξέρου .

_Ιγώ να σι δλέψου ; Οψέποτε .

_Τι είνι αυτό πάλι  ;

_Πάντως βλάχικη λέξι δεν είνι . Αλλά άστα αυτά τώρα , αλνού παππά ευαγγέλιου . Τι κάντζ ιδώ απόψι , γιατί ήρθις ;

_Τι να σι που τώρα , πιρνούσα για να πάνου απάν , αλλά μη σταμάτσι η βρόχα . Πολύ βρόχα εδερφάκι μου , τ΄ άκανε όλα κώλο , μιτά συγχουρήσεους .

_Άστα αυτά . Σ΄ εμας  ;

_Γιατί αδερφέ μου ;

_Τι γιατί ; Γιατί  έτσι είνι η αλήθεια . .

_Σοβαρώς ;

_Ποιό σοβαρά δε γίνετι .

_Μ…μμμμμ , Δεν ξέρω τι μου λες !!!

_Δεν ξέρς , Ά…ααα ;

_Που να ξέρου . Ξέρου;

_Μήπους σ΄ έταξαν τίπουτις κι δε μας του λες ;

_Ιμένα να τάξν ; Μη ξέρς καλά ;

_Ιπιδής σι ξέρου για δαύτου στου λέου . Ώστι Αντιδήμαρχους , ά ;

_Αντιδήμαρχους ;

_Ναι , αυτό άκσα .  Αντιδήμαρχους Πουλιτισμού ,  σα να πήρι τ΄ αυτίμ .

_Άκσις  κανά χαμπέρι ; Γιατί κι΄ άλλους μη σταμάτσι κι ήθιλι κέρασμα για  τα χαριλίτκα , αλλά ιγώ δεν σκαμπάζου τίπουτις ….

_Στην  υγειά σου Αντιδήμαρχέμ , φώναξε ο Καλτσούδας  !!!

ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

* Οι εξελίξεις όσον αφορά τις αλλαγές στον στενό πυρήνα  εξουσίας της δημοτικής αρχής είχαν δρομολογηθεί αλλά κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες τελικά τις ματαίωσαν , τουλάχιστον προς ώρας  . Έτσι , σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου στο  Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ», αυτές αναστέλλονται για τα Χριστούγεννα . Είναι , βλέπετε κι΄ αυτές οι ισορροπίες που πρέπει να γίνουν αναγκαστικά σεβαστές ή να ληφθούν υπ΄ όψη , τουλάχιστον ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις !!!

…………………………………………………….

*Χαμός γίνεται στο επίπεδο του τουρισμού καθώς οι αφίξεις επισκεπτών τόσο στην Ελλάδα , όσο και τοπικά , σπάνε ρεκόρ φέτος  . Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ελλάδα .  Και τα ΜΕΤΕΩΡΑ  σαφώς είναι  μέσα στις επιλογές τους . Που λέτε , είναι αλήθεια αυτό που ειπώθηκε στην συνάντηση – συζήτηση για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος , ότι μάλλον δεν θα είμαστε σε θέση να τους διαχειριστούμε !! Και γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι για να ανακόψουμε το κύμα , έ; Τι θα ακούσουμε ακόμα !!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Εκεί που ο Δημήτρης Βουρλίτσης δέχονταν συγχαρητήρια για την επικείμενη Αντιδημαρχοποίησή του , ήρθε η δήλωση του Δημάρχου Χρίστου Σινάνη που το μετέθεσε εν ευθέτω χρόνο μάλλον για να ωριμάσουν οι συνθήκες !! Δημήτρη Βουρλίτση , τι να κάνουμε η πολιτική είναι μια ζωντανή και δυναμική διαδικασία πού  ο πολιτικός ούτε πρέπει  να αγνοεί , ούτε να υποτιμά , ούτε και να υπερτιμά βεβαίως !!  Έ , ο δήμαρχος το έπιασε το θέμα και το χειρίζεται  πολιτικά ορθά !!!

……………………………………………………….

*Το  «έκαψαν» οι τελειόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας το βράδυ της Δευτέρας καθώς μουσικά αποχαιρέτησαν το σχολείο τους  . Πάντως η επιλογή ο μουσικός αποχαιρετισμός να γίνει  με Παναγιώτη Ζωσιμά απεδείχθη μια πολύ καλή επιλογή . Ο Παναγιώτης γνωρίζοντας τα μονοπάτια της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης έδωσε τα ρέστα του  και φυσικά εντυπωσίασε !!! Στα πάνω του καλλιτεχνικά ο Παναγιώτης .

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Με το που ο Πρόεδρος τοποθετεί τους ιστούς όπου θα αναρτηθούν οι σημαίες της  Ελλάδος και της Ε.Ε ,  δίνεται  το σύνθημα για τα εγκαίνια του Γεωλογικού Μουσείου Καστρακίου το οποίο θα ενταχθεί για να ενισχύσει το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής. Πρόεδρε , το μουσείο και τα μάτια  σου !!! Και η σημαία ψηλά και μεγάλη . Γιατί μάλλον την έχουμε υποστείλει !!! Ά,  η πλάκα ότι εγκαινιάστηκε επί προεδρία σου ετοιμάστηκε;

……………………………………………………………..

*Η εικόνα με το γκρεμισμένο εικονοστάσι στη  Θεόπετρα τα λέει όλα !!! Λοιπόν , όταν αυτά γίνονται εν Ελλάδι , τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε για καταστροφές στοιχείων της πίστης μας στην Τουρκία , στην Αλβανία και αλλαχού. Αν εμείς  οι έλληνες Χριστιανοί κάνουμε αυτά στα στοιχεία που συνθέτουν την Ορθόδοξη πίστη και παράδοσής μας , τότε τί πρέπει να κάνουν  οι ξένοι ;  Μήπως έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας ; Μήπως οι ίδιοι εμείς πελεκάμε τα πόδια μας και δίνουμε αφορμές ;

 ***Είπαν

( για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος)

«..Μας φόβισε το πολιτικό κόστος λόγω εκλογών και δεν πήραμε όταν έπρεπε απόφαση σχετικά με την σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος..» .

Δημήτρης Λύπας

(Δημοτικός Σύμβουλος)

( για την διαβούλευση)

«…Είκοσι δύο χρόνια δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να διαβουλευόμαστε . Μήπως να περάσουν άλλα τόσα για να πάρουμε απόφαση ;»

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

( για τα ΜΕΤΕΩΡΑ)

«..Τα Μετέωρα είναι ιερός και ευλογημένος χώρος, είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομίας, προκαλεί το δέος και τον θαυμασμό όλων και πρέπει να προστατευτεί σαν κόρη οφθαλμού..» .

Θοδωρής Αλέκος

(πρώην Δημοτικός Σύμβουλος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης) : Η συνεδρίαση της Δ.ΟΜ. συνδυάστηκε με βραδινές βουτιές στην πισίνα ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Λύπα (Δημοτικό Σύμβουλο): Το φτυάρι να επιστρέψεις γιατί το ψάχνει.

ΠΡΟΣ Κατερίνα Ζήκα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης): Τι πάρε – δώσε έχεις εσύ με τους βλάχους και μάλιστα του Βλάχους του Ασπροποτάμου ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα(Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας): Αγαπητέ μου, για κοίτα να ξανατοποθετήσεις το εικονοστάσι στη θέση του !!!

ΠΡΟΣ Κώστα Τρέλλη (Πρώην Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Χασίων(Και τώρα  τι γίνεται με το έλλειμμα , φίλτατε ;

  • Η ασχετοσύνη σου σε θέματα τουριστικης ανάπτυξης δεν έχει όρια. Είσαι πολύ ανεπαρκείς για να κρίνεις και να σχολιάσεις ειρωνικά πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Πραγματικά δεν έχω χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ απαντώντας όπως σου αρμόζει.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .