Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Ιουνίου 2017, 08:04

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , τ΄ άμαθες τα νέα ;

_Για ποια απ΄ όλα τα νέα μιλάς Γιώργο ;  Απάντησε ο δήμαρχος στο ερώτημα που του έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος .

_Γι΄  αυτά που είπε ο Τσίπρας στο Υπουργείο Εσωτερικών .

_Ο Τσίπρας λέει πολλά . Που θες να ξέρω ο φουκαράς ποιο απ΄όλα εννοείς , ότι είπε αγαπητέ μου , απάντησε ο Δήμαρχος φυλλομετρώντας ένα πάκο χαρτιά που είχε πάνω στο γραφείο του  .

_Έ….εεε , ορισμένες φορές Δήμαρχε κάντζ και το μούτο να κρίνι , τον έκοψε ο Γενικός περισσότερο για να τον τσιγκλήσει παρά ότι πειράχτηκε από την απάντηση του Δημάρχου που  φαινομενικά έδειχνε ατάραχος μπροστά στην ανησυχία του ερωτήματος του Γενικού.

_Εμ τι θες να σου πω . Με ρωτάς τι είπε ο Τσίπρας ; Ο Τσίπρας όλο λέει , κάνει και τίποτ΄ άλλο ; Άμα κάτσω να διαβάσω τί , πού και γιατί τα λέει χαιρέτα μου τον πλάτανο και το Φανάρι Μαγούλα . Βλέπς τι γίνεται εδώ από χαρτί , συμπλήρωσε ο Δήμαρχος .

_Ναι αλλά αυτά που είπε σε αφορούν Δήμαρχε και απορώ με την αδιαφορία σου , επέμενε ο Γενικός .

_Είπε ο Τσίπρας κάτι που αφορούν εμένα ;

_Αν είπε λέει…ιιι Πολλά και ενδιαφέροντα , ενδιαφέροντα και πολλά .

_Βρε Γιώργο άκουσες καλά ή ….ηηη ;

_Αν άκουσα λέει Δήμαρχε. Πολύ καλά .

_Για να σκολνάμε , γιατί  έτσι όπως πάει η κουβέντα θα μας πάρει το βράδυ , πες μου τί είπε , που με αφορά μάλιστα , γιατί τον πέρασες ποδάρια τον Πρόεδρο Καστρακίου .

_Δήμαρχε , τα υπεραπλουστεύεις πολύ τα πράγματα …

_Θα μου πεις για τον Τσίπρα σου ;

_Α π λ ή α ν α λ ο γ ι κ ή !!!

_Απλή αναλογική ; Σα δε ντρέπεται λίγο κοτζαμάν Πρωθυπουργός που κάθετε και ασχολείται μ΄ αυτά και η χώρα βουλιάζει , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Και τώρα τσιτς φλατς Δήμαρχε ;

_Απλή , απλή , τί  να κάνουμε , θα δώσουμε τη μάχη με την απλή , απάντησε ατάραχος και πάλι ο Δήμαρχος .

_Αυτήν η αισιοδοξία σου δήμαρχε ……

_Τι θες να σου πω αγαπητέ μου . Απλή , απλή και οψόμεθα εις Φιλίππους, απάντησε ο Δήμαρχος με το γνωστό αρχαιοελληνικό  ρητό .

_Μ….μμμμ , μουρμούρισε ο Γενικός .

                                                                                                                                                                                                                            Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

* Εν  εκκλησίες και πανηγύρεις εορτάσαμε το Άγιο Πνεύμα με τα καζάνια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή . Αυτήν είναι η Ελλάδα . Η κρίση την δουλειά της και οι συνέλληνες τις παρέες και τις πανηγύρεις . Άλλωστε αυτοί που τ΄ άχουν θα χάσουν , όλοι οι άλλοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως  τίποτα . Γι΄ αυτό και δεν πρόκειται  να τους κάνουμε τη χάρη να λιγοψυχήσουμε . Λαδάκι έχουμε , ελιές έχουμε , ψωμάκι έχουμε , πλούσιοι είμαστε !!! Η Ελλάδα που επιμένει , η Ελλάδα που αντιστέκεται !!!

…………………………………………………………………..

*Ψεγάδι δεν τον βρήκαν τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη οι φιλέορτοι που πουρνό – πουρνό ανηφόρισαν προς Άγιο Πνεύμα . Και ο δρόμος Καθαρός , και τα χόρτα κομμένα και το χοροστάσι γυαλί και το μονοπάτι σε καλή κατάσταση . Πρόεδρε , τα καλά κώπης κτώνται . Κουράστηκες , ιδροκόπησες αλλά όλα τα συγχαρητήρια δικά σου !!! Μόνο έναν άκουσα να κριτικάρει τον τοίχο ότι τον πήγες πολύ μπροστά και έκλεισε ο χώρος αλλά καλά του  απάντησες !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Πηγαίνοντας προς «Βουτάδες» για να αποτυπώσουμε την πανήγυρη , βρήκαμε κάποιους να έχουν χάσει τον δρόμο και να περιπλανώνται στο χώρο . Πρόεδρε Γιάννη Χολέβα , βάλε καμιά ταμπέλα  να λέει «ΒΟΥΤΑΔΕΣ» μαχαλά !!  Κατά τ΄ άλλα όλη η οργάνωση παίρνει άριστα . Άσε που όσοι δοκίμασαν το κριθαράκι με την προβατίνα έγλυφαν υα δάκτυλά τους. Γιάννη η ηγεσία ήρθε ; Αλλά θα μου πεις ότι πρωταγωνιστής είναι ο λαός , οπότε πάω πάσο !!!

………………………………………………………

*Από τα παράξενα και απρόοπτα  που άκουσα την μέρα του Αγίου Πνεύματος , τί λέτε ότι ήταν ; Ότι μια κυρία ζήτησε στο αντίδωρο να της ρίξουν λάδι για να ψυχοποιάσει . Τι να πω , αν της έριχνες λάδι θα έλεγε : ρίγανη δεν έχει  ; Οπότε δικαιολογώ τον επίτροπο που της απάντησε , κυρία μου , μη μας τρελαίνεις άλλο  , σε εκκλησία ήρθες  !!! Από τα απίστευτα και όμως αληθινά  των ημερών !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος αψήφησε τα δύσκολα και εκπροσώπησε την Δημοτική αρχή στο Άγιο Πνεύμα Καστρακίου;  Λοιπόν , επειδή ήμασταν παρόντες  θα σας πούμε ότι ήταν η Δημοτική Σύμβουλος Λίλα Μπαντέκα – Νάνη η οποία ανήλθε άνετα και αθόρυβα. Λίλα , επειδή ξέρω ότι κάθε χρόνο ανεβαίνεις στο Άγιο Πνεύμα , εμένα δεν με παραξένεψε που επέλεξες τα δύσκολα . Βοήθεια σου !!!

……………………………………………………………………….

*Μια όμορφη έκπληξη περίμενε όσους κατέρχονταν λουσμένοι στον ιδρώτα από το Άγιο Πνεύμα . Κάποιες Καστρακινές είχαν στρώσει ένα ωραίο μπουφέ κερνώντας όλους τους προσκυνητές . Βεβαίως αυτό δεν έγινε φέτος αλλά γίνεται κάθε χρόνο δείχνοντας τα φιλόξενα αισθήματα των Καστρακινών . Τώρα , ποιος έχει την πρωτοβουλία δεν λέει , καθώς εκείνο που έχει σημασία , είναι τα  φιλόξενα συναισθήματα !!! Κυρίες μου , βοήθειά σας !!!

***Είπαν

( για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  )

«…είναι δυσφήμιση  να αναφέρεται από Κοινοβουλευτικούς ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας  δεν λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο …» .

Μάνθος Σκύφτας

(Διευθυντής Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας)

 

( για την γυμνή φωτογράφιση ανδρός στα Μετέωρα)

«…πρόκειται για πράξη προσβλητική και καταδικαστέα από όλους …»

Πέρρυ Χαρτοπούλου

(Γραμματέας Συντονιστικής ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας)

 

( για την καταγγελία περί  μη σίτισης  αδέσποτων σκυλιών που περιθάλπει ο Δήμος )

«…ήταν τριήμερο αργιών και υπάρχει πιθανότητα να συνέβη κάτι τέτοιο…» .

Αντώνης Παπαναστασίου

(Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμπάκας  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λίλα Μπαντέκα – Νάνη (Δημοτικός Σύμβουλος): Επιλογή σου η εκπροσώπηση της Δημοτικής αρχής στο Άγιο Πνεύμα Κατρακίου ή σου έπεσε το λαχείο ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Χολέβα (Πρόεδρο Μεγάλης Κερασιάς) : Γιάννη , καμιά ταμπέλα που να γράφει προς «ΒΟΥΤΑΔΕΣ» γιατί πολλοί βολόδερναν για να βρουν τον δρόμο . Και ας μην είναι από σίδερο αλλά από ξύλο άμα τα παίρνουν οι μεταλλοσυλλέκτες .

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο καθαριότητας): Δε λέω ότι είναι εύκολο να καθαρίσεις τα χόρτα όλης της περιοχής , αλλά πολλά παράπονα άκουσα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απ΄ τα χωριά .

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (Ανταμωματάρχη Χασιωτών): Τώρα που καταλάϊασαν τα πράγματα δεν οργανώνεις μια συνάντηση για την οργάνωση του ανταμώματος ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Σινάνη (Δήμαρχο) : Το έλαβες το μήνυμα από την Ιερά Σύνοδο . Τον Οκτώβρη τα σπουδαία !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .