Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

9 Ιουνίου, 2017 08:04 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , τ΄ άμαθες τα νέα ;

_Για ποια απ΄ όλα τα νέα μιλάς Γιώργο ;  Απάντησε ο δήμαρχος στο ερώτημα που του έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος .

_Γι΄  αυτά που είπε ο Τσίπρας στο Υπουργείο Εσωτερικών .

_Ο Τσίπρας λέει πολλά . Που θες να ξέρω ο φουκαράς ποιο απ΄όλα εννοείς , ότι είπε αγαπητέ μου , απάντησε ο Δήμαρχος φυλλομετρώντας ένα πάκο χαρτιά που είχε πάνω στο γραφείο του  .

_Έ….εεε , ορισμένες φορές Δήμαρχε κάντζ και το μούτο να κρίνι , τον έκοψε ο Γενικός περισσότερο για να τον τσιγκλήσει παρά ότι πειράχτηκε από την απάντηση του Δημάρχου που  φαινομενικά έδειχνε ατάραχος μπροστά στην ανησυχία του ερωτήματος του Γενικού.

_Εμ τι θες να σου πω . Με ρωτάς τι είπε ο Τσίπρας ; Ο Τσίπρας όλο λέει , κάνει και τίποτ΄ άλλο ; Άμα κάτσω να διαβάσω τί , πού και γιατί τα λέει χαιρέτα μου τον πλάτανο και το Φανάρι Μαγούλα . Βλέπς τι γίνεται εδώ από χαρτί , συμπλήρωσε ο Δήμαρχος .

_Ναι αλλά αυτά που είπε σε αφορούν Δήμαρχε και απορώ με την αδιαφορία σου , επέμενε ο Γενικός .

_Είπε ο Τσίπρας κάτι που αφορούν εμένα ;

_Αν είπε λέει…ιιι Πολλά και ενδιαφέροντα , ενδιαφέροντα και πολλά .

_Βρε Γιώργο άκουσες καλά ή ….ηηη ;

_Αν άκουσα λέει Δήμαρχε. Πολύ καλά .

_Για να σκολνάμε , γιατί  έτσι όπως πάει η κουβέντα θα μας πάρει το βράδυ , πες μου τί είπε , που με αφορά μάλιστα , γιατί τον πέρασες ποδάρια τον Πρόεδρο Καστρακίου .

_Δήμαρχε , τα υπεραπλουστεύεις πολύ τα πράγματα …

_Θα μου πεις για τον Τσίπρα σου ;

_Α π λ ή α ν α λ ο γ ι κ ή !!!

_Απλή αναλογική ; Σα δε ντρέπεται λίγο κοτζαμάν Πρωθυπουργός που κάθετε και ασχολείται μ΄ αυτά και η χώρα βουλιάζει , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Και τώρα τσιτς φλατς Δήμαρχε ;

_Απλή , απλή , τί  να κάνουμε , θα δώσουμε τη μάχη με την απλή , απάντησε ατάραχος και πάλι ο Δήμαρχος .

_Αυτήν η αισιοδοξία σου δήμαρχε ……

_Τι θες να σου πω αγαπητέ μου . Απλή , απλή και οψόμεθα εις Φιλίππους, απάντησε ο Δήμαρχος με το γνωστό αρχαιοελληνικό  ρητό .

_Μ….μμμμ , μουρμούρισε ο Γενικός .

                                                                                                                                                                                                                            Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

* Εν  εκκλησίες και πανηγύρεις εορτάσαμε το Άγιο Πνεύμα με τα καζάνια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή . Αυτήν είναι η Ελλάδα . Η κρίση την δουλειά της και οι συνέλληνες τις παρέες και τις πανηγύρεις . Άλλωστε αυτοί που τ΄ άχουν θα χάσουν , όλοι οι άλλοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως  τίποτα . Γι΄ αυτό και δεν πρόκειται  να τους κάνουμε τη χάρη να λιγοψυχήσουμε . Λαδάκι έχουμε , ελιές έχουμε , ψωμάκι έχουμε , πλούσιοι είμαστε !!! Η Ελλάδα που επιμένει , η Ελλάδα που αντιστέκεται !!!

…………………………………………………………………..

*Ψεγάδι δεν τον βρήκαν τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη οι φιλέορτοι που πουρνό – πουρνό ανηφόρισαν προς Άγιο Πνεύμα . Και ο δρόμος Καθαρός , και τα χόρτα κομμένα και το χοροστάσι γυαλί και το μονοπάτι σε καλή κατάσταση . Πρόεδρε , τα καλά κώπης κτώνται . Κουράστηκες , ιδροκόπησες αλλά όλα τα συγχαρητήρια δικά σου !!! Μόνο έναν άκουσα να κριτικάρει τον τοίχο ότι τον πήγες πολύ μπροστά και έκλεισε ο χώρος αλλά καλά του  απάντησες !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Πηγαίνοντας προς «Βουτάδες» για να αποτυπώσουμε την πανήγυρη , βρήκαμε κάποιους να έχουν χάσει τον δρόμο και να περιπλανώνται στο χώρο . Πρόεδρε Γιάννη Χολέβα , βάλε καμιά ταμπέλα  να λέει «ΒΟΥΤΑΔΕΣ» μαχαλά !!  Κατά τ΄ άλλα όλη η οργάνωση παίρνει άριστα . Άσε που όσοι δοκίμασαν το κριθαράκι με την προβατίνα έγλυφαν υα δάκτυλά τους. Γιάννη η ηγεσία ήρθε ; Αλλά θα μου πεις ότι πρωταγωνιστής είναι ο λαός , οπότε πάω πάσο !!!

………………………………………………………

*Από τα παράξενα και απρόοπτα  που άκουσα την μέρα του Αγίου Πνεύματος , τί λέτε ότι ήταν ; Ότι μια κυρία ζήτησε στο αντίδωρο να της ρίξουν λάδι για να ψυχοποιάσει . Τι να πω , αν της έριχνες λάδι θα έλεγε : ρίγανη δεν έχει  ; Οπότε δικαιολογώ τον επίτροπο που της απάντησε , κυρία μου , μη μας τρελαίνεις άλλο  , σε εκκλησία ήρθες  !!! Από τα απίστευτα και όμως αληθινά  των ημερών !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος αψήφησε τα δύσκολα και εκπροσώπησε την Δημοτική αρχή στο Άγιο Πνεύμα Καστρακίου;  Λοιπόν , επειδή ήμασταν παρόντες  θα σας πούμε ότι ήταν η Δημοτική Σύμβουλος Λίλα Μπαντέκα – Νάνη η οποία ανήλθε άνετα και αθόρυβα. Λίλα , επειδή ξέρω ότι κάθε χρόνο ανεβαίνεις στο Άγιο Πνεύμα , εμένα δεν με παραξένεψε που επέλεξες τα δύσκολα . Βοήθεια σου !!!

……………………………………………………………………….

*Μια όμορφη έκπληξη περίμενε όσους κατέρχονταν λουσμένοι στον ιδρώτα από το Άγιο Πνεύμα . Κάποιες Καστρακινές είχαν στρώσει ένα ωραίο μπουφέ κερνώντας όλους τους προσκυνητές . Βεβαίως αυτό δεν έγινε φέτος αλλά γίνεται κάθε χρόνο δείχνοντας τα φιλόξενα αισθήματα των Καστρακινών . Τώρα , ποιος έχει την πρωτοβουλία δεν λέει , καθώς εκείνο που έχει σημασία , είναι τα  φιλόξενα συναισθήματα !!! Κυρίες μου , βοήθειά σας !!!

***Είπαν

( για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  )

«…είναι δυσφήμιση  να αναφέρεται από Κοινοβουλευτικούς ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας  δεν λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο …» .

Μάνθος Σκύφτας

(Διευθυντής Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας)

 

( για την γυμνή φωτογράφιση ανδρός στα Μετέωρα)

«…πρόκειται για πράξη προσβλητική και καταδικαστέα από όλους …»

Πέρρυ Χαρτοπούλου

(Γραμματέας Συντονιστικής ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας)

 

( για την καταγγελία περί  μη σίτισης  αδέσποτων σκυλιών που περιθάλπει ο Δήμος )

«…ήταν τριήμερο αργιών και υπάρχει πιθανότητα να συνέβη κάτι τέτοιο…» .

Αντώνης Παπαναστασίου

(Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Καλαμπάκας  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λίλα Μπαντέκα – Νάνη (Δημοτικός Σύμβουλος): Επιλογή σου η εκπροσώπηση της Δημοτικής αρχής στο Άγιο Πνεύμα Κατρακίου ή σου έπεσε το λαχείο ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Χολέβα (Πρόεδρο Μεγάλης Κερασιάς) : Γιάννη , καμιά ταμπέλα που να γράφει προς «ΒΟΥΤΑΔΕΣ» γιατί πολλοί βολόδερναν για να βρουν τον δρόμο . Και ας μην είναι από σίδερο αλλά από ξύλο άμα τα παίρνουν οι μεταλλοσυλλέκτες .

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο καθαριότητας): Δε λέω ότι είναι εύκολο να καθαρίσεις τα χόρτα όλης της περιοχής , αλλά πολλά παράπονα άκουσα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απ΄ τα χωριά .

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (Ανταμωματάρχη Χασιωτών): Τώρα που καταλάϊασαν τα πράγματα δεν οργανώνεις μια συνάντηση για την οργάνωση του ανταμώματος ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Σινάνη (Δήμαρχο) : Το έλαβες το μήνυμα από την Ιερά Σύνοδο . Τον Οκτώβρη τα σπουδαία !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.