Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Ιουνίου 2017, 08:12

***Στη σκιά των βράχων

_Ώρα , δήμαρχι , τσίτς φάτς αρά ; Φώναξε τον πρώην Δήμαρχο Τάκη Σακελλαρίου που  εκείνη την ώρα πατούσε το πόδι του στου «τσουκάτου» με δύο συνεργάτες του ένα εκ εκ΄ δεξιών και έναν εξ΄ εβονήμων .

_Καλημέρα , καλημέρα ,καλό Καλοκαίρι να περάσουμε , που είναι ο τσουκάτος ρε παιδιά , πως δεν φάγκι , ρώτησε ο Δήμαρχος αλλά πριν προκάνει να αποσώσει την φράση ο Ηλίας ξεκάμπσι τραβώντας καρφί στο τραπέζι που είχε καθίσει ο πρώην Δήμαρχος με την παρέα του .

_Άντι , που ίσι ; Ανησύχσα , απάντησε ο Δήμαρχος πιάνοντας το χέρι του Ηλία που το είχε απλώσει για να τον χαιρετίσει .

_Δήμαρχι , σα να του πίρις πρώϊμα μη φαίνιτι , συνέχισε να ρωτάει ο θαμώνας από το διπλανό τραπέζι .

_Δεν το κατάλαβα αυτό . Κάνεις ένα ριπλέι ;

_Άκσα στουν Γκιάτα ότι πήγις στου Σμόκουβου , αληθεύει ;

_Βεβαίως αληθεύει , πήγα , που είνι του παράξινου , δεν καταλαβαίνου , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος με κάποια δόση απορροίας .

_Ακόμα δεν μπήκαμι στου Καλουκαίρι καλά – καλά , πήγης για λουτρά ισί ;

_Ά…αααα, έτσι ίμι ιγώ όταν είνι να κανου κατι του κάνου μια ώρα αρχίτιρα, συνέχισε να λέει ο πρώην Δήμαρχος .

_Στου Σμόκουβου Δήμαρχι ;

_Στου Σμόκουβου γιατί ; Δεν ίνι καλά στου Σμόκουβου;

_Ξέρου γώ Δήμαρχι , λουτρά στου Σμόκουβου ; Αναρωτούνταν ο θαμών .

_Τι να κάνουμι , φτώχεια . Στου Σμόκουβου κι να είμαστι ευχαριστημένι , συμπλήρωσε ο πρώην Δήμαρχος .

_Μα στου Σμόκουβου Δήμαρχι ; Ξανά πάλι επιμένει ο θαμών .

_Γιατί , δεν είνι καλά στου Σμόκουβου ;

_Μα ….αααα …. Στου Σμόκουβου ;

_Τι να κάνουμι , δεν μπορώ να πάω στη Μύκονο , απάντησε ο Δήμαρχος κόβοντάς τον απότομα .

_Ε..εεεε , δεν είπα να πας στη Μύκουνου , αλλά όχι κι στου Σμόκουβου ;

_Α….ααααα , τι μπιλιά τσακώσαμι , σιγομουρμούρισε ο Δήμαρχος μη μπορώντας να εξηγήσει την επιμονή του θαμώνα αλλά και την αποστροφή του για την γνωστή λουτρόπολη που τόσοι και τόσοι την επισκέπτονται για τα ιαματικά της λουτρά .

_Μπήκις στην μπανιέρα Δήμαρχι ; Συνέχισε ο θαμών .

_Αν μπήκα λέει . Μια χαρά , θαραπαύκα .

_Δηλαδή , φέτο Σμόκοβο ;

_Και τα μυαλά στα κάγκελα !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Μέχρι τώρα ξέραμε το «βινι Πώχου;» , που βεβαίως έχει την ιστορία του την οποία οι παλιότεροι  γνωρίζουν . Έ, την Κυριακή στο 21ο Αντάμωμα Χασιωτών ενώ η ώρα περνούσε και ο Παππάς είπε το «Δι΄ ευχών» και έπρεπε να ξεκινήσει ο τρανός χορός , ο Δήμαρχος δεν φαίνονταν πουθενά . Έ ο μέγας και εσαεί Ανταμωματάρχης Μπάμπης Ζούζουλας ρωτούσε εναγωνίως «Ήρθε ο Δήμαρχος;» Και βέβαια ο Δήμαρχος με την παρέα του ξεκάμπσι με συνέπεια να επιστρέψει η ψυχή  του Μπάμπη απ΄την κούλουρη που είχε πάει .

………………………………………………………

*Λίγο το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία , λίγο ο καιρός που μας τα μούσκεψε , λόγο όλα τ΄ άλλα οι Χασιώτες μάλλον δεν το διακινδύνευσαν να ροβολήσουν προς Άγιο Θεοδόσιο όπου το αντάμωμα Χασιωτών . Πάντως  οι μη Χασιώτες ήταν πολλοί και έτσι το πανηγύρι , βοηθούντως βεβαίως και του καζανιού με το αχνιστό κριθαράκι με προβατίνα και γίδα που μάλλον αποτελεί αναντικατάστατο στοιχείο του ανταμώματος, έγινε και όλα εξελίχθηκαν  όμορφα και ωραία . Και του χρόνου καλύτερα παιδιά !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν ήταν και λίγοι που απορούσαν με τα συγχαρητήρια που ελάμβανε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βουρλίτσης στο χώρο του Ανταμώματος Χασιωτών όπου βρέθηκε την Κυριακή . «Αντιδήμαρχε , έχουμε τίποτα ; Προς τί τα συγχαρητήρια; Ρώτησε κάποιος στο ψιθυριστό. Τι του απάντησε ο Αντιδήμαρχος δεν άκουσα για να σας πω . Το μόνο που έχω να πω είναι ας όψεται  ο Γιώργος Γεωργίου που του την έκανε !!! Αγαπητέ , καλόν αγώνα !!!

…………………………………………………………..

*Ο επικεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης  Δημήτρης Σακελλαρίου δεν  ήταν παρόν στα εγκαίνια του χώρου ψηφιακής απεικόνισης ΜΕΤΕΩΡΩΝ λόγω της παρουσίας του στην ημερίδα της Π.Ε.Δ για τον ιαματικό τουρισμό στο Σμόκοβο .  Ωστόσο όμως κάποιοι παλιοί  πολιτικοί φίλοι του πρώην Δημάρχου , που  δεν το γνώριζαν , προβληματίστηκαν για την απουσία του ρωτώντας να πληροφορηθούν την αιτία της απουσίας του . Όταν έμαθαν τον λόγο ησύχασαν !!! Δήμαρχε, εσύ απουσίαζες αλλά τα καλά λόγια ο Αγοραστός , για την συνεργασία σας , τα είπε !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Οι κριτικές που άκουσα για το καζάνι στο 21ο Αντάμωμα Χασιωτών μετά την «κατάλυση» ήταν θετικότατες . _Ούτε το σπιτικό τόσο καλό , άκουσα να λένε οι παρέες . Οπότε μάλλον οι μάγειροι , αποδίδοντας τα του καίσαρος  τω Καίσαρι» , πρέπει να λάβουν τα εύσημα για την επιτυχία τους . Αγαπητοί μου μπράβο σας  και πάντα τέτοια ευχόμαστε!! Μπάμπη , ένα ακόμη Αντάμωμα πέρασε στην ιστορία . Μήπως βρε αδερφέ για να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή να δημιουργήσεις μόνιμη Οργανωτική Επιτροπή που να ξεκινάει την οργάνωση από την επομένη του Ανταμώματος ;

………………………………………………………

*Δεν ξέρω γιατί και για ποιους λόγους οι Κυβερνητικοί Κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι δεν παρουσιάζονται στα κοινωνικά δρώμενα αλλά η απουσία τους από το 21ο Αντάμωμα Χασιωτών σχολιάστηκε σε αντίθεση με τον πρώην Υπουργό Κώστα Σκρέκα που βρέθηκε  στις εκδηλώσεις  και χειροκροτήθηκε όταν τόνισε την αξία και σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την παράδοση , τον πολιτισμό και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας . Πάντως οι Χασιώτες υποδέχθηκαν όλους με το τραγούδι «Φίλοι μας καλωσορίσατε»  !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Παναγιώτη Τζιλήνη (Πρόεδρο Γάβρου): Πρόεδρε , Καλή η οργάνωση του 21ου Ανταμώματος Χασιωτών χάριν και  των  δικών σου προσπαθειών αλλά και πολλών άλλων αλλά ήρθε η ώρα να αποφασίσετε αν θα το διατηρήσετε ή όχι !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Συγχαρητήρια για την κομματική ευθύνη που ανέλαβες και καλόν αγώνα !!

ΠΡΟΣ Νικόλαο Μπαρμπάτη (Πρώην πρόεδρο Διάβας):  Νικόλα , είδες την ευθύνη που σου ενέθεσε το κόμμα σου . Τώρα , τρέξε για ψήφια !!

ΠΡΟΣ Χαράλαμπο Ζούζουλα (Μέγα Ανταμωματάρχη Χασιωτών): Μπάμπη , το Αντάμωμα και τα μάτια σου !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (Πρόεδρο Τ.Ο Δήμου Καλαμπάκας): Αγαπητέ , πως τα έκανες πως τα έφτιαξες όλους τους ανέθεσες ρόλο . Και αυτό είναι έξυπνο στην πολιτική !!

***Είπαν

( για την εκδήλωση της Μητροπόλεως )

«…η εκδήλωση ήταν επιθυμία του μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ …» .

Αρχιμανδρίτης π. Νύφων

(Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων)

 

( για τα εγκαίνια της έκθεσης πλεκτών του μουσείου Αχλαδέας)

«…η οικονομική κρίση αποτρέπει πολλούς να μην κάνουν την παράκαμψη των 10 χιλιομέτρων για να επισκεφτούν το μουσείο…»

Κώστας Σγουραλής

(Ιδιοκτήτης Μουσείου Αχλαδέας  )

 

( για την παρουσίαση του τόμου με Ψηφιδωτά και Αγιογραφίες)

«…η κατασκευή ενός ψηφιδωτού απαιτεί χρόνο αλλά και κόστος …» .

Βλάσης Τσοτσώνης

(Αγιογράφος  )

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .