Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

19 Μαΐου, 2017 08:04 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι , καλώς με δέχθκις , χαιρέτισε το Χρήστο Σινάνη μπαίνοντας φουριόζος στο γραφείο του ο Μπάμπης Ζούζουλας .

_Καλώς ήρθις . Τουν βρίκις του δρόμου Μπάμπη;

_Έ….εεε , δυσκουλέφκα ψύχα, αλλά στουν πάτου τουν βρήκα κι νάμι , απάντησε ο Μπάμπαης Ζούζουλας γελώντας κάτω από το μουστάκι .

_Ά….ααα , τουν βρίκις ;

_Αφού νάμι  μπρουστάς βρε δήμαρχι , δεν τουν βρήκα ; Αρά χάνι τουν δρόμου ο Μπάμπης; Πας καλά ;

_Ξέρου γω ; Ιγώ πάντως έχου να σε δω απ΄ του περσινό αντάμωμα .

_Λες αλήθεια δήμαρχι ή με πειράζι για να γιλάσουμι ;

_Μόνο αλήθεια ; Να , να μη σώσου να έρθου στου αντάμωμα , απάντησε ο Δήμαρχος κάνοντας τον σταυρό του .

_Μή λές έτσι , σι πιστεύου δήμαρχι , λες αλήθεια , ανησύχσις , ψιθύρισε ο Μπάμπης με το χαμόγελο να ζωγραφίζεται έντονα στο πρόσωπό του .

_Τι λες , θα ανταμώσουμι πάλι φέτους ; Ρώτησε ο Δήμαρχος .

_Κι θ’  ανταμώσουμι , κι θα φάμι γίδα μη μανέστρα, απάντησε με νόημα η Μπάμπης .

_Αλήθεια , θα βάλτς καζάνι ;

_Καζά…ααανι ; Τι καζάνι ; Καζάνια , όχι καζάνι , επέμενε ο Μπάμπης .

_Βρήκις σφαχτά ;

_Ου Μπάμπης δε θα βρι σφαχτά  Δήμαρχι ;

_Τι να σου πω , ρωτάω , επέμενε ο δήμαρχος με φανερή  έκπληξη να διαγράφεται στο βλέμμα  του .

_Μην ανησυχάς για τίπουτα . ‘Έχου του ουκέϊ ;

­_Τ΄ όχς , του είπαμι αυτό , αλλά…αααα

_Τι αλλά είνι αυτό δήμαρχι; Τ΄ όχου ή ναι μεν αλλά ; Ά….ααα  μη συμπαθάς αλλά ή τ΄όχου ή δεν τ΄ όχου , ήξεις αφίξεις , όχι , συμπλήρωσε ο Μπάμπης κάνοντας ρελάνς στον δήμαρχο .

_Τ’  όχς , πάψι , αλλά….

_Πάλι αλλά ; ά…αααα,  δεν μ΄ αρέσι η δλιά .

_Άντι πάλι βάλτα να τ΄ αρμέξουμι . Είπαμε τ΄ όχς.

_ ‘Ε , αφού μη τ’ όδουκις μη την  καρδιάς , θα κοιτάξου να σι βγάλου ασπρουπρόσουπου . Μην ανησυχάς ντυπ .

_Να μην ανησυχάου ;

_Όχι , να  μα την Παλιοπαναγιά τσ  Μύκανης , Ισί να έρθς μη την παρέας κι να πάρς χλιάρι κι κλιδουπίνακου , συμπλήρωσε ο Μπάμπης Ζούζουλας φανερά ικανοποιημένος από την κουβέντα με τον Δήμαρχο .

Μπάμπη , δε  θα ρθούμι για φάι κι πιί !!!

 

Φαίδρα

***Ψίθυροι 

*Το γενικό πρόσταγμα είχε το Σάββατο στην Παλιά Κουτσούφλιανη ο πρόεδρος της Παναγίας Τάσος Καταραχιάς και  απ΄ ότι είδα μια χαρούλα τα πήγε  στην οργάνωση της 119ης επετείου του ολοκαυτώματος που έλαβε  χώρα στις 13 Μαίου 1898 . Πέραν αυτού εξεφώνησε  και χαιρετισμό που ήταν ουσιαστικός , περιεκτικός και σύντομος . Πρόεδρε , συγχαρητήρια για όλα !!! Ωστόσο μάλλον θα πρέπει να συζητηθεί η οργάνωση εξ΄ υπαρχής ως προς την αναδιαμόρφωση του !!!

………………………………………………………………….

*Τυχαίο ή όχι εγώ πάντως την «αμαρτία»  μου θα την πω !! Λοιπόν , Ποιοι δεν άφησαν τον Θοδωρή Αλέκο χωρίς να τον έχουν σε στενό μαρκάρισμα στην εκδήλωση για τον Παπα- Θύμιο Βλαχάβα , την Κυριακή το πρωί στη Βλαχάβα ;  Χμ…μμμ , εκ δεξιών ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Τσεκούρας και εξ΄ αριστερών ο πρώην κοινοτάρχης Δημήτρης Παληγιάννης παρακαλώ . Τώρα , πως μπορεί να συνυπάρξουν επί το αυτό (τον Θοδωρή δηλαδή ως υποψήφιο Δήμαρχο) οι ως άνω , είναι απορροίας άξιο αλλά στην πολιτική όλα γίνονται !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Ο άνθρωπος το έχει το  αρχηγιλίκι και ότι και να λένε κάποιοι ο Μπάμπης Ζούζουλας έκλεψε την παράσταση στην Βλαχάβα την Κυριακή στις εκδηλώσεις για τον Παπα- Θύμιο  Βλαχάβα . Ο Μπάμπης χόρευε με το χορευτικό των Χασίων και ο υιός Ζούζουλας  γυρόφερνε  καβάλα στο άλογο  ως άλλος οπλαρχηγός των Χασίων  . Αγαπητοί μου , μπορεί κάποιοι να μουρμουράν αλλά ο  Μπάμπης Ζούζουλας είναι όλα τα λεφτά στα παραδοσιακά δρώμενα . Μπάμπη δικαιώθηκες !!!

…………………………………………………..

*Δύο στις δύο απουσίες  κατέγραψε η Δημοτική μείζονα αντιπολίτευση από τις ιστορικές επετείους το περασμένο Σαββατοκύριακο . Τώρα , πως   και γιατί η απουσία , είναι ένα θέμα . Και καλά , ο επικεφαλής μπορεί να είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και είναι κατανοητό . Όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  γιατί δεν έδωσαν παρουσία ; Καλά , για τις ελάσσονες αντιπολιτεύσεις δεν γίνεται λόγος γιατί έχουν ιδεολογικό θέμα με τις επετειακές  εκδηλώσεις . Τάκη Σακελλαρίου , σε εξεπροσώπησε πλήρως ο Θοδωρής Αλέκος !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Όλα είναι έτοιμα , όπως πληροφορούμαι σχετικά , για το κόψιμο της κορδέλας σε δύο σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν και πρέπει να παραδοθούν προς χρήση στην τοπική κοινωνία . Ψηφιακή απεικόνιση ΜΕΤΕΩΡΩΝ και ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ , θα είναι σύντομα στην υπηρεσία του τοπικού τουρισμού . Πρόεδρε , στην μαρμάρινη πλάκα θα λέει ότι εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Περικλή Γιάννη ; Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το Κααστράκι ζει ντον χρυσό αιώνα του Περικλέους (Γιάννη) !!!

………………………………………………………………….

*Η γέφυρα Διάβας έγινε , ο κόσμος ποια ξαναβρήκε του παλιούς ρυθμούς του , δηλαδή τους ρυθμούς που διαμόρφωσε η κατασκευή της γέφυρας ,αλλά νερό γιοκ το ποτάμι .Γιατί;  Τι να σας πω , Λίγο οι εκτροπές για πότισμα στην Διάβα , Κρύα Βρύση και Καστράκι , λίγο η ανομβρία , νερό γιοκ . Τι ;  Δεν μπήκε νερό στ΄ αυλάκι  Καστρακίου ; Πρόεδρε , αληθεύει ότι  δεν  μπήκε νερό  στ΄ αυλάκι ;  Τι να σου πω , άστο για  τον Αύγουστο με τις ζέστες  !!!

***Είπαν

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…Ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν πήραμε απόφαση γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος …  …» .

Δημήτρης Λύπας

(Δημοτικός Σύμβουλος  )

 

( για την επίσκεψη Ρώσων στα Μετέωρα)

«…Πρώτη φορά παρατήρησα ότι κάθε τρείς  ώρες επικοινωνούσαν  από το Υπουργείο για να ρωτήσουν αν είναι ευχαριστημένοι  …»

Ιωάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος  )

 

( για την εμφάνιση του σε κοινωνικές εκδηλώσεις … )

«…Ποτέ δεν ζήτησα χρήματα για να παρουσιάσω ή να τραγουδήσω σε εκδηλώσεις συλλόγων…» .

Ιωάννης Σκονδριάνης

(Παρουσιαστής – Τραγουδιστής  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου): Αντιδήμαρχε , καταστρέφεται και ο καταστροφέας ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην δημοτικό σύμβουλο): Αν καταφέρεις και συνυπάρξουν επί το αυτό Τσεκούρας και Παληγιάννης , τι να σου πω , μάλλον θα πρόκειται για πολιτικό άθλο!!

ΠΡΟΣ Ρένα Λιάπη (εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης): Συγχαρητήρια για το μάθημα ιστορίας που μας δώσατε με τον τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ , ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ». Πάντα τέτοια!!

ΠΡΟΣ Αναστάσιο Καταραχιά (Πρόεδρο Παναγιάς): Τι άκουσα , έχεις και μπόντιγκαρτ ένα εκ δεξιών και ένα εξ εβονίμων  ;

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (Πρόεδρο Πολιτιστικό Συλλόγου Γάβρου – Μέγα Ανταμωματάρχη Χασιωτών):  Αγαπητέ μου φίλε σε τί οφείλεται η δικαίωση που υπαινίσσεσαι ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.