Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Μαΐου 2017, 08:04

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι , καλώς με δέχθκις , χαιρέτισε το Χρήστο Σινάνη μπαίνοντας φουριόζος στο γραφείο του ο Μπάμπης Ζούζουλας .

_Καλώς ήρθις . Τουν βρίκις του δρόμου Μπάμπη;

_Έ….εεε , δυσκουλέφκα ψύχα, αλλά στουν πάτου τουν βρήκα κι νάμι , απάντησε ο Μπάμπαης Ζούζουλας γελώντας κάτω από το μουστάκι .

_Ά….ααα , τουν βρίκις ;

_Αφού νάμι  μπρουστάς βρε δήμαρχι , δεν τουν βρήκα ; Αρά χάνι τουν δρόμου ο Μπάμπης; Πας καλά ;

_Ξέρου γω ; Ιγώ πάντως έχου να σε δω απ΄ του περσινό αντάμωμα .

_Λες αλήθεια δήμαρχι ή με πειράζι για να γιλάσουμι ;

_Μόνο αλήθεια ; Να , να μη σώσου να έρθου στου αντάμωμα , απάντησε ο Δήμαρχος κάνοντας τον σταυρό του .

_Μή λές έτσι , σι πιστεύου δήμαρχι , λες αλήθεια , ανησύχσις , ψιθύρισε ο Μπάμπης με το χαμόγελο να ζωγραφίζεται έντονα στο πρόσωπό του .

_Τι λες , θα ανταμώσουμι πάλι φέτους ; Ρώτησε ο Δήμαρχος .

_Κι θ’  ανταμώσουμι , κι θα φάμι γίδα μη μανέστρα, απάντησε με νόημα η Μπάμπης .

_Αλήθεια , θα βάλτς καζάνι ;

_Καζά…ααανι ; Τι καζάνι ; Καζάνια , όχι καζάνι , επέμενε ο Μπάμπης .

_Βρήκις σφαχτά ;

_Ου Μπάμπης δε θα βρι σφαχτά  Δήμαρχι ;

_Τι να σου πω , ρωτάω , επέμενε ο δήμαρχος με φανερή  έκπληξη να διαγράφεται στο βλέμμα  του .

_Μην ανησυχάς για τίπουτα . ‘Έχου του ουκέϊ ;

­_Τ΄ όχς , του είπαμι αυτό , αλλά…αααα

_Τι αλλά είνι αυτό δήμαρχι; Τ΄ όχου ή ναι μεν αλλά ; Ά….ααα  μη συμπαθάς αλλά ή τ΄όχου ή δεν τ΄ όχου , ήξεις αφίξεις , όχι , συμπλήρωσε ο Μπάμπης κάνοντας ρελάνς στον δήμαρχο .

_Τ’  όχς , πάψι , αλλά….

_Πάλι αλλά ; ά…αααα,  δεν μ΄ αρέσι η δλιά .

_Άντι πάλι βάλτα να τ΄ αρμέξουμι . Είπαμε τ΄ όχς.

_ ‘Ε , αφού μη τ’ όδουκις μη την  καρδιάς , θα κοιτάξου να σι βγάλου ασπρουπρόσουπου . Μην ανησυχάς ντυπ .

_Να μην ανησυχάου ;

_Όχι , να  μα την Παλιοπαναγιά τσ  Μύκανης , Ισί να έρθς μη την παρέας κι να πάρς χλιάρι κι κλιδουπίνακου , συμπλήρωσε ο Μπάμπης Ζούζουλας φανερά ικανοποιημένος από την κουβέντα με τον Δήμαρχο .

Μπάμπη , δε  θα ρθούμι για φάι κι πιί !!!

 

Φαίδρα

***Ψίθυροι 

*Το γενικό πρόσταγμα είχε το Σάββατο στην Παλιά Κουτσούφλιανη ο πρόεδρος της Παναγίας Τάσος Καταραχιάς και  απ΄ ότι είδα μια χαρούλα τα πήγε  στην οργάνωση της 119ης επετείου του ολοκαυτώματος που έλαβε  χώρα στις 13 Μαίου 1898 . Πέραν αυτού εξεφώνησε  και χαιρετισμό που ήταν ουσιαστικός , περιεκτικός και σύντομος . Πρόεδρε , συγχαρητήρια για όλα !!! Ωστόσο μάλλον θα πρέπει να συζητηθεί η οργάνωση εξ΄ υπαρχής ως προς την αναδιαμόρφωση του !!!

………………………………………………………………….

*Τυχαίο ή όχι εγώ πάντως την «αμαρτία»  μου θα την πω !! Λοιπόν , Ποιοι δεν άφησαν τον Θοδωρή Αλέκο χωρίς να τον έχουν σε στενό μαρκάρισμα στην εκδήλωση για τον Παπα- Θύμιο Βλαχάβα , την Κυριακή το πρωί στη Βλαχάβα ;  Χμ…μμμ , εκ δεξιών ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Τσεκούρας και εξ΄ αριστερών ο πρώην κοινοτάρχης Δημήτρης Παληγιάννης παρακαλώ . Τώρα , πως μπορεί να συνυπάρξουν επί το αυτό (τον Θοδωρή δηλαδή ως υποψήφιο Δήμαρχο) οι ως άνω , είναι απορροίας άξιο αλλά στην πολιτική όλα γίνονται !!!

 ***Σοβαρά και εύθυμα

*Ο άνθρωπος το έχει το  αρχηγιλίκι και ότι και να λένε κάποιοι ο Μπάμπης Ζούζουλας έκλεψε την παράσταση στην Βλαχάβα την Κυριακή στις εκδηλώσεις για τον Παπα- Θύμιο  Βλαχάβα . Ο Μπάμπης χόρευε με το χορευτικό των Χασίων και ο υιός Ζούζουλας  γυρόφερνε  καβάλα στο άλογο  ως άλλος οπλαρχηγός των Χασίων  . Αγαπητοί μου , μπορεί κάποιοι να μουρμουράν αλλά ο  Μπάμπης Ζούζουλας είναι όλα τα λεφτά στα παραδοσιακά δρώμενα . Μπάμπη δικαιώθηκες !!!

…………………………………………………..

*Δύο στις δύο απουσίες  κατέγραψε η Δημοτική μείζονα αντιπολίτευση από τις ιστορικές επετείους το περασμένο Σαββατοκύριακο . Τώρα , πως   και γιατί η απουσία , είναι ένα θέμα . Και καλά , ο επικεφαλής μπορεί να είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και είναι κατανοητό . Όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  γιατί δεν έδωσαν παρουσία ; Καλά , για τις ελάσσονες αντιπολιτεύσεις δεν γίνεται λόγος γιατί έχουν ιδεολογικό θέμα με τις επετειακές  εκδηλώσεις . Τάκη Σακελλαρίου , σε εξεπροσώπησε πλήρως ο Θοδωρής Αλέκος !!!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Όλα είναι έτοιμα , όπως πληροφορούμαι σχετικά , για το κόψιμο της κορδέλας σε δύο σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν και πρέπει να παραδοθούν προς χρήση στην τοπική κοινωνία . Ψηφιακή απεικόνιση ΜΕΤΕΩΡΩΝ και ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ , θα είναι σύντομα στην υπηρεσία του τοπικού τουρισμού . Πρόεδρε , στην μαρμάρινη πλάκα θα λέει ότι εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Περικλή Γιάννη ; Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το Κααστράκι ζει ντον χρυσό αιώνα του Περικλέους (Γιάννη) !!!

………………………………………………………………….

*Η γέφυρα Διάβας έγινε , ο κόσμος ποια ξαναβρήκε του παλιούς ρυθμούς του , δηλαδή τους ρυθμούς που διαμόρφωσε η κατασκευή της γέφυρας ,αλλά νερό γιοκ το ποτάμι .Γιατί;  Τι να σας πω , Λίγο οι εκτροπές για πότισμα στην Διάβα , Κρύα Βρύση και Καστράκι , λίγο η ανομβρία , νερό γιοκ . Τι ;  Δεν μπήκε νερό στ΄ αυλάκι  Καστρακίου ; Πρόεδρε , αληθεύει ότι  δεν  μπήκε νερό  στ΄ αυλάκι ;  Τι να σου πω , άστο για  τον Αύγουστο με τις ζέστες  !!!

***Είπαν

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…Ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν πήραμε απόφαση γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος …  …» .

Δημήτρης Λύπας

(Δημοτικός Σύμβουλος  )

 

( για την επίσκεψη Ρώσων στα Μετέωρα)

«…Πρώτη φορά παρατήρησα ότι κάθε τρείς  ώρες επικοινωνούσαν  από το Υπουργείο για να ρωτήσουν αν είναι ευχαριστημένοι  …»

Ιωάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος  )

 

( για την εμφάνιση του σε κοινωνικές εκδηλώσεις … )

«…Ποτέ δεν ζήτησα χρήματα για να παρουσιάσω ή να τραγουδήσω σε εκδηλώσεις συλλόγων…» .

Ιωάννης Σκονδριάνης

(Παρουσιαστής – Τραγουδιστής  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου): Αντιδήμαρχε , καταστρέφεται και ο καταστροφέας ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην δημοτικό σύμβουλο): Αν καταφέρεις και συνυπάρξουν επί το αυτό Τσεκούρας και Παληγιάννης , τι να σου πω , μάλλον θα πρόκειται για πολιτικό άθλο!!

ΠΡΟΣ Ρένα Λιάπη (εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης): Συγχαρητήρια για το μάθημα ιστορίας που μας δώσατε με τον τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ , ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ». Πάντα τέτοια!!

ΠΡΟΣ Αναστάσιο Καταραχιά (Πρόεδρο Παναγιάς): Τι άκουσα , έχεις και μπόντιγκαρτ ένα εκ δεξιών και ένα εξ εβονίμων  ;

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (Πρόεδρο Πολιτιστικό Συλλόγου Γάβρου – Μέγα Ανταμωματάρχη Χασιωτών):  Αγαπητέ μου φίλε σε τί οφείλεται η δικαίωση που υπαινίσσεσαι ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .