Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Μαΐου 2017, 08:04

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι  ,  Δήμαρχι , ιδώ βρε , ιδώ , φώναζε κουνώντας τα χέρια γνωστός Αυριώτης αλλά εις μάτην καθώς ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου ήταν απασχολημένος , συζητώντας , με τον νεαρό  πρατηριούχο στο έμπα  της Θεόπετρας .

_Δήμαρχε , κάποιος σε φωνάζει από απέναντι , κόβει την κουβέντα ο πρατηριούχος .

_Εμένα ;

_Εσένα , αμ  ποιόν εμένα ; Εμένα τι να με κάνι  Δήμαρχε ; Ισύ είσι Δήμαρχος , συμπλήρωσε ο νεαρός πρατηριούχος .

_Ήμαν κάποτε και δεν του άρεσα αυτόν που με φωνάζει , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος καθώς με την άκρη του ματιού του βλεφάριασε τον Αυριώτη από απέναντι .

_Ά…ααα , ώστε τον είδες  ;

_Ισύ τι  λες , δεν τον είδα ; Τον  είδα αλλά έκανα πως δεν τον είδα , απάντησε ο πρώην Δήμαρχος .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες δεν πρόκανε να αποσώσει την φράση ο πρώην Δήμαρχος και ο Αυριώτης , αφού έδωσε και πείρε φωνάζοντας και κουνώντας χέρια και πόδια , που λέει ο λόγος , και μόνο μαντήλι δεν έβγαλε να ανεμίσει , ξεκάμσε προς το πρατήριο .

_Δήμαρχέμ καλησπέρα , Χριστός Ανέστη , χρόνια πουλλά , που είσι , ζας ;

_Αν ζάου ; Ζάου , ζάου . Αν δεν ζούσα θα μάθαινες , συμπλήρωσε ο Δήμαρχος .

_Βρε Δήμαρχι , δε λεου αυτό , άλλου σι λεου , απάντησε ο Αυριώτης .

_Αμ τότι γιατί δε λες του άλλου  κι λες αυτό που δε θές ;

_Για στάκα , για στάκα , γιατί μη μπέρδιψις , απάντησε ο Αυριώτης .

_Καλά , άμα του βρεις έλα να τα πούμι , έκοψε τον συλλογισμό του ο Δήμαρχος  κινούμενος να μπει στο αυτοκίνητο .

_Δήμαρχι , ιγώ λεου για του άλλου ….

_Α..αααντι  πάλι…ιιιιι  , ποιο άλλου ;

_Ιγώ λέου πουλιτικά που είσι .

_Α..αααα , εμ πέστου έτσι άνρωπέ μου και μ΄ εχεις τόση ώρα και με πιλατεύεις !!

_Έ…εεε βρε δήμαρχι , μη παραπείρις  μη του άγριου . Γι΄ αυτό λέου , που δε σι γλέπου πθινά , συνέχισε ο Αυριώτης .

_Αγαπητέ  μου αγρανάπαυση δε λέτι ισις  οι αγρότες ;

_Λεμι ιμις έτσι ;

_Λέτι , λέτι . Αγρανάπαυση , επανέλαβε  ο πρώην Δήμαρχος μαρσάροντας  , αφήνοντας αποσβολωμένο τον Αυριώτη .

_Σα να μη μη τα λέει καλά ου Δήμαρχους πατριώτη ,  μουρμούρισε κοιτώντας τον πρατηριούχο που γελούσε .

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τι είναι και τούτο πάλι !! Με το πρώτο φύσημα του αέρα ξεριζώθηκε δέντρο στο κέντρο της Καλαμπάκας και ευτυχώς δεν έπεσε σε κανενός ανυποψίαστου περαστικού το κεφάλι και να του έρθει  του ανθρώπου ο ουρανός σφοντύλι , που λένε . Αν τα δέντρα ξεριζώνονται με τέτοιο φύσημα , δεν ξέρω τι θα γίνει αν μας προκύψει κανένα μπουρίνι !!! Θα πρέπει να κρυφτούμε στα σπίτια  ή να φοράμε κράνος , δια παν ενδεχόμενο , που λέει ο λόγος !!!

……………………………………………………………

*Την τιμητική τους φαίνεται πως έχουν τα παραλιακά ουζερί της παραπήνειας  ζώνης πέρα μεριά του ποταμού . Σάββατο και Κυριακή δεν έβρισκες καρέκλα να καθίσεις που λένε . Και βέβαια χαράς Ευαγγέλια για τους επαγγελματίες  που μάλλον βγάζουν τα σπασμένα τους ενάμιση χρόνου αποκοπής από την πέρα μεριά του Δήμου , την Καλαμπάκα !! Παιδιά , μήπως να λέμε και κανένα καλό λόγο για όσους συνέργησαν  για να γίνει η γέφυρα σχετικά σύντομα ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχε , όπως με πληροφόρησε ο πληροφοριοδότης μου στο Δημαρχείο , είχε ο Μπάμπης Ζούζουλας . Ποιο ήταν το αντικείμενο της κουβέντας ; Η οργάνωση του ανταμώματος Χασιωτών . Γιατί ειδικά με τον Δήμαρχο και όχι με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού αγαπητέ Μπάμπη ; Εκτός και αν ο άνθρωπός μου με πληροφόρησε λάθος και ήταν η Αντιδήμαρχος στην συνάντηση , οπότε πάω πάσο !!!

……………………………………………………….

*Το θέμα που μονίμως θέτει ως προϋπόθεση για την οργάνωση του Ανταμώματος Χασιωτών ο μόνιμος  ανταμωματάρχης  Μπάμπης Ζούζουλας , είναι το καζάνι . Και ο Μπάμπης ξέρει πολύ καλά γιατί το θέτει και το θέλει  . Τι σόι αντάμωμα είναι αυτό αν δεν έχει καζάνι και τράπεζα . Ούτε  νηστικό  αρκούδι  δε χορεύει , όχι οι άνθρωποι !!! Μπάμπη , δε αναθέτεις  στον Πανάρα να σου βρει λύση και να έχεις την κεφάλα   σου ήσυχη για να μπορείς να ασχοληθείς εσύ με όλα τ΄ άλλα ;

***Εξ’  απορρήτων

*Ο Παύλος  Πολάκης , ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας , ήρθε  στην Καλαμπάκα για να επισκεφτεί  το Κέντρο Υγείας αλλά όλα κύλισαν ήρεμα και καλά . Ούτε φωνές , ούτε τίποτα . Ο άνθρωπος άκουσε με ενδιαφέρον τον Δ/ντή  κ. Σκύφτα χωρίς να τον διακόψει , άκουσε τις απόψεις των εμπλεκομένων , είπε  ότι από την Καλαμπάκα ξεκινάει η προσπάθεια ανασυγκρότησης του Ε.Σ.Υ και αποχώρησε ήσυχα και ωραία ως κύριος . Βρε μήπως τα κεντρικά Μ.Μ.Ε  δημιουργούν πλαστή εικόνα για τον άνθρωπο ;

…………………………………………………………….

*Σύντροφε Υπουργέ με θυμάσαι ;  Ρώτησε τον Πολάκη ο  Σωτήρης Βλιώρας  καθώς τον χαιρετούσε . Στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ , δε σε ψήφιζα ; Αλήθεια σύντροφε ; Απάντησε ο Υπουργός . Βρε έκανα αγώνα , συμπλήρωσε ο Σώτος . Σώτο , όταν εσύ και μερικοί άλλοι έκαναν αγώνα στο ΠΑΣΟΚ , κάποιοι όψιμοι  πράσινοι ήταν στην άλλη πλευρά του λόφου. Και βέβαια τώρα σου κάνουν και κριτική γιατί πήγες με το ΣΥΡΙΖΑ !!! Έλα όμως που η πολιτική έχει γυρίσματα !!!

***Είπαν

( για την επίσκεψη Πολάκη στο Κ.Υ. Καλαμπάκας )

<< .. Το πρώτο χάρισμα τ’ αντρούς ειναι να μη φοβάται , να βάζει το κορμί μπροστά
χωρίς να το λυπάται…» .

Μάνθος Σκύφτας

(Διευθυντής Κ.Υ. Καλαμπάκας  )

( για τις εκλογές στην Γαλλία)

«…Ατυχία  που ο Αλαίν Ζιπέ δεν ήταν από τους υποψηφίους στην Γαλλία   …»

Π. Θεόδωρος Παπανικολάου

( Ιερέας στο Μπορντώ της Γαλλίας )

 

( για την παρουσία της Άννας Καραμανλή στα Τρίκαλα)

«…πρόκειται από τις πιο εμφανίσιμες κυρίες στη Βουλή !!…» .

Γιώργος Γεωργίου

(Υπάλληλος Βουλής – Πρόεδρος Τ.Ε.  Ν.Δ Καλαμπάκας )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Αναστάσιο Καταραχιά (Πρόεδρο Παναγίας) : Πρόεδρε , λιτή και ουσιαστική ταιριάζει  στην εορταστική επέτειο  του ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης  . Το θέμα είναι όλοι μας να εντρυφήσουμε  στα μεγάλα νοήματά της  .

ΠΡΟΣ Δημήτριο     (Πρόεδρο Βλαχάβας ): Πρόεδρε , η τοπική κοινότητα δεν συμμετέχει στα Βλαχάβεια ;  Ρωτάω γιατί η  πρόσκληση δεν υπογράφεται  και από εσάς , όπως  συμβαίνει με την αντίστοιχη πρόσκληση για το Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης .

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Τι έγινε , σε θυμήθηκε ο σύντροφος Πολάκης  ;

ΠΡΟΣ Μπαρμπάτη Νικόλαο (Πρώην Πρεβεντάρχη ):  Έμαθα ετοιμάζεις ευχαριστήριο για Σινάνη  , Μιχαλάκη και Αγοραστό . Σωστό…οοο !!!

ΠΡΟΣ Μπάμπη Ζούζουλα (εσαεί ανταμωματάρχη Χασιωτών ): Μπάμπη , καζάνι θα έχει φέτος το αντάμωμα  ;  Γιατί άμα δε φάμε , δεν πιούμε  τι σόι αντάμωμα θα είναι αυτό !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .