Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

5 Μαΐου, 2017 08:16 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στην σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες το θέμα που δέσποσε την προηγούμενη βδομάδα στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι ήταν η επανένωση  των δύο περιοχών του Δήμου μας με την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας Διάβας  .

Την πίκρα την διαδέχτηκε το χαμόγελο και η χαρά και ότι ειπώθηκε και μας λύπησε στο δύσκολο δεκαπεντάμηνο  ,νερό κι΄ αλάτι που λένε . Τώρα άνετα πάμε πέρα και ερχόμαστε δώθε γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα .

Ωστόσο από την διαδικασία παράδοσης της γέφυρας  στην κυκλοφορία εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν ο Πρόεδρος του Καστρακίου Περικλής Γιάννης ο οποίος ήταν  αυτός που σήκωσε την πρώτη κορίνα και άνοιξαν οι πύλες της γέφυρας .

_Καλά , κι δω πρώτους Πέρρι ; Τον φώναξε κάποιος από τους παρευρισκόμενους επί της γέφυρας αναμένοντας την ευλογημένη ώρα που η γέφυρα θα δίνονταν στην κυκλοφορία .

_Αγαπητέ μου , τι να κάνουμε , βλέπεις στο Καστράκι ανήκει , πως δε θα έρθω , κανονικά  εγώ πρέπει να κόψω την κορδέλα , αλλά τέ…εελος πάντων,  αφού είναι ο δήμαρχος παρών , αρχηγού παρόντως  πάσα αρχή παυσάτως , αυτός θα σηκώσει την μπάρα .

_Ποιό Καστράκι , τι δλιά έχι το Καστράκι ιδώ παέ , απάντησε ένας εκ της ομηγύρεως που άκουσε την στιχομυθία .

_Τόσο ξέρς , τόσο λες αγαπητέ . Τούτη  δω τη γη που την πατάμε είναι Καστρακινή  , επέμενε ο Περικλή Γιάννης .

_Πέρρι , πας να δεις αν έρχομαι ; Άκου Καστράκι η γκέφυρα ; Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις κύριε Πρόεδρα ;

_Τίποτα , τι να  θέλω ; Σας τρελαίνω και τσάμπα , απάντησε ο Πρόεδρος γελώντας .

_Σε παραδέχομαι , είσαι ωραίος , αλλά πρόσεξε πότε , σε ποιους και πως τα λες , επέμενε ο άλλος .

_Αγαπητέ , μιλάει ο Πρόεδρος . Κι΄ άμα μιλάει ο Πρόεδρος ότι λέει είναι συμβόλαιο , ξανά  μανά ο Πέρρι .

_Πρόεδρε , είσαι ωραίος , σε παραδέχομαι αλλά κάντζ , λάθους ιδώ ίνι Διάβα .

_Όχι βρε παιδιά , λάθος . Θέλετε να σας πως τα σύνορα του Καστρακίου να δείτε ότι έχω δίκιο ;

_Όχι , όχι , έλεως . Τα ξέρουμι . Μας τα είπαν κι΄   άλλι , τον έκοψε ένας άλλος εκ της ομηγύρεως .

_ ‘Ε , στου Λέλη , όπου ο Δήμαρχος  κέρασε κόσμο και κοσμάκη , ο Πρόεδρος δεν πρόκανε να μοιράζει χαμόγελα !!

Γειά σου Πρόεδρε με τα ωραία  σου !!!

Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

*Πατριώτες,  καλόν μήνα !!! Και με την ταχύτητα με την οποία περνάει ο χρόνος μπαίνουμε ολοταχώς  στο θέρος και παρά την οικονομική δυσπραγία όλο και κάποιοι προγραμματίζουν και οργανώνουν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Βέβαια ολιγοήμερες θα είναι αλλά , κάποιοι θα πάρουν δόση αλμύρας σε κάποια παραλία και κάποιοι  άλλοι θα πάρουν τα πλάϊα της Πίνδου για τα χωριά  τους και έτσι θα έρθει κα θα καθίσει και η φετινή χρονιά . Μετά  γλέπουμι πάλι !!

……………………………………………..

 

*Καρφίτσα , που λέει ο λόγος , δεν έπεφτε το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Καλαμπάκα καθώς όπου και να πήγαινες κόσμο έβρισκες  . Η κλωτσοπατινάδα που έπεσαι στα κεντρικά καφέ της πόλης για την διεκδίκηση καρέκλας δεν λέγεται . Κάποιοι Καλαμπακιώτες που ξεγελάστηκαν και βγήκαν στο κέντρο δεν γνώριζαν άνθρωπο με αποτέλεσμα να επιστρέψουν με το ίδιο εισιτήριο ξανά στο σπίτι προς απορία  των κυριών τους βέβαια . Αγαπητοί μου , καλά να πάθετε . Τώρα που έγινε η γέφυρα σε δύο λεπτά ήσασταν πέρα μεριά και θα είχατε την ησυχία  σας και εσείς και οι συμβίες σας !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ανασάναμε !!! Άκουσα να φωνάζει επαγγελματίας της πέραν του Πηνειού περιοχής καθώς πολλοί από την δώθε μεριά επέλεξαν να πάνε απέναντι για τσίπουρο και τα ρέστα . Θα σας φανεί παράξενο αλλά είδα ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να χαίρονται που ξανάσμιξαν μετά από δεκαπέντε μήνες αποκλεισμού . Έτσι η περιοχή παίρνει την κανονικότητά  της και πάλι  με τους  ανθρώπους να κοιτάνε μπροστά και όχι πίσω . Καλώς ανταμώσαμε πατριώτες .Ελπίζουμε ποια για  πάντα !!!

………………………………………………

*Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και την τελευταία στιγμή επιχειρήθηκε να εμποδιστεί η παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία αλλά δεν το κατάφεραν . Τις τελευταίες μέρες λέγεται ότι εξαφανίστηκαν κάποια υλικά που σχετίζονται με την τοποθέτηση  των προστατευτικών  κιγκλιδωμάτων επί της γέφυρας με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα παραγγελία υλικών από Λάρισα . Ευτυχώς την τελευταία στιγμή όλα πήγαν πρίμα γκούτ  και σκόλασε η ταλαιπωρία και τα τριπλά έξοδα  μετακίνησης από γύρα – γύρα  !!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Κι΄ άλλη έρευνα βρίσκεται , όπως πληροφορούμαι  σχετικά , σε εξέλιξη στο Δήμο Καλαμπάκας και αφορά των πρώην Δήμο Κλεινοβού επί Δημαρχίας Ζαχαράκη . Κι΄ αυτό μετά από ανώνυμη καταγγελία , όπως πληροφορήθηκα . Τι απαντά ο πρώην Δήμαρχος ; Να  ψάξουν όσο θέλουν , καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται !!  Δήμαρχε , μήπως η καταγγελία έγινε μετά την δήλωσή σου ότι ηγείσαι ομάδας διακοσίων πενήντα ανθρώπων που κοιτάνε στο 2019 ; Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η σύμπτωσης !!!

………………………………………………………

*Η Λέσχη Club 4×4 Χρυσομηλιάς πραγματοποίησε  και φέτος  την 6η  στη σειρά  επίδειξη αυτοκινήτων . Οι άνθρωποι του club έκαναν πλέον θεσμό την επίδειξη αφού πλέον συγκεντρώνει πολύ κόσμο ενώ συμμετείχαν  και άλλες Λέσχες. Οι λάτρεις του θεάματος και όχι μόνο , είχαν έναν λόγο περισσότερο να βρεθούν στην Χρυσομηλιά . Έ , κι΄ αφού πήγαν μέχρι εκεί απλώθηκαν και στα πέριξ μαγαζιά απολαμβάνοντας τα ωραία του ορεινού όγκου . Γιάννη , και του χρόνου με υγεία !!!

***Είπαν

( για την παράδοση της γέφυρας στην Διάβα)

«…περίμεναν να απουσιάζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νομό για να την δώσουν στην κυκλοφορία ; …» .

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής Τρικάλων )

 

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…Τα Μετέωρα  πρέπει να προστατευτούν ως Θρησκευτικός Χώρος  …»

Ηλίας Βλαχογιάννης

(πρώην Βουλευτής Τρικάλων )

 

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…ο όρος ¨ΑΒΑΤΟ ¨ δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα…» .

Γιάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Βλαχογιάννη (Πρώην πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , πιστεύω να ησύχασες ποια με την αγωνία , τι θα γίνει με τη γέφυρα !!!

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , δε σε είδα στις φωτο για το έθιμο του κλήδωνα . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Μπαρμπάτη (Σύμβουλο Διάβας): Με πληροφόρησαν ότι την μέρα που δόθηκε η γέφυρα στην κυκλοφορία έριξες μπαλοθιές . Ισχύει ή έπεα πτερόεντα ;

ΠΡΟΣ Επικεφαλείς  Δημοτικών Παρατάξεων Αντιπολίτευσης: Αγαπητοί μου δεν εθεάθητε στην γέφυρα τη μέρα της παράδοσης στην κυκλοφορία . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη): Έχει γούστο λέει να πάς από κάτω ακόμα ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.