Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Μαΐου 2017, 08:16

***Στην σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες το θέμα που δέσποσε την προηγούμενη βδομάδα στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι ήταν η επανένωση  των δύο περιοχών του Δήμου μας με την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας Διάβας  .

Την πίκρα την διαδέχτηκε το χαμόγελο και η χαρά και ότι ειπώθηκε και μας λύπησε στο δύσκολο δεκαπεντάμηνο  ,νερό κι΄ αλάτι που λένε . Τώρα άνετα πάμε πέρα και ερχόμαστε δώθε γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα .

Ωστόσο από την διαδικασία παράδοσης της γέφυρας  στην κυκλοφορία εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο ήταν ο Πρόεδρος του Καστρακίου Περικλής Γιάννης ο οποίος ήταν  αυτός που σήκωσε την πρώτη κορίνα και άνοιξαν οι πύλες της γέφυρας .

_Καλά , κι δω πρώτους Πέρρι ; Τον φώναξε κάποιος από τους παρευρισκόμενους επί της γέφυρας αναμένοντας την ευλογημένη ώρα που η γέφυρα θα δίνονταν στην κυκλοφορία .

_Αγαπητέ μου , τι να κάνουμε , βλέπεις στο Καστράκι ανήκει , πως δε θα έρθω , κανονικά  εγώ πρέπει να κόψω την κορδέλα , αλλά τέ…εελος πάντων,  αφού είναι ο δήμαρχος παρών , αρχηγού παρόντως  πάσα αρχή παυσάτως , αυτός θα σηκώσει την μπάρα .

_Ποιό Καστράκι , τι δλιά έχι το Καστράκι ιδώ παέ , απάντησε ένας εκ της ομηγύρεως που άκουσε την στιχομυθία .

_Τόσο ξέρς , τόσο λες αγαπητέ . Τούτη  δω τη γη που την πατάμε είναι Καστρακινή  , επέμενε ο Περικλή Γιάννης .

_Πέρρι , πας να δεις αν έρχομαι ; Άκου Καστράκι η γκέφυρα ; Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις κύριε Πρόεδρα ;

_Τίποτα , τι να  θέλω ; Σας τρελαίνω και τσάμπα , απάντησε ο Πρόεδρος γελώντας .

_Σε παραδέχομαι , είσαι ωραίος , αλλά πρόσεξε πότε , σε ποιους και πως τα λες , επέμενε ο άλλος .

_Αγαπητέ , μιλάει ο Πρόεδρος . Κι΄ άμα μιλάει ο Πρόεδρος ότι λέει είναι συμβόλαιο , ξανά  μανά ο Πέρρι .

_Πρόεδρε , είσαι ωραίος , σε παραδέχομαι αλλά κάντζ , λάθους ιδώ ίνι Διάβα .

_Όχι βρε παιδιά , λάθος . Θέλετε να σας πως τα σύνορα του Καστρακίου να δείτε ότι έχω δίκιο ;

_Όχι , όχι , έλεως . Τα ξέρουμι . Μας τα είπαν κι΄   άλλι , τον έκοψε ένας άλλος εκ της ομηγύρεως .

_ ‘Ε , στου Λέλη , όπου ο Δήμαρχος  κέρασε κόσμο και κοσμάκη , ο Πρόεδρος δεν πρόκανε να μοιράζει χαμόγελα !!

Γειά σου Πρόεδρε με τα ωραία  σου !!!

Φαίδρα

 ***Ψίθυροι

*Πατριώτες,  καλόν μήνα !!! Και με την ταχύτητα με την οποία περνάει ο χρόνος μπαίνουμε ολοταχώς  στο θέρος και παρά την οικονομική δυσπραγία όλο και κάποιοι προγραμματίζουν και οργανώνουν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Βέβαια ολιγοήμερες θα είναι αλλά , κάποιοι θα πάρουν δόση αλμύρας σε κάποια παραλία και κάποιοι  άλλοι θα πάρουν τα πλάϊα της Πίνδου για τα χωριά  τους και έτσι θα έρθει κα θα καθίσει και η φετινή χρονιά . Μετά  γλέπουμι πάλι !!

……………………………………………..

 

*Καρφίτσα , που λέει ο λόγος , δεν έπεφτε το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Καλαμπάκα καθώς όπου και να πήγαινες κόσμο έβρισκες  . Η κλωτσοπατινάδα που έπεσαι στα κεντρικά καφέ της πόλης για την διεκδίκηση καρέκλας δεν λέγεται . Κάποιοι Καλαμπακιώτες που ξεγελάστηκαν και βγήκαν στο κέντρο δεν γνώριζαν άνθρωπο με αποτέλεσμα να επιστρέψουν με το ίδιο εισιτήριο ξανά στο σπίτι προς απορία  των κυριών τους βέβαια . Αγαπητοί μου , καλά να πάθετε . Τώρα που έγινε η γέφυρα σε δύο λεπτά ήσασταν πέρα μεριά και θα είχατε την ησυχία  σας και εσείς και οι συμβίες σας !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ανασάναμε !!! Άκουσα να φωνάζει επαγγελματίας της πέραν του Πηνειού περιοχής καθώς πολλοί από την δώθε μεριά επέλεξαν να πάνε απέναντι για τσίπουρο και τα ρέστα . Θα σας φανεί παράξενο αλλά είδα ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να χαίρονται που ξανάσμιξαν μετά από δεκαπέντε μήνες αποκλεισμού . Έτσι η περιοχή παίρνει την κανονικότητά  της και πάλι  με τους  ανθρώπους να κοιτάνε μπροστά και όχι πίσω . Καλώς ανταμώσαμε πατριώτες .Ελπίζουμε ποια για  πάντα !!!

………………………………………………

*Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και την τελευταία στιγμή επιχειρήθηκε να εμποδιστεί η παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία αλλά δεν το κατάφεραν . Τις τελευταίες μέρες λέγεται ότι εξαφανίστηκαν κάποια υλικά που σχετίζονται με την τοποθέτηση  των προστατευτικών  κιγκλιδωμάτων επί της γέφυρας με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα παραγγελία υλικών από Λάρισα . Ευτυχώς την τελευταία στιγμή όλα πήγαν πρίμα γκούτ  και σκόλασε η ταλαιπωρία και τα τριπλά έξοδα  μετακίνησης από γύρα – γύρα  !!

 ***Εξ΄ απορρήτων

*Κι΄ άλλη έρευνα βρίσκεται , όπως πληροφορούμαι  σχετικά , σε εξέλιξη στο Δήμο Καλαμπάκας και αφορά των πρώην Δήμο Κλεινοβού επί Δημαρχίας Ζαχαράκη . Κι΄ αυτό μετά από ανώνυμη καταγγελία , όπως πληροφορήθηκα . Τι απαντά ο πρώην Δήμαρχος ; Να  ψάξουν όσο θέλουν , καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται !!  Δήμαρχε , μήπως η καταγγελία έγινε μετά την δήλωσή σου ότι ηγείσαι ομάδας διακοσίων πενήντα ανθρώπων που κοιτάνε στο 2019 ; Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η σύμπτωσης !!!

………………………………………………………

*Η Λέσχη Club 4×4 Χρυσομηλιάς πραγματοποίησε  και φέτος  την 6η  στη σειρά  επίδειξη αυτοκινήτων . Οι άνθρωποι του club έκαναν πλέον θεσμό την επίδειξη αφού πλέον συγκεντρώνει πολύ κόσμο ενώ συμμετείχαν  και άλλες Λέσχες. Οι λάτρεις του θεάματος και όχι μόνο , είχαν έναν λόγο περισσότερο να βρεθούν στην Χρυσομηλιά . Έ , κι΄ αφού πήγαν μέχρι εκεί απλώθηκαν και στα πέριξ μαγαζιά απολαμβάνοντας τα ωραία του ορεινού όγκου . Γιάννη , και του χρόνου με υγεία !!!

***Είπαν

( για την παράδοση της γέφυρας στην Διάβα)

«…περίμεναν να απουσιάζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νομό για να την δώσουν στην κυκλοφορία ; …» .

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής Τρικάλων )

 

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…Τα Μετέωρα  πρέπει να προστατευτούν ως Θρησκευτικός Χώρος  …»

Ηλίας Βλαχογιάννης

(πρώην Βουλευτής Τρικάλων )

 

( για το Προεδρικό Διάταγμα Μετεώρων)

«…ο όρος ¨ΑΒΑΤΟ ¨ δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα…» .

Γιάννης Μπουτίνας

(Περιφερειακός Σύμβουλος  )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Βλαχογιάννη (Πρώην πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , πιστεύω να ησύχασες ποια με την αγωνία , τι θα γίνει με τη γέφυρα !!!

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πρόεδρε , δε σε είδα στις φωτο για το έθιμο του κλήδωνα . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Μπαρμπάτη (Σύμβουλο Διάβας): Με πληροφόρησαν ότι την μέρα που δόθηκε η γέφυρα στην κυκλοφορία έριξες μπαλοθιές . Ισχύει ή έπεα πτερόεντα ;

ΠΡΟΣ Επικεφαλείς  Δημοτικών Παρατάξεων Αντιπολίτευσης: Αγαπητοί μου δεν εθεάθητε στην γέφυρα τη μέρα της παράδοσης στην κυκλοφορία . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη): Έχει γούστο λέει να πάς από κάτω ακόμα ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .