Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
31 Μαρτίου 2017, 07:49

***Στη σκιά των βράχων

Πέμπτη βράδυ και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ράντος   έχοντας μια απροσδιόριστη ανησυχία , για εις μιαν εισέτι φορά , όδευε προς Διάβα μεριά ,φυσικά κάνοντας το γύρο μέσω  γέφυρας Σαρακίνας  καθώς οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας  Διάβας δεν λένε να ολοκληρωθούν ακόμα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία .

Σε λίγο έφτασε στο μεσοχώρι κάνοντας την καθιερωμένη κύκλα στα μαγαζιά χαιρετώντας  τους  συγχωριανούς του  και αναπτύσσοντας διάλογο μαζί τους .

_Κώστα,  ήρθις ;

_Ναι , μπάρμπα Χρήστο , ήρθα .

_Ίσια ή απού κάτ ήρθις ;

_Σα να θέλεις να με πειράξεις μπάρμπα – Χρήστο , καταλαβαίνω , έχεις δίκιο , αλλλά… , απάντησε ο Αντιδήμαρχος σκάζοντας ένα χαμόγελο .

_Όχι , βρε παλικάριμ , ιγώ τέτοια δλιά ισένα ; Μπιά…αααα , λάθους , η ιδέας είνι .

_Λες ;

_Έμ καλά λέου , μπά…ααα σι καλός , συγοψιθύρισε ο μπάρμπα – Χρήστος με νόημα .

_Καλά….ααα , απού κάτ , απού κάτ ήρθα , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος .

_Κι πότι μη του καλό θα πιράσουμι απού  παν ; Πέρασαν τα Χριστούγιννα , πέρασε η Προυτουχρουνιά , τα Φώτα , ήρθι η  Απουκριά , πέρασι κι τ΄ βαγγιλισμού , μπαίνουμι στου μιγαλουβδόμαδου κι φώς δε…εεεε φαίνιτι Κουστάκιμ . Ου κόσμους μπαϊλτσι να φέρνι τρόϊρα .

_Μπάρμπα – Χρήστο , δίκιο έχεις , σε καταλαβαίνω , αλλά η καλή δλιά , ξέρς, αργεί να γίνι , απάντησε ο Κώστας Ράντος .

_Λες να είνι αυτό ;

_Λέω να είναι έτσι !!!

_Τέλους πάντους , ιδώ έφαγάμαν ουλάκιρου  βόδι στην ουρά έμεινάμαν τώρα ; Αρκεί να γίνι κι ας αργήσι . Τι να κάνουμι , συμπλήρωσε ο μπάρμπα – Χρήστος .

_Μπάρμπα – Χρήστο ,υπομονή κι’ όλα θα γίνουν . Μετά θα περνάμε πάνω , θα το ευχαριστιόμαστε και θα γελά…αααμε .

_Τι να σι που , θα χαθούμι  στου γέλιου , απάντησε ο μπάρμπα – Χρήστος .

_Πάλι με πειράζι μπάρμπα – Χρήστο αλλά δεν πειράζει , δίκιο έχεις , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος κινούμενος προς το καφενείο του Βλησσάρη .

_Τα  δέουντα  στουν Δήμαρχου Κώστα , φώναξε ο μπάρμπα – Χρήστος καθώς τον έβλεπε να ξεκαμπίζει .

_Να είσαι καλά μπάρμπα – Χρήστο , απάντησε ο Κώστας Ράντος και ντήριασε μέσα στο καφενείο .

_Βρε καλώς το…οοοον , αναφώνησαν οι θαμώνες μόλις τον αντίκρισαν .

_Χρήστο , τον Αντιδήμαρχο αγλήγορα τι θα πιεί , ακούστηκε να προστάζει κάποιος .

_Όχι , όχι , εγώ θα κεράσω , ανταπάντησε ο Αντιδήμαρχος και στρώθηκε στην ομήγυρη με την κουβέντα να εξελίσσεται σε λαϊκή συνέλευση .

 

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Και πάλι υπαίτιος  της διακοπής ρεύματος  το βράδυ της εθνικής  επετείου  το γνωστό μαυροκούναβο το οποίο , άγνωστο πως , εισέρχεται λάθρα στον υποσταθμό της ΔΕΗ και κάνει την ζημιά . Πάντως είναι περίεργο ότι το μαυροκούναβο βρίσκει χρονιάρες μέρες που εισέρχεται στον υποσταθμό . Στην προκειμένη περίπτωση η είσοδός του συνέπεσε με τις εκδηλώσεις  στο πλαίσιο της ώρας της γης !! Βρε μήπως το αθώο ζωάκι έχει οικολογικές ανησυχίες και εμείς το παρεξηγούμε ;

………………………………………………….

*Αν η απουσία της αντιπολίτευσης  από την επαναληπτική  διαδικασία  εκλογής   Γραμματέα  του Δημοτικού Συμβουλίου σημάδεψε την διαδικασία  και συζητήθηκε   εντόνως , ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης τοποθετούμενος  προέτρεψε να  μην ξαναπάει η  αντιπολίτευση στις συνεδρίες του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και δεν προσφέρει και κάτι αξιόλογο  !!! Δήμαρχε , δικό σας το λάθος , δική σας και η ευθύνη . Τι την μπλέκεις την αντιπολίτευση   στην προκειμένη υπόθεση ; Και δε φταίει και τ΄ ακούει ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Η ώρα της γης είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στα ζητήματα που αφορούν την υπερθέρμανση του πλανήτη και το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε παγκόσμιο κάλεσμα να κλείσουν τα φώτα για μια ώρα . Έ, την καθορισμένη ώρα η Καλαμπάκα βυθίστηκε σε βαθύ έρεβος με τους  περισσότερους να απορούν  για την σπουδή της ΔΕΗ να συμμετέχει στην πρωτοβουλία . Μέχρι να αποδειχθεί βεβαίως ότι την κασκαρίκα την έκανε το μαυροκούναβο !!!

……………………………………………………

*Η μείζον και ελάσσονες Δημοτικές αντιπολιτεύσεις απουσίαζαν από την επαναληπτική συνεδρία του  Δ.Σ  όσον αφορά την εκλογή του γραμματέα  του  προεδρείου  εκτός του ανεξάρτητου Αντώνη Τούλα  που όχι μόνο έδωσε το παρόν αλλά και στήριξε την πρόταση του Δημάρχου.  Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει επαναπροσέγγιση με την δημοτική ομάδα του Δημάρχου αλλά η απορία είναι γιατί η αντιπολίτευση  δεν τον πρότεινε για την θέση του γραμματέα ως κοινή πρόταση για να δοκιμαστούν έτσι και τα ανακλαστικά της πλειοψηφίας !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Γκάζια και τρούφες είχε το Σαββατοκύριακο ως συλλογικές δραστηριότητες η περιοχή . Το πρωί διεξήχθη ο1ος αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Κεντρικής Ελλάδος που διοργάνωσε η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Καλαμπάκας αλλά και οι αναζήτηση τρούφας που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με εξαιρετική επιτυχία αμφότερες οι διοργανώσεις . Αλλά η περιοχή δέχθηκε και πάρα πολλούς επισκέπτες και  στα καφέ των τριών πλατειών για να βρεις τραπέζι και καρέκλα έπρεπε να βάλεις μέσον !!

…………………………………………………

*Δεν άκουσα αν το έθιμο του φανού το βράδυ της εθνικής επετείου  άναψε σε άλλα χωριά αλλά στο Καστράκι  το έθιμο τηρήθηκε πλην όμως συνέπεσε με την διακοπή ρεύματος με πολλούς να σχηματίσουν την εντύπωση ότι η φλόγα κάποια ζημιά έκανε σε καλώδια της ΔΕΗ . Ωστόσο γρήγορα αντελήφθησαν  ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη . Που να σκεφτούν οι άνθρωποι ότι το μαυροκούναβο  έδρασε και πάλι  !!! Τι να πούμε , ένα μαυροκούναβο έφτασε το θέμα της διακοπής στην Χαλκοκονδύλη (τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ)!!!

***Είπαν

(για  την ολοκλήρωση των εργασιών στη γέφυρα Διάβας )

«..Πιστεύω ότι μέχρι της 30 Απριλίου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί  και θα δοθεί στην κυκλοφορία !!» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

(για την απουσία της από το Δ.Σ)

«..είχα προσωπικό θέμα και δεν παραβρέθηκα αλλά εξεπλάγην από τα κενά έδρανα της αντιπολίτευσης . Η δήλωση όμως του Δημάρχου είναι απαράδεκτη…» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημ. σύμβ. ελάσσονος Αντιπολίτευσης )

(για τις δηλώσεις του  Δημάρχου)

«…αν στόχος του Δημάρχου είναι να κάνει τον Δήμο σουλτανάτο να ξέρει ότι δε θα του περάσει  ..» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(επικεφαλής μείζον αντιπολιτεύσεως  – πρώην Δήμαρχος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ , ή εσύ ακολουθείς τον Δήμαρχο κατά  πόδας ή αυτός δεν μπορεί χωρίς εσένα !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο): Γιάννη , μη μου πεις ότι αναλυμένες υποχρεώσεις  δεν σου επέτρεψαν να πας στην συνεδρία του Δ.Σ ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γεν. Γραμματέα Δήμου): Σε είδα στο κυνήγι τρούφας στην Περιοχή νέας Ζωής . Βρέθηκε τίποτα ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Ποια χωράφια σε περίμεναν και έφυγες σφαίρα για τα Φέρσαλα αμέσως μετά την συνεδρία  του Δημ. Συμβουλίου . Μήπως κάποιος άλλος σε περίμενε;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Θεόπετρας): Καλά , δεν φτιάξατε φανό στην πέτρα φέτος ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .