Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Μαρτίου 2017, 08:17

***Στη σκιά των βράχων

Δεν ξέρω γιατί και πως αλλά μου φαίνεται ότι  σαν πολύ νωρίς να ξεκίνησαν τα αναπιάσματα των προεκλογικών προζυμιών στον δήμο Μετεώρων , βοήθειά μας !!! Με το που βγήκε στη μπερλίνα ο Θοδωρής Αλέκος , βούρ και ο πρώην Δήμαρχος Νικόλας Ζαχαράκης αποκαλύπτοντας ότι ηγείται πολυπληθούς ομάδας με τριψήφιο , λέει , αριθμό μελών . Πέραν αυτού έχουμε τον πρώην Δήμαρχο Βύρων Μπουτίνα που θέλει να επιστρέψει με σύνθημα «επιστροφή εμπειρίας» , τον γιατρό Βασίλη Μπούρα που όλο και κλωθοφέρνει γύρω – γύρω από πιθανή υποψηφιότητα . Από εκεί  και πέρα ο Ανδρέας Καλτσούδας , λέει κι΄ αυτός ότι συμμετέχει σε ομάδα που είναι έτοιμη για όλα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου , άλλος διατείνεται ότι θα ανακατευτεί αλλά μακριά από τα τενεκέδια και το πουλόβερ όλο και πλέκεται . Μόνο ο Σακελλαρίου λέει ότι θα αποφασίσει τι θα πράξει τέλος του 17 με  αρχές του 18 !! Βέβαια δεν τίθεται θέμα για τον νυν Δήμαρχο που όλα δείχνουν ότι θα (ξανα)είνια υποψήφιος .

Τις προάλλες ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημήτρης Κότης συναντήθηκε με έναν συντοπίτη του από τα χώματα της χώρας των Τυμφαίων και είχε μια ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική συνομιλία .

_Μήτσιο , πως πας ;

_Καλά , καλά , μούλτου καλά γιάννου , ισί πάλι . Πως τα πουρεύς ;

_Χμ…μμμ   ,  μια χαρά χάλια , μ΄ αφνούς που μπλέξαμι .

_Τι λεν απάν ;

_Τι να πουν απάν Πρόϊδρέμ , ότι λέν κι οι κάτ . Αστα βράστα. Δε βαριέσι υπεμονή , τι να κάνουμι , ότι μας βρήκι μας βρήκι θα του τραβίξουμι του κάρου κι΄ όπ μας βγάλι μας έβγαλι , συμπλήρωσε ο αντιχασιώτης  .

_Μέλι στάζι του στόμας Γιάννου , συμφουνάου κι ιπαυξάνου απ΄λεν οι γραμματιζούμινι, απάντησε ο Δημήτρης Κότης .

_Μήτσιου , να σι ρουτήου κάτι ;

_Του ρουτάς ; Ιλεύθιρα , ιλεύθιρα . Άκου λέει !!

_Στασίδι έπιασες ;

_Μπαρντόν ;

_Λέου , στασίδι έπιασις ;

_Τι στασίσι  ινουίς ;

_Να , μ΄ είπαν ότι ίσι δίπλα στουν Θουδουρή ….

_Ά…αααα , αυτό ινουίς ;

_Έμ τι άλλου…,  πιρνάν τα χρόνια Μήτσιου…οοου !!!

_Λοιπόν , αφού μη ρουτάς , θα σι που , σ΄ έχου του καλύτιρου …, του καλύτιρου !!!

_Αλήθεια Μήτσιουμ ;

_Αμ τι ψέματα !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Όλα καλά και όλα ωραία στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου (Πρόεδρος , Αντιπρόεδρος , Γραμματέας) όσον αφορά την Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας δεδομένου ότι  η εσωτερική διαδικασία φαινόταν να  άφησε κάποιες δυσαρέσκειες . Ωστόσο η  ενότης απεδείχθη  αρραγής αφού ουδείς από τους δημοτικούς συμβούλους αποτόλμησε να προβεί σε απενενοημένο πολιτικό διάβημα !!! Εκεί που έγινε η πατάτα ήταν με την συμμετοχή  της Αντιδημάρχου Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη στο προεδρείο κάτι που ο νόμος απαγορεύει ρητά !!

…………………………………………………..

*Την  έκπληξη στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο Νίκος Αβραμόπουλος ο οποίος εξελέγη αντιπρόεδρος με 27 ψηφαλάκια που σημαίνει ότι μάλλον λειτούργησαν κάποια υπόγεια ρεύματα με τους απέναντι . Και μην πάει ο νου σας πουθενά αλλού !!!  Όχι . Απλά λειτούργησαν τα Διαβίτικα ανακλαστικά και οι διαπροσωπικές σχέσεις . Νικόλα , σάρωσες αν κατάλαβες καλά!!! Άντε και σ΄ ανώτερα που απ΄ότι ακούω μάλλον «ψήνεται» !! Ή κάνω λάθος ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Λοιπόν ,ο φιλοζωικός Σύλλογος «Η ΣΤΕΓΗ» έκοψε την πίτα και τυχερός , άτυχος , αναδείχθηκε πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκάμπου    Γιάννης Καρανίκας . Τυχερός γιατί του έπεσε του φλουρί της πίτας και άτυχος γιατί το δώρο συνδέεται  με την υποχρέωση να γίνει  ανάδοχος δύο αδέσποτων σκυλιών !!! Αγαπητέ , τι να κάνουμε , έτσι είναι αυτά .  Το συναμφότερον κατά την Ζουράριο φιλοσοφική σκέψη . Κατά τ΄ άλλα να σου ζήσουν τα κουταβάκια !!

…………………………………………………………

*Ωραίος και χωρίς άγχος ο Ανδρέας Καλτσούδας στον ρόλο του προεδρεύοντος της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου . Γιατί προεδρεύοντος Καλτσούδα ; Γιατί αγαπητοί μου ο νόμος λέει ότι την ειδική αυτή συνεδρία στην πρώτο και στον τρίτο χρόνο της δημοτικής περιόδου την συγκαλεί και προεδρεύει ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος . Έ,  για όσους καμώνονται ότι το ξεχνούν ο Ανδρέας Καλτσούδας , αρέσει δεν αρέσει , είναι ο πρώτος σε σταυρούς !!! Δήμαρχε ακούς ;

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Αν και τα φώτα της δημοσιότητας εστίασαν στην διαλαμβανόμενα στην Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας κατά την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου , μανούρες μανθάνω ότι είχε και η Δημοτική Ομάς του  Σακελλαρίου καθώς για την θέση του Αντιπροέδρου ενδιαφέρον έδειξαν δύο μέλη της Δ.ΟΜ με αποτέλεσμα να κολλήσουν ψήλοι τον Σακελλαρίου αλλά τελικά λύση βρέθηκε . Σωτήρη Παπαχρήστο , τι λες εσύ γι΄ αυτά ; Ισχύουν ή με παραπληροφόρησαν κάποιοι καλοί φίλοι ;

………………………………………………………………….

*Που  αξιοποιήθηκε ο Γιώργος Δήμου ; Με ρωτούν κάποιοι . Αγαπητοί μου  δεν ξέρω προς τι  το ειδικό αυτό ενδιαφέρον αλλά στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής , απ΄ ότι είδα  . Γιατί όχι στην οικονομική ; Επιμένουν .  Ξέρω γω ;  Αυτά είναι ενδότερα ζητήματα της Δ.ΟΜ Σινάνη. Πάντως ο Γιώργος Δήμου συμμετέχει και στην ΔΕΥΑΚ . Σε πόσα ποια να συμμετέχει ο άνθρωπος .   Άλλωστε το αντικείμενο στην  ΔΕΥΑΚ καί μεγάλο  είναι καί με την υλοποίηση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης μεγαλύτερο !!! Οπότε που να προκάνει να τα φέρει βόλτα όλα  !!!

 

***Είπαν

( για τις επόμενες δημοτικές εκλογές)

«..Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος αλλά αν θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος δεν θα είμαι με τον Σινάνη…» .

Βάϊος Ζιάκας

(Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος Βασιλικής)

 

( για την συμμετοχή της στο Προεδρείο του Δ.Σ)

«…Αιφνιδιαστήκαμε από την άρνηση της ελάσσονος να μην δεχθεί τη θέση του γραμματέα , γι΄ αυτό έγινε το λάθος με την δική μου εκλογή..» .

Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

(Αντιδήμαρχος)

 

( για την υποψηφιότητά του)

«…Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς  ανακοινώνω ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα ηγηθώ ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού στον Δήμο Μετεώρων…» .

Θοδωρής Αλέκος

(Πρώην  Δημοτ. Σύμβουλος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο): Νικόλα , μήπως έχεις  ρεύμα και δεν το πείρες μυρωδιά ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (προεδρεύον της συνεδρίας του Δ.Σ): Αγαπητέ , ήξερες και δεν είπες , ή είπες και δεν σε άκουσαν ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης): Το να αποφεύγεις την πραγματικότητα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει !! Και ο πρώην συνεργάτης σου επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος .

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα) :  Τι λένε οι δικές σου πληροφορίες για την γέφυρα ; Θα περάσουμε πάνω μέχρι την Πασχαλιά ;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού) : Αγαπητέ , μήπως να στείλεις καμιά απανταχούσα στα Υπουργεία για το κλειστό σπήλαιο και την ανάδειξη του μουσείου Θεόπετρας ;

  • ΟΧΙάς

    Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι δεν πήραν χαμπάρι και πήγαν τελείως αδιάστοι με την λάθος εκλογή γραμματέα, δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα «αμεριμνησίας».
    Με μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί να εξηγήσει στους πολίτες ότι η υπόθεση ξεφεύγει από τα όρια της απλοϊκότητας και της γραφικότητας.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .