Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Μαρτίου 2017, 08:07

***Στη σκιά των βράχων

_Βουρλίτσι , μπούνε τζούε .Τσι άνταρ’; (καλημέρα , τί κάνεις;)

_Τσι σ αντάρου’; Γκίνι .(τί να κάνω; Καλά) .

_Μούλτου γκίνι ; (πολύ καλά;) .

_Μούλτου , μούλτου γκίνι(πολύ , πολύ καλά) .

_Σ χιτς γκίνι (Να είσαι καλά , να χαίρεσαι).

_Τι απουγίγκι στην ουμάδα ;

_Νού σστίου (δέν ξέρω), απάντησε απότομα , σχεδόν νευρικά ο Δημήτρης Βουρλίτσης.

_Νου σστίου ; (δεν ξέρες;) . Κι ποιος  ξέρι πασιάκαμ , ιγώ που δεν είμαν ικί ;

_Νου σστίου  (δεν ξέρω) και σταμάτα την πλάκα, απάντησε άγρια ο  άλλοτε Δήμαρχος  αρμανεάσστι (βλάχικου) Ασπροπόταμου.

_ Κετσέ , νου σστίου; (γιατί δεν ξέρς 😉 Τάκαμ ;

_Κούκλου νου σ άβτζε ιουβά  πήνε σ γίνε προυμουβεάρα αρνανεάσστι Ασπροπόταμο  (Ο κούκκος δεν θα ακουστί  ποθινά την   Άνοιξη στον Βλάχικο Ασπροπόταμο) , επέμενε ο Δημήτρης Βουρλίτσης  .

_Ω μπο μπο τσινάρε αφλάτε (ο πω πω τι μας βρήκε) . Άρα Δήμαρχι , δε γλέπου να  γίνιτι   πανηγύρι φέτου στου Χαλίκι; Συμπλήρωσε ο ομογάλακτος του πρώην Δημάρχου Ασπροποτάμου

_Μ….μμμμμμ , Ανία νι άρντι κάπλου φόκ’ σ’ αλούι λι άρντι τρα τζιόκ’!!! (εμένα με καίει η φωτιά το κεφάλι και εκεινού του καίει για χορό!!!)

_Ασκούλταε αουά, ασκούλτε αό , αχτάρι κάπ’, αχτάρι μίντι (Άκου δω ; Τέτοιο κεφάλι , τέτοιο μυαλό) , φώναξε ο Ασπροποταμίτης .

_Άκου δω , κι του πανηγύρι θα γένι κι χουρό θα ρίξουμι κι τ΄ Αγίου Μάμα θα γιουρτάσουμι , απάντησε ο  Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Θα έρθι  ου Δήμαρχους ;

_Ανησυχάς πουλύ ;

_Λέου , για να έχουμι του καλό ρώτημα , απάντησε ο Ασπροποταμίτης εν Φερσάλοις .

_Κι ου Δήμαρχους θα έρθι κι ούλοι θα έρθουν , καλά να είμαστι μόνου .

_Τι έμαθα ;

_Τι έμαθις ;

_Σα να τα μουσκέψατι τα πράγματα μη τσ΄ ψηφουφουρίις στην ουμάδα .

_Ε, θα τα στιγνώσουμι , που θα παν  .

_Μπα…αααα , σα δύσκουλα μη φαίνιτι του πράγμα . Αλλά μπουρί , δε…εεε ,  βάζου κι όρκου . Βλάχους ίσι ξέρς .

_Έ…εεε …

_Ατήρα , να σι που , βάρα  μαναχά να ματαγίντζ Αντιδήμαρχους να έχουμι πρόσωπου ιμείς οι βλάχοι τ΄ Απρουποτάμου , όλα τ΄ άλλα είνι κουραφέξαλα . Ιμένα να κους .

 

  ΦΑΙΔΡΑ

 ***Ψίθυροι

*Ποια νομίζετε ότι ήταν η φράση που συνόδευε τις ευχές για καλή σαρακοστή το εορταστικό τριήμερο της αποκριάς μεταξύ των στελεχών του χώρου της μείζονος δημοτικής Αντιπολίτευσης ; Λοιπόν : _Χρόνια πολλά ………  , καλή σαρακοστή εύχονταν ο ένας . _Καλή σαρακοστή να έχουμε , αντεύχονταν ο άλλος . _Δε μου λες ; Στασίδι έπιασες εσύ ; Ρωτούσε χαμηλόφωνα . Και μη σας πάει σε στασίδι στην εκκλησία . Για άλλο στασίδι ομιλούν οι άνθρωποι !!!

………………………………………………………

*Λοιπόν , πολλές ευχές αυτές τις μέρες της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς !! Ξέρετε , χρόνια πολλά , καλή Σαρακοστή , καλόν πνευματικό αγώνα οι άνθρωποι που βρίσκονται ποιο κοντά στην εκκλησιαστική παράδοση και τα τοιαύτα . Να πως απάντησε κάποιος στην ευχή καλή σαρακοστή . _Αγαπητέ μου έτσι κι΄ αλλιώς  σε διαρκή σαρακοστή είμαστε όλοι με την κρίση που μπλέξαμε. Φίλτατε , ποια διαρκή σαρακοστή μιλάς , εδώ ξεχείλισε η περιοχή από εκδρομείς !!! Πόθεν πως , μου λες ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πρωί Καθαρά Δευτέρας και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου εθεάθη με αθλητική περιβολή στο κέντρο , προκαλώντας διάφορες ερωτήσεις κάποιων  . _Δήμαρχε , ή για χαρταετό σε βλέπω να πας ή  για ανακάτεμα της φασολάδας στο ΚΕΓΕ ; Τι απάντησε ο πρώην Δήμαρχος , πάω για Διάβα , θα ακολουθήσεις ; Δήμαρχε , μήπως ΚαθαροΔευτεριάτικα είχες συνάντηση με τον Θοδωρή Αλέκο και μας το αποκρύπτεις ;

…………………………………………………………

*Μεγάλο τραπέζι έμαθα ότι  στρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στου «τσουκάτου» με πολλούς ομοτράπεζους από την πλευρά της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής με τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη στην κεφαλή του τραπεζιού και τον Βασίλη Μπούρα δίπλα και όλο να τα λένε μάγουλο με μάγουλο . Πρόκανα να δω τον Γιώργο Γιαννάκο , τον Κώστα Ράντο και πολλούς άλλους . Γιατρέ , με ποίαν ιδιότητα  τα πίνατε ; Με τον Δήμαρχο,  ή με τον κουμπάρο ; Για να ξέρουμε , όχι τίποτ΄ άλλο !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Σε πολύ στενό (Διαβίτικο) περιβάλλον και φέτος η φασολάδα στην Διάβα . Μη μου πείτε γιατί ; Είναι ηλίου φαεινότερων ότι τούτο οφείλεται στην γέφυρα που για δεύτερη χρονιά δεν έχει αποκατασταθεί Αφού οι ευχές δεν ήταν στο πλαίσιο της αποκριάς αλλά του τύπου «και του χρόνου να περνάμε πάνω» , εννοώντας  πάνω από την γέφυρα, φυσικά . Αγαπητοί μου , να σας εξομολογηθώ  κάτι ;  Μην το δένετε και κόμπο !!!

………………………………………………….

*Ένας 21χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, λέει το αστυνομικό δελτίο , σε δασική περιοχή του Ανταρτικού Φλώρινας από αστυνομικούς των τμημάτων φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και Πρεσπών, διότι μετέφερε μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους φορτωμένα  πάνω σε τέσσερα γαϊδούρια περίπου 313 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Τώρα γιατί  και πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε σε άλλη χώρα , δύο τινά συμβαίνουν : Ή  ότι το γαϊδουράκι μάσησε χόρτο και έχασε τον δρόμο , ή ο ίδιος κάπνιζε και δεν ήξερε που πατούσε . Εκτός κι΄ αν  συνέτρεξαν αμφότερα!!

***Είπαν

( για  την Δημοτική του Ομάδα)

«…Είμαστε μια δημοτική ομάδα αγαπημένη που προσφέρει έργο στην κοινωνία μας …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

(για τις προσπάθειες  και το έργο τις Περιφέρειας)

«…η χρονιά που πέρασε μας άφησε τεράστιες πληγές, μεγάλες ζημιές και  προβλήματα και ευτυχώς με τη βοήθεια όλων και πολύ τύχη δεν θρηνήσαμε συνανθρώπους μας..» .

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

 

( για την ίδρυση δεύτερου Αγροτικού Συνεταιρισμού)

«…ο λόγος που προχωράμε στην ίδρυση δεύτερου Αγροτικού Συνεταιρισμού , είναι η ανάγκη να συμπιέσουμε το κόστος παραγωγής …» .

Αντώνης Παπαναστασίου

(Αντιδήμαρχος)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , ακόμα εκείνη η έκπληξη; Αργείς , αργείς , αγαπητέ μου !!!

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (κατά δήλωσή του υποψήφιο για υποψήφιο Δήμαρχο): Φτιάξε , στασίδια μπόλικα . Δια παν ενδεχόμενο !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (Δημοτικό Σύμβουλο): Τι έγινε με τις ταυτότητες Λύπα , Παπαχρήστου που σου εμπιστεύθηκαν; Τις κρατάς, ή τις έδωσες στον Αλέκο ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Τσιάρα (πρόεδρο πάντων και πασών των κτηνοτρόφων Χασίων): Λευτέρη , δε σ΄ ακούω στα τοπικά συνδικαλιστικά , κομματικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα .  Νέα ένωση ιδρύεται , νέες υποψηφιότητες ακούγονται . Πως απαντάς ;

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα (τσουκάτο) : Μου μετέφεραν ότι έχεις άποψη για τους δημάρχους που βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και για άλλους που έχει  καβούρια . Δεν μας τους λες και εμάς !!

  • Μαύρη Τουλίπα

    Χρήστος Σινάνης «…Είμαστε μια δημοτική ομάδα αγαπημένη που προσφέρει έργο στην κοινωνία μας …» .
    Ο κόσμος τόχει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι

  • Μαύρη Τουλίπα

    «…..Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου……..»
    Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .