Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

10 Φεβρουαρίου, 2017 08:48 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

Ο πρώην πρόεδρος της Βλαχάβας πέτυχε τα άπαιχτο !!! Κατάφερε να επαναφέρει στην επικαιρότητα την περιβόητη αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων που αν και κοπίασε πολύ  εν τούτοις δεν ευτύχησε να δει το όραμά του πράξη επί προεδρίας του .

Με μια κίνηση ματ την κατάλληλη χρονική στιγμή έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πείρε την απόφαση που ήθελε . Όχι παίζουμε !!! Τι , ποιο έξυπνος, ή ποιο ωραίος είναι ο Αντώνης Καραμήτρος από τον Κορυδαλλό που χωρίς ν΄ ακουστεί κίχ βρήκε  και  χρηματοδότηση και τα πάντα  όλα ;

_Πρόεδρε , σοβαρώς θα τα καταφέρς ;

_Ποιό να καταφέρω ; Το καταφερμένο ;

_Τώρα πάμε γι΄ άλλα !!!

_Ποιά άλλα ;

_Που λέει ο λόγος βρε αδερφέ .

_Στην ψήφσαν (την αίθουσα) αλήθεια στου Συμβούλιου ;

_Μπουρούσαν  να μην την ψηφίσουν έτσι που τσ΄ τ’ ούφιρα  ;

_Πως τσ΄ τούφιρις δηλαδή ;

_Αμ πρέπει να δλεύει ιτούτου ιδώ , απάντησε ο πρώην Πρόεδρος της Βλαχάβας .

_Βρε πρόεδρε , δε μας τα κάντζ λιανά να τα καταλάβουμι ;

_Μα…ααα , έτσι όπους ήρθι η δλιά , μπουρούσαν να πούν όχι , δεν θέλουμι την αίθουσα ;

_Γιατί  δεν μπουρούσσαν ;

_Ε…εεεε , έ…εεεε !!! Ξέρτι τι θα τσ’  έλιγα ;

_Όχι , που να ξέρουμι , άμα ξέραμι θα είμαστααν πρόϊδροι , απάντησαν οι συνομιλητές του πρώην προέδρου .

_Θα τσ΄ έλιγα  , γιατί την αίθουσα στουν Κουριδαλό την θέλτι κι την θκιά μας , στην Βλαχάβα όχι ; Άμα μπουρούσαν ας μ΄απαντούσαν !!

_’Α…ααα , καταλάβαμι , τσ΄ ίχις , σα να λέμιι , έτοιμι την κιφτέδα  , σιγομουρμούρισε η ομήγυρης .

_Άμ’  πως , τυχαίι  ίμαστι ; Πουνηρή η αλπού , αλλά κι τ΄ αλπόπλα  όμους ; Πουνηρότιρα τα κιαρατένγκα !!

_Κι΄ απ΄λες Πρόϊδρι ,έχι ου Κουριδαλός τέτοια σάλα που θεσ να μας φκιάσι ισί απάν στουν Άϊ Λιά ;

_Αν δεν έχι την φκιάνι , σμά κουντά τα Γιάννινα . Δεν άκσις ότι την χρηματοδότσι η Πιριφέρια ; Τι να κάνουμι οι θκιές μας οι τσιούπρις βλέπτι δε μας έφιραν κανέναν γαμπρό Υπουργό ;

_ Έχει ου Κουρυδαλλός γαμπρό Υπουργό ; Είχε ,τώρα οι άνθρουπους δεν είνι αλλά όταν ήταν την άκανι την δλιά . Ιμίς τι κάνουμι που δεν έχουμι κανέναν !!

Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Την απόφαση του Δ.Σ όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό από κοινόχρηστη σε δημοτική έκταση, στην Βλαχάβα  προκειμένου να ανεγερθεί η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων , όχι μόνο την απέσπασε  ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Τσεκούρας αλλά  πλέον βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο . Αυτό της ανεύρεσης πόρων . Πρόεδρε , για ψάξε , όλο και κάποιος , έστω και εξ΄ αγχιστείας,  γαμπρουλιάς πολιτικός θα υπάρχει για να τον αξιοποιήσεις !!!

………………………………………………………..

 

*Δεν ξέρω για άλλες περιπτώσεις αλλά σε μία που έτυχε να είμαι αυτόπτης μάρτυς παρ΄ ολίγον να είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα καθώς με το που  ο άνθρωπος άνοιξε το μπιλιετάκι των εισφορών του ΟΑΕΕ , έμεινε κόκαλο για κάποια δευτερόλεπτα και παρ’  ολίγον να καταπιεί την γλώσσα του με τον ιδρώτα να τρέχει ποτάμι . Νερό , νερό φώναξαν κάποιοι και ο άνθρωπος επανήλθε ψελλίζοντας διάφορα ακατανόητα . Αγαπητέ μου , εσύ να είσαι καλά . Τι να κάνουμε , Κατρούγκαλο τον λένε αυτόν !!!

 

***Ψίθυροι

*Μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει , όπως μαθαίνω , ο Πρόεδρος Καστρακίου . Επειδή όμως δεσμεύτηκα ότι δεν θα το αποκαλύψω , δεν θα πω τίποτα τώρα . Πάντως όταν θα είναι έτοιμος θα μας κάνει αποκαλύψεις . Αγαπητέ , σε μια ώρα που αξίες και αρχές  καταρρέουν , νομίζω ότι είναι σωστή η πρωτοβουλία σου να μας τις θυμίζει . Άντε και γρήγορα τα αποκαλυπτήρια και για το άλλο θέμα που όλο το έχεις στο πρόγραμμα και όλο το αναβάλεις !!!

……………………………………………………..

*Και πάλι τα ρέστα  του έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Ράντος στο χορό  στην εκδήλωση του «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» . Οι σφούρλες και τα γυρίσματα έδωσαν και πήραν , που λένε , με το χειροκρότημα να πάει σύννεφο . Τι βρήκαν να σχολιάσουν  πικρόχολα κάποιοι ;  «Ότι αν η δημοτική αρχή τα πήγαινε  και στα άλλα τόσο καλά όσο στο χορό , θα ήταν απόλυτα επιτυχημένη»  Τι να πω , ο Δήμαρχος  δηλώνει πάντως ότι οι στόχοι που είχε θέσει επετεύχθησαν πλήρως !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Δυνατό  παρών έδωσαν και πάλι οι Βλαχαβιώτες στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου  «ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΑΒΑΣ» που πραγματοποίησε  στο  κέντρο  «Royal Palace – Πώχος» . Λοιπόν , μικρό χωριό αλλά μάλλον δυναμικό καθώς μπορεί και συντηρεί δύο πολιτιστικούς Συλλόγους έστω και με τις μικροαντιθέσεις τους . Ωστόσο όλοι για το χωριό τους και την πλούσια τοπική παράδοσή του εργάζονται και αυτό έχει σημασία .  Άξιοι και οι μεν και οι δε !!!

…………………………………………………………..

 

*Το  τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσουν άπαντες  οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μετεώρων στο Δημοτικό Στάδιο «Βασίλης Καρακίτσιος» . Αυτό αποφασίστηκε την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη». Προτάθηκε τα δρώμενα να αφορούν και  να επικεντρωθούν στα παράγωγα του σιταριού όπως πίτες , ψωμί κ.λ.π . Μπάμπη , πάλι την έκανες και την κάνατε όλοι σας  την διαφορά . Καλή επιτυχία σας  λοιπόν και κοίτα να φτιάξεις τον φούρνο  από τώρα στο στάδιο  !!!

 

***Είπαν

( για την ολοκλήρωση των εργασιών στη γέφυρα Διάβας)

«…Σ’  ένα μήνα το πολύ θα περνάμε πάνω από την γέφυρα …» .

Χρήστος  Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

 

( για τις εργασίες  στη γέφυρα Διάβας)

«Δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας  όλοι τους . Αρκετό δούλεμα έχουμε φάει» !!

Λευτέρης Δημάσης

(Διάβα)

 

 

( για την πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Συλλόγων)

«…Προσπαθούμε όλοι  οι Σύλλογοι του Δήμου να παρουσιάσουμε κάτι καλό και θα είναι πράγματι ωραίο …» .

Χαράλαμπος Ζούζουλας

(πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ μου , ο φίλος σου ο Ανδρέας μου παραπονέθηκε ότι τον αποφεύγεις όσο πλησιάζουμε στον Μάρτιο . Ισχύει ;

ΠΡΟΣ Χαράλαμπο Ζούζουλα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου):  Μπάμπη , αν δεν το θυμάσαι , έχουμε και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού στον Δήμο . Εκτός κι΄ αν θα την ενημερώσετε όταν θα έχετε οριστικοποιήσει την εκδήλωση .

ΠΡΟΣ Αντώνη Πινιάρα (πρώην Δήμαρχο) : Τι άκουσα κλήθηκες να ανασυγκροτήσεις την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Λύπα (Αντιπρόεδρο Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ»): Αγαπητέ , τι λέει το αγροτικό κίνημα και οι κινητοποιήσεις ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Επικεφαλής μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης): Πολλές απουσίες  συνεργατών σου μέτρησα στην τελευταία συνεδρία του Δ.Σ. Δικαιολογημένες για όχι ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    «Τι άκουσα κλήθηκες να ανασυγκροτήσεις την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή ;»
    Ζητούν και διεκδικούν πάλι, με θράσος, την εξουσία που κακοποίησαν.

  • ΟΧΙάς

    «Και πάλι τα ρέστα του έδωσε ο αντιδήμαρχος…….»
    Διανύουμε την περίοδο της βασιλόπιτας, των λικνισμάτων, και των χαμένων θησαυρών. Η δημοτική αρχή επιχειρεί «με φρου-φρου και αρώματα» να ξυπνήσει τα πιο χαμηλά ένστικτα του περιορισμένου πια ακροατηρίου της.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.