Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Δεκεμβρίου 2016, 08:30

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , καλημέρα κι καλουσόρσις απ΄τας Αθήνας .

_Καλημέρα , ευχαριστώ , καλώς σε βρήκα , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Μπράβου , του είπις κι τ’όκανις , καλά  έγραψι ου άλλους δυό στα δυό τσάστ .

_Απ΄ πως νόμιζις άντι ού ; Κι΄ αυτά κι άλλα ακόμα θα κάνουμι . Καλά να είμαστι , ησυχία να έχουκι΄ όλα θα γίνουν , συνέχισε να λέει ο Δήμαρχος .

_Μπράβου μ….μμμμμμ , χίλια μπράβου , να είμιστι καλά κι να έχουμι ησυχία , όπους είπις , γιατί πολύ , λες ισί , τ΄ όχι ου Σουλτάνους να μας βάλει σι τίπουτα φασαρίις;  Δεν τουν γλέπς πως λύσιαξι ;

_Επειδή το γλέπου για δαύτου του λέου ,συνέχισε ο Δήμαρχος γυρίζοντας την προφορά προς την ντοπιολαλιά του επισκέπτη του .

Που λέτε φίλοι μου  ο επισκέπτης δεν έλεγε να αποχωρήσει απ΄το γραφείο του δημάρχου κοιτάζοντας τους τείχους , το ταβάνι .

_Θες τίποτα αγαπητέ μου ; Τον ρώτησε ο Δήμαρχος καθώς τον είδε να φέρνει  το βλέμα του γύρα – γύρα.

_Μπά…ααα , τίπουτας , απάντησε ο επισκέπτης .

Υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας και ο επισκέπτης μη βλέποντας προφανώς καμιά κίνηση απ΄τον Δήμαρχο του λέει .

_Δήμαρχε , δεν έχι τίπουτας να σ΄ αφχιθού τα χαριλίτκα ;

_Τι εννοείς  αγαπητέ ;

_Να , κανένα κανένα κουνιακάκι , έτσι στου πουδάρι , για του καλό , για να πιτίχς κι στ΄ άλλα .

_Εδώ όχι έλα άμα θες το μεσημέρι  στο …………………..  να σε κεράσω ότι τραβάει η ψυχή σου.

_Βρε δεν είνι  ούτι για του πχί , ούτι για το φαϊ .  Ίνι για τσ΄ ιφχές που θέλου να σι δόκου . Ιδάλως …

_Δηλαδή ;

_ Τι δηλαδή , ιγώ θα στα λέου δήμαρχι ; Οι συνεργάτις τι κάνουν ;

_Βρέ άλλο καπέλο οι συνεργάτες , πες εσύ πως το σκέφτεσε  .

_Να , τη μέρα που θα υπουγραφεί του Προυϊδρικό διάταγμα , βάλι κλαρίνα στην πλατεία να βαράν πάρε κι κανα δυό  βαρέλια  κρασί ,  βάλε να ψήν αρνιά , κι να γίνι ικίνου που δεν ματαέγινι  . Να σι σπουλατάει όλους ου κόσμους !!!

_Ενδιαφέρον !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Πολύ και μάλιστα ζωντανό , θέαμα πρόσφερε η επιχείρηση «αποκαθήλωσης» των πεσμένων φορέων της γέφυρας Διάβας το Σάββατο και την Κυριακή . Οι γερανοί με υψωμένους τους βραχίονές τους έμοιαζαν σε ικεσία προς τα ουράνια . Καλό το θέαμα αλλά εκείνο που παρατήρησα ήταν πως απ΄ την πέρα μεριά δεν είχε παρατηρητές . Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία .

…………………………………………….

*Δεν ξέρω γιατί και πως το πρόγραμμα της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γενηματά δεν συμπεριέλαβε   την Καλαμπάκα περιοριζόμενοι   στην επίσκεψη στο Δημαρχείο Δήμου Τρικκαίων και  στο θεματικό πάρκο . Δε λέω , καλό και άγιο αλλά μεγαλύτερο  φυσικό πάρκο απ΄ αυτό των Μετεώρων δεν φαντάζομαι να υπάρχει , πέραν του ότι επ΄ αυτού υπάρχει ένα απ΄τα μεγαλύτερα μοναστικά κέντρα της Ορθοδοξίας . Αλλά περί επιλογών … ουδέν σχόλιον !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Πολλοί δημότες φέρεται να μην πολυκατάλαβαν την παρέμβαση της επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης  του ΣΥΡΙΖΑ Περιστέρας Χαρτοπούλου αναφορικά με την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή ονοματοδοσίας του Υπουργείου  της αίτησης αλλαγής του ονόματος του Δήμου Καλαμπάκας .  Τι να πούμε , εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι προς στιγμήν παρ΄ ολίγον να καταπιούν την γλώσσα τους  . Αυτά κάνει η Περιστέρα και ανεβάζει την επιτυχία του Δημάρχου ακόμα περισσότερο !!

………………………………………………………..

*Μια φράση που είπε ο Πρόεδρος  Καστρακίου ον αιρ , κάποιους φαίνεται  να ενόχλησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα στο εσωτερικό της Δημοτικής αρχής . Ποια ήταν η φράση του Περικλή ; «αναμένω να έρθει ο Δήμαρχος να ρίξει  κλωτσιές σε κάποιους εδώ μέσα » . Πρόεδρε , δεν ξέρω τι και ποιους εννοείς αλλά φαντάζομαι εννοούσες  πολιτική κλωτσιά και δεν κυριολεκτούσες . Πάντως  το μυστικό για να αποφεύγεις παρεξηγήσεις επί των  σχολίων , είναι  να προηγείται αυτών  η λέξη πολιτικά , πολιτική , σε πολιτικό επίπεδο , με την πολιτική έννοια του όρου … , και δεν τρέχει κάστανο!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Κάποιοι  συμπολίτες αναγνώστες , θύματα  των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα  στο κέντρο της πόλης μας  , με έψεξαν γιατί , λένε , δεν αναδεικνύουμε τις επιθέσεις αδέσποτων . Αγαπητοί και αγαπητές μου μάλλον δεν μας διαβάζετε . Οι επισημάνσεις είναι όσες και οι επιθέσεις , όσες μαθαίνουμε φυσικά , γιατί πολλές πράγματι δεν γίνονται ποτέ γνωστές . Αλλά γι΄, αυτό δεν φταίνε οι «μούμιδες» αλλά οι ίδιοι οι παθόντες που δεν διαμαρτύρονται . Λέω ψέματα ;

………………………………………………….

*Παράπονα –  επισημάνσεις  από εποχούμενους που κινούνται στο οδικό δίκτυο Σαρακίνα – Διάβα και Σαρακίνα – Βυτουμά  έχουμε καθώς πρώτον , η γέφυρα  είχε  συσκότιση και δεύτερον  η κατάσταση του οδοστρώματος  κυρίως  Σαρακίνα – Διάβα που , λόγω πτώσης της γέφυρας Διάβας , έχει και την περισσότερη κίνηση . Τι να πούμε , άρι δίκιου , που λένε και οι βλάχοι !!! Πρόεδροι Σαρακίνας και Διάβας  , στείλατε τα δέοντα ή σας πρόκαναν τα γεγονότα ;

 

 

***Είπαν

( για την οικονομική ενίσχυση Αθλητικών Σωματείων από τον δήμο )

«…βρήκατε την κάνουλα και  το χρήμα και όπου θέλετε δίνετε , αλλά το διαχειρίζεστε  λάθος …» .

Αντώνης Τούλας

(Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος)

 

( για την τοποθέτηση πινακίδων στο Καστράκι)

«…Είπαμε να βάλλουν πινακίδες αλλά όχι και να γίνει το Καστράκι  Μπαγκλαντές ;

Περικλής Γιάννης

(Πρόεδρος Καστρακίου)

 

( για την ψηφοφορία οικονομικής ενίσχυσης σωματείου)

«Κώστα Ράντο , πρόσεξε τι ψηφίζεις γιατί θα πας να κάνεις παρέα τον Καλτσούδα …» .

Δημήτρης Σακελλαρίου

(Επικεφαλής Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) : Κώστα , δεν ξέρω αν άκουσες τι σου είπε ο Σακελλαρίου στην ψηφοφορία για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης σωματείου  , αλλά αν δεν άκουσες ρώτα  τον Καλτσούδα να σου πει…

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου): Καλά , πινακίδα πάνω στην πινακίδα οι αθεόφοβοι ; Τι Μπαγκλαντές , Κογκό θα γίνουμε

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο):  Χρόνια Πολλά για το ύψωμά σου και κοίτα , ενημέρωσε  Ράντο  και τους άλλους  της Δ.ΟΜ για τα καθέκαστα στα  Χάσια για τις οικονομικές ενισχύσεις που είχε κάνει ο τότε Δήμος Χασίων !!

ΠΡΟΣ Μαρία Φροσυνάκη (Αντιδήμαρχο έργων):  Για να μετρήσετε ακριβώς τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στον Δήμο, μάλλον πρέπει να ανεβείτε σε ελικόπτερο ή να στείλετε κανένα ντρόουν να βγάλει φωτογραφίες .

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου ):Αγαπητέ πρόεδρε , όταν λέμε συνεδρίαση 07:30 , και πάει οκτώ και ακόμα συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή , τότε  μάλλον κάποιοι σε γράφουν .

  • Πεζοδρομιάκιας

    Περικλή ο Γκόγκος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και το έκανε πολύ σωστά.
    Εσύ αντί να ξυλώσεις τις πινακίδες, έμεινες στην διαπίστωση ότι το κάνατε το χωριό Μπαγκλαντές. Μήπως σκιάζεσε τον «τσιριμπίμ – τσιριμπόμ»

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .