Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Νοεμβρίου 2016, 08:13

***Στην σκιά των βράχων

Τετάρτη βράδυ στο κεντρικό καφενείο του Καστρακίου οι παρέες των Καστρακινών  αργόπιναν το βραδινό τσιπουράκι τους σχολιάζοντας το τοπικό κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι . Βέβαια οι κουβέντες που γίνονται αυτήν την εποχή σχετίζονται περισσότερο με την καθημερινότητα και την προετοιμασία για τον επικείμενο Χειμώνα .

_Μπάμπη , έβγαλις τσίπουρα ;

_Τώ….ωωωρα  , νάταν κι΄ άλα , δόξα το Θεό  βγάλαμι κι φέτους του άγιασμα , κι μάλιστα μυρουδάτου , μυρουδάτου .

_ Καλά να είσι να του πιείς .

_Φχαριστώ , φχαριστώ , ισί τι καίς φέτους ;

_Τα πάντα  απού παλούκια μέχρι πιτρέλιου . Οικουνουμία , δε γλέπς πως παν τα    πράγματα ;

_Γκλέπου , πως δεν γλέπου , επειδή γλέπου για δαύτου  στου λέου .

Δεν πρόκανε να αποσώσει την φράση και ο καφετζής στο μέσον του μαγαζιού με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας ανέβαζε την ένταση της τηλεόρασης .

_Τόλιου , έχουμε κανέναν  αγώνα ;

_Αγώνα όχι , άλλα παψίτι μαναχά να δούμι τουν Ουμπάμα που μιλάει , απάντησε ο  καφετζής .

_Όλα τ’ άχαμι ου Ουμπάμα  μας μάρανι , απάντησε κάποιος .

_Παψίτι , παψίτι , μιλάει ου άνρθουπους , σχολίασε ο καφετζής πιάνοντας το τραπέζι ακριβώς κάτω απ΄την τηλεόραση .

Που λέτε φίλοι μου , ήθελαν , δεν ήθελαν οι θαμώνες η ένταση της τηλεόρασης ήταν τέτοια που δύσκολα μπορούσες να την υπερκεράσεις .  Σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Ομπάμα αναφέρθηκε στον Περικλή της Αρχαίας  Αθήνας .

_Κώτσιου άκσις ότι άκσα ;

_Ιμένα ρουτάς ; Ιγώ τα κανόνια του Ναβαρόνε να βαράν τ΄ αυτιάμ τ΄ άχου στην ασφάλια .

_Δεν ακούς που λέι για τουν Πέρρι ;

_Ποιόν Πέρρι ;

_Τουν Πέρρι του θκόμας  ποιόν άλλουν ;

_Έχι γούστου να τουν ξέρι ;

_Ίσι καλά ; Ουλάκιρους πλανητάρχης , ξέρι του θκόμας τουν Πιρικλή ;

_Βρε να δεις ότι τουν ξέρι . Δεν ακούς ; Πιρικλή κι Πιρικλή πάει .

_Μπουρεί , αφού είχι πάει πέρα πρόπιρσι . Για να λέει συνέχεια Πιρικλής κι Πιρικλής , δε  μπουρεί , κάπ θα τουν τρακάρσι . Αυτός σ΄ αυτά δεν πιάνιτι , συμπλήρωσε .

_Βρε τουν μπαγάσα τουν Πέρρι , μέχρι του λιφκό οίκου έφτασι η χάριτ …;

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ανεξάρτητος  δήλωνε προεκλογικά ο Δήμαρχος αλλά η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ παρέλασε  από το Δημαρχείο !!!  Θα μου πείτε και τι  μ΄ αυτό ; Η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να δέχεται τους πάντες και κυρίως τους εν δυνάμει κυβερνώντες  .  ; Σωστά  με τον ρυθμό που ανεβοκατεβαίνουν οι κυβερνήσεις , αλλά μην κάνουμε και τον «μούτο να κρίνει» με τα  περί  ανεξαρτησίας  ; Άλλωστε ο Γιώργος Γεωργίου το είπε  : Νέα Δημοκρατία και τα μυαλά στα κάγκελα .                                                                                                 ………………………………………………………….

*Καλά επικοινωνιακά πήγε η έλευση  στην Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα της Τομεάρχη («σκιώδης» Υπουργός) Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά κάτω  εκεί στον κάμπο πήγε να γίνει κάποια ψιλοπαρεξήγηση  από κάποια καλά λόγια που είπε η Όλγα και ελήφθησαν  ως  πολιτικό  προμοτάρισμα αλλά ως εκεί . Σάκη  Καψάλη , μάλλον έχεις δίκιο όταν λες όσα λες για την νέα , Νέα Δημοκρατία , κι εγώ σε παρεξηγώ !!! Στην ίδια παλαιοκομματική πεπατημένη !!!

***Εξ΄  απορρήτων

*Με ανθοδέσμη , όπως με πληροφόρησαν  , ανά χείρας περίμενε τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη έξω από τις εγκαταστάσεις της «HELEXPO» , στη Θεσσαλονίκη  , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος  με συνέπεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών που μάλλον θα νόμισαν ότι κάποιος επίσημος θα έρχονταν . Σε λίγο Δήμαρχος μετά Περικλή Γιάννη , σε πολλαπλό ρόλο ,  ξεκάμπισαν και ομού εισήλθαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας της «Philoxenia 2016» . Πάντα ευαίσθητος ο Γενικός !!!

……………………………………………………..

*Διακριτικά παρόν ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης στην προϋπάντηση της «σκιώδους»  Υπουργού της Ν.Δ και στην ξενάγησή της στο δημοτικό μέγαρο . Ούτε μια φωτογραφία  τε τα τετ  δεν είδα κάτι που σχολιάστηκε από πολλούς . Πρόεδρε , δεν ξέρω  αν και τι σε στεναχώρησε. Εκτός αν  είδες  συνωστισμό οπότε δεν είχε αξία η φωτό !!! Αγαπητέ , βγάλε φωτο γιατί θα τις  χρειαστείς  στην έκδοση του προεκλογικού σου  φυλλαδίου  !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Με κουστούμι και γραβάτα παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Αβραμόπουλος στην επίσκεψη της «σκιώδη»  Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Δημαρχείο και μάλιστα είχε και ένα προσωπικό τε τα τετ μαζί της ώστε να προκάνουν οι φωτορεπόρτερς  να αποτυπώσουν την στιγμή . Νίκο , ως Δημοτικός Σύμβουλος  παραβρέθηκες ή ως Νεοδημοκράτης ; Πάντως  έτσι όπως βλέπω μάλλον έχουν δίκιο όσοι ομιλούν για  πολιτικό φλέρτ με τον Σινάνη που μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτικό γάμο !! Τι λeς ;

………………………………………………….

*Όλοι  οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που παραβρέθηκαν στο δημοτικό μέγαρο  για την επίσκεψη  της Όλγας Κεφαλογιάννη είχαν κάτι να πουν , κάτι να προτείνουν  , κάτι να τονίσουν στο αντικείμενο της  «σκιώδη»  Υπουργού της  Ν.Δ . Την διαφορά την έκανε ο πρόεδρος της Τοπικής  κομματικής Οργάνωσης  Γιώργος Γεωργίου που θυμήθηκε τον πατέρα της Υπουργού ο οποίος βοήθησε στην κατασκευή του δικτύου άρδευσης Διάβας . Γιώργο έλεος , έχεις μια απ΄ τις πλέον ωραίες πολιτικούς μπροστά σου και τις λες για τα αυλάκια της Διάβας ;  Τις λες άλλα πράγματα !!!

 

***Είπαν

( για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας)

«…Η αλλαγή του ονόματος του Δήμου είναι σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος και η περιοχή και εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες ;» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτικός Σύμβουλος )

 

( για την ανακοίνωση της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ  Καλαμπάκας)

«…η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την μετονομασία του Δήμου , είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όσο για περί δημοψηφίσματος είναι να χάνουμε τον καιρό μας και να μην κάνουμε τίποτα …» .

Γιάννης Παπαπούλιος

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για την αλλαγή ονόματος του Δήμου)

«…Η αλλαγή του ονόματος του Δήμου είναι ένα  θετικό λιθαράκι που μένει όμως να  αξιοποιηθεί…» .

Γιάννης Μπουτίνας

(περιφερειακός Σύμβουλος)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας): Αγαπητέ , δεν εθεάθης , έμαθα ,  στο τραπέζι  με την Κεφαλογιάννη  στο Καστράκι . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Καλά , «σκιώδης»  υπουργός στην διοικητική σου περιφέρεια και δεν παρευρέθηκες  ;  Είναι δυνατόν να αγνοείται ο πρόεδρος Καστρακίου ;

ΠΡΟΣ Πολιτικούς παράγοντες : Αγαπητοί μου , η  γλώσσα μας είναι τόσο πλούσια που δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να βρείτε το αντίστοιχο της αγγλικής . Άντε να καταλάβει η κυρά Γιωργίτσα  τι σημαίνει «πρότζεκτ», «πλαν Β»  «προμοτάρω», μπραντ  νέϊμ», «πιλοτικά» κ.α .

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο): Ως αναπληρωτής Δήμαρχος έπρεπε να δώσεις εσύ την κλωτσιά  που ζήτησε ο Περικλής  και μάλιστα μύτο.

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο Σύμβουλο Καστρακίου): Αγαπητέ , μήπως εσύ ξέρεις αν τα παλιούρια είναι ιδιωτικά ή δημοτικά  ;

 • ΟΧΙάς

  Το εντυπωσιακό, όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι οι αγγλικές λέξεις που χρησιμοποιούν, αλλά το ότι είναι άσχετοι και βαθιά νυχτωμένοι, σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τον τουρισμό. Σε περίπτωση που τις έλεγαν στα ελληνικά θα τις καταλάβαινε κυρά Γιωργίτσα και δεν θα έβλεπαν ξανά σταυρό οι τουρίστες της πολιτικής.

 • Μπεσιου Τ.

  Αραγε τι να ισχύει. Το είναι ή το φαίνεσθαι. Πολλοί χαμογέλασαν με τον χαρακτηρισμό.

  ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ: αντιπροσωπεύει το ψεύτικο, το εικονικό, το
  αληθοφανές και το επιφανειακό. Δηλώνει το τι θέλουμε να βγάλουμε παραέξω, την
  εικόνα που θέλουμε να φτιάξουμε και να δείχνουμε ανεξάρτητα με το τι είμαστε
  στην πραγματικότητα. Προβάλλει δηλαδή την εικόνα, μία κίβδηλη πραγματικότητα και
  όχι την αλήθεια που είναι καλά κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .