Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Νοεμβρίου 2016, 07:58

***Στη σκιά των βράχων

_Γιώργου , που είσι λιβέντιμ ; Ακούστηκε η βραχνή φωνή με την βαριά τοπική προφορά στο κινητό του Γιώργου Γεωργίου που εκείνη την ώρα έπινε τον δεύτερο πρωϊνό καφέ στο καφενείο της Βουλής μιλώντας  με τον Αυγενάκη , τον γνωστό Βουλευτή και εσχάτως επιτελάρχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , αλλά και κολλητάρι  του Ανδρέα Καλτσούδα .

_Ποιός είσαι μωρ αδερφέ μου δε σε κατάλαβα ; Ρώτησε ο Γιώργος Γεωργίου κάνοντας νόημα με το χέρι του στον Αυγενάκη για μια ολιγόλεπτη ανοχή μέχρι να τελειώσει την τηλεφωνική συνδιάλεξη .

_Ά…αααα , ώστι τώρα τζάνεμ , δεν με ξέρς ,α..; Για την ψήφου πως μι ξέρς κι τώρα δεν μη ξέρς ; ώρα φουρτουτήρ λουϊάστι που σι χρίζιτι , μουρμούρισε ο μεσημεριανός συνομιλητής του Γιώργου Γεωργίου .

_Κοίτα , έχω απέναντί μου τον αυριανό Κυβερνητικό εκπρόσωπο που περιμένει , πες τη θες γρήγορα ή πάρε αργότερα τώρα συσκέπτομαι , συμπλήρωσε ο Γιώργος .

_Μη δλεύς Γώγουμ ; Πριν έκανις πως δεν μ΄ήξιρις κι τώρα λές ότι μη σκέπτισι . Άρα κιαρτατένι κι σι λάβου στα χέρια …. , δε θα έρθς απάν ;

_Ώρε μπλέξιμο φίλε μου καλέ , ακούστηκε να ψιθυρίζει ο Γιώργος καθώς ο άλλος συνέχισε να μονολογεί .

_Γιώργου , Γιώργου , μ΄ ακούς αρά ;

_Σ΄ ακούω ποιος είσαι κι τι θές λεβέντη μου ; Επανέλαβε ο Γιώργος .

_Ου Μητσιάρας είμι π΄να σι κόψι του ξύλινου του τρένου , ου Μητιάρας απ΄του …….. , απάντησε ο μεσημεριανός τηλεφωνικός συνομιλητής του Γιώργου .

_Έ …..εεεε , Μητσιάρα , εσύ είσαι ;

_Ιγώ ακέργιους .

_Και τι θες ;

_Κοίτα να φέρς του έμουρφου του κουρίτσι απάν γιατί άκσα θα κάνι πιριουδία στα  Τρίκαλα   .

_Ποιά περιοδεία , ποιο όμορφο κορίτσι , πας καλά ή έχεις πάρει ληγμένα ;

_Ή  φέρς του έμουρφου του Κουρίτσι απάν ή μην κουτίς κι έρθτς ντύπ .

_Βρε , τι έπαθα στα καλά καθούμενα , εγώ δεν ξέρω τίποτα σαν πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης και ο άλλος μου λέει να πάω το όμορφο το κορίτσι επάνω . Έλα Παναγιά Βυτουμίτσα , σιγομουρμούρισε ο Γιώργος Γεωργίου .

_Γιώργο , σε έχω για έξυπνο , δεν κατάλαβες ποια σου ζητάει να πάει επάνω ; Ρώτησε ο Αυγενάκης .

_Όχι .

_Την Όλγα (Κεφαλογιάννη) ζητάει ο άνθρωπος .

_Άμα είνι έτσι  άρι δίκιο , άρι δίκιου !!!

Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Προσοχή στα τηλέφωνα με απόκρυψη που δέχεστε και σε όσα σας λένε που αφορούν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός  σας , παιδιά εγγόνια … Πρόκειται για στημένη απάτη που προσβλέπει σε απόσπαση χρημάτων αξιοποιώντας  τον πανικό που προκαλείται το ξαφνικό άκουσμα ότι ένα από τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα . Πέστε τους,  «μια στιγμή να επικοινωνήσω με το γιό μου ή το εγγόνι μου» , μην τον είδατε τον Παναή , η αντίδρασή των  !!!

………………………………………………………

 

*Κυριακή πρωί και ο Σάκης Καψάλης έφτανε στα Φέρσαλα . Θα μου πείτε τι ζητούσε Κυριακή πρωί στα Φέρσαλα ; Η απάντηση είναι , επαγγελματικοί λόγοι , αλλά άδραξε της ευκαιρίας να συναντήσει τον φίλο του τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βουρλίτση τον οποίο βρήκε επί του αρότρου να οργώνει , πηγαίνοντάς του φραπουτσίνο  σε πλαστικό . Σάκη , μη μου πεις ότι πήγες πρωί Κυριακής Φέρσαλα για να ελέγξεις πόσα στρέμματα στάρι έσπειρε φέτος ο Βουρλίτσης ;  Μήπως έχουμε τίποτα σε πολιτική  ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Αγώνα για  κατάργηση  της πλαστικής σακούλας  γενικώς ξεκίνησε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης προστατεύοντας  , πέραν όλων των άλλων , κυρίως το περιβάλλον που το γεμίσαμε πλαστικούρα . Πολύ καλό αυτό , φτάνει να προτείνονται εναλλακτικές λύσεις  , αλλά η προσπάθεια ισοδυναμεί  με υπέρβαση της επανάστασης που έφερε στην σύγχρονη κοινωνία η πλαστική σακούλα και γενικότερα το πλαστικό !!! Για να δούμε τα αποτελέσματα  !!!

…………………………………………………

 

*Τα ζώα , κυρίως τα οικόσιτα  , οφείλουμε να τα αγαπάμε αλλιώς να τα απελευθερώνουμε αν τα έχουμε βαρεθεί . Πάντως σε κρητικό , που μια κάμερα τον αποκάλυψε ότι δηλητηρίασε δεκαέξι γάτες , η δικαιοσύνη του  επιδίκασε 20 χιλιάδες πρόστιμο για την ενέργειά του !!! Τι να πούμε , θλιβερό ως ανθρώπινη ενέργεια σε μια κοινωνία που αργά και  σταθερά χάνει το αληθινό νόημα της ζωής !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Ο Δήμος Σάμου , όπως και ο Δήμος Καλαμπάκας , έχει το δικό του «ΞΕΝΙΑ» που του παραχωρήθηκε το 2012 , όπως και το δικό μας  . Λοιπόν , εκεί ο δήμος αποφάσισε να το αξιοποιήσει δημιουργώντας Κέντρο Επιστήμης  & Τέχνης αλλά και Περιβαλλοντικής Ιστορίας Αιγαίου . Εδώ πριν από ένα χρόνο είχε παραγγελθεί από τον Δήμο η σύνταξη μελέτης  για την αξιοποίηση του «ΞΕΝΙΑ» . Αλήθεια , τι ακριβώς προτείνει αυτή η μελέτη ;

……………………………………………………….

 

*Πολλοί ήταν οι  ρομαντικοί , αλλά και άλλοι , που την Κυριακή και την Δευτέρα βράδυ ανέβηκαν  στα Μετέωρα  γα να θαυμάσουν την μεγαλύτερη από το 1948, πανσέληνο  . Λοιπόν , όσοι δεν πήγαμε  θα πρέπει να περιμένουμε  , αν και όσοι είμαστε στην επίγεια  ματαιότητα , μέχρι το Νοέμβριο του 2034 για να ξαναδούμε τόσο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο , όπως σημειώνει η ΝASA στην ιστοσελίδα της . Βοήθειά μας , δηλαδή !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτριο Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο):  Πώς τα πόρεψες με τον Καψάλη στα Φέρσαλα ; Τον είχες κανένα κουρμπάνι ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευης – πρώην Δήμαρχο): Με τον Ζιάκα , τον Παπαευθυμίου και τον Τόλη ο Σινάνης , με Μπουτίνα , Ζαχαράκη και  Κωστούλα  εσύ στα παραπήνεια  ουζερί απ΄την πέρα μεριά !!!

ΠΡΟΣ  Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας): Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλές δουλειές τώρα !!!

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα «τσουκάτο» (Ταβέρνα «ΤΑ ΧΑΣΙΑ»): Ηλία συχνά πυκνά βλέπω να σε επισκέπτεται ο Δήμαρχος . Πάμε για καμιά  κεντροδεξιά συμπαράταξη ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου  (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης): Αντώνη , πως πάει η αγροτική πολιτική  της δημοτικής αρχής ;

***Είπαν

( για  τους επισκέπτες τα Χριστούγεννα )

«…Όλα τα μηνύματα που έχουμε  στην διάθεσή μας λένε ότι και τα φετινά Χριστούγεννα θα έρθουν πάρα πολλοί επισκέπτες …» .

Κώστας  Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

( για  τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο)

«…Ως δήμος στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προετοιμάσουμε την πόλη  καλύτερα …» .

Σοφία  Δρούγκα

(Αντιδήμαρχος )

( για την παρουσία Χωματουργικών μηχανημάτων στην Αύρα)

«…Οι δρόμοι που θα φτιάξουν τα γκρέϊντερ  που έφεραν  τους έχουμε  φτιάξει με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη   που μας έστειλε τα μηχανήματα . Αναρωτιέμαι τι θα φτιάξουν …» .

Χρήστος  Κακούσιος

(πρόεδρος Αύρας)

  • ΟΧΙάς

    Ο Σακελαρίου τα πίνει για να ξεχάσει, ο Σινάνης κατάλαβε ότι από εδώ και πέρα θα τον φάει η μοναξιά. Το μόνο που δεν κατάλαβαν είναι έχουν περισσότερο παρελθόν από ό,τι μέλλον.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .