Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

18 Νοεμβρίου, 2016 07:58 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Γιώργου , που είσι λιβέντιμ ; Ακούστηκε η βραχνή φωνή με την βαριά τοπική προφορά στο κινητό του Γιώργου Γεωργίου που εκείνη την ώρα έπινε τον δεύτερο πρωϊνό καφέ στο καφενείο της Βουλής μιλώντας  με τον Αυγενάκη , τον γνωστό Βουλευτή και εσχάτως επιτελάρχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , αλλά και κολλητάρι  του Ανδρέα Καλτσούδα .

_Ποιός είσαι μωρ αδερφέ μου δε σε κατάλαβα ; Ρώτησε ο Γιώργος Γεωργίου κάνοντας νόημα με το χέρι του στον Αυγενάκη για μια ολιγόλεπτη ανοχή μέχρι να τελειώσει την τηλεφωνική συνδιάλεξη .

_Ά…αααα , ώστι τώρα τζάνεμ , δεν με ξέρς ,α..; Για την ψήφου πως μι ξέρς κι τώρα δεν μη ξέρς ; ώρα φουρτουτήρ λουϊάστι που σι χρίζιτι , μουρμούρισε ο μεσημεριανός συνομιλητής του Γιώργου Γεωργίου .

_Κοίτα , έχω απέναντί μου τον αυριανό Κυβερνητικό εκπρόσωπο που περιμένει , πες τη θες γρήγορα ή πάρε αργότερα τώρα συσκέπτομαι , συμπλήρωσε ο Γιώργος .

_Μη δλεύς Γώγουμ ; Πριν έκανις πως δεν μ΄ήξιρις κι τώρα λές ότι μη σκέπτισι . Άρα κιαρτατένι κι σι λάβου στα χέρια …. , δε θα έρθς απάν ;

_Ώρε μπλέξιμο φίλε μου καλέ , ακούστηκε να ψιθυρίζει ο Γιώργος καθώς ο άλλος συνέχισε να μονολογεί .

_Γιώργου , Γιώργου , μ΄ ακούς αρά ;

_Σ΄ ακούω ποιος είσαι κι τι θές λεβέντη μου ; Επανέλαβε ο Γιώργος .

_Ου Μητσιάρας είμι π΄να σι κόψι του ξύλινου του τρένου , ου Μητιάρας απ΄του …….. , απάντησε ο μεσημεριανός τηλεφωνικός συνομιλητής του Γιώργου .

_Έ …..εεεε , Μητσιάρα , εσύ είσαι ;

_Ιγώ ακέργιους .

_Και τι θες ;

_Κοίτα να φέρς του έμουρφου του κουρίτσι απάν γιατί άκσα θα κάνι πιριουδία στα  Τρίκαλα   .

_Ποιά περιοδεία , ποιο όμορφο κορίτσι , πας καλά ή έχεις πάρει ληγμένα ;

_Ή  φέρς του έμουρφου του Κουρίτσι απάν ή μην κουτίς κι έρθτς ντύπ .

_Βρε , τι έπαθα στα καλά καθούμενα , εγώ δεν ξέρω τίποτα σαν πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης και ο άλλος μου λέει να πάω το όμορφο το κορίτσι επάνω . Έλα Παναγιά Βυτουμίτσα , σιγομουρμούρισε ο Γιώργος Γεωργίου .

_Γιώργο , σε έχω για έξυπνο , δεν κατάλαβες ποια σου ζητάει να πάει επάνω ; Ρώτησε ο Αυγενάκης .

_Όχι .

_Την Όλγα (Κεφαλογιάννη) ζητάει ο άνθρωπος .

_Άμα είνι έτσι  άρι δίκιο , άρι δίκιου !!!

Φαίδρα

 

***Ψίθυροι

*Προσοχή στα τηλέφωνα με απόκρυψη που δέχεστε και σε όσα σας λένε που αφορούν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός  σας , παιδιά εγγόνια … Πρόκειται για στημένη απάτη που προσβλέπει σε απόσπαση χρημάτων αξιοποιώντας  τον πανικό που προκαλείται το ξαφνικό άκουσμα ότι ένα από τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα . Πέστε τους,  «μια στιγμή να επικοινωνήσω με το γιό μου ή το εγγόνι μου» , μην τον είδατε τον Παναή , η αντίδρασή των  !!!

………………………………………………………

 

*Κυριακή πρωί και ο Σάκης Καψάλης έφτανε στα Φέρσαλα . Θα μου πείτε τι ζητούσε Κυριακή πρωί στα Φέρσαλα ; Η απάντηση είναι , επαγγελματικοί λόγοι , αλλά άδραξε της ευκαιρίας να συναντήσει τον φίλο του τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημήτρη Βουρλίτση τον οποίο βρήκε επί του αρότρου να οργώνει , πηγαίνοντάς του φραπουτσίνο  σε πλαστικό . Σάκη , μη μου πεις ότι πήγες πρωί Κυριακής Φέρσαλα για να ελέγξεις πόσα στρέμματα στάρι έσπειρε φέτος ο Βουρλίτσης ;  Μήπως έχουμε τίποτα σε πολιτική  ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Αγώνα για  κατάργηση  της πλαστικής σακούλας  γενικώς ξεκίνησε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης προστατεύοντας  , πέραν όλων των άλλων , κυρίως το περιβάλλον που το γεμίσαμε πλαστικούρα . Πολύ καλό αυτό , φτάνει να προτείνονται εναλλακτικές λύσεις  , αλλά η προσπάθεια ισοδυναμεί  με υπέρβαση της επανάστασης που έφερε στην σύγχρονη κοινωνία η πλαστική σακούλα και γενικότερα το πλαστικό !!! Για να δούμε τα αποτελέσματα  !!!

…………………………………………………

 

*Τα ζώα , κυρίως τα οικόσιτα  , οφείλουμε να τα αγαπάμε αλλιώς να τα απελευθερώνουμε αν τα έχουμε βαρεθεί . Πάντως σε κρητικό , που μια κάμερα τον αποκάλυψε ότι δηλητηρίασε δεκαέξι γάτες , η δικαιοσύνη του  επιδίκασε 20 χιλιάδες πρόστιμο για την ενέργειά του !!! Τι να πούμε , θλιβερό ως ανθρώπινη ενέργεια σε μια κοινωνία που αργά και  σταθερά χάνει το αληθινό νόημα της ζωής !!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Ο Δήμος Σάμου , όπως και ο Δήμος Καλαμπάκας , έχει το δικό του «ΞΕΝΙΑ» που του παραχωρήθηκε το 2012 , όπως και το δικό μας  . Λοιπόν , εκεί ο δήμος αποφάσισε να το αξιοποιήσει δημιουργώντας Κέντρο Επιστήμης  & Τέχνης αλλά και Περιβαλλοντικής Ιστορίας Αιγαίου . Εδώ πριν από ένα χρόνο είχε παραγγελθεί από τον Δήμο η σύνταξη μελέτης  για την αξιοποίηση του «ΞΕΝΙΑ» . Αλήθεια , τι ακριβώς προτείνει αυτή η μελέτη ;

……………………………………………………….

 

*Πολλοί ήταν οι  ρομαντικοί , αλλά και άλλοι , που την Κυριακή και την Δευτέρα βράδυ ανέβηκαν  στα Μετέωρα  γα να θαυμάσουν την μεγαλύτερη από το 1948, πανσέληνο  . Λοιπόν , όσοι δεν πήγαμε  θα πρέπει να περιμένουμε  , αν και όσοι είμαστε στην επίγεια  ματαιότητα , μέχρι το Νοέμβριο του 2034 για να ξαναδούμε τόσο μεγάλη και λαμπερή πανσέληνο , όπως σημειώνει η ΝASA στην ιστοσελίδα της . Βοήθειά μας , δηλαδή !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτριο Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο):  Πώς τα πόρεψες με τον Καψάλη στα Φέρσαλα ; Τον είχες κανένα κουρμπάνι ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευης – πρώην Δήμαρχο): Με τον Ζιάκα , τον Παπαευθυμίου και τον Τόλη ο Σινάνης , με Μπουτίνα , Ζαχαράκη και  Κωστούλα  εσύ στα παραπήνεια  ουζερί απ΄την πέρα μεριά !!!

ΠΡΟΣ  Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας): Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλές δουλειές τώρα !!!

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα «τσουκάτο» (Ταβέρνα «ΤΑ ΧΑΣΙΑ»): Ηλία συχνά πυκνά βλέπω να σε επισκέπτεται ο Δήμαρχος . Πάμε για καμιά  κεντροδεξιά συμπαράταξη ;

ΠΡΟΣ Αντώνη Παπαναστασίου  (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης): Αντώνη , πως πάει η αγροτική πολιτική  της δημοτικής αρχής ;

***Είπαν

( για  τους επισκέπτες τα Χριστούγεννα )

«…Όλα τα μηνύματα που έχουμε  στην διάθεσή μας λένε ότι και τα φετινά Χριστούγεννα θα έρθουν πάρα πολλοί επισκέπτες …» .

Κώστας  Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

( για  τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο)

«…Ως δήμος στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προετοιμάσουμε την πόλη  καλύτερα …» .

Σοφία  Δρούγκα

(Αντιδήμαρχος )

( για την παρουσία Χωματουργικών μηχανημάτων στην Αύρα)

«…Οι δρόμοι που θα φτιάξουν τα γκρέϊντερ  που έφεραν  τους έχουμε  φτιάξει με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη   που μας έστειλε τα μηχανήματα . Αναρωτιέμαι τι θα φτιάξουν …» .

Χρήστος  Κακούσιος

(πρόεδρος Αύρας)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Ο Σακελαρίου τα πίνει για να ξεχάσει, ο Σινάνης κατάλαβε ότι από εδώ και πέρα θα τον φάει η μοναξιά. Το μόνο που δεν κατάλαβαν είναι έχουν περισσότερο παρελθόν από ό,τι μέλλον.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.