Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Νοεμβρίου 2016, 08:09

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , σα να μου φαίνεται πως δεν τ΄όπραξες καλά .

_Αγαπητέ , δεν ξέρω σε τί αναφέρεσαι , αλλά λάθος εγώ δεν κάνω , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Καλά , άμα δεν ενδιαφέρεσι να σι που τα πως κι τα γιατί , την κάνω, απάντησε ο μεσημεριανός επισκέπτης του .

_Δεν είπα αυτό , αλλά έχω χίλιες δλιές να κάνω μέχρι ταχιά  και πρέπει να τις προκάνω  όλες .

_Καλά βρε Δήμαρχε , χωριανοί είστι, θκίσας  ίστι , φίλι , ίστι , τίπουτα τουν Κουστάκη ; Τουν άφκις παραπουνούμινου ;

_Δεν καταλαβαίνω τι μου λες αγαπητέ μου , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Να βρε Δήμαρχι , ούλι τσ΄ έδουκις αυτουκίνητα , τουν Κουστάκη γιατί δεν τουν έδουκις ; Στου μπγιάδι κατούρσι  ;

_Και φίλοι είμαστε ,και  χωριανοί είμαστε , και συνεργάτες είμαστε , και μια χαρά τα πάμε , αλλά τι να κάνουμε δεν έφταναν τ’  αυτοκίνητα για να πάρουν όλοι οι Αντιδήμαρχοι . Έ , και επειδή ο Κωστάκης είναι άρχοντας σ΄ αυτά , είπε να πάρουν πρώτα οι άλλοι κι’ άμα περισσέψει κανένα , τότε ναι , αλλά δεν έφτασαν τα σκασμένα  , τι να κάνω .

_Άστα αυτά δήμαρχι , τουν έριξες τουν Κουστάκη , επέμενε πάλι ο μεσημεριανός  επισκέπτης  .

_Εγώ να ρίξω τον Κώστα ; Με τίποτα , λάθος κάνεις .

_Ιγώ λέου ότι τουν πείραξι αλλά αντρέπιτι να στου πει  .

_Λάθος , λάθος  , ο Κώστας δεν ήθελε   αυτοκίνητο , άμα  θέλει , να που είναι το αυτοκίνητο , παίρνει το δικό μου όποια ώρα .

_Τώ…ωωωρα  μιγιά , πέταξι του τσιόνι … Αμ θέλει πρώιμα βλάχιμ , τ’ άλουγου   Δήμαρχι…ιιιι !!!

_Έχω μια απορία αγαπητέ μου .

_Τι απουρία ; Πέτιν Δήμαρχι , άμα ξέρου θα σι απαντήσου .

_Με όλα αυτά που κάνουμε σαν δημοτική αρχή δεν ασχολείστε και ασχολείστε αν και ποιοι Αντιδήμαρχοι  πήραν  αυτοκίνητο για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις ;

_Έ , πως βρε Δήμαρχε , έχει κι΄ αυτό το ενδιαφέρον του .

_Ποιό ενδιαφέρον αγαπητέ μου , κουτσομπολιό πες  , άκου έχει ενδιαφέρον ;

_Αντι γειά , κι να δόκς τουν Κουστάκη αυτουκίνητου !!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Επιτυχημένη η γιορτή πίτας στην Διάβα που ξαναέγινε με πρωτοβουλία  που Πολιτιστικού Συλλόγου μετά από κάμποσα χρόνια που είχε ξεχαστεί . Παρά το γύρω – γύρω , ο κόσμος έδωσε το παρόν συνδυάζοντας βόλτα , μάσα και καφεδάκι . Δήμαρχος , Γενικός , Αντιδήμαρχος έργων  και Πολιτισμού παρόν , αλλά Κώστα Ράντο δεν είδα στα φωτογραφικά ενσταντανέ που κοίταξα Κώστα , Γιατί ;

……………………………………………………

 

*Την τοποθέτηση ενός ξύλινου κιόσκι επί της βρύσης , στην πλατεία του χωριού ζήτησαν απ΄τον δήμαρχο παράγοντες του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε ασμένως αποσπώντας θερμό χειροκρότημα . Πάντως , από πληροφορίες που συνέλεξα κάποιος πήγε να φωνάξει «πέρασμα , πέρασμα θέλουμε Δήμαρχε» , αλλά δεν ακούστηκε. Αγαπητέ , αυτά δεν τα ψιθυρίζουν , τα φωνάζουν στεντόρεια τη φωνή . Αλλά εδώ ολόκληρη γέφυρα  φτιάχνουν , γεφυράκι ζητάτε !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Έτσι όπως είδα την φωτογραφία με τον Πρόεδρο Καστρακίου να περνάει μπροστά από μια σειρά παρατεταγμένων Διαβιτών , νόμισα ότι ενεργεί καμιά επιθεώρηση αλλά μάλλον ήταν ένα τυχαίο φωτογραφικό στιγμιότυπο . Πρόεδρε , οι κακές γλώσσες μου είπαν ότι είχες αναλάβει ρόλο μπόντικαρτ . Αληθεύει , ή διασπορά ψευδών σχολίων για να σε πειράξουν ;

………………………………………………….

*Αν και όποιοι έχουν στο μυαλό τους την καύση τους όταν αποδημήσουν εις την άνω Ιερουσαλήμ θα πρέπει να έχουν υπ΄ όψιν τους και τούτο : Ένας καλλιτέχνης στις Η.Π.Α κατασκευάζει κούπες  επεξεργαζόμενος  την ανθρώπινη τέφρα . Λοιπόν , αν θέλετε να καταλήξετε  κούπα , καείτε !!! Βρε τι σου κάνει η ανθρώπινη ματαιοδοξία  και η καλλιτεχνική  ιδιορρυθμία !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν  ξέρω τι σόι επικοινωνιακή στρατηγική είναι αυτή που έχει η δημοτική αρχή , να αποκρύπτει γεγονότα και καταστάσεις και να τα μαθαίνουμε κατόπιν εορτής και δια των γνωστών διαρροών , αλλά φρονώ πως μάλλον αρνητικά  καταλήγει  για την δημοτική αρχή η οποία  προεκλογικά μιλούσε για την δωδεκάτη μεσημβρινή , που δεν υπάρχει ίχνος     σκιάς !!! Ο λόγος για την πληροφορία ότι το κατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ πάει Εργατικό Κέντρο που πέρασε στην κατοχή του , ότι το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ πάει ΚΕΝΑΚΑΠ , ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πάει ΚΕΓΕ , και πολλά άλλα . Πολυζώη , τι γίνεται ; Ισχύει τίποτα απ΄αυτά ;

……………………………………………

*Ακούτε  παραλληλισμό που κάνει γνωστός Καλαμπακιώτης με την ευκαιρία των δηλώσεων του Εμίρη του Κατάρ ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο : _Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό ; Τις Ρώσικες επενδύσεις στην Καλαμπάκα που θα προέκυπταν από το συμπόσιο στο πλαίσιο της Ελληνο – Ρωσικής Ορθόδοξης εβδομάδας  !! Τι να σου πω αγαπητέ μου , εδώ ο Γενικός Γραμματέας  του ΟΟΣΑ  Άνχελ Γκουρία μέτρησε  356 φραγμούς – εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα  της οικονομίας μας κι’ εσύ λες τί σου θυμίζουν οι δηλώσεις του Εμίρη του Κατάρ ;

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Παπαβασιλείου (Πρόεδρο Θεόπετρας ): Πρόεδρε , αληθεύει ότι η πεζοδρόμηση  στην παλιά γέφυρα αρμενίζει στραβά ;

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πάλι έργο τσιμπήσατε , μαθαίνω από τον Δήμαρχο  στην γιορτή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου .  Άντε και σε άλλα με υγεία  τώρα !!!

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Δεν ασχολείσαι , λες , με την πολιτική , αλλά τελικά μόνο με την πολιτική ασχολείσαι !! Οπότε ….

ΠΡΟΣ Θεόδωρο Αλέκο (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Να υποθέσω ότι ένας εκ των στενών συνεργατών σου είναι ο Μπάμπης Ζούζουλας ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (νυν και αεί στέλεχος της Δημοκρατικής παρατάξεως) : Σώτο , πως τα πάει ο φίλος σου ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης ; Έμαθα ότι τα πείρε στην κράνα πάλι για κάποιες επιλογές του δημάρχου όσον αφορά την πρόσληψη οδηγών χωματουργικών μηχανημάτων !!

***Είπαν

( για την Δημοτική αρχή)

«…Η απευθείας αναθέσεις έγιναν βιομηχανία . Εδώ  έγινε ανάθεση αγοράς καταμετρητών νερού για χωριό που δεν έχει καταμετρητές

Δημήτρης Σακελλαρίου

(Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης)

( για την παρουσία των κυβερνητικών Βουλευτών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό)

«…Παραδώσαμε  στους Βουλευτές υπόμνημα με μια σειρά αιτήματα  του αγροκτηνοτροφικού κλάδου που χρήζουν άμεσης επίλυσης …» .

Δημήτριος Κότης

(Πρόεδρος Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ»)

( για την σημερινή Κυβέρνηση)

«…Όλοι οι πολίτες στα χωριά, στην κοινωνία, αυτό που λένε είναι ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την Κυβέρνηση» .

Κώστας  Σκρέκας

(Βουλευτής – πρώην Υπουργός)

 • ΟΧΙάς

  «Τις Ρώσικες επενδύσεις στην Καλαμπάκα που θα προέκυπταν από το συμπόσιο στο πλαίσιο της Ελληνο – Ρωσικής Ορθόδοξης εβδομάδας !!»
  Όταν έγραφα σχόλια και παρουσίαζα με στοιχεία τι συμβαίνει και τι θα συμβεί με τους Ρώσους εσείς ακούγατε τον δήμαρχο και ψάχνατε θέση στα στρογγυλά τραπέζια.

 • ΟΧΙάς

  «…….ότι το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ πάει ΚΕΝΑΚΑΠ………..» πήγε αγαπητέ Γρηγόρη.
  Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι αλλά ούτε το λέει η αντιπολίτευση, είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που θα τριπλασιαστεί θα το πληρώνει ο δήμος.
  Το δε ΚΕΚ όταν θα υλοποιεί σεμινάρια άλλων ΚΕΚ θα πληρώνετε για το ηλεκτρικό, τον χώρο, θέρμανση, νερό. Με απλά λόγια και τζάμπα ρεύμα και νερό και κονόμα.
  Εις πολλά έτη ΔΗΜΑΡΧΕ.

 • ΟΧΙάς

  «…Η απευθείας αναθέσεις έγιναν βιομηχανία . Εδώ έγινε ανάθεση αγοράς καταμετρητών νερού για χωριό που δεν έχει καταμετρητές»
  Ο δήμαρχος είναι έκθετος, μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Σακελαρίου. Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα στην ΔΕΥΑΚ. Μήπως πρέπει να ενημερωθούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και ο εισαγγελέας.
  Δήμαρχε « Ψόγον μάλλον οι πολιτευόμενοι δεδοίκασιν ή τον νόμον.» (Πλούταρχος)

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .