Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

11 Νοεμβρίου, 2016 08:09 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχε , σα να μου φαίνεται πως δεν τ΄όπραξες καλά .

_Αγαπητέ , δεν ξέρω σε τί αναφέρεσαι , αλλά λάθος εγώ δεν κάνω , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Καλά , άμα δεν ενδιαφέρεσι να σι που τα πως κι τα γιατί , την κάνω, απάντησε ο μεσημεριανός επισκέπτης του .

_Δεν είπα αυτό , αλλά έχω χίλιες δλιές να κάνω μέχρι ταχιά  και πρέπει να τις προκάνω  όλες .

_Καλά βρε Δήμαρχε , χωριανοί είστι, θκίσας  ίστι , φίλι , ίστι , τίπουτα τουν Κουστάκη ; Τουν άφκις παραπουνούμινου ;

_Δεν καταλαβαίνω τι μου λες αγαπητέ μου , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Να βρε Δήμαρχι , ούλι τσ΄ έδουκις αυτουκίνητα , τουν Κουστάκη γιατί δεν τουν έδουκις ; Στου μπγιάδι κατούρσι  ;

_Και φίλοι είμαστε ,και  χωριανοί είμαστε , και συνεργάτες είμαστε , και μια χαρά τα πάμε , αλλά τι να κάνουμε δεν έφταναν τ’  αυτοκίνητα για να πάρουν όλοι οι Αντιδήμαρχοι . Έ , και επειδή ο Κωστάκης είναι άρχοντας σ΄ αυτά , είπε να πάρουν πρώτα οι άλλοι κι’ άμα περισσέψει κανένα , τότε ναι , αλλά δεν έφτασαν τα σκασμένα  , τι να κάνω .

_Άστα αυτά δήμαρχι , τουν έριξες τουν Κουστάκη , επέμενε πάλι ο μεσημεριανός  επισκέπτης  .

_Εγώ να ρίξω τον Κώστα ; Με τίποτα , λάθος κάνεις .

_Ιγώ λέου ότι τουν πείραξι αλλά αντρέπιτι να στου πει  .

_Λάθος , λάθος  , ο Κώστας δεν ήθελε   αυτοκίνητο , άμα  θέλει , να που είναι το αυτοκίνητο , παίρνει το δικό μου όποια ώρα .

_Τώ…ωωωρα  μιγιά , πέταξι του τσιόνι … Αμ θέλει πρώιμα βλάχιμ , τ’ άλουγου   Δήμαρχι…ιιιι !!!

_Έχω μια απορία αγαπητέ μου .

_Τι απουρία ; Πέτιν Δήμαρχι , άμα ξέρου θα σι απαντήσου .

_Με όλα αυτά που κάνουμε σαν δημοτική αρχή δεν ασχολείστε και ασχολείστε αν και ποιοι Αντιδήμαρχοι  πήραν  αυτοκίνητο για τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις ;

_Έ , πως βρε Δήμαρχε , έχει κι΄ αυτό το ενδιαφέρον του .

_Ποιό ενδιαφέρον αγαπητέ μου , κουτσομπολιό πες  , άκου έχει ενδιαφέρον ;

_Αντι γειά , κι να δόκς τουν Κουστάκη αυτουκίνητου !!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Επιτυχημένη η γιορτή πίτας στην Διάβα που ξαναέγινε με πρωτοβουλία  που Πολιτιστικού Συλλόγου μετά από κάμποσα χρόνια που είχε ξεχαστεί . Παρά το γύρω – γύρω , ο κόσμος έδωσε το παρόν συνδυάζοντας βόλτα , μάσα και καφεδάκι . Δήμαρχος , Γενικός , Αντιδήμαρχος έργων  και Πολιτισμού παρόν , αλλά Κώστα Ράντο δεν είδα στα φωτογραφικά ενσταντανέ που κοίταξα Κώστα , Γιατί ;

……………………………………………………

 

*Την τοποθέτηση ενός ξύλινου κιόσκι επί της βρύσης , στην πλατεία του χωριού ζήτησαν απ΄τον δήμαρχο παράγοντες του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε ασμένως αποσπώντας θερμό χειροκρότημα . Πάντως , από πληροφορίες που συνέλεξα κάποιος πήγε να φωνάξει «πέρασμα , πέρασμα θέλουμε Δήμαρχε» , αλλά δεν ακούστηκε. Αγαπητέ , αυτά δεν τα ψιθυρίζουν , τα φωνάζουν στεντόρεια τη φωνή . Αλλά εδώ ολόκληρη γέφυρα  φτιάχνουν , γεφυράκι ζητάτε !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Έτσι όπως είδα την φωτογραφία με τον Πρόεδρο Καστρακίου να περνάει μπροστά από μια σειρά παρατεταγμένων Διαβιτών , νόμισα ότι ενεργεί καμιά επιθεώρηση αλλά μάλλον ήταν ένα τυχαίο φωτογραφικό στιγμιότυπο . Πρόεδρε , οι κακές γλώσσες μου είπαν ότι είχες αναλάβει ρόλο μπόντικαρτ . Αληθεύει , ή διασπορά ψευδών σχολίων για να σε πειράξουν ;

………………………………………………….

*Αν και όποιοι έχουν στο μυαλό τους την καύση τους όταν αποδημήσουν εις την άνω Ιερουσαλήμ θα πρέπει να έχουν υπ΄ όψιν τους και τούτο : Ένας καλλιτέχνης στις Η.Π.Α κατασκευάζει κούπες  επεξεργαζόμενος  την ανθρώπινη τέφρα . Λοιπόν , αν θέλετε να καταλήξετε  κούπα , καείτε !!! Βρε τι σου κάνει η ανθρώπινη ματαιοδοξία  και η καλλιτεχνική  ιδιορρυθμία !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν  ξέρω τι σόι επικοινωνιακή στρατηγική είναι αυτή που έχει η δημοτική αρχή , να αποκρύπτει γεγονότα και καταστάσεις και να τα μαθαίνουμε κατόπιν εορτής και δια των γνωστών διαρροών , αλλά φρονώ πως μάλλον αρνητικά  καταλήγει  για την δημοτική αρχή η οποία  προεκλογικά μιλούσε για την δωδεκάτη μεσημβρινή , που δεν υπάρχει ίχνος     σκιάς !!! Ο λόγος για την πληροφορία ότι το κατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ πάει Εργατικό Κέντρο που πέρασε στην κατοχή του , ότι το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ πάει ΚΕΝΑΚΑΠ , ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πάει ΚΕΓΕ , και πολλά άλλα . Πολυζώη , τι γίνεται ; Ισχύει τίποτα απ΄αυτά ;

……………………………………………

*Ακούτε  παραλληλισμό που κάνει γνωστός Καλαμπακιώτης με την ευκαιρία των δηλώσεων του Εμίρη του Κατάρ ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο : _Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό ; Τις Ρώσικες επενδύσεις στην Καλαμπάκα που θα προέκυπταν από το συμπόσιο στο πλαίσιο της Ελληνο – Ρωσικής Ορθόδοξης εβδομάδας  !! Τι να σου πω αγαπητέ μου , εδώ ο Γενικός Γραμματέας  του ΟΟΣΑ  Άνχελ Γκουρία μέτρησε  356 φραγμούς – εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα  της οικονομίας μας κι’ εσύ λες τί σου θυμίζουν οι δηλώσεις του Εμίρη του Κατάρ ;

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Παπαβασιλείου (Πρόεδρο Θεόπετρας ): Πρόεδρε , αληθεύει ότι η πεζοδρόμηση  στην παλιά γέφυρα αρμενίζει στραβά ;

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας): Πάλι έργο τσιμπήσατε , μαθαίνω από τον Δήμαρχο  στην γιορτή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου .  Άντε και σε άλλα με υγεία  τώρα !!!

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη (Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Δεν ασχολείσαι , λες , με την πολιτική , αλλά τελικά μόνο με την πολιτική ασχολείσαι !! Οπότε ….

ΠΡΟΣ Θεόδωρο Αλέκο (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Να υποθέσω ότι ένας εκ των στενών συνεργατών σου είναι ο Μπάμπης Ζούζουλας ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (νυν και αεί στέλεχος της Δημοκρατικής παρατάξεως) : Σώτο , πως τα πάει ο φίλος σου ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης ; Έμαθα ότι τα πείρε στην κράνα πάλι για κάποιες επιλογές του δημάρχου όσον αφορά την πρόσληψη οδηγών χωματουργικών μηχανημάτων !!

***Είπαν

( για την Δημοτική αρχή)

«…Η απευθείας αναθέσεις έγιναν βιομηχανία . Εδώ  έγινε ανάθεση αγοράς καταμετρητών νερού για χωριό που δεν έχει καταμετρητές

Δημήτρης Σακελλαρίου

(Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης)

( για την παρουσία των κυβερνητικών Βουλευτών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό)

«…Παραδώσαμε  στους Βουλευτές υπόμνημα με μια σειρά αιτήματα  του αγροκτηνοτροφικού κλάδου που χρήζουν άμεσης επίλυσης …» .

Δημήτριος Κότης

(Πρόεδρος Α.Σ «ΜΕΤΕΩΡΑ»)

( για την σημερινή Κυβέρνηση)

«…Όλοι οι πολίτες στα χωριά, στην κοινωνία, αυτό που λένε είναι ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την Κυβέρνηση» .

Κώστας  Σκρέκας

(Βουλευτής – πρώην Υπουργός)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
 • ΟΧΙάς

  «Τις Ρώσικες επενδύσεις στην Καλαμπάκα που θα προέκυπταν από το συμπόσιο στο πλαίσιο της Ελληνο – Ρωσικής Ορθόδοξης εβδομάδας !!»
  Όταν έγραφα σχόλια και παρουσίαζα με στοιχεία τι συμβαίνει και τι θα συμβεί με τους Ρώσους εσείς ακούγατε τον δήμαρχο και ψάχνατε θέση στα στρογγυλά τραπέζια.

 • ΟΧΙάς

  «…….ότι το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ πάει ΚΕΝΑΚΑΠ………..» πήγε αγαπητέ Γρηγόρη.
  Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι αλλά ούτε το λέει η αντιπολίτευση, είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που θα τριπλασιαστεί θα το πληρώνει ο δήμος.
  Το δε ΚΕΚ όταν θα υλοποιεί σεμινάρια άλλων ΚΕΚ θα πληρώνετε για το ηλεκτρικό, τον χώρο, θέρμανση, νερό. Με απλά λόγια και τζάμπα ρεύμα και νερό και κονόμα.
  Εις πολλά έτη ΔΗΜΑΡΧΕ.

 • ΟΧΙάς

  «…Η απευθείας αναθέσεις έγιναν βιομηχανία . Εδώ έγινε ανάθεση αγοράς καταμετρητών νερού για χωριό που δεν έχει καταμετρητές»
  Ο δήμαρχος είναι έκθετος, μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Σακελαρίου. Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα στην ΔΕΥΑΚ. Μήπως πρέπει να ενημερωθούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και ο εισαγγελέας.
  Δήμαρχε « Ψόγον μάλλον οι πολιτευόμενοι δεδοίκασιν ή τον νόμον.» (Πλούταρχος)

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.