Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Νοεμβρίου 2016, 08:14

***Στη σκιά των βράχων

Η Πέμπτη ήταν μια μέρα αρκετά κοπιώδης για τον Δήμαρχο . Ξέρετε η καθημερινότητα που γεννά προβλήματα με το τσουβάλι , η αντιμετώπιση της  εσωτερικής μουρμούρας που υφέρπει στην Δ.Ο.Μ , οι προετοιμασίες για τους εορτασμούς της επετείου του ΟΧΙ … Έ, εκεί κατά το μεσημέρι κι΄ αφού αισθάνθηκε ότι τα είχε άντερ κοντρόλ , κατευθύνθηκε προς «ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ» μεριά για χαλαρουϊτα .

Περνώντας το κατώφλι τράβηξε προς το μεγάλο κεντρικό στρογγυλό τραπέζι  ακολουθώντας   και η ολιγομελής  συνοδεία του η οποία με το που έβαλαν κώλο , εμπλουτίστηκε τα μάλα κάτι που ανάγκασε τον Δημητράκη , να προσθέσει άλλα δυο τραπέζια με καμιά δεκαριά καρέκλες .

Με το που κατέφθασαν τα πρώτα (τσίπουρα) η κουβέντα , με τα’ ανάλογα πειράγματα φυσικά  , πείρε φωτιά .

_Δήμαρχε , τι διαβάσαμε στα σαϊτ  ;

_Που να ξέρω τι πρωτοδιαβάσατε από τόσα που γράφουν κάθε μέρα , απάντησε .

_Είπες αλήθεια στον Αυγενάκη την ημέρα που θα γίνουν εκλογές και μάλιστα είπες ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά ;

_Κάτι είπα άλλα όχι κι΄ έτσι όπως μου τα λέτε .

_Μπράβου Δήμαρχε…εεε !!! Κι που το ξέρεις ότι θα γίνει έτσι ;

_Καλά , με συγχωρείτε , δε βλέπετε γύρω σας τι γίνεται ;

_Όχι , δε βλέπουμε . Εγώ , δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι , δεν βλέπω , να μα την Παναγία , απάντησε ένας εκ των στενότατων συνεργατών του .

_Τι να σου πω αγαπητέ μου , μόνο όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπουν , όλοι οι άλλοι το βλέπουν που αχνοφαίνεται .

_Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ; Φτου , φτου , φτου … Αλλά , ξέρω γω , τέτοια βεβαιότητα πάλι , μου κάνει εντύπωση .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες δεν πρόκανε να αποσώσει τη φράση και το κινητό το Δημάρχου κουδούνιζε .

_Έλα Κώστα , τι είναι πάλι ;

_Δήμαρχε έλα γρήγορα , εθεάθη ο Βίτσας  (ο Αναπληρωτής  Υπουργός  Εθνικής Άμυνας ) στην Καλαμπάκα .

_Ο Βί…ιιιτσας ;

_Ναι Δήμαρχε , ο Βίτσας διάβασα στο «Stagon News» ότι πίνει καφέ .

_Έ , και τι μ΄  αυτό ; Άστον να πιεί . Και να σου πω κάτι Αντιδήμαρχε ; Πήγαινε από εκεί συστήσου και κέρασέ τον ένα ουίσκι . Απ΄τον Δήμαρχο  με αγάπη πέστου !!!

                                                                                                                                                                                                                                                             Φαίδρα 

***Σοβαρά  και εύθυμα

*Λοιπόν , καλό το άθλημα του κυνηγιού αλλά θέλει προσοχή και μάλιστα μεγάλη . Στα Γιάννενα ένας κυνηγός πέρασε τον συνάδελφό του για αγριογούρουνο και του την μπουμπούνισε στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο αδιάβαστο  . Και βέβαια το περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο , ούτε το τελευταίο . Εδώ βγαίνεις για βόλτα στα υψώματα και βρίσκεσαι ανάμεσα από καρτέρια και ενέδρες λες και ποιος ξέρει τι θα πιάσουν !!!

………………………………………………….

*Ερωτικό ζευγάρι που βρίσκονταν σε  γνωστή παραλία νησιού , μάλωσε και η κυρία , επειδή λέει μετάνιωσε που πήγε μαζί του , σε ένδειξη διαμαρτυρίας , έπεσε στην Θάλασσα να πνιγεί !!! Τι να πει κανείς για τις παραξενιές  της αλληνής !!! Τι θα πει «μετάνιωσα που πήγα μαζί του».  Αυτά , έπρεπε να τα σκεφθεί πριν . Κατόπιν εορτής , που λένε , δε λέει . Και δεν μπορώ να καταλάβω τη διαμαρτυρία είναι αυτήν άμα πάς στα Θυμαράκια !!!

***Ψίθυροι

*Και μαζί με όλα αυτά είχαμε και την έλευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας η παρουσία του οποίου έκοψε την ανάσα κάποιων απ΄ την δημοτική αρχή καθώς την συνέδεσαν με το γνωστό θέμα της ίδρυσης Ηοτ Spot στην Καλαμπάκα . Όμως ο άνθρωπος ανηφορίζοντας προς Κοζάνη θέλησε να πιεί ένα ριμαδοκαφέ  στην πόλη με αποτέλεσμα να γίνουν διάφοροι συνειρμοί . Γιατί πολύ λέτε ότι θέλουν να μας φυτέψουν κανένα κάτω από τους βράχους ;

…………………………………………..

*Χρόνια τώρα οι δημοτικές αρχές αλλά  οι τοπικοί τουριστικοί φορείς πάλευαν για την δημιουργία  ενός  κέντρου παροχής τουριστικών πληροφοριών  . Και να που από την Κυριακή το  βράδυ το κέντρο αυτό είναι πραγματικότητα χάρην της προσφοράς της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου . Λοιπό…οοον ,έγινε και το κέντρο , έχουμε και τα δύο μουσεία Ελληνικής Παιδείας   και φυσικής ιστορίας σε λίγο θα έχουμε και το γεωλογικό στο Καστράκι και το μινι πλανητάριο Μετεώρων στην Καλαμπάκα , αν έχουμε και το αεροδρόμιο στην Αγχίαλο θα έχουμε ολοκληρώσει !!

*** Εξ΄ απορρήτων

*Ο άνθρωπος που επί 36 χρόνια κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στην Αμερική και ποτέ δε έπεσαι έξω στις εκτιμήσεις του , προβλέπει ότι θα κερδίσει ο Τράμπ !!!  Βέβαια οι επίσημες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα αρκετές μονάδες στην Χίλαρι , αλλά ξέρεις καμιά φορά τι μπορεί να γίνει ;  Ο άλλος σου λέει επί τριανταέξι χρόνια δεν έπεσα ποτέ έξω γιατί να πέσει τώρα και σε καθηλώνει !!! Τι να πούμε , εν αναμονή .

…………………………………………..

*Αν και δεν μπόρεσα να διασταυρώσω την πληροφορία , εν τούτοις πληροφορούμαι ότι ο Γιάννης Δήμας , ο άνθρωπος που επί εποχής Γρηγόρη Γίδα είχε την ευθύνη οργάνωσης των χορευτικών τμημάτων του δήμου και άφησε εποχή , όπως λένε οι παλιοί χορευτές που ξεκίνησαν τότε  την προσπάθεια μάλλον βρίσκεται εκτός δράσης . Γιατί και πως δεν ξέρω αλλά δεν θα είναι ποια επικεφαλής των χορευτικών ομάδων !! Τώρα , αν ήταν επιλογή του ή όχι ή για άλλους λόγους απομακρύνθηκε , είναι ένα θέμα που θα το μάθουμε !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Καλά , ούτε και τα εγκαίνια της παιδικής χαράς χωρίς την αφεντιά  σου δεν μπορεί να κάνει ο Σινάνης ;

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο): Δεν ξέρω αν οι παιδικές χαρές είναι στην ευθύνη σου , αλλά βάλτε κανέναν να κόβει βόλτες . Για παν ενδεχόμενο !!

ΠΡΟΣ Κώστα Γιαννάκο (παραλιακά Διάβας): Αγαπητέ , μην απελπίζεσαι και δεν θ΄ αργήσει .. Εκεί κατά την Άνοιξη θα περάσουμε πέρα μεριά !!

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (πρόεδρο Διάβας): Ορίστε , αν υπήρχε η δίοδος , θα περνούσε ο κόσμος για να έρθει στην γιορτή πίτας .

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας ): Πρόεδρε , έχει γούστο λέει να  τα φέρει έτσι η πολιτική και ο Μιχαλάκης  να κατέβει για Δήμαρχος Καλαμπάκας . Τι κάνουμε τότε   αγαπητέ;

***Είπαν

( για το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης)

«..Πέραν όλων των άλλων το έργο αυτό είναι ένα δυνατό μήνυμα συνεργασίας  …» .

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης )

( για το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης)

«…Θα ήταν αδύνατη η κατασκευή του αν δεν εμπλέκονταν κάποιοι θεόσταλτοι άνθρωποι…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

( για την οικονομική )

«…Η  κυβέρνηση  βάζει  σε προτεραιότητα τις αγροτικές περιοχές που υφίστανται καταστροφές από θεομηνίες …»

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής)

  • Speedy Gozales

    «ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (πρόεδρο Διάβας): Ορίστε , αν υπήρχε η δίοδος…….. »
    Στη θέση σας θα πρόσφερα τσουκνιδόπιτα τον δήμαρχο και τραχανόπιτα αυτούς που τον ψήφισαν. Τον γενικό δώστε του μια χούφτα μύγδαλα μην σας προλάβουν άλλοι.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .