Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

4 Νοεμβρίου, 2016 08:14 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

Η Πέμπτη ήταν μια μέρα αρκετά κοπιώδης για τον Δήμαρχο . Ξέρετε η καθημερινότητα που γεννά προβλήματα με το τσουβάλι , η αντιμετώπιση της  εσωτερικής μουρμούρας που υφέρπει στην Δ.Ο.Μ , οι προετοιμασίες για τους εορτασμούς της επετείου του ΟΧΙ … Έ, εκεί κατά το μεσημέρι κι΄ αφού αισθάνθηκε ότι τα είχε άντερ κοντρόλ , κατευθύνθηκε προς «ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ» μεριά για χαλαρουϊτα .

Περνώντας το κατώφλι τράβηξε προς το μεγάλο κεντρικό στρογγυλό τραπέζι  ακολουθώντας   και η ολιγομελής  συνοδεία του η οποία με το που έβαλαν κώλο , εμπλουτίστηκε τα μάλα κάτι που ανάγκασε τον Δημητράκη , να προσθέσει άλλα δυο τραπέζια με καμιά δεκαριά καρέκλες .

Με το που κατέφθασαν τα πρώτα (τσίπουρα) η κουβέντα , με τα’ ανάλογα πειράγματα φυσικά  , πείρε φωτιά .

_Δήμαρχε , τι διαβάσαμε στα σαϊτ  ;

_Που να ξέρω τι πρωτοδιαβάσατε από τόσα που γράφουν κάθε μέρα , απάντησε .

_Είπες αλήθεια στον Αυγενάκη την ημέρα που θα γίνουν εκλογές και μάλιστα είπες ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά ;

_Κάτι είπα άλλα όχι κι΄ έτσι όπως μου τα λέτε .

_Μπράβου Δήμαρχε…εεε !!! Κι που το ξέρεις ότι θα γίνει έτσι ;

_Καλά , με συγχωρείτε , δε βλέπετε γύρω σας τι γίνεται ;

_Όχι , δε βλέπουμε . Εγώ , δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι , δεν βλέπω , να μα την Παναγία , απάντησε ένας εκ των στενότατων συνεργατών του .

_Τι να σου πω αγαπητέ μου , μόνο όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπουν , όλοι οι άλλοι το βλέπουν που αχνοφαίνεται .

_Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ; Φτου , φτου , φτου … Αλλά , ξέρω γω , τέτοια βεβαιότητα πάλι , μου κάνει εντύπωση .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες δεν πρόκανε να αποσώσει τη φράση και το κινητό το Δημάρχου κουδούνιζε .

_Έλα Κώστα , τι είναι πάλι ;

_Δήμαρχε έλα γρήγορα , εθεάθη ο Βίτσας  (ο Αναπληρωτής  Υπουργός  Εθνικής Άμυνας ) στην Καλαμπάκα .

_Ο Βί…ιιιτσας ;

_Ναι Δήμαρχε , ο Βίτσας διάβασα στο «Stagon News» ότι πίνει καφέ .

_Έ , και τι μ΄  αυτό ; Άστον να πιεί . Και να σου πω κάτι Αντιδήμαρχε ; Πήγαινε από εκεί συστήσου και κέρασέ τον ένα ουίσκι . Απ΄τον Δήμαρχο  με αγάπη πέστου !!!

                                                                                                                                                                                                                                                             Φαίδρα 

***Σοβαρά  και εύθυμα

*Λοιπόν , καλό το άθλημα του κυνηγιού αλλά θέλει προσοχή και μάλιστα μεγάλη . Στα Γιάννενα ένας κυνηγός πέρασε τον συνάδελφό του για αγριογούρουνο και του την μπουμπούνισε στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο αδιάβαστο  . Και βέβαια το περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο , ούτε το τελευταίο . Εδώ βγαίνεις για βόλτα στα υψώματα και βρίσκεσαι ανάμεσα από καρτέρια και ενέδρες λες και ποιος ξέρει τι θα πιάσουν !!!

………………………………………………….

*Ερωτικό ζευγάρι που βρίσκονταν σε  γνωστή παραλία νησιού , μάλωσε και η κυρία , επειδή λέει μετάνιωσε που πήγε μαζί του , σε ένδειξη διαμαρτυρίας , έπεσε στην Θάλασσα να πνιγεί !!! Τι να πει κανείς για τις παραξενιές  της αλληνής !!! Τι θα πει «μετάνιωσα που πήγα μαζί του».  Αυτά , έπρεπε να τα σκεφθεί πριν . Κατόπιν εορτής , που λένε , δε λέει . Και δεν μπορώ να καταλάβω τη διαμαρτυρία είναι αυτήν άμα πάς στα Θυμαράκια !!!

***Ψίθυροι

*Και μαζί με όλα αυτά είχαμε και την έλευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας η παρουσία του οποίου έκοψε την ανάσα κάποιων απ΄ την δημοτική αρχή καθώς την συνέδεσαν με το γνωστό θέμα της ίδρυσης Ηοτ Spot στην Καλαμπάκα . Όμως ο άνθρωπος ανηφορίζοντας προς Κοζάνη θέλησε να πιεί ένα ριμαδοκαφέ  στην πόλη με αποτέλεσμα να γίνουν διάφοροι συνειρμοί . Γιατί πολύ λέτε ότι θέλουν να μας φυτέψουν κανένα κάτω από τους βράχους ;

…………………………………………..

*Χρόνια τώρα οι δημοτικές αρχές αλλά  οι τοπικοί τουριστικοί φορείς πάλευαν για την δημιουργία  ενός  κέντρου παροχής τουριστικών πληροφοριών  . Και να που από την Κυριακή το  βράδυ το κέντρο αυτό είναι πραγματικότητα χάρην της προσφοράς της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου . Λοιπό…οοον ,έγινε και το κέντρο , έχουμε και τα δύο μουσεία Ελληνικής Παιδείας   και φυσικής ιστορίας σε λίγο θα έχουμε και το γεωλογικό στο Καστράκι και το μινι πλανητάριο Μετεώρων στην Καλαμπάκα , αν έχουμε και το αεροδρόμιο στην Αγχίαλο θα έχουμε ολοκληρώσει !!

*** Εξ΄ απορρήτων

*Ο άνθρωπος που επί 36 χρόνια κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στην Αμερική και ποτέ δε έπεσαι έξω στις εκτιμήσεις του , προβλέπει ότι θα κερδίσει ο Τράμπ !!!  Βέβαια οι επίσημες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα αρκετές μονάδες στην Χίλαρι , αλλά ξέρεις καμιά φορά τι μπορεί να γίνει ;  Ο άλλος σου λέει επί τριανταέξι χρόνια δεν έπεσα ποτέ έξω γιατί να πέσει τώρα και σε καθηλώνει !!! Τι να πούμε , εν αναμονή .

…………………………………………..

*Αν και δεν μπόρεσα να διασταυρώσω την πληροφορία , εν τούτοις πληροφορούμαι ότι ο Γιάννης Δήμας , ο άνθρωπος που επί εποχής Γρηγόρη Γίδα είχε την ευθύνη οργάνωσης των χορευτικών τμημάτων του δήμου και άφησε εποχή , όπως λένε οι παλιοί χορευτές που ξεκίνησαν τότε  την προσπάθεια μάλλον βρίσκεται εκτός δράσης . Γιατί και πως δεν ξέρω αλλά δεν θα είναι ποια επικεφαλής των χορευτικών ομάδων !! Τώρα , αν ήταν επιλογή του ή όχι ή για άλλους λόγους απομακρύνθηκε , είναι ένα θέμα που θα το μάθουμε !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Καλά , ούτε και τα εγκαίνια της παιδικής χαράς χωρίς την αφεντιά  σου δεν μπορεί να κάνει ο Σινάνης ;

ΠΡΟΣ Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη (Αντιδήμαρχο): Δεν ξέρω αν οι παιδικές χαρές είναι στην ευθύνη σου , αλλά βάλτε κανέναν να κόβει βόλτες . Για παν ενδεχόμενο !!

ΠΡΟΣ Κώστα Γιαννάκο (παραλιακά Διάβας): Αγαπητέ , μην απελπίζεσαι και δεν θ΄ αργήσει .. Εκεί κατά την Άνοιξη θα περάσουμε πέρα μεριά !!

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (πρόεδρο Διάβας): Ορίστε , αν υπήρχε η δίοδος , θα περνούσε ο κόσμος για να έρθει στην γιορτή πίτας .

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας ): Πρόεδρε , έχει γούστο λέει να  τα φέρει έτσι η πολιτική και ο Μιχαλάκης  να κατέβει για Δήμαρχος Καλαμπάκας . Τι κάνουμε τότε   αγαπητέ;

***Είπαν

( για το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης)

«..Πέραν όλων των άλλων το έργο αυτό είναι ένα δυνατό μήνυμα συνεργασίας  …» .

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης )

( για το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης)

«…Θα ήταν αδύνατη η κατασκευή του αν δεν εμπλέκονταν κάποιοι θεόσταλτοι άνθρωποι…» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

( για την οικονομική )

«…Η  κυβέρνηση  βάζει  σε προτεραιότητα τις αγροτικές περιοχές που υφίστανται καταστροφές από θεομηνίες …»

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • Speedy Gozales

    «ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (πρόεδρο Διάβας): Ορίστε , αν υπήρχε η δίοδος…….. »
    Στη θέση σας θα πρόσφερα τσουκνιδόπιτα τον δήμαρχο και τραχανόπιτα αυτούς που τον ψήφισαν. Τον γενικό δώστε του μια χούφτα μύγδαλα μην σας προλάβουν άλλοι.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.