Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

14 Οκτωβρίου, 2016 08:59 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες είμαστε  κοινωνία , για να μην πούμε λαός , των άκρων . Μέση οδός αν και υπάρχει εμείς εκεί…ιιιι , στα άκρα !! Θα μου πείτε «και τι μας λες ρε   φίλε  , σιγά τη διαπίστωση . Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά από εκεί που το ποτάμι ήταν ξέφραγο αμπέλι και όποιος ήθελε , χωρίς να ρωτήσει κανέναν έμπαινε και «τρυγούσε» , τώρα κατάντησε άβατο !!! Έ , αυτό δεν είναι δυο άκρα ; Είναι , και μη μου πείτε  σου , μου, του ;

Στους χώρους όπου γίνεται το σχετικό κους – κους  , δηλαδή  καφενέδες και  τσιπουράδικα δεν ακούς τίποτ΄ άλλο παρά αχ βαχ !!!  Αφήστε  στα ρακοκάζανα , εκεί τα καντήλια έχουν κατέβει όλα κάτω .

Σε ένα από αυτά και καθώς η διαδικασία του τσίπουρου βρίσκονταν στην καλή η κουβέντα γύρω από το γεγονός των ημερών , είχε πάρει φωτιά βοηθούντος και του οινοπνεύματος που έρεε εν αφθονία απ΄τον λουλά στον λακασά με το «ΓΙΑΤΙ»  να πάει ,να έρχεται , να ξαναπάει και να ξαναέρχεται και άκρη να μην βρίσκεται  .

_Γιατί ρε λεβέντες  να την ρίξουν ; Μάθατε τίποτις  ; Ρωτούσε ένας συδαυλίζοντας την φωτιά στο καζάνι .

_Άσε Τάκα , κοίτα να βγάλτς τσίπουρο καλό ισύ κι΄ άσι τα πως και τα γιατί . Θα έρθι η ώρα . Ούλα ιδώ πληρώνουντι , συμπλήρωσε .

_Γιατί ; Πως ; Ποιοι ; Συνέχιζε να αναρωτιέται ο Τάκας .

_Πάψι Τάκα σι λέου , θα ανταμώσι  ο κυρατζής μη τουν μπλαρτζί , απάντησε με νόημα ο άλλος κοιτώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το τσιπουράκι που έρεε λύρα εντός του λακασά .

_Ιγώ θέλου να παρς τη Διφτέρα ένα τηλέφουνου στουν Γκιάτα να αφιερώσι ένα τραγούδι  στουν Κουστάκι του Ράντου .

_Ποιό τραγούδι ;

_Δεν ξαναπερνώ απ΄τούτου του χουριό !!!

_Ου Κουστάκς ; Ου Κουστάκς είνι ουραίους , δεν έχει πρόβλημα , απάντησε ο άλλος .

_Πιδιά , όλα αυτά ξέρτι πως θα μας φαίνονται άμα του γκιφίρι γίνι ;

_Πως ;

_Αστείου . θα τα θυμάμαστι κι θα γιλάμι .

_Λες ;

_Σίγουρους !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

* Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες , ήρθε στην υπό ανακατασκευή γέφυρα  Διάβας , ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών , δήλωσε ότι η εργολαβία εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τους κανόνες  της τέχνης , τα φωτογραφικά ενσταντανέ εστάλησαν προς πάσα κατεύθυνση και απήλθαν άπαντες ικανοποιημένοι . Λοιπόν , δε λέμε τίποτα , απλά κρατάμε τις χρονικές δεσμεύσεις  αναφορικά  με την πρόσβαση και ευελπιστούμε  να επαληθευτούν !!!

…………………………………………………………

 

*Αυτόπτης μάρτυς με πληροφόρησε πως άμα το πέρας της επίσκεψης Δέδε στην γέφυρα προτάθηκε από υψηλόβαθμο παράγοντα   της Δημοτικής αρχής να παραθέσει τραπέζι με μενού κατσίκι γάλακτος στη γάστρα αλλά ο Γενικός ευχαρίστησε και αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας να κρατηθεί  το κατσίκι στην επόμενη επίσκεψη . Γενικέ , μέχρι τότε το κατσίκι θα γίνει παλιόϊδα !!! Άσε που μέχρι τότε μπορεί  να έχουμε εκλογές !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Σε σώμα και στην κατανομή αρμοδιοτήτων  συγκροτήθηκε η Τοπική της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιώργο Γεωργίου πρόεδρο φυσικά . Ωστόσο εκείνο που κρατώ και σας το μεταφέρω είναι ότι το μέλος του οργάνου – πρόεδρος Κορυδαλλού Αντώνης Καραμήτρος ανέλαβε το πόστο του στρατηγικού σχεδιασμού της οργάνωσης . Αντώνη , καλό στρατηγικό σχεδιασμό αλλά βρε αδερφέ , εσύ αυτοδιοικητικός  ον , τον τομέα της Αυτοδιοίκησης έπρεπε να αναλάβεις . Χρίσματα , επιχρίσματα , στήριξη … , υποψηφίου  Δημάρχου αύριο –     μεθαύριο …!!

……………………………………………..

*Ότι  ο Περικλής Γιάννης έχει επικοινωνιακό  χάρισμα σε συνδυασμό με στρατηγική , είναι γεγονός αναμφισβήτητο . Λοιπό…οοον, ήταν ο μόνος που έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με την καρό σημαία στο ράλι αντίκα που έγινε την περασμένη Κυριακή έμπροσθεν του σιντριβανιού της πλατείας Δημαρχείου δίνοντας αφορμές για σχολιασμούς . Περικλή , δεν λείπεις από πουθενά , στην γέφυρα με τον Δέδε ,  γιατί δεν ήσουνα ; Ήξερες κάτι που δεν ξέραμε ;

 

*** Εξ΄ απορρήτων

*Εσωκομματικές διαδικασίες , για την ανάδειξη συνέδρων είχε και η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και όλα πήγαν καλά . Θα μου πείτε ενδιαφέρουν  κανέναν οι εσωκομματικές διαδικασίες για το πώς και ποιοι θα πάνε στο συνέδριο ;  Μπορεί να μην ενδιαφέρει αλλά είπαμε , στην πολιτική ακόμα και η χωροταξία παίζει ρόλο όχι η εκλογική διαδικασία που είναι σοβαρή διαδικασία και μάλιστα όταν αφορά κυβερνητικό κόμμα ;

……………………………………………………..

*Πως και πως αναμένει ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης την ολοκλήρωση των εργασιών στο παλιό δημοτικό σχολείο , που θα στεγάσει το γεωλογικό μουσείο , για να γίνουν τα εγκαίνια . Πρόεδρε , από κορδέλες καλά πάμε στην Ελλάδα . Αλλά αν θες την γνώμη μου το μεγαλύτερο γεγονός θα είναι όταν θα έχεις διαμορφώσει το χώρο στον παλιό κοινοτικό νερόμυλο όπου οι Γερμανοί το ΄44 εκτέλεσαν τους επτά συγχωριανούς σου !!! Τότε ναι , να σε χειροκροτήσω  και να αναφωνήσω:  ΑΞΙΟΣ !!!

***Είπαν

( για τη συνεργασία δήμου με φιλοζωικούς φορείς)

«…Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι σοβαρό και θα πρέπει δήμος και φιλοζωικοί φορείς πρέπει να βρούμε μια χημεία και να συνεργαστούμε  …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

( για τον ΣΥΡΙΖΑ)

«…ο ΣΥΡΙΖΑ  χρειάζεται νέες ιδέες και ανατροπές για να αντιπαρατεθεί με συντηρητισμούς και μηχανισμούς …» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για τους Διαβίτες της Δημοτικής Αρχής)

«…αφού ως Διαβίτες δεν απέτρεψαν το γκρέμισμα της γεφυρούλας πρέπει να  παραιτηθούν . Όσο μένουν χάνουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια…» .

Σωτήρης Παπανικολάου

(Διάβα )

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σπύρο Εμμανουήλ (Αντιπρόεδρο Τ.Σ Γάβρου) : Υπομονή και δεν θ΄ αργήσει η παρέμβαση αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία στο χωριό σου .

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Συντονιστή Ομάδας Πρωτοβουλίας): Μήπως αγαπητέ πρέπει να συντονίσεις τους Χασιώτες που συμμετέχουν στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και να δημιουργηθεί Χασιώτικο πολιτικό λόμπι και να δυναμώσει η φωνή της περιοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (πρόεδρο τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ): Γιώργο , ότι θα σ΄ άκουγα  να υπερασπίζεσαι Μητσοτάκη , να μου το έλεγε κάποιος ,  θα τον έλεγα ότι δεν ξέρει τι λέει  .

ΠΡΟΣ Σταυρούλα Τσιάρα (Δημοτικό Σύμβουλο):  Η  κάθε εξουσία οφείλει  να ακούει και λαμβάνει τα μηνύματα  της κοινωνίας . Αν δεν το κάνει κακό του κεφαλιού της  !!

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (Πρόεδρο Κορυδαλλού): Καλή θητεία στα όργανα της Ν.Δ και καλόν στρατηγικό σχεδιασμό να κάνεις , εύχομαι !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.