Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Οκτωβρίου 2016, 08:59

***Στη σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες είμαστε  κοινωνία , για να μην πούμε λαός , των άκρων . Μέση οδός αν και υπάρχει εμείς εκεί…ιιιι , στα άκρα !! Θα μου πείτε «και τι μας λες ρε   φίλε  , σιγά τη διαπίστωση . Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά από εκεί που το ποτάμι ήταν ξέφραγο αμπέλι και όποιος ήθελε , χωρίς να ρωτήσει κανέναν έμπαινε και «τρυγούσε» , τώρα κατάντησε άβατο !!! Έ , αυτό δεν είναι δυο άκρα ; Είναι , και μη μου πείτε  σου , μου, του ;

Στους χώρους όπου γίνεται το σχετικό κους – κους  , δηλαδή  καφενέδες και  τσιπουράδικα δεν ακούς τίποτ΄ άλλο παρά αχ βαχ !!!  Αφήστε  στα ρακοκάζανα , εκεί τα καντήλια έχουν κατέβει όλα κάτω .

Σε ένα από αυτά και καθώς η διαδικασία του τσίπουρου βρίσκονταν στην καλή η κουβέντα γύρω από το γεγονός των ημερών , είχε πάρει φωτιά βοηθούντος και του οινοπνεύματος που έρεε εν αφθονία απ΄τον λουλά στον λακασά με το «ΓΙΑΤΙ»  να πάει ,να έρχεται , να ξαναπάει και να ξαναέρχεται και άκρη να μην βρίσκεται  .

_Γιατί ρε λεβέντες  να την ρίξουν ; Μάθατε τίποτις  ; Ρωτούσε ένας συδαυλίζοντας την φωτιά στο καζάνι .

_Άσε Τάκα , κοίτα να βγάλτς τσίπουρο καλό ισύ κι΄ άσι τα πως και τα γιατί . Θα έρθι η ώρα . Ούλα ιδώ πληρώνουντι , συμπλήρωσε .

_Γιατί ; Πως ; Ποιοι ; Συνέχιζε να αναρωτιέται ο Τάκας .

_Πάψι Τάκα σι λέου , θα ανταμώσι  ο κυρατζής μη τουν μπλαρτζί , απάντησε με νόημα ο άλλος κοιτώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το τσιπουράκι που έρεε λύρα εντός του λακασά .

_Ιγώ θέλου να παρς τη Διφτέρα ένα τηλέφουνου στουν Γκιάτα να αφιερώσι ένα τραγούδι  στουν Κουστάκι του Ράντου .

_Ποιό τραγούδι ;

_Δεν ξαναπερνώ απ΄τούτου του χουριό !!!

_Ου Κουστάκς ; Ου Κουστάκς είνι ουραίους , δεν έχει πρόβλημα , απάντησε ο άλλος .

_Πιδιά , όλα αυτά ξέρτι πως θα μας φαίνονται άμα του γκιφίρι γίνι ;

_Πως ;

_Αστείου . θα τα θυμάμαστι κι θα γιλάμι .

_Λες ;

_Σίγουρους !!!

Φαίδρα

***Ψίθυροι

* Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες , ήρθε στην υπό ανακατασκευή γέφυρα  Διάβας , ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών , δήλωσε ότι η εργολαβία εξελίσσεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τους κανόνες  της τέχνης , τα φωτογραφικά ενσταντανέ εστάλησαν προς πάσα κατεύθυνση και απήλθαν άπαντες ικανοποιημένοι . Λοιπόν , δε λέμε τίποτα , απλά κρατάμε τις χρονικές δεσμεύσεις  αναφορικά  με την πρόσβαση και ευελπιστούμε  να επαληθευτούν !!!

…………………………………………………………

 

*Αυτόπτης μάρτυς με πληροφόρησε πως άμα το πέρας της επίσκεψης Δέδε στην γέφυρα προτάθηκε από υψηλόβαθμο παράγοντα   της Δημοτικής αρχής να παραθέσει τραπέζι με μενού κατσίκι γάλακτος στη γάστρα αλλά ο Γενικός ευχαρίστησε και αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας να κρατηθεί  το κατσίκι στην επόμενη επίσκεψη . Γενικέ , μέχρι τότε το κατσίκι θα γίνει παλιόϊδα !!! Άσε που μέχρι τότε μπορεί  να έχουμε εκλογές !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Σε σώμα και στην κατανομή αρμοδιοτήτων  συγκροτήθηκε η Τοπική της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιώργο Γεωργίου πρόεδρο φυσικά . Ωστόσο εκείνο που κρατώ και σας το μεταφέρω είναι ότι το μέλος του οργάνου – πρόεδρος Κορυδαλλού Αντώνης Καραμήτρος ανέλαβε το πόστο του στρατηγικού σχεδιασμού της οργάνωσης . Αντώνη , καλό στρατηγικό σχεδιασμό αλλά βρε αδερφέ , εσύ αυτοδιοικητικός  ον , τον τομέα της Αυτοδιοίκησης έπρεπε να αναλάβεις . Χρίσματα , επιχρίσματα , στήριξη … , υποψηφίου  Δημάρχου αύριο –     μεθαύριο …!!

……………………………………………..

*Ότι  ο Περικλής Γιάννης έχει επικοινωνιακό  χάρισμα σε συνδυασμό με στρατηγική , είναι γεγονός αναμφισβήτητο . Λοιπό…οοον, ήταν ο μόνος που έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με την καρό σημαία στο ράλι αντίκα που έγινε την περασμένη Κυριακή έμπροσθεν του σιντριβανιού της πλατείας Δημαρχείου δίνοντας αφορμές για σχολιασμούς . Περικλή , δεν λείπεις από πουθενά , στην γέφυρα με τον Δέδε ,  γιατί δεν ήσουνα ; Ήξερες κάτι που δεν ξέραμε ;

 

*** Εξ΄ απορρήτων

*Εσωκομματικές διαδικασίες , για την ανάδειξη συνέδρων είχε και η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και όλα πήγαν καλά . Θα μου πείτε ενδιαφέρουν  κανέναν οι εσωκομματικές διαδικασίες για το πώς και ποιοι θα πάνε στο συνέδριο ;  Μπορεί να μην ενδιαφέρει αλλά είπαμε , στην πολιτική ακόμα και η χωροταξία παίζει ρόλο όχι η εκλογική διαδικασία που είναι σοβαρή διαδικασία και μάλιστα όταν αφορά κυβερνητικό κόμμα ;

……………………………………………………..

*Πως και πως αναμένει ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης την ολοκλήρωση των εργασιών στο παλιό δημοτικό σχολείο , που θα στεγάσει το γεωλογικό μουσείο , για να γίνουν τα εγκαίνια . Πρόεδρε , από κορδέλες καλά πάμε στην Ελλάδα . Αλλά αν θες την γνώμη μου το μεγαλύτερο γεγονός θα είναι όταν θα έχεις διαμορφώσει το χώρο στον παλιό κοινοτικό νερόμυλο όπου οι Γερμανοί το ΄44 εκτέλεσαν τους επτά συγχωριανούς σου !!! Τότε ναι , να σε χειροκροτήσω  και να αναφωνήσω:  ΑΞΙΟΣ !!!

***Είπαν

( για τη συνεργασία δήμου με φιλοζωικούς φορείς)

«…Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι σοβαρό και θα πρέπει δήμος και φιλοζωικοί φορείς πρέπει να βρούμε μια χημεία και να συνεργαστούμε  …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

( για τον ΣΥΡΙΖΑ)

«…ο ΣΥΡΙΖΑ  χρειάζεται νέες ιδέες και ανατροπές για να αντιπαρατεθεί με συντηρητισμούς και μηχανισμούς …» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για τους Διαβίτες της Δημοτικής Αρχής)

«…αφού ως Διαβίτες δεν απέτρεψαν το γκρέμισμα της γεφυρούλας πρέπει να  παραιτηθούν . Όσο μένουν χάνουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια…» .

Σωτήρης Παπανικολάου

(Διάβα )

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σπύρο Εμμανουήλ (Αντιπρόεδρο Τ.Σ Γάβρου) : Υπομονή και δεν θ΄ αργήσει η παρέμβαση αποκατάστασης των ζημιών από την θεομηνία στο χωριό σου .

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Συντονιστή Ομάδας Πρωτοβουλίας): Μήπως αγαπητέ πρέπει να συντονίσεις τους Χασιώτες που συμμετέχουν στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και να δημιουργηθεί Χασιώτικο πολιτικό λόμπι και να δυναμώσει η φωνή της περιοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (πρόεδρο τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ): Γιώργο , ότι θα σ΄ άκουγα  να υπερασπίζεσαι Μητσοτάκη , να μου το έλεγε κάποιος ,  θα τον έλεγα ότι δεν ξέρει τι λέει  .

ΠΡΟΣ Σταυρούλα Τσιάρα (Δημοτικό Σύμβουλο):  Η  κάθε εξουσία οφείλει  να ακούει και λαμβάνει τα μηνύματα  της κοινωνίας . Αν δεν το κάνει κακό του κεφαλιού της  !!

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (Πρόεδρο Κορυδαλλού): Καλή θητεία στα όργανα της Ν.Δ και καλόν στρατηγικό σχεδιασμό να κάνεις , εύχομαι !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .