Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
7 Οκτωβρίου 2016, 08:06

***Στη σκιά των βράχων

_Ώρα βλάχι Αντιδήμαρχι , τσιτς φατς  αρά ; Γκίνι  ; Φώναζε τον Δημήτρη Βουρλίτση καθώς ανέβαινε την Τρικάλων κατευθυνόμενος βιαστικά  , βιαστικά προς το δημοτικό μέγαρο ένας δικός του .

_Γκίνι , γκίνι μούλτου γκίνι  , απάντησε  εκείνος  συνεχίζοντας το ταχύ βήμα .

_Έ…εεε , στακα  κι σι θέλου , φώναξε ο ομοαίματός του βλάχος  διασχίζοντας το δρόμο για να φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο που στέκονταν στήλη άλατος ο πρώην Αντιδήμαρχος έχοντας τα χέρια στις τσέπες .

_Ότι έχεις να πεις πέστο σύντομα γιατί έχω χίλιες δλιες σήμερα να σκουλάσου, διευκρίνισε απλώνοντας το χέρι να χαιρετίσει τον ομοαίματό του βλάχο .

_Τάκη ; Μη μη λες ιμένα ότι έχς  χίλις δλιές …

_Έχου … , τι….ιιιι  , ψέματα σι λέου ;

_Ατήρα  , αν δεν είμασταν  απ΄του ίδιου μιλέτι , να μ΄ έλιγις , αλλά κουβέντις βλάχκις σι βλάχου τώρα , ε…εεε  !!!

_Βρε τι έχω πάθει , λέω την αλήθεια και δεν με πιστεύει κανένας , τι κακό είνι αυτό , σιγομουρμούρισε ο πρώην Αντιδήμαρχος ο οποίος ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία συνέχισε να ακούει .

_Τι διάβασα πάλι ;

_Που να ξέρω εγώ τι διάβασες , μάγος είμαι ;

_Ανέλαβις καθήκουντα παρά τω δημάρχω ;

_Ποιός τα λέει αυτά , είναι αξιόπιστη πηγή ;

_Του διάβασα στη   φημιρίδα τι ποιος τα λέι….

_Ά….αααα , κατάλαβα θα διάβασις τα  χιουμουριστικά στα Καλαμπακιώτικα . Κοίτα , αυτά τα γράφν έτσι για να γιλάσουμι . Είπα κι γω , συμπλήρωσε με κάποια δόση απογοήτευσης ο πρώην Αντιδήμαρχος .

_Αρά σι ποιόν τα πλάς αυτά ; Τι είνι η φημιρίδα να γράφν ψέματα , άντι ώ ;

_Βρε μην πιστεύς ότι διαβάζι , ιδώ τουν Σακελλαρίου τουν έφκιασαν να φουράει φουστανέλα . Έβαλι ο Σακελλαρίου φουστανέλα ;

_Ιγώ δεν ξέρου αν ου Σακελλαρίου έβαλι φουστανέλα ή σαλβάρι , ιγώ σι λέου τι διάβασα μη τα ίδια τα μάτιαμ στη φημιρίδα . Κι η φημιρίδα  έγραφι ότι γίγκις ιμπιρουγνώμουνας . Κίτα μαναχά ικί που θα ίσι να μη φκιάσι ικίνουν τουν δρόμου για να πάνου στου χουράφι που δεν μην τουν έφκιασις , επέμενε  ο βλάχος .

_Δρόμου ; Αύριο κι΄ όλας !!!

_Βρε ας ίνι κι μιθαύρου κι παραμιθαύρου , να τουν φκιάσι μαναχά .

_Τελείωσε , άντε γιάσου τώρα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος φεύγοντας τρέχοντας προς το δημαρχείο .

_Τα δέουντα , τα δέουντα , φώναξε ο βλάχος

       Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Σημαντική μέρα το περασμένο Σάββατο για την Θεόπετρα καθώς εγκαινιάστηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας με τον πρώην Δήμαρχο Βάϊο Ζιάκα να μην πατάει στη γη από την  χαρά και ικανοποίηση  μια και , όπως είπε ο ίδιος , πίστεψε σ΄ αυτό το έργο , καθώς μπορεί να αλλάξει ριζικά τα τοπικά δεδομένα . Συμφωνούμε και επαυξάνουμε με μια ένσταση : ότι θα το αναδείξει ο δήμος Καλαμπάκας .Οψόμεθα !!!

……………………………………………

 

*Αν κάτι σχολιάστηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Θεόπετρας όπου εκτίθενται τα ευρήματα που ανέδειξαν οι ανασκαφές της Νίνας Κυπαρίσση , ήταν η μη παρουσία Περιφερειακών Συμβούλων . Δεν μιλάμε για την απουσία του Αντιπεριφερειάρχη γιατί την ίδια ώρα γίνονταν κουμπάρος . Εκτός κι΄ αν στο εν λόγω κοινωνικό γεγονός  ήταν προσκαλεσμένοι και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι , οπότε , «άρε δίκιου» , που λένε και οι Βλάχοι !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Συνδρομητής σε  μια περιοδική έκδοση που απευθύνεται σε μαθητές ήταν το θέμα συζήτησης στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής και όταν ο πρόεδρος  , θεωρώντας αυτονόητη την ομοφωνία , ανέγνωσε το επόμενο θέμα , ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κεραμίδας ζήτησε να δει και να διαβάσει το περιοδικό , αλλιώς δεν ψηφίζει . Λεωνίδα σωστό σε βρίσκω . Γιατί καλή τη πίστη γίνονται  παρατράγουδα .Γι΄ αυτό το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων και πάλι να αμφιβάλεις στην πολιτική !!!

……………………………………………………

*Την χωροταξία όσον αφορά τις θέσεις που κάθονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου πήγε να διαταράξει ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου στρογγυλοκάθοντας στην θέση του Δημήτρη Κότη , αλλά πονηρός ο Αρβαντόβλαχος , δεν τσίμπησε γρι , που λένε . Πρόεδρε , αν και μας χάλασες το φωτογραφικό ενσταντανέ , χαλάλη σου !!! Όσο για τον Σακελλαρίου , Δήμαρχε , καλή η προσπάθεια  αλλά γελάς εύκολα Αρβαντόβλαχο …..

***Εξ΄ απορρήτων

*Θέλετε να μάθετε πως έσπευσαν να σχολιάσουν πολλοί την επιλογή  Σακελλαρίου να καθίσει στην τελευταία θέση έχοντας πίσω του τοίχο ; «προστατεύει  τα νώτα από πισώπλατα μαχαιρώματα»  , είπαν !! Και βέβαια εννοούν πολιτικό μαχαίρωμα , για να μην παρεξηγηθούμε !! Δήμαρχε , δεν ξέρω αν και πόσο αυτό ανταποκρίνεται  στην αλήθεια αλλά καλού κακού πιάσε τοίχο . Δια παν ενδεχόμενο , που λένε !!!

……………………………………………..

*Φανερά χολωμένος με το  τοπικό Δασαρχείο , εμφανίστηκε ο Δήμαρχος στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς , λέει , δεν  φτάνει που δεν του έδωσαν ούτε ένα τραπεζοπάγκο , δεν απάντησαν και σε κανένα έγγραφο – αίτημά του . Η αλήθεια είναι ότι η βιομηχανία ξύλου όχι μόνο υπολειτουργεί  αλλά μάλλον δεν υφίσταται . Όμως το να μην απαντά μια υπηρεσία σε έγγραφο του Δήμου , αν είναι έτσι , υπάρχει  θέμα. Δήμαρχε , μήπως να εξετάσεις σοβαρά την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας της μονάδας ξυλοκατασκευών ;

 

***Είπαν

( για την μη χορήγηση παγκακίων στον δήμο)

«…Ο Δήμος αν και ζήτησε εγγράφως την χορήγηση παγκακίων από το Δασαρχείο,  ούτε παγκάκια έλαβε , ούτε καμία απάντηση . Το καταγγέλλω στους Δημότες …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος )

 

( για την πολιτική της Δημοτικής αρχής στα οικονομικά)

«…Νοικοκυρέψαμε τον δήμο . Μειώσαμε τις δαπάνες εξοικονομώντας πάνω από 200χιλ. ευρώ …» .

Χρήστος Παπαγεωργίου

(Αντιδήμαρχος Οικονομικών )

 

 

( για το μουσείο του σπηλαίου  της Θεόπετρας )

«…το έργο αυτό ως δημοτική αρχή του Δήμου Βασιλικής το πιστέψαμε , το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και δικαιωθήκαμε  …» .

Βάϊος Ζιάκας

(πρώην Δήμαρχος Βασιλικής)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών): Σειρά ,  έμαθα,  κάνουν τα μηχανήματα στο Χωριό για την αποκατάσταση των καταστροφών από την νεροποντή . Τυχεροί…ιιιι !!!

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα): Αγαπητέ , τη σκάλα και τα μάτια  σου . Δια παν   ενδεχόμενο !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (Δημοτικό Σύμβουλο μείζονος Αντιπολίτευσης): Προσοχή στους  δώρα φέροντες !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Ζησόπουλο (Πρόεδρο Σκεπαρίου): Πρόεδρε ,πολύ σιωπή διαπιστώνω τι γίνεται ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Παπακώστα (πρόεδρο Πολιτιστικού Θεόπετρας): Μια με την εκδήλωση του Συλλόγου , μια με τα εγκαίνια , μονίμως στην επικαιρότητα  είστε . Επίκεντρο η Θεόπετρα !!

  • ΟΧΙάς

    «…Νοικοκυρέψαμε τον δήμο . Μειώσαμε τις δαπάνες εξοικονομώντας πάνω από 200χιλ. ευρώ …» .
    Το μαγείρεμα δεν σημαίνει και νοικοκύρεμα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .