Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Σεπτεμβρίου 2016, 07:54

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , Δήμαρχέ μας , καλημέρα , πως πάν τα κέφια  ; Έπεφταν βροχή οι ευχές και οι φιλοφρονήσεις του Δημήτρη Κότη στον πρώην Δήμαρχο και νυν αρχηγό της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης .

_Ποιός είσαι , δε σε κατάλαβα , απάντησε ο Δημήτρης Σακελλαρίου .

_Δήμαρχέμ ; Μη ξέγραψις απ΄του κινητός ; επέμενε ο Δημήτρης Κότης καθώς τον  ήρθε κάπως που δεν τον αναγνώρισε άμεσα ο πρώην Δήμαρχος .

_Ποιός είσαι δεν άκουσα ; Πάλι ο πρώην Δήμαρχος .

_Βρε Δήμαρχε , ο Τάκης είμαι .

_Ποιός Τάκης ;

_Ο  Μήτσιος δήμαρχέμ , ο κότης , ο σύμβουλός σου .

_Κάτσε , ο Μήτσος είσαι , ή ο Τάκης ;

_Ο Μητσο- Τάκης , φώναξε εκνευρισμένος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ομάδας της Αξιωματικής Δημοτικής Αντιπολίτευσης .

_Ο Μητσοτάκης ; Ποιος Μητσοτάκης .

_Ο Μητσο- Τάκης , τι ποιος Μητσο-Τάκης ; Ένας είναι ο Μητσοτάκης .

_Ήθελα να ξέρω ποιος είσαι και με κάνεις πλάκα , μουρμούρισε ο Δημήτρης Σακελλαρίου και έκλεισε το τηλέφωνο απότομα , αλλά πριν προκάνει να το ακουμπήσει στο τραπέζι : ντρ…ρρρρρρννν !!! Το ξαναπείρε στο χέρι του , το κοίταξε καλά …_Έλα…ααα , μπρός , φώναξε .

_Δήμαρχε , ο Μήτσος είμαι , με κατάλαβες ;

_Γιατί να μην καταλάβω , ούτε στραβός είμαι , ούτε κουφός , απάντησε  ο πρώην Δήμαρχος.

_Πριν γιατί δε με κατάλαβες ;

_Εγώ από απόκρυψη ούτε ακούω , ούτε καταλαβαίνω .

_Αλήθεια Δήμαρχέμ ; Ναι , πείρα απ΄το άλλο η αλήθεια είναι . Λέω κι γω , με ξέγραψε απ΄τα κατάστιχα  ο Τάκης ;

_Ξεγράφεσαι εσύ ; Μές στην καρδιάμ σ΄ έχω .

_Μπράβου Δήμαρχέμ , σ΄ ευχαριστώ πολύ . Δε μη λες Δήμαρχέμ …;

_Ναι σου πω αλλά πρόσεχε μη μου πεις κανένα σενάριο στόκλεισα , να ξέρς ;

_Όχι βρε Δήμαρχε , ποιο σενάριο , εγώ σ΄ έχω μέσα στην καρδιάμ .

_Σ΄ ευχαριστώ Μήτσιο , σ΄ ευχαριστώ .

_Παρακαλώ , δεν κάνι τίπουτις , αλλοίμουνου !! Που λες Δήμαρχι,  πρέπει να συγκαλέσι την ουμάδα κι να πάμι ούλοι μαζί όποιουν απουφασίσουμι να κατιβάσουμι για υπουψήφιου .

Δεν πρόκανε να αποσώσει και το τηλέφωνο έκλεισε .

_Δήμαρχέμ , δήμαρχέμ , έλα μ’ ακούς ;  Έκλεισε , μουρμούρισε .

 

                             Φαίδρα

***Ψίθυροι 

*Εμείς , ότι και να λένε κάποιοι , υποστηρίζουμε ότι η χωροταξία στην πολιτική λέει πολλά και αποκαλύπτει πολλά από τις ενδότερες διεργασίες . Λοιπόν , όπως πληροφορούμαι σχετικώς έχουμε νέα χωροταξία στα γραφεία Αντιδημάρχων : Η Μαρία κουκουράβα – Γκαραγκάνη «αποχαιρέτησε» την Σοφία Δρούγγα , με την οποία μοιράζονταν το γραφείο,  και πλέον συστεγάζεται με την Αντιδήμαρχο έργων κ. Φροσυνάκη . Ο Δημήτρης  Ζαμπούρας  μεταφέρθηκε και συστεγάζεται μετά του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αναπληρωτή Δήμαρχο Κώστα Ράντο . Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

………………………………………………….

 

*Ένα απ΄τα κορυφαία εγκλήματα των γερμανών στην κατοχή είναι , το ολοκαύτωμα Βασιλικής και η εκτέλεση των 23 Βασιλικιωτών στις απόρροιες του λόφου Προφήτη Ηλία  Καλαμπάκας . Λοιπόν , στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που γίνεται κάθε χρόνο θα πρέπει να παρευρίσκεται η δημοτική αρχή εν συνόλω (συμπολίτευση , αντιπολιτεύσεις ) ώστε να εκφράζεται η ενότητα σε κορυφαίες στιγμές της ιστορικής πορείας των Ελλήνων . Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πικρίες και ας δίνουμε το παρόν τιμώντας αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν ξέρω αν και πόσο καλές είναι οι πληροφορίες μου αλλά πολύ μουρμούρα ακούω στην Δ.ΟΜ της πλειοψηφίας που ενδεχομένως , αν και εφόσον συνεχιστεί , να φτάσει και να επηρεάσει την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στις εαρινές  δημαιρεσίες . Και η Άνοιξη φίλτατε δήμαρχε , όσο μακρύς κι΄αν είναι ο Χειμώνας , δεν είναι μακριά !!! Γιατί στην πολιτική δεν μπορείς και δεν πρέπει να υποτιμάς τίποτα και κανέναν όσο μικρό και αδύναμο κι΄ αν φαντάζει !!!

…………………………………………………….

*Εσωτερικές διεργασίες ακούω ότι καταγράφονται και στην Δ.ΟΜ της μείζονος Αντιπολίτευσης αναφορικά με τις διαδικασίες διαδοχής του πρώην Δημάρχου και νυν αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης . Πάντως ο κ. Σακελλαρίου γίνεται δέκτης των όποιων διεργασιών γίνονται , καταγράφει , ακούει , βλέπει και την δέουσα , όταν εκείνος εκτιμήσει , στιγμή , θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις διαδοχής ή ανασύνταξης επί το αυτό !!! Ενδιαφέρον μ΄ ακούγονται με μια ένταση :  όταν τα γεγονότα τρέχουν πρέπει να τα προλάβεις αν σε ενδιαφέρουν φυσικά  . Αν όχι καλώς τα παρατηρείς εκ του μακρόθεν και ενδεχομένως σπας και πλάκα !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Το τελευταίο διάστημα πολλά παράξενα συμβαίνουν στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι και δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια ή αν συμβαίνει κάτι άλλο . Λοιπόν , από παρεξηγήσεις , από ξυλοδαρμούς , από ασχήμιες στους τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων , και από πολλά άλλα ακόμα , καλά  πάμε . Προχθές λ.χ άγνωστοι σκόρπισαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικής ταβέρνας και στο πεζοδρόμιο πολυκατοικίας δύο γεμάτα δοχεία γραφίτη . Γιατί και πως άγνωστο . Μήπως περισσότερη ψυχραιμία  ;

……………………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν και κατά πόσο το σχέδιο αναδιάταξης των Αστυνομικών Τμημάτων  επηρεάζει και το Α.Τ Καλαμπάκας αλλά η δημοτική αρχή θα πρέπει να το διερευνήσει και να πράξει τα δέοντα αν τίθεται θέμα . Γιατί για το τμήμα συνοριοφυλακής τα νέα δεν είναι καλά . Και όχι μόνο χρίζει παρέμβασης αλλά ίσως χρίζει και πρότασης αναβάθμισής του σε Υποδιεύθυνση. Βέβαια η χώρα διάγει δύσκολη περίοδο αλλά μέσα στις δυσκολίες μπορεί ο Δήμος να βρει στέγη για το Α.Τ ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Πάντως ο πρόεδρος Καστρακίου προτίθεται , λέει , να παραχωρήσει την παλιά αποθήκη για την στέγαση του Α.Τ !!!

 

***Είπαν

( για τους εκτελεσθέντες Βασιλικιώτες )

«…να μην λησμονούμε την υπέρτατη θυσία τους . Μεγάλο το χρέος της παρουσίας μας εδώ…» .

Ιωάννα Ζιάκα

(Φιλόλογος)

 

( για την πορεία του ΣΤΕΜ)

«…ο φορέας υπονομεύτηκε από την πρώτη στιγμή και η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη…».

Ηλίας Μαυραγάνης

(πρόεδρος ΣΤΕΜ)

( για την κρίση στη χώρα)

«…αυτό που εξοντώνει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος αυτοκριτικής από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ μου , για εξέτασε την περίπτωση σαμποτάζ ; Γιατί δε μπορεί όταν απουσιάζεις εκτός χωριού να γίνεται σύστρυχος ;

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ): Πρόεδρε , εκείνο το παρτέρι στην πλατεία με τα λουλούδια γέμισε αγριάδα  κάτι που άκουσα να σχολιάζεται ευρέως σε μια κοινωνική εκδήλωση που βρέθηκα .

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής) : Προεδρίνα , δεν έστειλες πρόσκληση στον πρώην Δήμαρχο ; Κατά τ΄ άλλα λιτά και όμορφα όλα !!

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο(Δημοτικό Σύμβουλο): Σε είδα στην Βασιλική μπροστά – μπροστά , είχες την ευθύνη εκπροσώπηση του Σακελλαρίου ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει ο αγώνας Αγαπητέ ; Πάντως πληροφορούμαι πως και κάποιοι άλλοι πήραν ντέβρι τα χωριά .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .