Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

30 Σεπτεμβρίου, 2016 07:54 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Τάκη , Δήμαρχέ μας , καλημέρα , πως πάν τα κέφια  ; Έπεφταν βροχή οι ευχές και οι φιλοφρονήσεις του Δημήτρη Κότη στον πρώην Δήμαρχο και νυν αρχηγό της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης .

_Ποιός είσαι , δε σε κατάλαβα , απάντησε ο Δημήτρης Σακελλαρίου .

_Δήμαρχέμ ; Μη ξέγραψις απ΄του κινητός ; επέμενε ο Δημήτρης Κότης καθώς τον  ήρθε κάπως που δεν τον αναγνώρισε άμεσα ο πρώην Δήμαρχος .

_Ποιός είσαι δεν άκουσα ; Πάλι ο πρώην Δήμαρχος .

_Βρε Δήμαρχε , ο Τάκης είμαι .

_Ποιός Τάκης ;

_Ο  Μήτσιος δήμαρχέμ , ο κότης , ο σύμβουλός σου .

_Κάτσε , ο Μήτσος είσαι , ή ο Τάκης ;

_Ο Μητσο- Τάκης , φώναξε εκνευρισμένος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ομάδας της Αξιωματικής Δημοτικής Αντιπολίτευσης .

_Ο Μητσοτάκης ; Ποιος Μητσοτάκης .

_Ο Μητσο- Τάκης , τι ποιος Μητσο-Τάκης ; Ένας είναι ο Μητσοτάκης .

_Ήθελα να ξέρω ποιος είσαι και με κάνεις πλάκα , μουρμούρισε ο Δημήτρης Σακελλαρίου και έκλεισε το τηλέφωνο απότομα , αλλά πριν προκάνει να το ακουμπήσει στο τραπέζι : ντρ…ρρρρρρννν !!! Το ξαναπείρε στο χέρι του , το κοίταξε καλά …_Έλα…ααα , μπρός , φώναξε .

_Δήμαρχε , ο Μήτσος είμαι , με κατάλαβες ;

_Γιατί να μην καταλάβω , ούτε στραβός είμαι , ούτε κουφός , απάντησε  ο πρώην Δήμαρχος.

_Πριν γιατί δε με κατάλαβες ;

_Εγώ από απόκρυψη ούτε ακούω , ούτε καταλαβαίνω .

_Αλήθεια Δήμαρχέμ ; Ναι , πείρα απ΄το άλλο η αλήθεια είναι . Λέω κι γω , με ξέγραψε απ΄τα κατάστιχα  ο Τάκης ;

_Ξεγράφεσαι εσύ ; Μές στην καρδιάμ σ΄ έχω .

_Μπράβου Δήμαρχέμ , σ΄ ευχαριστώ πολύ . Δε μη λες Δήμαρχέμ …;

_Ναι σου πω αλλά πρόσεχε μη μου πεις κανένα σενάριο στόκλεισα , να ξέρς ;

_Όχι βρε Δήμαρχε , ποιο σενάριο , εγώ σ΄ έχω μέσα στην καρδιάμ .

_Σ΄ ευχαριστώ Μήτσιο , σ΄ ευχαριστώ .

_Παρακαλώ , δεν κάνι τίπουτις , αλλοίμουνου !! Που λες Δήμαρχι,  πρέπει να συγκαλέσι την ουμάδα κι να πάμι ούλοι μαζί όποιουν απουφασίσουμι να κατιβάσουμι για υπουψήφιου .

Δεν πρόκανε να αποσώσει και το τηλέφωνο έκλεισε .

_Δήμαρχέμ , δήμαρχέμ , έλα μ’ ακούς ;  Έκλεισε , μουρμούρισε .

 

                             Φαίδρα

***Ψίθυροι 

*Εμείς , ότι και να λένε κάποιοι , υποστηρίζουμε ότι η χωροταξία στην πολιτική λέει πολλά και αποκαλύπτει πολλά από τις ενδότερες διεργασίες . Λοιπόν , όπως πληροφορούμαι σχετικώς έχουμε νέα χωροταξία στα γραφεία Αντιδημάρχων : Η Μαρία κουκουράβα – Γκαραγκάνη «αποχαιρέτησε» την Σοφία Δρούγγα , με την οποία μοιράζονταν το γραφείο,  και πλέον συστεγάζεται με την Αντιδήμαρχο έργων κ. Φροσυνάκη . Ο Δημήτρης  Ζαμπούρας  μεταφέρθηκε και συστεγάζεται μετά του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αναπληρωτή Δήμαρχο Κώστα Ράντο . Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

………………………………………………….

 

*Ένα απ΄τα κορυφαία εγκλήματα των γερμανών στην κατοχή είναι , το ολοκαύτωμα Βασιλικής και η εκτέλεση των 23 Βασιλικιωτών στις απόρροιες του λόφου Προφήτη Ηλία  Καλαμπάκας . Λοιπόν , στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που γίνεται κάθε χρόνο θα πρέπει να παρευρίσκεται η δημοτική αρχή εν συνόλω (συμπολίτευση , αντιπολιτεύσεις ) ώστε να εκφράζεται η ενότητα σε κορυφαίες στιγμές της ιστορικής πορείας των Ελλήνων . Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πικρίες και ας δίνουμε το παρόν τιμώντας αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν ξέρω αν και πόσο καλές είναι οι πληροφορίες μου αλλά πολύ μουρμούρα ακούω στην Δ.ΟΜ της πλειοψηφίας που ενδεχομένως , αν και εφόσον συνεχιστεί , να φτάσει και να επηρεάσει την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στις εαρινές  δημαιρεσίες . Και η Άνοιξη φίλτατε δήμαρχε , όσο μακρύς κι΄αν είναι ο Χειμώνας , δεν είναι μακριά !!! Γιατί στην πολιτική δεν μπορείς και δεν πρέπει να υποτιμάς τίποτα και κανέναν όσο μικρό και αδύναμο κι΄ αν φαντάζει !!!

…………………………………………………….

*Εσωτερικές διεργασίες ακούω ότι καταγράφονται και στην Δ.ΟΜ της μείζονος Αντιπολίτευσης αναφορικά με τις διαδικασίες διαδοχής του πρώην Δημάρχου και νυν αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης . Πάντως ο κ. Σακελλαρίου γίνεται δέκτης των όποιων διεργασιών γίνονται , καταγράφει , ακούει , βλέπει και την δέουσα , όταν εκείνος εκτιμήσει , στιγμή , θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις διαδοχής ή ανασύνταξης επί το αυτό !!! Ενδιαφέρον μ΄ ακούγονται με μια ένταση :  όταν τα γεγονότα τρέχουν πρέπει να τα προλάβεις αν σε ενδιαφέρουν φυσικά  . Αν όχι καλώς τα παρατηρείς εκ του μακρόθεν και ενδεχομένως σπας και πλάκα !!!

***Εξ’  απορρήτων

*Το τελευταίο διάστημα πολλά παράξενα συμβαίνουν στο τοπικό κοινωνικό μας γίγνεσθαι και δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια ή αν συμβαίνει κάτι άλλο . Λοιπόν , από παρεξηγήσεις , από ξυλοδαρμούς , από ασχήμιες στους τοίχους δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων , και από πολλά άλλα ακόμα , καλά  πάμε . Προχθές λ.χ άγνωστοι σκόρπισαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικής ταβέρνας και στο πεζοδρόμιο πολυκατοικίας δύο γεμάτα δοχεία γραφίτη . Γιατί και πως άγνωστο . Μήπως περισσότερη ψυχραιμία  ;

……………………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν και κατά πόσο το σχέδιο αναδιάταξης των Αστυνομικών Τμημάτων  επηρεάζει και το Α.Τ Καλαμπάκας αλλά η δημοτική αρχή θα πρέπει να το διερευνήσει και να πράξει τα δέοντα αν τίθεται θέμα . Γιατί για το τμήμα συνοριοφυλακής τα νέα δεν είναι καλά . Και όχι μόνο χρίζει παρέμβασης αλλά ίσως χρίζει και πρότασης αναβάθμισής του σε Υποδιεύθυνση. Βέβαια η χώρα διάγει δύσκολη περίοδο αλλά μέσα στις δυσκολίες μπορεί ο Δήμος να βρει στέγη για το Α.Τ ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Πάντως ο πρόεδρος Καστρακίου προτίθεται , λέει , να παραχωρήσει την παλιά αποθήκη για την στέγαση του Α.Τ !!!

 

***Είπαν

( για τους εκτελεσθέντες Βασιλικιώτες )

«…να μην λησμονούμε την υπέρτατη θυσία τους . Μεγάλο το χρέος της παρουσίας μας εδώ…» .

Ιωάννα Ζιάκα

(Φιλόλογος)

 

( για την πορεία του ΣΤΕΜ)

«…ο φορέας υπονομεύτηκε από την πρώτη στιγμή και η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη…».

Ηλίας Μαυραγάνης

(πρόεδρος ΣΤΕΜ)

( για την κρίση στη χώρα)

«…αυτό που εξοντώνει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού είναι ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος αυτοκριτικής από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Αγαπητέ μου , για εξέτασε την περίπτωση σαμποτάζ ; Γιατί δε μπορεί όταν απουσιάζεις εκτός χωριού να γίνεται σύστρυχος ;

ΠΡΟΣ Θανάση Κύρο (Πρόεδρο Διάβας ): Πρόεδρε , εκείνο το παρτέρι στην πλατεία με τα λουλούδια γέμισε αγριάδα  κάτι που άκουσα να σχολιάζεται ευρέως σε μια κοινωνική εκδήλωση που βρέθηκα .

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής) : Προεδρίνα , δεν έστειλες πρόσκληση στον πρώην Δήμαρχο ; Κατά τ΄ άλλα λιτά και όμορφα όλα !!

ΠΡΟΣ Νίκο Αβραμόπουλο(Δημοτικό Σύμβουλο): Σε είδα στην Βασιλική μπροστά – μπροστά , είχες την ευθύνη εκπροσώπηση του Σακελλαρίου ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Πως πάει ο αγώνας Αγαπητέ ; Πάντως πληροφορούμαι πως και κάποιοι άλλοι πήραν ντέβρι τα χωριά .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.