Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Σεπτεμβρίου 2016, 07:50

***Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχι , τι θα γένι μη τα χάλια μας ικί απάν ;

_Ποιός είσαι , τι θες και για ποια χάλια μιλάς κι που απάν εννοείς , απάντησε ο δήμαρχος στον πρωϊνό  επισκέπτη της Παρασκευής .

_Δήμαμαρχι στου  Θιο κι στα χέριας , κάνι κάτι γιατί πήγαμι χαμένι , δεν ξέρουμι κα σιαπού να βαΪσουμι , επέμενε ο πρωινός Παρασκευιάτικος επισκέπτης του Δημάρχου .

_Τι να κάνω εγώ . Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα , τώρα ο Τσίπρας .

_Δηλαδής η ζημιά η θκιάμ  έφτασι  στουν Τσίπρα  ;

_Αν έφτασε λέει , να μη σου πω και στον Γιούγκερ , απάντησε ο Δήμαρχος .

_Τι λέ βρε δήμαρχε . Έφτασες κι στ΄  Βριξέλις ;

_Πως νόμισες , άντι , ου , είμαστε ;

_Όχι βρε Δήμαρχε , τι λες τώρα , ιγώ ίμι θκως , σι πιστεύου , αλοίμουνου , να πέσι φωτιά να μας κάψι άμα έχουμι  παράπουνου . Κι τι είπι ου Αλέξι , θα δώκι κάνα φράγκο να … , ή…..ηηηη.

_Τι να σου πω αγαπητέ μου , εμείς πάντως δείξαμε φωτογραφίες απ΄ τις καταστροφές , τα δείξαμε όλα , τώρα στο Θεό και στα χέρια τους όπως είπες.

_Ποιόν Θιό βρε δήμαρχε , αφού οι άνθρουποι δεν πιστεύν στου Θιό , Θιό λες ισί ;

_Τι να σου πω , θα περιμένουμε , θα δούμε , να τους φωτίσει ο θεός μόνο ν΄ ανοίξουν τον φάκελο .

_Ποιός να τουν ανοίξι ου Αλέξι ; Αρά δήμαρχι ίσι μη τα καλάς ; Σιγά να μη κάτσι ου Τσίπρας να δει τσ΄ παππούδις τς θκις ;

_Για ποιοι παππούδες μιλάς αγαπητέ μου ; Για φωτογραφίες λέω .

-Κι γώ γι΄ αυτές λέου , ιμίς στου χουριό παππούδις τσ΄λέμι , επέμενε ο πρωινός επισκέπτης του Δημάρχου .

_Άμα είναι έτσι , καλά .

_Κι δε μη λες , του θκώμ του μαντρί τ΄ όδουκις  στουν Αλέξι ; Του΄δι ; Θα μη του φκιάσι που του πίρι του νιρό κι τ΄ όφτασι στη σαλαμπριά ;

_Τι…ιιι λες αγαπητέ μου , πρώτο το δικό σου θα φκιάσι .

_Μπράβου  Δήμαρχι , τέτοια νέα που μ΄ είπις θαραπαύκα .

_Βάλτου στραβά σου λέω .

_Έ…εεεμ  , κάνου λάθους ιγώ που ψίφσα Τσίπρα ;

_Κι’  συ τέκνον μου  ;

                      Φαίδρα                                  

***Ψίθυροι

*Καλά πήγε η κάθοδος Δημάρχων , Βουλευτών , Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη ο Νομός από την πλημμύρα . Πάντως ο Δήμος Καλαμπάκας ήταν έτοιμος με τεχνική και οικονομική έκθεση και με φωτογραφικό υλικό και αυτό , όπως είπε ο Δήμαρχος , χάριν των τεχνικών υπηρεσιών . Δήμαρχε , καλά αλλά  ποιος θα τ΄ακούσει και θα  τα δει δεν ξέρω μόνο !!!

…………………………………………………………….

*Πάντως εκείνο που αναδείχθηκε περισσότερο από την κάθοδο της Τρικαλινής πολιτικής ηγεσίας στο Κλεινόν Άστυ ήταν το φραστικό  επεισόδιο  Αγοραστού και Παπαστεργίου που βέβαια πληροφορηθήκαμε  από άλλες πηγές καθώς Δήμαρχος και Ράντος ούτε που άνοιξαν το στόμα να πουν οτιδήποτε  αν και όπως λένε δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες . Αντιδήμαρχε , τη σήμερον ημέραν υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει το νέο εκεί που πρέπει , όπως και έφτασε  , προς τι η σιωπή λοιπόν;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν μπόρεσα να καταλάβω με ποιο σκεπτικό έγινε την μέρα που η πόλη εόρταζε τον Πολιούχο της η εκδήλωση μπάσκετ στην πλατεία «Δημαρχείου» . Όχι ότι είναι  κακό , αλλά όπως κα να το κάνεις είναι κάπως οξύμωρο η πόλη να τιμά τον Άγιό της και παράλληλα να υπάρχουν άλλες δράσεις . Δόξα το Θεό 365 μέρες  έχει ο χρόνος , αγαπητοί μου !!! Μήπως όταν οργανώνουμε εκδηλώσεις να συμβουλευόμαστε το ημερολόγιο ;

……………………………………………………..

*Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά όπως με πληροφόρησαν η εισήγηση που παρουσιάστηκε στον  Δήμαρχο για τις ζημιές από την πλημμύρα όσον αφορά το Καστράκι ήταν «Καμία ζημιά» !! Πρόεδρε , καμία ζημιά στο Καστράκι κι΄ εσύ μας έλεγες ότι πάλεψες  με τις λάσπες ; Λοιπόν , επίτρεψέ μου  μια επισήμανση  για να μην χάνεις το δίκιο σου : Οι παλιοί έλεγαν «το χαρτί λαλεί» . Κι΄ εσύ απ΄ όσο ξέρω δεν έχεις μόνο χαρτί αλλά και φωτό . Να δεις υπάρχουν για δεν υπάρχουν ζημιές  . «το χαρτί λαλεί» Περικλή…ηηηηη!!!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Ο Δήμαρχος στην Αθήνα , ο αναπληρωτής  του (Κώστας Ράντος) επίσης στην Αθήνα , συνοδεύοντάς τον . Επειδή δεν πείρε τίποτα το αυτί μου και είμαι κομμάτι  περίεργος :  Ποίος είναι ο  δεύτερος αναπληρωτής  ; Γιατί ο νόμος είναι σαφής όσον αφορά την αναπλήρωση του Δημάρχου όταν απουσιάζει , έστω κι΄ αν η απουσία είναι βραχύβια. Αλλά θα μου πείτε τόσοι Αντιδήμαρχοι και Αντιδημαρχίνες , δόξα τον Κύριο , έχουμε !!! Σωστό….οοο !!!

…………………………………………………………

*Όταν σε κυνηγά η ατυχία μην κάνεις τίποτα . Είναι αξίωμα . Λοιπόν , μια μεταμεσονύχτια βόλτα οργάνωσαν κάποιοι χρυσοθήρες  για ανεύρεση θησαυρού και με την πρώτη σκαμπανιά  τους έκαναν τσακωτούς με τα σκαμπάνια ανά χείρας . Είναι αυτό που λένε τσάκωσαν τον ζωο-κλέφτη με την γίδα στην πλάτη . Αγαπητοί μου , τι να γίνει , αυτά έχει το , ούτως ειπείν , χόμπι  που επιλέξατε . Αλλά δεν πειράζει , σε άλλα με υγεία , που λέει ο λόγος !!

***Είπαν

( για το σπήλαιο Θεόπετρας )

«…Το σπήλαιο Θεόπετρας είναι μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει να αποκατασταθεί η επισκεψιμότητά  του …» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής)

( για  την σημερινή κατάσταση της χώρας)

«…ο κόσμος αναζητά τη συμφωνία αλήθειας και μιαν άλλη άσκηση πολιτικής για τον τόπο…» .

Κώστας Σκρέκας

(Βουλευτής)

<<…κανένα επεισόδιο μεταξύ Αγοραστού και Παπαστεργίου δεν αντιλήφθηκα …)

Χρήστος Μιχαλάκης

( Αντιπεριφερειάρχης )

( για την ένταση στις σχέσεις Αγοραστού – Παπαστεργίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα): Αγαπητέ , την ξύλινη σκάλα την κράτησες ; Καλού κακού κράτα την , γιατί που ξέρεις …

ΠΡΟΣ Γιώργο Μέμτσα  (πρώην δημοτικό Σύμβουλο Χασίων): Αγαπητέ , σκληρές οι δηλώσεις περί  πολιτικά γκαμπράτσια  , αν και δεν ξέρω πόσοι νεοέλληνες καταλαβαίνουν τη λέξη αυτή !!

ΠΡΟΣ Σάκη Καραπέτσα (πρώην δημ. Σύμβουλο Χασίων): Αυτά κάνεις και αναγκάζεις τον Μέμτσα να μιλάει για πολιτικά γκαμπράτσια !!

ΠΡΟΣ Ηλία Σιούτα «τσουκάτο» :Τι έγινε , επανάκαμψε η πολιτική στο προσκήνιο των συζητήσεων Μέτσα , Καραπέτσα και  άλλων στην μικρή Βουλή ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Είναι αλήθεια ότι βρέθηκες με τον Σακελλαρίου στην έκθεση της Θεσσαλονίκης ;  Έτσι μου μετέφεραν  κάποιοι άσπονδοι φίλοι σου !!!

  • ΟΧΙάς

    «Πάντως εκείνο που αναδείχθηκε περισσότερο από την κάθοδο της Τρικαλινής πολιτικής ηγεσίας στο Κλεινόν Άστυ ήταν το φραστικό επεισόδιο Αγοραστού και Παπαστεργίου που βέβαια πληροφορηθήκαμε από άλλες πηγές καθώς Δήμαρχος και Ράντος ούτε που άνοιξαν το στόμα να πουν οτιδήποτε»
    στην συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι «χρυσός» είναι «λίβανος και σμύρνα».

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .