Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
16 Σεπτεμβρίου 2016, 07:59

***Στη σκιά των βράχων

_Αντρίκο , τι γίνεται με αυτά τα τραπεζώματα  ;

_Ποια τραπεζώματα ;

_Μα τι λες , εδώ ξεσκιλιάσκατι στου φαί , μαθαίνου .

_Διαδώσεις  , αγαπητέ μου , διαδώσεις , απ΄τους εχθρούς μας .

_Λες να έπεσα θύμα διαδώσεων ;

_Τo λέω και είμαι  σίγουρος .

_Νυπ  ; Ούτι  κανένα κοκαλάκι ;

_Ντύπ , ντυπ , απάντησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καλτσούδας .

_Άρα κιαραντένιε   Αντρίκου ,τα φέρς απου δω ,τα φέρς απ΄ικί , μέσα στην ιπικιρότητα είσι .

_Απ΄αυτήν την δλιά  ναι , θα συμφουνήσου , είμι , απάντησε ο Ανδρέας .

_Κι΄ ώστι έχουμε  ουμάδα στην ουμάδα  , ά;

_Έ , λίγου , έτσι για ν΄  ανάψν τα αίματα  .

_Δηλαδή ,  ένας ισί , δύου ου Βοτρλίτσι , τρείς , ου Τσιαντούλας , τέσσιρις ου Ζώης , πέμπτους ου Άλκης , έ , καλούτσκα σα να λέμι .

_χμ….μμμμ , αυτοί είνι οι φανιροί , άμα λουγαριάσουμι κι΄ τσ’ άλλοι ;

_Τι , έχουμι κι κρυφοί ;

_Ισύ τι λές , ότι πάμι στα γκαβά ;

_Ιγώ Αντρίκουμ δε λέου τίπουτις ντυπ . Ιγώ απλά ακούου , γλέπου , διαβάζου ….

_Ισί δε βλέπς ; Βλέπει άλλους καλίτιρα απου σένα ;

_Απου ινδιαφέρουν κι μόνου , βλέπς σας αγαπάου …

_Ναι , ναι , ναι , δεν του βλέπου ; Απ τα μπατζάκια ξεχειλίζι η αγάπη , απάντησε ο Ανδρέας  Καλτσούδας .

_Κι που σταματάει του πράμα  τώρα Αντρίκουμ ;

_Πθινά δε σταματάει , προυχουράει μπρουστά .

_Αληθώς ;

_Αληθώς !!

_Κι για πού πάει η δλιά !!!

_Θα δείξι , θα δείξι …

_Βρε Αντρίκουμ Μήπους του παραπείρατι πρώιμα ;

_Ποιό ;

_Αυτό , ποιο ;

_Ποιό αυτό , δεν καταλαβαίνου τι με λες .

_Βρε αδερφέ , ισις άμα πάτε έτσι θα  πάθτι ζμιά . Χουλιστιρίνι μετράτι ντυπ ;

_Μην  ανησυχάς  ντυπ , όλα υπό έλεγχο .

_Άιντι καλά , μιγιά σας !!!!

_Ευχαριστούμι , ευχαριστούμι !!!

          Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Καταστάσεις Αρμαγεδδώνα γνώρισε η περιοχή μας ως αποτέλεσμα της έντονης και παρατεταμένης Βροχόπτωσης που έπεφτε επί τετραήμερο με αποτέλεσμα να φουσκώσουν όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα και χείμαρροι και όντας τα περισσότερα ακαθάριστα έγινε το έλα να δεις με το ευτύχημα ότι δεν είχαμε δυσάρεστες καταστάσεις σε βάρος ανθρώπινων ζωών . Όμως οι καταστροφές στις υποδομές είναι τεράστιες !!!

…………………………………………………………..

*Λοιπόν , είμαστε σαν λαός απίθανοι : εδώ ο κόσμος πνίγονταν και κάποιοι έπαιρναν τηλέφωνο για να ρωτήσουν γιατί δεν έχουν εικόνα στην τηλεόρασή τους !!! Αγαπητοί –ές μου , έλεος  . Δηλαδή , αν μια μέρα δεν δείτε το «Καρά Σεβντά» , ή τα «Δίδυμα Φεγγάρια , δεν μπορείτε ; Μάλλον  όχι αν κρίνω από τα αγωνιώδη τηλέφωνα προς αρμοδίους και μη . Είπαμε Ελλάς τρελάς και τα μυαλά στα κάγκελα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μάχη υπό την έντονη βρόχα έδωσε ομολογουμένως ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της θεομηνίας την  επίμαχη ώρα . Βλέποντας το ρέμα «Μπουντουράσα» να ξεχειλίζει και τα νερά να πλημμυρίζουν τα πάντα στον συνοικισμό «Αλώνια» γύριζε ξεσάκωτος  , ξεσκούφωτος και αλλόφρων φωνάζοντας και προειδοποιώντας τους εποχούμενους να απομακρυνθούν . Ύστερα τους πήραν σβάρνα εκατοντάδες  κυψέλες που κατέβαζε το ρέμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν ποια να προσφέρουν τίποτα και το και να έχει συντελεστεί . Κωνσταντίνε , αψογότατος , αλλά ….!!!

…………………………………………………

*Και πάλι η πεσμένη γέφυρα της Διάβας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον  των Διαβιτών που βλέποντας την κοίτη του ποταμού γεμάτη άκρια κι΄ άκρια  εξέφραζαν φόβους  για την  αντοχή του υπόλοιπου κομματιού στις πιέσεις των φουρτουνιασμένων νερών που χτυπούσε τα βάθρα μανιασμένα λες και είχε βάλει  στοίχημα να τα ρίξει , αλλά εις μάτην . Αγαπητοί μου , αυτά να τα βλέπουν αυτοί που λένε ότι μπορούν να εκτρέψουν το ποτάμι , τρομάρα τους !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Η μεγαλύτερη ζημιά από τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή , υπέστη ο οικισμός των Αμπελίων καθώς το ρέμα που διέρχεται δια του κέντρου του οικισμού δεν άφησε τίποτα που να μην το παρασύρει . Ένα αυτοκίνητο και  ένα δίκυκλο τα έφτασε πεντακόσια μέτρα μακριά θάβοντάς τα στις φερτές ύλες αλλά μπροστά στον κίνδυνο να παρασυρθούν σπίτια και να χαθούν ζωές , ούτε που νοιάζονταν . Όταν βέβαια ο κίνδυνος αυτός εξέλειπε , απλά το διασκέδαζαν !!! Ωραίοι ;

…………………………………………………………

*Από τα χωριά που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές είναι και η Μεγάλη Κερασιά με τον Πρόεδρο Γιάννη  Χολέβα να δίνει μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Ταμπουρά μάχη με τα νερά προκειμένου να διασώσει περιουσίες και υποδομές . Δρόμοι , υδραύλακες , τείχη αντιστήριξης  , υπέστησαν μεγάλες καταστροφές . Πάντως η επικοινωνία Μεγάλη – Κερασιά – Παραλλαγή  διεκόπη γιατί ο δρόμος σε πολλά τμήματα έπαθε καθίζηση και κατέστη απροσπέλαστος . Γιάννη , σ΄ αυτές τις περιπτώσεις όχι μόνο φωνάζουν αλλά σκούζουν !!! Γιατί αν δεν σκούξεις  «μαύρα τα κράνα» !!!

***Είπαν

( για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πλημμύρα)

«…Δε θα έλεγα ότι ήταν και  καλή η οργάνωση και η αντιμετώπιση  της Περιφέρειας , στα προβλήματα που δημιούργησε η πλημμύρα…» .

Περιστέρα  Χαρτοπούλου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

( για την κριτική της κας Χαρτοπούλου)

«…κα  Χαρτοπούλου κάνετε κριτική χωρίς να έχετε επισκεφτεί καμία από τις πληγείσες περιοχές…» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος )

( για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πλημμύρα)

«…υπερβάλαμε των δυνάμεών μας και των δυνατοτήτων μας και πρέπει να πληρωθούν τα μηχανήματα των ιδιωτών γιατί την επόμενη φορά δε θα μας βοηθήσει κανένας …».

Χρήστος Μιχαλάκης

(Αντιπεριφερειάρχης)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικός Σύμβουλος): Αντρίκο , σύσκεψη προέδρων Χασιωτοχωρίων  για τις  ζημιές απ΄ την πλημμύρα χωρίς τον Χασιωτάρχη ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Σινάνη (Δήμαρχο) : Δήμαρχε , αν και στην πολιτική κάνεις τέτοιες προσπεράσεις όπως με το αυτοκίνητο , μάλλον σε βλέπω προς ΣΥΡΙΖΑ !!

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπανικολάου (Διάβα): Αγαπητέ , είναι τόσο καλοί πράγματι στο χορό οι δημοτικοί μας άρχοντες ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (επικεφαλής μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης):  Δημοτικές συμπολιτεύσεις , ελάσσων αντιπολιτεύσεις , κομματικές αντιπροσωπείες , οι πάντες περιδιάβηκαν τις πληγείσες περιοχές  . Σιωπή και ησυχία από πλευράς σας , γιατί  ;  Υπάρχει στρατηγική ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (πρώην πρόεδρο Βλαχάβας): Αγαπητέ μου πρόεδρε , η Βλαχάβα σιωπά και αυτό υποδηλώνει ή ότι όλα βαίνουν καλώς ή ότι επέρχεται καταιγίδα !!!

  • Speedy Gozales

    *Μάχη υπό την έντονη βρόχα έδωσε ομολογουμένως ο ………. προειδοποιώντας»
    Ο Διγενής Ακρίτας έδωσε μάχη στα μαρμαρένια αλώνια και ο Ράντος στα Πρεβεντινά αλώνια. Ήρωας, προτείνω να στηθεί ανδριάντας.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .