Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

9 Σεπτεμβρίου, 2016 08:07 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στην σκιά των βράχων

Που λέτε , φίλοι  μου καλοί , έχουμε  νέους Αντιδημάρχου…οοοους !!! Ναι φίλοι μου , εδώ και μια βδομάδα  Βουρλίτσης , Καλτσούδας Αναγνωστόπουλος , Μπαντέκα (;) ολοκλήρωσαν την θητεία τους  και έθεσαν εαυτούς στην διάθεση του Δημάρχου ο οποίος όρισε τους αντικαταστάτες τους  μέχρι ,  όπως λέει η σχετική απόφαση , τον Φλεβάρη. Γιατί μέχρι τον Φλεβάρη ; Γιατί την Άνοιξη του ’17, έχουμε δημαιρεσίες στους Ο.Τ.Α (εκλογή προέδρου Δ.Σ , Επιτροπών, Οικονομικής Επιτροπής) και η τράπουλα χρειάζεται ανακάτεμα . Μέχρι τότε βέβαια εδώ είμαστε και θα τα λέμε !!!

Λοιπόν , λίαν πρωί ανήμερα της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Αντιδημάρχων κι΄ ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να προσανατολιστούν στο πως και στα γιατί , η Αντιδήμαρχος έργων κυρία Μαρία Φροσσυνάκη εδέχθη το πρώτο τηλέφωνο .

_Μαρία , καλημέρα , σιδεροκέφαλη και καλές δουλειές  , ακούστηκε μια φωνή  .

_Καλημέρα , ευχαριστώ , ποιος είναι έξι η ώρα μαύρα χαράματα , ρώτησε .

_Καλά , δεν κατάλαβες τη φωνή , άντι μπούρμπουννας  , αλλά να μην  έχεις  το τηλέφωνό μου  περασμένο ,ατόπημα ,  επίτρεψέ με να σου πω , συμπλήρωσε .

_Πρόεδρε  , αν είσαι πρόεδρος ,  με συγχωρείς , αλλά έχω χίλιες δουλειές να κάνω και με χασομεράς , απάντησε η νέα Αντιδήμαρχος .

_Μαρία , σα να μη μη τα λες καλά . Ξέρεις με ποιόν μιλάς ;

_Ώ…ωωωχ , σου είπα όχι , δεν ξέρω , άντε γειά ….

_Ό….οοοοχι  αντι γειά , θα μ΄ ακούσι , Περικλής εδώ , Καστράκι , ξέρεις  τι σημαίνουν αυτά φαντάζομαι .

_Ά…ααα , εσύ είσαι πρόεδρε ; Έπρεπε να το φανταστώ , ποιος άλλος θα έπαιρνε στις έξι τα χαράματα , σχολίασε η νέα Αντιδήμαρχος χαλαρώνοντας κάπως .

_Έχουμε προβλήματα , θέλω να στείλεις  τα  μηχανήματα πέρα .

_Τι προβλήματα πρόεδρε ; Σήμερα προέκυψαν ; Χθες , δεν είχες προβλήματα;

_Είχα , δεν είχα , διάφορο , στείλε πέρα τα μηχανήματα , επέμενε ο πρόεδρος.

_Περικλή , άσε σε παρακαλώ, θα τα πούμε , άντε γειά , επέμενε  η Αντιδήμαρχος και έκλεισε το τηλέφωνο .

_Δε θα τα πάμε καλά…αααα  , σιγομουρμούρισε ο  Περικλής .

 

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν και πως πολιτογραφείται η ομάδα που καθημερινά κατοικοεδρεύει σε παραλιακό ουζερί στην παρα-πήνεια περιοχή της Διάβας αλλά η ουσία είναι ότι έχει ποια δημόσιο λόγο για τα δημοτικά και όχι μόνο πράγματα . Η αρχή έγινε την Δευτέρα με τον πρώην Δήμαρχο Νίκ. Ζαχ. (Νίκο Ζαχαράκη) , ηγετικό στέλεχος της εν λόγο ομάδας , που από την συχνότητα του ρ/ «Σταγών» είπε πολλά και ενδιαφέροντα . Δήμαρχε , το μήνυμα εστάλη αλλά αν παρελήφθη , λίγο αμφίβολο , επίτρεψέ μου να είπω !!

……………………………………………………..

*Αποχαιρετιστήριο δείπνο μαθαίνω ότι είχαν οι αποχωρούντες Αντιδήμαρχοι . Τώρα τι ειπώθηκε μεταξύ τυρού και αχλαδιού  αν και λίγο πολύ πληροφορήθηκα  , εν τούτοις δεν θα αποκαλύψω . Όσο για τον χώρο που έγινε το δείπνο  , γιατί   όπως επιμένουμε να λέμε , στην πολιτική η χωροταξία παίζει ρόλο και δείχνει πολλά , αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι σε ταβέρνα στον ευρύτερο χώρο του κάμπου Ελαφίου !! Ανδρέα , εμβληματικός ο χώρος παλαιόθεν,  έ;

**Εξ΄ απορρήτων

*Αν  γίνονται κάποια έργα για να αραχνιάζουν , ας μην γίνονται στην τελική . Ο λόγος για τα λαογραφικό μουσείο Χρυσομηλιάς που , όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού Νικ Ζαχ , μόνο η ταμπέλα έμεινε.  Δήμαρχε , κακά τα ψέματα , αν δεν υπάρχει αυτενέργεια και εθελοντισμός ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαθιστά την απουσία κοινωνικής δράσης. Λοιπόν , μήπως να συσταθεί ένας φορέας Ν.Π.Ι.Δ που θα λειτουργεί όλα τα  λαογραφικά μουσεία και θα κάνει εκδηλώσεις στο επίπεδο την τοπικής λαογραφίας ;

…………………………………………………

*Πολλά ευχαριστώ άκουσα να στέλνει ραδιοφωνικά ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης στον  Χρήστο Μιχαλάκη για το γεγονός ότι πρότεινε και πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τον μερικό φωτισμό βράχων άνωθεν του χωρίου . Πρόεδρε , μην το πολυδουλεύεις αυτό γιατί στο  τέλος θα μας κάνεις να πιστέψουμε πως δήμαρχος είναι ο Μιχαλάκης και όχι ο Σινάνης !!! Στο επισημαίνω γιατί  στην πολιτική όλα , ακόμα και ένα απλό ευχαριστώ , έχει πολιτική σημασία !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ούτε ένα , ούτε δυο αλλά τριάντα χιλιάδες αδιάθετα δελτία κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας , ξαναμπήκαν , λέει , στην διαδικασία διάθεσής τους  κάτι που δείχνει ότι οι άνθρωποι ποια δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού . Εκεί φτάσαμε να σου δίνουν την ευχέρεια να πάς διακοπές και να μην έχεις τις ιδίοις δαπάνες για να τα αξιοποιήσεις . Και ακόμα  δεν είδαμε τα χειρότερα  , να σκεφτείτε !!!

…………………………………………………………………….

*Η είδηση είναι συγκλονιστική : μια εικοσάχρονη Αγγλίδα τουρίστρια τυφλώθηκε και υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και ως αιτία φέρεται να είναι η κατανάλωση νοθευμένου ποτού σε κάποιο από τα μπάρ της Ζακύνθου . Αν αυτό δεν πρέπει να ξεσηκώσει κοινωνία και πολιτεία για να ληφθούν μέτρα κατά της νοθείας στα οινοπνευματώδη , τότε αυτά και άλλα χειρότερα ας είμαστε έτοιμοι να δούμε !!! Γι΄  αυτό προσοχή στο τι πίνουμε και στο τι τρώμε , φίλοι μου !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Πληροφορούμαι ότι συστήθηκε άτυπη ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας Βουρλίτση για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου; Ισχύει ή διαδόσεις ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Ενημέρωσες ως παλιό αγροτικό στέλεχος τον νέο Αντιδήμαρχο Αντώνη Παπαναστασίου επί των αγροτικών Θεμάτων ;

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα(Πρόεδρο Βασιλικής): Αγαπητή μου πρόεδρε, τώρα με την Αντιδημαρχοποίηση του Αντώνη Παπαναστασίου ακόμα ποιο ισχυρή η φωνή της Βασιλικής κάτι που φαντάζομαι θα αξιοποιήσετε !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Εσύ έριξες την «βόμβα» και αναχώρησες για Φέρσαλα . Και όχι τίποτ΄  άλλο αλλά ανάγκασες και τον συνάδελφό σου Γιάννη Παπαπούλιο να σπεύσει να εκδηλώσει και αυτός το ενδιαφέρον του για την ίδια θέση.

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , μήπως πολιτικά σε πρόκανε ο Βουρλίτσης ; Εκτός κι΄ αν έχουν γνώση οι Φύλακες και λειτουργείς εκ του αφαλούς !!

***Είπαν

( για την κατάργηση των Θρησκευτικών στ σχολεία)

«…είμαι υπέρ της παρουσίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία , αλλά οι κυβερνώντες κάνουν όττι μπορούν για να μουσουλαμανοποιήσουν την χώρα …» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Δ.Κ. Καστρακίου)

( για  τις εργασίες αποκατάστασης γέφυρας Διάβας)

«…Όλοι θέλουμε να τελειώσει γρήγορα η γέφυρα και να περάσουμε από πάνω . Ελπίζω να έχουμε τελειώσει πριν φουρτουνιάσει το ποτάμι …» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος Τουρισμού –  Αθλητισμού)

( για το λαογραφικό μουσείο Χρυσομηλιάς)

«…Απ΄ το  λαογραφικό μουσείο μόνο την ταμπέλα βλέπω να έχει μείνει …» .

Νίκος Ζαχαράκης

(Πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.