Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Σεπτεμβρίου 2016, 08:07

***Στην σκιά των βράχων

Που λέτε , φίλοι  μου καλοί , έχουμε  νέους Αντιδημάρχου…οοοους !!! Ναι φίλοι μου , εδώ και μια βδομάδα  Βουρλίτσης , Καλτσούδας Αναγνωστόπουλος , Μπαντέκα (;) ολοκλήρωσαν την θητεία τους  και έθεσαν εαυτούς στην διάθεση του Δημάρχου ο οποίος όρισε τους αντικαταστάτες τους  μέχρι ,  όπως λέει η σχετική απόφαση , τον Φλεβάρη. Γιατί μέχρι τον Φλεβάρη ; Γιατί την Άνοιξη του ’17, έχουμε δημαιρεσίες στους Ο.Τ.Α (εκλογή προέδρου Δ.Σ , Επιτροπών, Οικονομικής Επιτροπής) και η τράπουλα χρειάζεται ανακάτεμα . Μέχρι τότε βέβαια εδώ είμαστε και θα τα λέμε !!!

Λοιπόν , λίαν πρωί ανήμερα της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Αντιδημάρχων κι΄ ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να προσανατολιστούν στο πως και στα γιατί , η Αντιδήμαρχος έργων κυρία Μαρία Φροσσυνάκη εδέχθη το πρώτο τηλέφωνο .

_Μαρία , καλημέρα , σιδεροκέφαλη και καλές δουλειές  , ακούστηκε μια φωνή  .

_Καλημέρα , ευχαριστώ , ποιος είναι έξι η ώρα μαύρα χαράματα , ρώτησε .

_Καλά , δεν κατάλαβες τη φωνή , άντι μπούρμπουννας  , αλλά να μην  έχεις  το τηλέφωνό μου  περασμένο ,ατόπημα ,  επίτρεψέ με να σου πω , συμπλήρωσε .

_Πρόεδρε  , αν είσαι πρόεδρος ,  με συγχωρείς , αλλά έχω χίλιες δουλειές να κάνω και με χασομεράς , απάντησε η νέα Αντιδήμαρχος .

_Μαρία , σα να μη μη τα λες καλά . Ξέρεις με ποιόν μιλάς ;

_Ώ…ωωωχ , σου είπα όχι , δεν ξέρω , άντε γειά ….

_Ό….οοοοχι  αντι γειά , θα μ΄ ακούσι , Περικλής εδώ , Καστράκι , ξέρεις  τι σημαίνουν αυτά φαντάζομαι .

_Ά…ααα , εσύ είσαι πρόεδρε ; Έπρεπε να το φανταστώ , ποιος άλλος θα έπαιρνε στις έξι τα χαράματα , σχολίασε η νέα Αντιδήμαρχος χαλαρώνοντας κάπως .

_Έχουμε προβλήματα , θέλω να στείλεις  τα  μηχανήματα πέρα .

_Τι προβλήματα πρόεδρε ; Σήμερα προέκυψαν ; Χθες , δεν είχες προβλήματα;

_Είχα , δεν είχα , διάφορο , στείλε πέρα τα μηχανήματα , επέμενε ο πρόεδρος.

_Περικλή , άσε σε παρακαλώ, θα τα πούμε , άντε γειά , επέμενε  η Αντιδήμαρχος και έκλεισε το τηλέφωνο .

_Δε θα τα πάμε καλά…αααα  , σιγομουρμούρισε ο  Περικλής .

 

  Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν και πως πολιτογραφείται η ομάδα που καθημερινά κατοικοεδρεύει σε παραλιακό ουζερί στην παρα-πήνεια περιοχή της Διάβας αλλά η ουσία είναι ότι έχει ποια δημόσιο λόγο για τα δημοτικά και όχι μόνο πράγματα . Η αρχή έγινε την Δευτέρα με τον πρώην Δήμαρχο Νίκ. Ζαχ. (Νίκο Ζαχαράκη) , ηγετικό στέλεχος της εν λόγο ομάδας , που από την συχνότητα του ρ/ «Σταγών» είπε πολλά και ενδιαφέροντα . Δήμαρχε , το μήνυμα εστάλη αλλά αν παρελήφθη , λίγο αμφίβολο , επίτρεψέ μου να είπω !!

……………………………………………………..

*Αποχαιρετιστήριο δείπνο μαθαίνω ότι είχαν οι αποχωρούντες Αντιδήμαρχοι . Τώρα τι ειπώθηκε μεταξύ τυρού και αχλαδιού  αν και λίγο πολύ πληροφορήθηκα  , εν τούτοις δεν θα αποκαλύψω . Όσο για τον χώρο που έγινε το δείπνο  , γιατί   όπως επιμένουμε να λέμε , στην πολιτική η χωροταξία παίζει ρόλο και δείχνει πολλά , αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι σε ταβέρνα στον ευρύτερο χώρο του κάμπου Ελαφίου !! Ανδρέα , εμβληματικός ο χώρος παλαιόθεν,  έ;

**Εξ΄ απορρήτων

*Αν  γίνονται κάποια έργα για να αραχνιάζουν , ας μην γίνονται στην τελική . Ο λόγος για τα λαογραφικό μουσείο Χρυσομηλιάς που , όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού Νικ Ζαχ , μόνο η ταμπέλα έμεινε.  Δήμαρχε , κακά τα ψέματα , αν δεν υπάρχει αυτενέργεια και εθελοντισμός ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαθιστά την απουσία κοινωνικής δράσης. Λοιπόν , μήπως να συσταθεί ένας φορέας Ν.Π.Ι.Δ που θα λειτουργεί όλα τα  λαογραφικά μουσεία και θα κάνει εκδηλώσεις στο επίπεδο την τοπικής λαογραφίας ;

…………………………………………………

*Πολλά ευχαριστώ άκουσα να στέλνει ραδιοφωνικά ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης στον  Χρήστο Μιχαλάκη για το γεγονός ότι πρότεινε και πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τον μερικό φωτισμό βράχων άνωθεν του χωρίου . Πρόεδρε , μην το πολυδουλεύεις αυτό γιατί στο  τέλος θα μας κάνεις να πιστέψουμε πως δήμαρχος είναι ο Μιχαλάκης και όχι ο Σινάνης !!! Στο επισημαίνω γιατί  στην πολιτική όλα , ακόμα και ένα απλό ευχαριστώ , έχει πολιτική σημασία !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ούτε ένα , ούτε δυο αλλά τριάντα χιλιάδες αδιάθετα δελτία κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας , ξαναμπήκαν , λέει , στην διαδικασία διάθεσής τους  κάτι που δείχνει ότι οι άνθρωποι ποια δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού . Εκεί φτάσαμε να σου δίνουν την ευχέρεια να πάς διακοπές και να μην έχεις τις ιδίοις δαπάνες για να τα αξιοποιήσεις . Και ακόμα  δεν είδαμε τα χειρότερα  , να σκεφτείτε !!!

…………………………………………………………………….

*Η είδηση είναι συγκλονιστική : μια εικοσάχρονη Αγγλίδα τουρίστρια τυφλώθηκε και υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και ως αιτία φέρεται να είναι η κατανάλωση νοθευμένου ποτού σε κάποιο από τα μπάρ της Ζακύνθου . Αν αυτό δεν πρέπει να ξεσηκώσει κοινωνία και πολιτεία για να ληφθούν μέτρα κατά της νοθείας στα οινοπνευματώδη , τότε αυτά και άλλα χειρότερα ας είμαστε έτοιμοι να δούμε !!! Γι΄  αυτό προσοχή στο τι πίνουμε και στο τι τρώμε , φίλοι μου !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Πληροφορούμαι ότι συστήθηκε άτυπη ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας Βουρλίτση για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου; Ισχύει ή διαδόσεις ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Ενημέρωσες ως παλιό αγροτικό στέλεχος τον νέο Αντιδήμαρχο Αντώνη Παπαναστασίου επί των αγροτικών Θεμάτων ;

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα(Πρόεδρο Βασιλικής): Αγαπητή μου πρόεδρε, τώρα με την Αντιδημαρχοποίηση του Αντώνη Παπαναστασίου ακόμα ποιο ισχυρή η φωνή της Βασιλικής κάτι που φαντάζομαι θα αξιοποιήσετε !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Εσύ έριξες την «βόμβα» και αναχώρησες για Φέρσαλα . Και όχι τίποτ΄  άλλο αλλά ανάγκασες και τον συνάδελφό σου Γιάννη Παπαπούλιο να σπεύσει να εκδηλώσει και αυτός το ενδιαφέρον του για την ίδια θέση.

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαπούλιο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , μήπως πολιτικά σε πρόκανε ο Βουρλίτσης ; Εκτός κι΄ αν έχουν γνώση οι Φύλακες και λειτουργείς εκ του αφαλούς !!

***Είπαν

( για την κατάργηση των Θρησκευτικών στ σχολεία)

«…είμαι υπέρ της παρουσίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία , αλλά οι κυβερνώντες κάνουν όττι μπορούν για να μουσουλαμανοποιήσουν την χώρα …» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Δ.Κ. Καστρακίου)

( για  τις εργασίες αποκατάστασης γέφυρας Διάβας)

«…Όλοι θέλουμε να τελειώσει γρήγορα η γέφυρα και να περάσουμε από πάνω . Ελπίζω να έχουμε τελειώσει πριν φουρτουνιάσει το ποτάμι …» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος Τουρισμού –  Αθλητισμού)

( για το λαογραφικό μουσείο Χρυσομηλιάς)

«…Απ΄ το  λαογραφικό μουσείο μόνο την ταμπέλα βλέπω να έχει μείνει …» .

Νίκος Ζαχαράκης

(Πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .