Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
26 Αυγούστου 2016, 08:00

***Στη σκιά των βράχων

_Κωσταντίνε μου , συγχαρητήρια για τα καινούργια , καλές δλιές και να με συμπαθάς αλλά σαν μεγαλύτερος που είμαι , μια συμβουλή .

_Ελεύθερα , τι λέτε , μετά χαράς , ακούς εκεί , εγώ χρειάζομαι τις  συμβουλές , απάντησε ο Αντιδήμαρχος – Τοπικός Υπουργός Αθλητισμού , τουρισμού και Αναπληρωτής Δήμαρχος Κώστας Ράντος .

_Καλά , εντάξει , αλλά με το συμπάθιο , έτσι ; Επέμενε ο απρόσκλητος πρωινός συνομιλητής του Αντιδημάρχου .

_Σας ακούω μετά χαράς , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Βρε παλικάριμ , δεν κάθουσαν καλά στ΄ αυγάς , τι δλιά έχς ισι μη τσ’  Ρώσι ; Πρόσεξε πασιάκαμ γιατί αυτοί  δε…εεεν αστειεύουντι , ξέρς .

_Α…ααα , καλά , τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας , σιγομουρμούρισε ο Αντιδήμαρχος αντιλαμβανόμενος ότι ο αυτόκλητος συνομιλητής του είχε μείνει πίσω από τις εξελίξεις γύρω από το Ελληνο- Ρωσικό  Συμπόσιο , το οποίο αναβλήθηκε .

_Είπις τίπουτις Αντιδήμαρχι ; Γιατί δεν ακούου κι καλά ξέρς , απάντησε ο εν λόγω κύριος που κάθονταν στην βαθειά πολυθρόνα μπροστά από το γραφείο του Αντιδημάρχου.

_Έμεινες πίσω λέω , αναβλήθηκε .

_Πότι ; Πως δεν τ΄ άκσα ιγώ ; Απάντησε έκπληκτος ο συνομιλητής του Αντιδημάρχου .

_Αναβλήθηκε , αναβλήθηκε , οπότε  τζάμπα οι ευχές , αγαπητέ μου .

_Ά…αααα , ατήρα τι έγινι κι γω δεν πείρα χαμππάρι ;

_Είδες ; Τρέχουν τα γεγονότα , η δημοτική αρχή τρέχει με χίλια , σχολίασε γελώντας ο Αντιδήμαρχος .

_Τι να σι που βρε λεβέντιμ , για χίλια δεν ξέρου , αλλά ότι τσουλάει , τσουλάει .

_Έ…εεε , μας αδικείς , γιατί μας αδικείς τώρα , απάντησε ο Αντιδήμαρχος .

_Τι να  σας αδικήσου . Ιγώ να σας αδικήσου ; Μπά…ααα , λάθους κάνντζ Αντιδήμαρχι κι μη θίγς άσχημα μ΄ αυτό που μη λες .

_Ω…ωωωχ , θα τσακώσου κανένα διάλου στα καλά καθούμενα , σιγοψιθύρισε ο Αντιδήμαρχος

_Καλώς , καλώς , σας πιστεύω αγαπητέ μου και σας ευχαριστώ , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος .

_Δηλαδή , πάν οι Ρώσι ;

_Όχι , αναβλήθηκε απλά το συμπόσιο .

_Βρε Αντιδήμαρχε , για πεμ για να καταλάβου , τι είνι αυτό το συμπόσιου ;

_Αγαπητέ  μου , άστο να πάει καλιάτ , απάντησε ο Αντιδήμαρχος.

–Αν τ΄ αφήνου λέει…ιιι , ί…ιιιιι , τ΄ άφσα !!!

                              Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Τελικά κρίμα τα όνειρα , κρίμα οι σχεδιασμοί , κρίμα και οι προσπάθειες να μάθουν ορισμένοι Ρώσικα . Το Ελληνορωσικό Συμπόσιο πάπαλα , προς το παρόν , τουλάχιστον(;). Το πώς και το γιατί αναβλήθηκε ενώ μόλις την προηγούμενη ανακοινώθηκε από τον δήμο η επίσημη αναγγελία διεξαγωγής του είναι  άξιον απορροίας . Πάντως αιτιολογήθηκε ότι παρουσιάστηκαν γραφειοκρατικά προβλήματα !! Κώστα Ράντο , τι λες εσύ που ξέρεις τα πολλά ;

………………………………………………………………………

*Ωραία πέρασαν όσοι το πρωί της Κυριακής επέλεξαν ν΄ ανέβουν στου «Σιδέρη» , όπου ο Σύνδεσμος  Συνιδιοκτητών Δάσους  Κρύας Βρύσης , έχει τις εγκαταστάσεις του και οργανώνει το ετήσιο αντάμωμά  τους . Μετά την Θεία Λειτουργία στο υπόγειο εξωκκλήσι μοιράστηκε Φασολάδα αχνιστή , συνοδεία  ενός κεφαλιού κρεμμυδίου και ελαιών , νερό μπούζι , χορό και τραγούδια μέχρι όψιμο απόγιομα παρακαλώ. Μπράβο στην διοίκηση και του χρόνου καλύτερα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πλήθος δρόμων ακόμα και μέσα στο δάσος σε σημείο που να μπερδευόμαστε και να μην φτάνουμε στον προορισμό εγκαίρως. Αυτό έπαθε και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιαννάκος ο οποίος ανεβαίνοντας στου «Σιδέρη» λοξοδρόμησε και έφτασε σχεδόν μέχρι Γλυκομηλιά για να επανέλθει πίσω παίρνοντας οδηγίες από  τους οργανωτές για το ποιόν δρόμο να ακολουθήσει . Αγαπητέ , αλλιώς θα θαύμαζες τις ανεξερεύνητες ομορφιές της περιοχής ;

………………………………………………………..

*Ωραία η εμφάνιση των χορευτικών ομάδων των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλαχάβας (Παπα-Θύμιος Βλαχάβας), Σαρακίνας , Γάβρου και φυσικά Κρύας βρύσης , στις εκδηλώσεις στου «ΣΙΔΕΡΗ» . Πάντως την παράσταση ενδυματολογικά και χορευτικά έκλεψαν ο Γιώργος Ντιναπόγιας , ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Ζήσης Καραγιάννης που ως πρωτοχορευτές χόρεψαν το δημώδες άσμα «ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΟΡΕΥΕ» !! Με τις υγείες σας παιδιά !!!

***Ε΄ απορρήτων

*Αν και δεν το συνηθίζει , ο δήμαρχος χαιρέτησε έναν – έναν τους παρευρισκόμενους στο αντάμωμα του Συνδέσμου  Συνιδιοκτητών Δάσους Κρύας Βρύσης με ιδιαίτερη στάση και θερμή χειραψία με τον Μπάμπη Ζούζουλα που «έγραψε» πάλι με την εμφάνισή του επικεφαλής του Χορευτικού Γάβρου  . Μπάμπη , δεν ξέρω τι παράπονα έχεις από τον Σινάνη ως Δήμαρχο αλλά δεν νομίζω να έχεις παράπονο από χαιρετισμό ; Μόνο που δεν σε ασπάστηκε ο Δήμαρχος απ΄ ότι είδα !!!

………………………………………………………………

*Ασφαλώς και οι Κρυοβρυσιώτες δεν είναι βλάχοι αλλά κάποιες βλάχικες συνήθειες μάλλον τις έχουν . Γιατί το λέω ; Γιατί βλέποντας πως η λειτουργία έβαινε προς το τέλος και Δήμαρχος πουθενά , έλεγαν το γνωστό , σε παράφραση φυσικά , «Βίνι Δήμαρχος;» . Έ, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε λίγο αργότερα αφού και αυτός περιπλανήθηκε προς στιγμήν στους δαιδαλώδεις δασικούς δρόμους της περιοχής . Δήμαρχε , τουλάχιστον διαπίστωσες ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει καθαρούς και περιποιημένους δασόδρομους !!!

***Είπαν

( για την πολιτική του στάση απέναντι στην Δημ. Αρχή)

«…Ο  Μπάμπης πάει πακέτο με το αναρριχητικό κέντρο Χασίων …» .

Μπάμπης Ζούζουλας

(Προεδ. Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου)

 

( για την έναρξη των εργασιών στη γέφυρα Διάβας)

«…Τα πρώτα μηχανήματα  έφτασαν  και αναμένονται κι΄ άλλα για να ξεκινήσουν οι εργασίες …» .

Χρήστος Σινάνης

(Δήμαρχος)

 

( σχετικά με τα κρούσματα ελονοσίας)

«…Η εντόπιση, ανησυχητικού αριθμού κρουσμάτων ελονοσίας, στη χώρα μας, αποτελεί σαφή  ένδειξη οπισθοχώρησης της υγειονομικής ετοιμότητας και των μέτρων προαγωγής της περιβαλλοντικής υγιεινής…» .

Χρίστος Χ. Λιάπης

( Ιατρός – Διδακτωρ Παν/μίου Αθηνών)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Φίλτατε , αμάν ποια αυτές οι καμένες λάμπες στο Καστράκι . Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν ήθελα να ξέρω και επιμένεις στις λάμπες ;

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη): Αν και κοινωνική υποχρέωση επέβαλε την  άνοδος  Διαβιτών προς Κορομηλιά πολλοί την εξέλαβαν κάπως !!

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα): Αγαπητέ , στον πρώτο που πρέπει να αποστείλεις το USB με το υλικό της έρευνάς σου , είναι ο Δήμαρχος .

ΠΡΟΣ Κατερίνα Ζήκα – Μπέλλου (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης): Πολύ προσωπικό τε τα τετ είδα με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & πρασίνου Μαρία Γκαραγκάνη στου «ΣΙΔΕΡΗ» !!

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής) : Προεδρίνα , με τόση ισχυρή εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , απορώ γιατί η Βασιλική στερείται ισχυρότερης φωνής !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .