Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

19 Αυγούστου, 2016 08:09 Επιμέλεια: /

kalampakiotika drone

***Στη σκιά των βράχων

_Αδελφούλη , πάει πέρασε και η Παναγιά , όπως κατάλαβες …

_Αδερφούλη , όλα σου καλά , αλλά αυτό να μην είχες , θα ήσαν νερό για πρόσφορα , απάντησε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος  Δημήτρης Βουρλίτσης , στον αυτάδελφό του,  επίσης Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλτσούδα καθώς αργόπιναν το απογευματινό τους φραπουτσίνο  σε γνωστό τσιπουράδικο στην περιοχή  «Μηλότοπος»  στον κάμπο     Ελαφίου !!!

_Ποιό να μην είχα , τι εννοείς ; απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας καμώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει , με το σαρδόνιο χαμόγελο να έχει αποτυπωθεί έντονα πρόσωπό του .

_Να με κεντάς με τα πικρόχολά σου σχόλια . Αφού , ξέρεις ότι είναι το αδύνατό μου σημείο αυτό , τι θες και με κεντάς ; Εδώ λέμε πώς να το ξεχάσουμε εσύ φέρνεις τρόϊρα , ξανά πάλι επί το αυτό , συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Γι΄ αυτό το κάνω , για να σε κάνω να ευθυμήσεις , απάντησε ο Ανδρέας .

_Καλά , άμα είναι έτσι , να σου πω κι΄ εγώ ότι το τυρί σου  είναι ανάλατο ,  σ΄ αρέσει ;

_Αδελφούλη , το  ίδιο είναι ;

_Είδες  πως αντιδράς ; Για  δαύτου σου λέω , μη με κεντάς πάνω στο αδύνατό μου σημείο , επέμενε ο Αντιδήμαρχος έργων για εις μιαν εις έτι φορά , σηκώνοντας το καραφάκι.

_Πάνο , έλα δω πάρε  το όργανο να βαρέσι κανένα καλό για τον αδερφό , πρόσταξε ο Ανδρέας Καλτσούδας τον καταστηματάρχη .

_Μετά χαράς παιδιά , στακάτε λίγο μόνο να φτιάξω μια τυγανιά για την παρέα δίπλα κι΄ έφτασα , απάντησε ο Παναγιώτης . Και πράγματι μετά από καμιά μισή ώρα κι΄αφού ο τόπος «μοσχομύρισε» από την τσίκνα , κατέφθασε στο τραπέζι κρατώντας ανά χείρας  το κλαρίνο.

_Τι να βαρέσω παιδιά ;

_Καλά ρε Παναγιώτη , έχεις τον Βουρλίτση μπροστά και ρωτάς τι να βαρέσεις ; Μας δουλεύεις ;

_Τ΄ όπιασα το υπονοούμενο , στακάτε , απάντησε ο Παναγιώτης και πλησίασε το κλαρίνο στα χείλη του βαρώντας τι άλλο παρά το βλάχικο τραγούδι – αδυναμία του Αντιδημάρχου : «ΛΑ ΠΑΤΡΟΥ ΤΣΙΝΤΖΙ ΜΑΡΜΑΡΙ» τουτέστιν  «ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΝΤΕ ΜΑΡΜΑΡΑ».

Πού λέτε , φίλοι μου , το έπιασε τόσο καλά ο Παναγιώτης που έβαλε τον Αντιδήμαρχο στα μεράκια και σηκώθηκε να χορέψει .

_Ω…ωωωπα αδελφούλη , θυμήσου πριν από τέσσερα χρόνια στο ίδιο μέρος , πρόσθεσε ο Ανδρέας Καλτσούδας στον  φίλο του Αντιδήμαρχο έργων .

                             Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Την έκανε την ζημιά πάλι φέτος το μαυροκούναβο προκαλώντας βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή  στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται μεταξύ Καστρακίου και Μουργκανίου . Και όπως ήταν φυσικό όλα χάλασαν στις εκδηλώσεις που βρίσκονταν εν εξελίξει εκείνη την ώρα . Πάντως την νύφη πλήρωσε η γιορτή κρασιού καθώς την μεν πρώτη μέρα έβρεξε και αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις , την δε δεύτερη ας όψεται το   μαυροκούναβο . Αγαπητοί μου , δε σας θέλει η τύχη  νομίζω !!!

………………………………………………………….

 

*Οι πληροφορίες λένε ότι το Σάββατο το μεσημέρι στο Δημαρχείο έγινε η σύσκεψη για τα οργανωτικά του Ελληνορωσικού συμποσίου που προγραμματίζονταν να γίνει  στης 24- 27 Αυγούστου στην Καλαμπάκα . Κάτι το εξαιρετικό στην Κριμαία από πλευράς Ρωσίας , που δεν θα επέτρεπε  στην πολυπληθή Ρώσικη αποστολή να ταξιδέψει για Ελλάδα  δεν είχαμε . Από την πλευρά του ο δήμος έβγαλε  επίσημη ανακοίνωση που σημαίνει ότι όλα είχαν ρυθμιστεί . Άρα τι συνέβη το απομεσήμερο της Τετάρτης και πάμε για αναβολή ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Στην Οιχαλία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μελών και φίλων του  Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων περιοχής Φαρκαδόνας με στόχο την ανάδειξη της Βλάχικης κουλτούρας, των ηθών και εθίμων , αλλά και την εκμάθηση της βλάχικης διαλέκτου στις νεότερες γενιές που τείνει να εξαφανιστεί. Για όποιους  εκπλήσσονται πρέπει να ξέρουν ότι η περιοχή Φαρκαδόνας αποτελούσε παραδοσιακά  ένα από τα πλέον γνωστά ξεχειμαδιά τόσο των Βλάχων , όσο και των Σαρακατσάνων  !!! Δημήτρη Βουρλίτση , πήγες στους εκεί Βλάχους ;

…………………………………………………………………..

*Συνελήφθη , λέει το αστυνομικό δελτίο , ημεδαπή που  εντοπίστηκε να αφαιρεί από ράφια σούπερ μάρκετ  γειτονικού νομού διάφορα προϊόντα.  Τι να πούμε , φαινόμενα των    καρών !!! Εκτός κι΄ αν η εν λόγω πέρασε το σούπερ μάρκετ για κοινωνικό παντοπωλείο , οπότε έχει μια δικαιολογία  αν και η σύλληψη κλέπτον οπώρας αποτελεί παράνομη ενέργεια που μόνον η κρίση , ίσως , μπορεί να  δικαιολογήσει αν και δεν δικαιολογείται με τίποτα !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Επιτυχημένο και πολύ καλά οργανωμένο το 1ο Αντάμωμα Μαλακασιωτών που έγινε στο Μαλακάσι το βράδυ της Παρασκευής με οργανωτή τον τοπικό  Πολιτιστικό Σύλλογο ο οποίος προνοητικά ποιόν , φρόντισε να σκεπάσει την πλατεία ώστε σε περίπτωση βροχής να μην υπάρξει πρόβλημα  κάτι που απεδείχθη σοφόν . Κατά τ΄ άλλα το αφιέρωμα στους τοπικούς μουσικούς οργανοπαίκτες ήταν καταπληκτικό και θα μπορούσε εμπλουτιζόμενο  περαιτέρω να γίνει μια πολύ καλή έκδοση !!! Συγχαρητήρια  και σ΄ άλλα  με υγεία !!!

…………………………………………………………..

*Δύο περίεργα (;) συμβάντα καταγράφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο τοπικό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι  . Το πρώτο ραδιοφωνικά (“stagon news”) με πρωταγωνιστές τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Σακελλαρίου και τον πρόεδρο (εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιό του) της Καλομοίρας,  ο οποίος μάλλον εξέπεμψε σε άλλο μήκος κύματος από αυτό του πρώην δημάρχου , με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά  , και το άλλο  σε ουζερί της παραποτάμιας ζώνης Διάβας όπου είχαμε συνάντηση Λέλη , Τσιαντή  Βας.  , Νίκ. Ζαχαράκη (πρώην δημάρχου Κλεινοβού ) , Σακελλαρίου και άλλων , με ότι αυτό  συνεπάγεται  πολιτικά !!

*Είπαν

( για  την Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου)

«…Αγαπητοί , χωριανοί Γαβροβίτες καλώς ανταμώσαμε και φέτος . Και του χρόνου καλύτερα …» .

Χαράλαμπος Ζούζουλας

(πρόεδρος Συλλόγου)

( για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας)

«..Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας είναι η έμπρακτη στήριξη στην καθημερινότητά τους των οικογενειών με εισόδημα κάτω του  ορίου της φτώχειας…».

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης)

( για το Ελληνορωσικό Συμπόσιο)

«…Από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ήταν όλα έτοιμα όσον αφορά τα οργανωτικά …» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη(πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , δεν πιστεύω να μην παρευρεθείς στην έναρξη των εργασιών Του Ελληνορωσικού Συμποσίου ;

ΠΡΟΣ Βαγγέλη Γερομίχο (Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακασιωτών): Αγαπητέ , ωραίο το θέμα του 1ου Ανταμώματος Μαλακασιωτών και γενικότερα οι εκδηλώσεις του , αλλά δείξατε στον Αντιδήμαρχο την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στο χωριό ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Μαλακασιώτη (πρώην Δήμαρχο Μαλακασίου): Ήρθες στα παλιά λημέρια , τα ανακάτεψες ραδιοφωνικά (ρ/Σταγων) και απήλθες . Και ούτε μια κουβέντα για την τύχη των δομών  που αφήσατε  ως τελευταία Δημοτική αρχή πριν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κότη (πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού- Δημοτικό Σύμβουλο): Να υποθέσω ότι ο αγώνας ξεκινά από το Καλοχώρι πρόεδρε ; Και μη με ρωτήσεις ποιος αγώνας;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου(αρχηγό Δημ. Αντιπολίτευσης – πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ, όταν λες όλα στάχτη  στην Καλομοίρα , τι περίμενες να σου απαντήσει ο Πρόεδρος έστω και εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιό σου ; Τι όμορφα τα λες μεγάλε ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.