Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Αυγούστου 2016, 08:16

**Στη σκιά των βράχων

_Δήμαρχέμ  καλημέρα , καλή Παναγιά ν΄ άχουμι , χαιρέτησε τον δήμαρχο Χρήστο Σινάνη γνωστός και μη εξαιρετέος Διαβίτης που πουρνό – πουρνό  Δευτέρας ανήλθε την κλίμακα του δημοτικού μεγάρου αποφασισμένος , ο κόσμος να χαλάσει , να βρει τον δήμαρχο .

_Καλημέρα , ευχαριστώ , επίσης …. πως κι΄ από δω χαρραή – χαραή ; Μη μου πεις ότι μ΄ έβλεπες στον ύπνο σου ;

_Μωρέ , στον ύπνο μου δε σε είδα , στον ξύπνιο μου ήθελα να σε δω , απάντησε ο Διαβίτης γελώντας .

_Άϊ στον κόρακα ;

_Όπως τ΄ ακούς , ήθελα να σε δω επί τούτου δήμαρχέμ , επέμενε πάλι ο Διαβίτης .

_Χωριανέ ; Άμα είναι έτσι , να σε στείλω μια φωτογραφία , να την βάλτς πάνω απ΄το κρεβάτι να μη βλέπς όποτε θες .

_Ό…οοοχι έτσι , ιγώ σι θέλου ζουντανόν . Τέλος πάντων ,να μην αστουχήσου :  τα δέοντα απ΄ τους παράνομους πέρα μεριά.

_Δεν το κατάλαβα αυτό . Καρφί είναι ;

_Βρε  τι καρφί και κουραφέξαλα , χαιρετίσματα έχς απ΄ τς παράνουμοι σι λέου , συνέχιζε να επαναλαμβάνει ο Διαβίτης .

_Κι’  γω δε σε καταλαβαίνω λέω , επέμενε και ο Δήμαρχος .

_Δε μη λες Δήμαρχέμ ;  Ισί απ΄ κάτ πας στου χουριό  ;

_Γιατί τροχονόμο σε βάλαμε ;

_Όχι βρε αδερφέ , έτσι ρουτάου , απάντησε ο Διαβίτης .

_Και τι σε κόφτι εσένα από πού πάω εγώ στο χωριό ;

_Βρε αδερφέ , μη μη παρεξιγάς , ρουτάου γιατί άμα κι σι πάς  μέσα απ΄ την πουταμιά είσι  θκός μας .

_Τι θκό σας είμι δε…εεε , σε νουγάου , απάντησε ο δήμαρχος εις  άπταιστο μαλλιαρή .

_Δεν είπι ου Περιφερειάρχης ότι οι δρόμοι που άνοιξάμαν , είνι παράνομοι κι όσι πιρνάμι μέσα , είμαστε παράνομοι ;

_Εγώ δεν το άκσα αυτό που μου λες .

_Δεν του άκσις ;

_Όχι , δεν τ’ άκσα , επέμενε ο Δήμαρχος .

_Έ , τότενες να πας να κοιταχτείς .

_Σώ…ωωωπα ;

_Έμ τι να πω , εδώ βρουντουλόϊσι ούλι η πλάσι κι  συ λες δεν άκσις ;

_Δεν άκσα , τι να κάνουμι τώρα , επέμενε ο Δήμαρχος .

_Καλώ…ωωως , καλώ…ωωως , δήμαρχέμ , απάντησε ο Διαβίτης και εξήλθε αφήνοντας τον δήμαρχο με την απορία .

 

  Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τα καθέκαστα για τους νέους Αντιδημάρχους τα πληροφορηθήκατε , πιστεύω . Αν όχι έχουμε και λέμε : Κώστας Ράντος και  Χρήστος Παπαγεωργίου παραμένουν ως επιτυχημένοι,  καθώς φαίνεται . Η  Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη συνεχίζει , μια και αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Στέργιο Τσιαντοούλα , και έχουμε : Μαρία Φροσυνάκη , Δημήτρης Ζαμπούρας , Αντώνης Παπαναστασίου και Σοφία Δρούγγα , νεοεισερχόμενους στον στενό πυρήνα εξουσίας . Εμείς τι να πούμε παρά καλή δουλειά !!!

……………………………………………………………

 

*Οι επισκέπτες τη μέρα του Σωτήρος στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Καλαμπάκας στο κουκουφλί μπορεί να είδαν ιδίοις ώμασι την περιποίηση του χώρου  και των εγκαταστάσεων  αλλά κάποιοι φρόντισαν για τούτο και αυτοί ήταν οι άνδρες και οι γυναίκες  εργαζόμενοι . Βαγγέλης Ζήκας επί των χορτοκοπτικών , Βαγγέλης Σταύρου επί της χωροταξίας και των δημοσίων σχέσεων γενικώς , η Βέρα Πούλιου και οι άλλες κυρίες  στην προετοιμασία του τραπεζιού των επισήμων . Δασάρχη , έχεις καλή ομάδα !!!

***Ψίθυροι

*και κοντά σε όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το τοπικό μας πολιτικό γίγνεσθαι έχουμε και την δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης Νίκ . Αβραμό (Νίκος Αβραμόπουλος) , ότι ο Κώστας Ράντος , είναι νέος άνθρωπος , πολιτικός της προόδου και της Ανάπτυξης , κάνει για Δήμαρχος και θα είναι αναφανδόν μαζί του αν κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος  !!! Νικόλα , συμφωνώ και επαυξάνω αλλά αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ Ράντου και Θοδωρή (Αλέκου) , τι επιλέγεις ; Εδώ σε θέλω !!!

……………………………………………………….

 

*Δεν ήταν και λίγοι απ΄ αυτούς που παρατηρούν το τοπικό πολιτικοκοινωνικό παρασκήνιο που  σχολίασαν ποικιλοτρόπως την απουσία του απερχόμενου Αντιδημάρχου Δημήτρη Βουρλίτση τόσο από το αντάμωμα των Ασπροποταμιτών του Σωτήρος στο Κουκουφλί , όσο και από την γιορτή πίτας στο Χαλίκι . Λοιπόν , εύλογο το ερώτημα και λόγω των επερχόμενων αλλαγών στον σκληρό πυρήνα της  Δημοτικής αρχής , δίνει πράγματι λαβές για ποικίλα πολιτικά σχόλια . Ωστόσο  σπεύδω αμέσως να πω ότι η απουσία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά αμιγώς κοινωνικά . Για  την ακρίβεια οικογενειακά . Αντιδήμαρχε τα γράφω καλά ή λανθάνω ;

 

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν θέλω να ενσπείρω πολιτικά ζιζάνια αλλά πολλοί μου ζήτησαν να τους ερμηνεύσω την παρουσία , στην  στενή συνοδεία του Δημάρχου στον  Ασπροπόταμο του Σωτήρος , του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Γιαννούλα . Αγαπητοί μου , μια απάντηση μπορεί να είναι το τυχαίο του πράγματος , μια άλλη λόγω βλάχικης συγγενείας , και μια άλλη ότι μάλλον βρίσκεται ή βρίσκονταν για την  ακρίβεια , στις επιλογές του Δημάρχου για Αντιδημαρχοποίηση  !!! Θέλετε κι άλλα ;  Δε νομίζω ; Ασφαλείς απαντήσεις οσονούπω !!!

……………………………………………………………..

 

*Δεν ξέρω αν η ραδιοφωνική(Ρ/«Σταγών») τοποθέτηση του Λευτέρη Δημάση  , όσον αφορά την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για τους παρανομούντες εποχούμενους δια των παράνομων διαβάσεων εντός της κοίτης του Πηνειού  εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική στο πλαίσιο  της επιτροπής διαμαρτυρίας , αλλά , το σκεπτικό του μάλλον βρήκε ευήκοον ους σε πολλούς Διαβίτες αν κρίνω από τα ερεθίσματα που έφτασαν σε μένα !!!   Λευτέρη , αφού έτσι κι΄ αλλιώς εσύ από την σκάλα περνάς , τι σε κόφτει ;

***Είπαν

( για τους νέους Αντιδημάρχους)

«…τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο  για τις επιλογές , έχει ο Δήμαρχος  . Ότι πει ο δήμαρχος λοιπόν…» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος)

 

( για την κατάσταση της ΔΕΗ)

«..Στις μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του κ. Σκουρλέτη βαδίζει στο δρόμο της καταστροφής…» .

Κώστας Σκρέκας

(Βουλευτής Τρικάλων)

 

( για τις εκδηλώσεις στο Χαλίκι)

«Τόσο στο Χαλίκι , όσο και στα άλλα χωριά του Ασπροποτάμου κάθε Καλοκαίρι γίνονται πολύ καλές εκδηλώσεις απ΄ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους …» .

Δημήτρης Βουρλίτσης

(Αντιδήμαρχος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Βαγγέλη Σταύρου (Εργαζόμενο στο Δασαρχείο): Αγαπητέ, πολλά συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση του Σωτήρος στο Κουκουφλί.

ΠΡΟΣ Βαγγέλη  Τζήκα (εργαζόμενο  στο Δασαρχείο) : Άμα το δημόσιο  δούλευε με τους δικούς ρυθμούς , τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα .

ΠΡΟΣ Βασίλη Γιαγιάκο  (Πρόεδρο Επιμελητηρίου): Πρόεδρε , μήπως ως Επιμελητήριο θα πρέπει να μελετήσετε την αναδιοργάνωση αξιοποίησης του Δασικού πλούτου της   περιοχής ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφέρειας): Αγαπητέ , πρόσεχε τον κολλητό σου γιατί σαν ολίγον μελαγχολικό δείχνει όπως ψυχανεμίζομαι !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο έργων): Κυοφορείται τίποτα  ενόψει   της εκλογής νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ;

  • ΟΧΙάς

    Νικόλα προς το παρόν περιορίσου στην επιλογή πεπονιών. Όταν θα έρθει η ώρα μερικοί θα μείνουν με την «γραβάτα» στο χέρι.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .