Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Αυγούστου 2016, 08:02

***Στη σκιά των βράχων

_Καλημερούδια Δήμαρχε σε σένα και στην παρέα σου , τσιτς φατς ; χαιρέτησε δυνατά τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Σακελλαρίου γνωστός Καλαμπακιώτης καθώς τον «συνέλαβε» να αργοπίνει το μεσημεριανό άγιασμα (τσιπουράκι) σε γνωστό περιφερειακό καφενέ της πόλης μας συνοδεία ολιγομελούς παρέας.

_Καλημέρα , καλημέρα , γκίνι , μούλτου γκίνι , η αφεντιάς πάλι ; αντιχαιρέτισε ο πρώην δήμαρχος σκάζοντας ένα από κείνα τα  χαρακτηριστικά  του γέλια που ακούγονται στον απαν στον κατ , στον πέρα και στον δώθε μαχαλά μαζί .

_Καλά , καλά κι΄ η αφεντιάμ δήμαρχε , να ίσι καλά για το ενδιαφέρον σου . Δε μη λες βρε δήμαρχε , από αριθμητική πας καλά ;

_Μόνο καλά ; τρίκαλα , γιατί ρωτάς ;

_Μπά…αααα , δεν του νουμίζου …

_Γιατί ; Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ;

_Μα…  τα γαλουμιτράου έτσι , τα γαλουμιτράου αλλιώς , δεν βγαίν τα σκασμένα , ουπότε λέου , λάθους κάνι ου δήμαρχους .

_Δε σε καταλαβαίνω αγαπητέ μου , τι σενάριο είνι αυτό πάλι ;

_Να , σι΄ άκσα στουν Γκιάτα τις προυάλις να λες ότι μπσός απ΄ την δημοτικής ουμάδας είνι υπουψήφιους κι άλλι ιντικάμσι , ικτός ουμάδας .

_Εξακολουθώ να μη σε καταλαβαίνω τι θες να πείς και ποια ακριβώς είναι η απορία σου , απάντησε ο πρώην δήμαρχος σηκώνοντας το ποτήρι με το άγιασμα .

_Να , αυτό του  σκασμένου του μπσό μη μπιρδεύι …

_Γιατί να σε μπερδεύει ;

_Να βρε δήμαρχε , λέου μη του φτουχόμ του μυαλό , τι σόϊ μπσός είνι αυτός ; Ή θέλι ουλόκληρους , η δε θέλει ντυπ . Τι , απ΄τουν αφαλό κι΄ απάν θέλι κι απ΄τουν αφαλό κι κάτ όχι ; Δεν είνι πράματα αυτά .

_Μαζί σου , δεν είνι πράγματα αυτά , αλλά τι να κάνω , δεν μπορώ να κάνω τίποτα , είναι υπεράνω των δυνάμεών μου .

_Α…αααα , δήμαρχι , δεν είνι πράματα αυτά , ή θέλει ουλόκληρους ή δε θέλει ντυπ .

_Και πάλι συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ μου , επανέλαβε ο δήμαρχος .

_Συμφωνάς , συμφωνάς , αλλά τα μπουρδουκλώντς κι συ λίγου ,επέμενε ο Καλαμπακιώτης.

_Ά…αααπ , πάρε το λόγος πίσω , τα πράγματα είναι ξεκάθαρα .

_Μπουρεί , τι να που , μπουρεί , θα τα βάλου πάλι κατ κι θα τα ματαπούμι , δήμαρχι .

_Όποτε θες , αγαπητέ μου…. , απάντησε ο δήμαρχος .

 

 Φαίδρα

***Ψίθυροι

*ήταν η πρώτη φορά από ανάληψης των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής που ακούστηκαν βαριές κουβέντες στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από πλευράς δημάρχου , όσο και  από Σακελλαρίου . Η φράση εξουσία είμαστε ότι θέλουμε κάνουμε, του δημάρχου ενεργοποίησε τα ανακλαστικά της αντιπολίτευσης που δια στόματος Σακελλαρίου μίλησε για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» !!! Τι να πούμε , η εξουσία από μόνη της κυοφορεί τον αυταρχισμό !!!

………………………………………………………..

 

*Τόσα χρόνια τώρα ο πρόεδρος της Αύρας Χρήστος Κακούσιος προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν θα γίνει εις γνώση του  παράνομος βεβαιώνοντας ανύπαρκτους βοσκοτόπους και κάποιοι  τοποθετούμενοι  στο δημοτικό συμβούλιο  υποστηρίζουν ότι το όργανο είναι αναρμόδιο να τοποθετηθεί . Αγαπητοί μου , έλεος ποια . Και η πολιτική υποκρισία έχει τα όριά της  νομίζω !!! Αλλά  τόσα χρόνια κάναμε τα στραβά μάτια και ιδού τα αποτελέσματά μας !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ποιο  είναι η κίνηση των πολιτικών αυτόν τον  καιρό ; Από εκκλησίες σε πανηγύρια και από γάμους σε εκδηλώσεις  και τανάπαλιν !!!  Το κακό βέβαια δεν είναι οι παρουσίες , απεναντίας,  θα λέγαμε , αλλά οι προγενέστερες (προεκλογικές) δηλώσεις περί δημοτικών αρχών των χορών και των πανηγυριών . Αγαπητοί μου,  «απ΄ έξω απ΄ το χορό πολλά τραγούδια λέμε» , μπαίνοντας όμως στο χορό πρέπει να χορέψεις και ομολογώ ότι χορεύεις καλά !!!

…………………………………………………..

*Σκεπτικός , προβληματισμένος και θα πρόσθετα λυπημένος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυζώης Χαλατσάκης που , άμα τη λήξη της συνεδρίας , απομονώθηκε σε μια γωνιά της αίθουσας συλλογιζόμενος πολλά και διάφορα φαντάζομαι καθώς η συνεργασία με τον δήμαρχο κατά την συνεδρία του οργάνου τείνει να μετεξελιχθεί σε προβληματική. Πρόεδρε , ο άρχων του Δ.Σ είναι ο πρόεδρος καθώς ξέρεις . Έ , υπενθύμισε πότε – πότε ότι ο δήμαρχος είναι φιλοξενούμενος στις συνεδριάσεις  του;

***Εξ΄ απορρήτων

*Τι να εννοεί ο «ποιητής»  (Τάκης Σακελλαρίου) ότι από την Δημοτική του Ομάδα υπάρχει μισή υποψηφιότητα για δήμαρχος στις επόμενες εκλογές ; Εμείς αναλύοντας πρόσωπα , συμπεριφορές  και καταστάσεις , θεωρούμε πως όχι μισή δεν είναι αλλά ακέρια και όχι μία  αλλά δύο σίγουρα . Παράδειγμα ο Δημήτρης Κότης που όλο και το κλωθογυρίζει  σκέπτεται  να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία .Πρόεδρε , κάνω λάθος ; Πάντως το συμπέρασμα εξάγεται από ανάλυση συμπεριφορών και αξιοποίηση πληροφοριών !!   Εν πάση όμως περιπτώσει εδώ είμαστε , αν δεν έχω σωστή πληροφόρηση !!!

…………………………………………………………

 

*Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τώρα στις διεργασίες στην Δ.ΟΜ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα υπογραμμίζαμε πως σ΄ αυτές εντάσσεται και το ενδιαφέρον του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Θοδωρή Αλέκου ο οποίος βέβαια ναι μεν δεν ανήκει στην Δ.ΟΜ ,αλλά ανήκει στον ευρύτερο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπου οι διεργασίες για ενότητα υπό την Δημοκρατική Συμπαράταξη δημιουργεί νέα δεδομένα . Ωστόσο τον πρώτο και βαρύνοντα λόγο , εφ΄ όσον  δεν θα ξαναείναι υποψήφιος  , έχει σαφώς ο κ. Σακελλαρίου . Δήμαρχε , ιδού «τα κουμπιά της Αλέξινας» . Ποιόν να φτιάξεις και ποιόν αν χαλάσεις !!!

***Είπαν

( για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση σε άλλες χώρες )

«…Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση αποτελεί εργαλείο διατήρησης των πολιτιστικών και των εθνικών δεσμών της ομογένειας με τη χώρα μας …» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής Τρικάλων)

 

 

( για  τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Σρακίνας )

«…Ο Σύλλογός μας επιμένει στην ποιότητα των εκδηλώσεων που κάνει και ποιοτικά θα επιμείνει και στο μέλλον …» .

Καρούτα Ελλένη

(Πρ. Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας)

 

( για τον βοσκότοπο της Αύρας )

«…Πόσος είναι ο βοσκότοπος  της Αύρας το λένε τα  χαρτιά και όχι εγώ …» .

Χρήστος Κακούσιος

(πρόεδρος Αύρας)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Ομάδα πρωτοβουλίας για την  ηχορύπανση: Άριστη η πρωτοβουλία σας και μακάρι να δραστηριοποιηθεί στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος της Πόλης μας.

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Αντιδήμαρχο) :Αγαπητέ μου ,  στην πολιτική δεν φτάνει να κάνεις έργο αλλά και να το δείχνεις , ιδιαίτερα όταν αυτό που δεν είναι ορατό  . Έ , αν στην εποχή της τεχνολογίας , αυτό δεν επιτυγχάνεται , τότε κάτι φταίει . Δε νομίζεις ;

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας το «ΓΕΦΥΡΙ»): Αγαπητή μου , πολλά συγχαρητήρια για την άψογη από οργανωτικής πλευράς εκδήλωση και σ΄  άλλα με υγεία τώρα !!!

ΠΡΟΣ Θανάση Καψάλη (Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο) : Ένα κολλητό  φίλο αντιδήμαρχο έχεις αντί να τον στηρίξεις , τον στεναχωρείς . Γιατί ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Αντιδήμαρχο Περιφ.): Να σου πω ένα νέο ; Ο «αδελφός» σου ο Βουρλίτσης μάλλον βλέπω να εποφθαλμιά την θέση του  προέδρου !!! Τι λες ;

  • ΟΧΙάς

    «Το κακό βέβαια δεν είναι οι παρουσίες , απεναντίας, θα λέγαμε ,……..»
    Το κακό αγαπητέ Γρηγόρη είναι ότι τις βενζίνες τις πληρώνει ο κυρίαρχος λαός. Η δε αντιπολίτευση τα έκοψε όχι λόγω χοληστερίνης, αλλά γιατί τις μετακινήσεις πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .