Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Ιουλίου 2016, 08:02

***Στη σκιά των βράχων

Το ότι Ανδρέας Καλτσούδας και Δημήτρης Βουρλίτσης είναι επιστήθιοι φίλοι είναι γεγονός αναμφισβήτητο . Τώρα , τι κοινό υπάρχει μεταξύ ενός βλάχου και ενός       χασιώτη , αυτό μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν . Μετά είναι και το Αντιδημαρχιλίκι  που τους φέρνει ποιο κοντά και το γλυκό ήρθε και έδεσε , που λένε .

Προχθές αμφότεροι βρέθηκαν στο κοινό γραφείο που έχουν στο Δημαρχείο από νωρίς το πρωί .

_Καλημέρα αδερφέ , χαιρέτησε ο Δημήτρης Βουρλίτσης .

_Καλημέρα αδερφέ , πως ξημέρωσες ; αντιχαιρέτησε ο Ανδρέας Καλτσούδας .

_Μ…..μμμμ , καλά σε γενικές γραμμές θα έλεγα κάτι παράξενα όνειρα μόνο , κατά τ΄ άλλα καλά .

_Όνειρα ; Βλέπεις όνειρα ;

_Όνειρά ; Κινηματογραφικό έργο ολόκληρο .

_Ούϊ ;

_Ναι σου λέω…ωωω !!!

_Και τι όνειρο είδες εψές ;

_Τι αν δω , να , είδα ότι μας κάλεσε μέσα ο Δήμαρχος και μας ενημέρωσε ότι τέρμα τα δίφραγκα …

_Δεν καταλαβαίνω , ποια δίφραγκα ;

_Τα παλιά δίφραγκα , της δραχμής , τα θυμάσαι ;

_Αν τα θυμάμαι λέει , πολύ καλά μάλιστα . Αλλά τι σχέση έχουν αυτά αδερφέ ;

_Έ ρε Ανδρέα , δεν πήγε ακόμα  δώδεκα ίζι μπόϊ . Για το Αντιδημαρχιλίκι μωρέ τι άλλο ;

_Και λοιπόν ;

_Τι και λοιπόν ; Σκολάσαμε .

_Έ και γα νέο μου το λες ; Ήταν ανάγκη να το δεις στο  όνειρο ; Εδώ το βλέπουμε στον ξύπνιο …

_Αδερφέ ; Καλά ήταν , καλά περάσαμε , έργο μεγάλο αφήνουμε πίσω , πάμε γι΄ άλλα τώρα , απάντησε ο Ανδρέας Καλτσούδας γελώντας .

_Ναι , δε σου λέω , αλλά δεν το ολοκληρώσαμε , καλά ήταν να το ολοκληρώναμε, ανταπάντησε  ο  απερχόμενος Αντιδήμαρχος έργων .

_Αδερφέ ; Και τέσσερα χρόνια να σ΄ άφηνε , δεν ολοκλήρωσα θα έλεγες πάλι εσύ , άσε σε ξέρω απ΄ έξω κι΄ ανακατωτά , τον έκοψε ο Ανδρέας Καλτσούδας .

_Όχι , όχι , τέσσερα χρόνια είναι πολλά .

_Βρε και δεκατέσσερα λίγα είναι για σένα , άκου που σου λέω , μουρμούρισε ο Ανδρέας Καλτσούδας ξαπλώνοντας  πίσω στην πολυθρόνα . Αδερφέ , και σ΄ άλλα με υγεία !!!

_Αμήν , Αντρίκο , αμήν και προσοχή στα κουρκουμπάνια !!!

 

      Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ενώ ήδη οι προσκλήσεις για το τριήμερο συμπόσιο Ρώσικης αντιπροσωπείας καταφθάνουν με συνδιοργανωτές «Greek-Russian club» και τον Δήμο Καλαμπάκας , από τον δήμο ουδέν επίσημο ανακοινώθηκε επ΄ αυτού . Το γιατί και πως, η δημοτική αρχή ξέρει , εμείς απλά επισημαίνουμε το γεγονός ως κάτι περίεργο αναλογικά με το μέγεθος του γεγονότος!!!  Κώστα Ράντο , τι λες εσύ που είσαι στα μέσα και στα έξω ;

…………………………………………………………

 

*Αδέσποτα σκυλάκισ δόξα το Θεό , έχουμε , φορείς που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω κομμάτι έχουμε , πολιτική , κουτσά στραβά σε επίπεδο κεντρικού κράτους , έχουμε , κάποια κονδύλια για χρηματοδότηση δράσεων σε επίπεδο δήμων , μια και η ευθύνη αυτή βρίσκεται στους Ο.Τ.Α , δίδονται  , πλαίσιο χρηματοδότησης δράσεων και αυτό υπάρχει . Τελικά τι και τις πταίει για το γεγονός ότι ι δεν κινείται κάτι επ΄ αυτού; Χρήστο Κτενά, μπορείς να μας διαφωτίσεις ;

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Τα γραφειοκρατικά αναφορικά με το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΑΒΑΣ» τελείωσαν και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του αναδόχου η οποία , απ΄ ότι ακούω , θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα !!! Το γιατί πανηγυρικός χαρακτήρας ; Αγαπητοί μου , αυτό  έχει να κάνει με την λειτουργία του εγχώριου πολιτικού συστήματος το οποίο πρέπει να αποκομίσει κάποια πολιτικά οφέλη και δεν είναι κακό , φτάνει να μην γίνεται βέβαια αυτοσκοπός !!!

……………………………………………………

 

*Το πρώτο Καλοκαιρινό πανηγυριώτικο  κύμα ( Αϊ Λιός , Αγίας Παρασκευής , Άγιος Παντελεήμων) , πέρασε και οι ψήλοι τινάχτηκαν για τα καλά . Τώρα αναμένεται  το δεύτερο κύμα (Δεκαπενταύγουστος) για να τιναχτούν ολοκληρωτικά και έτσι να κλείσει και το φετινό Καλοκαίρι. Το συμπέρασμα ; Ποια κρίση και ποιες δυσκολίες και κουραφέξαλα , μπορούν να μας πτοήσουν ,  εδώ είναι Ελλάδα , δεν είναι παίξε γέλασε !!! Μέτρα οι δανειστές ; Πανηγύρια εμείς και όποιος αντέξει . Σωστοί !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Καλή η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας «Το γεφύρι» της γιορτής καλαμποκιού που γίνεται για τρίτη χρονιά και μπράβο στους ανθρώπους του συλλόγου. Όμως μήπως κοντά στα μουσικά και καλλιτεχνικά γενικότερα , θα μπορούσε να υπάρχει και το παραγωγικό μέρος μια και λέμε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης θα προκύψει από την πρωτογενή παραγωγή ;  Αγαπητή πρόεδρε , για δες το για του χρόνου !! Κατά τ΄ άλλα , καλή επιτυχία !!!

………………………………………………………..

*Για 8η συνεχή χρονιά στην Γλυκομηλιά ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», τίμησε τον λαϊκό συνθέτη και δημιουργό Χρήστο Κολοκοτρώνη . Και βέβαια παραμένει το βάθρο στο οποίο  θα τοποθετούνταν η προτομή του όπως είχε ανακοινωθεί από τον τότε δήμαρχο Κλεινοβού Νίκο Ζαχαράκη αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε όχι με ευθύνη του βέβαια !!! Ελλάς το μεγαλείο σου που διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο !!!

***Είπαν

( για το εργοστάσιο ξυλείας Δασαρχείου Καλαμπάκας)

«…η σύσκεψη στο υπουργείο ήταν μια πρώτη προσέγγιση . Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα κλειθούν οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους …» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για  την διεκδίκηση χρημάτων για τα αδέσποτα)

«…για να πάρει ο δήμος χρήματα πρέπει να κάνει κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς δεν θέλει να καταλάβει η δημοτική αρχή…» .

Χρήστος Κτενάς

(πρόεδρος φιλοζωικού συλλόγου)

( για  την κρίση)

«…Αν δεν  αλλάξουν πολλά σ΄ αυτή τη χώρα  καλύτερα να πάμε να γίνουμε όλοι κομμώτριες…» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νικόλα Μπαρμπάτη (πρώην Πρεβεντάρχη) : Νικόλα , Είδες η δημοτική αρχή ; Σύσσωμη στον Άγιο Παντελεήμονα . Σε αντίθεση με την Αγία Παρασκευή που εκπροσωπήθηκε δια του Αντιδημάρχου – Αναπληρωτή Δήμαρχο , Κώστα Ράντο !!!

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (πρόεδρο Καστρακίου): Άκου την προσφώνηση των πρεβεντινών άμα τη επίσημη  είσοδό σου στον Άγιο Παντελεήμονα : Περικλής Γιάννης – άρχων Καστρακίου – επίτιμος Πρεβεντάρχης και περι-χωρίων Καλαμπάκας . Άξιος , άξιος !!!

ΠΡΟΣ Κοσβύρα Λάμπρο (πρόεδρο Καλλιθέας): πρόεδρε , τι έμαθα , η δημοτική αρχή προετοιμάζει  έργα αγροτικής  οδοποιίας  και υδρομαστεύσεις ;

ΠΡΟΣ Ελένη Καρούτα (πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακίνας): βάλλατε υψηλούς στόχους για την γιορτή καλαμποκιού και απ΄ ότι ακούω μάλλον θα γίνει το έλα να δεις από κόσμο . Τρέμε Τάκη Παπακώστα !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα Δήμου): Αγαπητέ, Τζούρτζια ανέβηκες , Kαστανιά ανέβηκες και που αλλού που δεν έμαθα , πήγες με τον δήμαρχο . Στον φίλο σου τον Βουρλίτση , στο Χαλίκι, γιατί δεν ανέβηκες ;

  • ΟΧΙάς

    «Τα γραφειοκρατικά αναφορικά με το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΑΒΑΣ» τελείωσαν και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της σύμβασης εγκατάστασης του αναδόχου η οποία , απ΄ ότι ακούω , θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα !!! Το γιατί πανηγυρικός…………»
    Από τα κίνητρα του κάθε πολιτικού και τις πράξεις του μπορείς να καταλάβεις πολλά. Εδώ διαπιστώνουμε την ανάγκη ορισμένων τοπικών αρχόντων για επαίνους, κολακείες και προβολή στα media. Σε περίπτωση που θα υπέγραφαν οι ίδιοι θα είχαμε και ρίψη βεγγαλικών στην ποταμιά!!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .