Καλαμπακιώτιακα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Νοεμβρίου 2015, 08:10

***Στη σκιά των βράχων

_Μεγιές  , μεγιές …Α…..ααα  , εμ τώρα μάλιστα , αυτό είναι γραφείο όχι ικίνι η αλπότρυπα , που λέει κι ου Τσεκούρας , που σε είχαν   , αγαπητότατέ  μου ; Φώναξε ο Λευτέρης Δημάσης  στον Γιώργο Γιαννάκο  καθώς τον επισκέφθηκε  τις προάλλες για να κουβεντιάσουν  για  τα προβλήματα της Διάβας .

_Σ’  ευχαριστώ πολύ Λευτέρη μου , πράγματι  με είδε ο   Θεός ,  εκεί  πίσω  , στην αλπότρυπα όπως την είπες , δεν έβγαινε ,  μελαγχολία σκέτη σου λέω , ας είναι καλά ο Δήμαρχος που αποφάσισε να κάνει αυτές τις αλλαγές  και να αισθανθούμε και εμείς κάπως , απάντησε ο  γενικός του Δήμου μπαίνοντας βαθύτερα και χαλαρότερα  στην πολυθρόνα .

_Ά…αααα , ο δήμαρχος τα σκέφτηκε όλα αυτά ; Ρώτησε ο Λευτέρης Δημάσης .

_Ναι  , ναι , ναι  , τα πάντα όλα ο Δήμαρχος .

_Μπράβο , τι άλλο να πω , συμπλήρωσε ο Λευτέρης μειδιώντας σαρδόνια .

_Μπράβο μόνο ;

_Τι άλλο  να πω ; Να πιάσω τον χορό τραλαλά  τραλαλό ;  Αλλά  αφού με τσιγκλάς θα  μου επιτρέψεις σα χωριανοί που είμαστε και τα λέμε όλα να σου πω κάτι ; Ρώτησε ο Λευτέρης .

_Ότι θες , αφού ξέρεις και χωριανοί είμαστε και φίλοι αλλά και σε πάω , απάντησε ο γενικός .

_Έ , αφού είναι έτσι να σου πω ότι το γραφείο δεν ταιριάζει  με τις προεκλογικές εξαγγελίες της παράταξης .

_Βρε  Λευτέρη ;  Εσύ το λες αυτό ;

_Εγώ , γιατί απαγορεύεται να έχω άποψη ;

_Όχι βε Λευτεράκο , αλίμονο . Αλλά ψάχνω να βρω το αταίριαστο που λες ;

_Να , δεν έχεις ένα ρολόϊ  ; Δεν έμεινε κανένα από την προεκλογική περίοδο να το βάλεις πάνω στον τοίχο ;

_Άλλο  , άλλο , αυτό απορρίπτεται !!!

_Ά…αααα  , απορρίπτεται ;

_Ναι , τι ρολόι να βάλω , δεν πάει . Πάει ;

_Ά….ααα , δεν πάει ; Τα τζάμια , που είπε και ο Περικλής , γιατί τα μουτζουρώσατε ; Δεν λέγατε διαφάνεια ;

_Αυτά λέει ο Πέρυ και γράφουν οι άλλοι  παραπολιτικά . Αυτό είναι θέμα αντίληψης , άλλο , άλλο , επέμενε ο Γενικός .

_Άσε , άμα σου πω θα σε πικράνω  και δε θέλω γιατί σ΄ έχω φίλο , απάντησε ο Λευτέρης γυρίζοντας την κουβέντα στα προβλήματα της Διάβας

         Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Ωραίοι οι Μαυρελιώτες στην λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσαν την Κυριακή το μεσημέρι με θέμα το νερό . Αφού   τα έψαλαν καλά  στην εξουσία  ζητώντας πόσιμο και καθαρό νερό , μετά τους φίλεψαν δείχνοντας τα φιλόξενα αισθήματά  τους .

Και έχουν δίκιο γιατί τα περισσότερα  θέματα λύνονται σε τσιμπούσια  μεταξύ τυρού και αχλαδιού , που λένε !!! Μιλάμε για στρατηγική όχι παίξε γέλασε ;

…………………………………………………

*Στο Μαυρέλι  , δηλαδή στη γενική συνέλευση των Μαυρελιωτών  , δεν ήμουν αλλά από τις φωτό και το ρεπορτάζ που είδα και διάβασα αλλά και οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν ο Αντιδήμαρχος  Αγροτικής Ανάπτυξης και κάτοικος της χώρας  των Τυμφαίων  Άλκης Αναγνωστόπουλος . Αντιδήμαρχε , άφησες να παίξουν άλλοι  «μπάλα» στην περιοχή σου ; Εκτός κι΄ αν υπήρχε  άλλος λόγος που δεν έπρεπε να δώσεις παρών !!!

…………………………………………………

***Εξ΄ απορρήτων

* Δεν ξέρω αν , γιατί και ποιος συμβούλεψε τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Αβραμόπουλο να ασχοληθεί με ένα σχόλιό μας στο προηγούμενο φύλλο αλλά φρονώ ότι εκείνο που πέτυχε τελικά  ήταν να το επιβεβαιώσει και όχι να το διαψεύσει . Κατά τ΄ άλλα εμείς δεν έχουμε παρά να δεχθούμε όσα ο ίδιος ισχυρίζεται στην επιστολή του και οψόμεθα εις Φιλίππους που λένε !!!

…………………………………………………..

*Δεν μπορεί να το πιστέψει ο πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης ότι αυτός φτιάχνει πράγματα και κάποιοι χαλάνε πράγματα . Που λέτε δεν πρόκανε να τοποθετήσει παγκάκια σε στρατηγικά σημεία του οικισμού και μετά από μια βδομάδα έγιναν  κομμάτια . Περικλή , εσύ  φτιάξε και οι όποιοι άλλοι ας χαλάνε . Στο τέλος εκείνος που θα κερδίσει   θα είναι αυτός που έχει την υπομονή  να φτιάχνει !!!

 

***Σοβαρά και εύθυμα

*Αν και η πληροφορία   αναφορικά  με  τον έλεγχο νομιμότητας που ασκείται στις αποφάσεις του Δ.Σ  από την Δοικητική  περιφερειακή αρχή  , δεν έχει διασταυρωθεί έντονη είναι η φημολογία περί ακύρωσηςς της σχετικής απόφασης .

Πρόκειται  για την απόφαση του δ.σ  που έριξε πρόστιμο σε  κτηνοτρόφους της  Βλαχάβας  για παράνομη βόσκηση  .

Εμείς πάντως αν δεν δούμε  τα «παπία» , δε…εεεν , λέμε τίποτα πλην της φημολογίας που ακούγεται .

………………………………………………..

 

*Ο φίλτατος  Γιώργος Γκόγκος  «χτύπησε»  με νέα επιστολή   που ενώ ευχαριστεί την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον Τοπικό Υπουργό τουρισμού Κώστα Ράντο που αποκατέστησε μια  καταχώρηση στην ιστοσελίδα του δήμου αναφορικά με τα Καστρακινά καταλύματα , εν τούτοις τον ψέγει γιατί δεν έλαβε απάντηση . Αγαπητέ Γιώργο , ξέρεις καμιά εξουσία που να αποδέχεται λάθη ;  Πάντως θα σου έλεγα ότι η απάντηση είναι η αποκατάσταση του λάθους όπως εσύ ισχυρίζεσαι . Όλα τ’  άλλα είναι κουβέντες !!!

***Είπαν

( για  το πρόβλημα του νερού στο Μαυρέλι)

«…Είμαστε στο 2015 και κουβαλάμε νερό από τη βρύση με δοχεία . Νιώθουμε ξεχασμένοι και ξεκρέμαστοι…» .

Λάμπρος Σιακαβάρας

(μέλος επιτροπής)

 

( για το πρόβλημα νερού στο Μαυρέλι )

«…Ο δήμος Καλαμπάκας  να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα λύσουν το πρόβλημα ..» .

Περιστέρα Χαρτοπούλου

(Δημ. Σύμβουλος)

 

( για   την  διόρθωση λάθους στην ιστοσελίδα του δήμου)

«…Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που επιδιορθώθηκε επιτέλους , το θέμα με τα τουριστικά καταλύματα Καστρακίου στην κεντρική σελίδα του Δήμου …» .

Γιώργος Γκόγκος

(Σύμβουλος Καστρακίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου): Αγαπητέ , είδες αποτελεσματικότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ; Πρώτος !!!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Στη λαϊκή συνέλευση για το νερό στο Μαυρέλι δεν είδα ούτε εσάς ούτε κάποιον εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης . Αλλά θα μου πείτε πως ακάλεστος πας ; Δεν πας !!!

ΠΡΟΣ Ομάδα πρωτοβουλίας Χασιωτών : Τι έγινε εκείνο το ραντεβού με Μιχαλάκη ; Μου θυμίζει το γνωστό τραγούδι «Το  Σάββατο μπορείς ;» .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Κόττη (Δημοτικό Σύμβουλο): Διάβασα ότι ο νέος νόμος για τις διοικήσεις των συνεταιρισμών  θέτει ασυμβίβαστο προέδρου και δημοτικού συμβούλου , οπότε ….

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (Πρώην Δήμαρχο Βασιλικής ): Αν ισχύουν αυτά που ακούω στο παρασκήνιο  να εκτιμήσω ότι στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ θα συμμετέχεις ;

  • Μπέσιου Τασούλα

    Εάν ο διάλογος είναι φανταστικός μαντέψατε σωστά Κε Καλύβα,εάν είναι πραγματικός ειπώθηκε μια αλήθεια.Οταν θέλουμε να αποφύγουμε πολλά που δεν μας αρέσουν κρυβόμαστε.Είναι θέμα αντίληψης !!! Και στάση ζωής θα πρόσθετα.Κάτι θα ξέρει ο Κος Γενικός για να το λέει.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .