Καλαμπάκα – Μουσικοθεατρικό – χορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στο έργο του Νίκου Εγγονόπουλου

20 Απριλίου, 2017 10:00 Επιμέλεια: /

ΑΦΙΣΑ ΑΣΠΙΛΗ ΜΗΤΡΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα υπερρεαλιστή ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, παρουσιάζεται ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο,  βασισμένο στην ποίησή του. Η παράσταση εστιάζει στα ποιήματα όπου δίνεται ανάγλυφα η εικόνα της γυναίκας σαν ένας «ομιλών» πίνακας. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να αφουγκραστεί το διάχυτο ερωτικό στοιχείο και την ατμόσφαιρα που αναδύει το ποιητικό του έργο. Με εργαλείο τη θεατρική πράξη και την πρωτότυπη μελοποίηση επιχειρείται μια προσέγγιση στο μεγαλείο της ποίησης ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα, με στόχο πάντα τη βαθύτερη επικοινωνία με την ποίησή του και την μετάδοση της με τον πληρέστερο και ουσιαστικότερο τρόπο στους θεατές.

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας/Επιμέλεια κειμένων/Απαγγελία:  Βίκυ Ιακωβάκη

Πρωτότυπη μουσική & μελοποίηση ποιημάτων/Πιάνο: Παναγιώτης Μαγκλάρας

Πιάνο: Σοφία  Λαμπρογιώργου

Φλάουτο/Τραγούδι: Λιάνα Μήνια

Τραγούδι : Αγάθη Λίτσα

Σχολή Χορού: Μαρίας  Βασιλοπούλου

Χορογραφίες: Μαρία  Βασιλοπούλου, Ελευθερία Μαυροπούλου

Χορεύουν οι μαθήτριες της σχολής: Βαλκανιώτη Δήμητρα, Κουβελά Ευθυμία, Νάκη Μαρία, Μπέλλου Παναγιώτα, Μπρέντα Ελισάβετ, Πλακιά Αναστασία

Σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκυ Ιακωβάκη

Παραγωγή: Παναγιώτης Μαγκλάρας

…Γιατί όπως είπε και ο Νίκος Εγγονόπουλος: «Για τον άνθρωπο δημιουργούμε, για να του δώσουμε διέξοδο από τη μοναξιά του, δύναμη να καταργήσει τη μόνωσή του, επικοινωνία, αυτό είναι  ό,τι  προσφέρει η Τέχνη»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 5 ΕΥΡΩ

ΜΑΘΗΤΙΚΟ/ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 3 ΕΥΡΩ

ΑΦΙΣΑ ΑΣΠΙΛΗ ΜΗΤΡΑ

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.