Καλαμπάκα – Υποδοχή της εικόνας της Σταυρώσεως

29 Μαρτίου, 2016 19:46 Επιμέλεια: /

DSC_9727_DCE

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, όπως και στο παρελθόν, η ιερά εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης )η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Η υποδοχή της Ιεράς εικόνος και οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1.   ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απριλίου το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. η ενδεδειγμένη υποδοχή της Εικόνος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας και αμέσως κατόπιν θα φαλεί ο μέγας Εσπερινός της ημέρας με Αρτοκλασία.

Θα επακολουθήσει ο Παρακλητικός Κανόνας του Τιμίου Σταυρού.

2.    ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Απριλίου Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί (7.30-9.00) ο Όρθρος, στο τέλος της Δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και κατόπιν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με θείο κήρυγμα.

Το απόγευμα και ώρα 7μ.μ. θα ψαλεί ο Δ'(τέταρτος) Κατανυκτικός Εσπερινός , μικρή Δέησις και αμέσως κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.- Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. κ Σ Ε Ρ Α Φ Ε I Μ και θα μετάσχουν Κληρικοί , οι Ιερείς της πόλεως, και άλλοι Εφημέριοι.

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ευλαβείς Χριστιανοί όπως προσέλθουν στις εκδηλώσεις και προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα , διά να λάβουν τη δύναμη του Σταυρού και τη Χάρη του Εσταυρωμένου.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.