Καλαμπάκα – Υποδοχή της εικόνας της Σταυρώσεως

admin
admin
29 Μαρτίου 2016, 19:46

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, όπως και στο παρελθόν, η ιερά εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης )η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Η υποδοχή της Ιεράς εικόνος και οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1.   ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απριλίου το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. η ενδεδειγμένη υποδοχή της Εικόνος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας και αμέσως κατόπιν θα φαλεί ο μέγας Εσπερινός της ημέρας με Αρτοκλασία.

Θα επακολουθήσει ο Παρακλητικός Κανόνας του Τιμίου Σταυρού.

2.    ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Απριλίου Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί (7.30-9.00) ο Όρθρος, στο τέλος της Δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και κατόπιν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με θείο κήρυγμα.

Το απόγευμα και ώρα 7μ.μ. θα ψαλεί ο Δ'(τέταρτος) Κατανυκτικός Εσπερινός , μικρή Δέησις και αμέσως κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.- Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. κ Σ Ε Ρ Α Φ Ε I Μ και θα μετάσχουν Κληρικοί , οι Ιερείς της πόλεως, και άλλοι Εφημέριοι.

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ευλαβείς Χριστιανοί όπως προσέλθουν στις εκδηλώσεις και προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα , διά να λάβουν τη δύναμη του Σταυρού και τη Χάρη του Εσταυρωμένου.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .