Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 9/8

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Αυγούστου 2018, 22:00

***Στη σκιά των βράχων

_Στον Πειραιά συννέφιασε και στην Αθήνα βρέ..εεεχει …, σιγοτραγουδούσε , γνωστός και μη εξαιρετέος  Καλαμπακιώτης , καθώς αργόπινε τοΣαββατιάτικο μεσημεριανό κατρούτσο του στα «ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ» , παρατηρώντας τους ανθρώπους που πήγαιναν πάνω κάτω τον δρόμο .

_Χρηστάρα…ααα !!!  Σαν να έχεις κέφια σήμερα μου φαίνεται . Τί έγινε ; Κέρδισες κανά ΛΟΤΟ ;

_…άλλος αγάπη έχασε κι άλλος αγάπη έ..εεχει …, συνέχισε να άδει ο Χρηστάρας χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση του θαμώνα που κάθισε στο διπλανό τραπέζι .

_Στέφο…..οοοο , τσιτς φάτς αρά ; Γύρισε  την πλάκα ο Χριστάρας , σταματώντας το άδειν .

_Τι να γίνι Χρηστάρα , είμαι άτυχος .

_Καλά . Είσαι άτυχος ισί κι δεν είμι ιγώ !!! Τί να που κι γώ που χρυσάφι πιάνου στου χέρι κι κάρβουνου γίνιτι , συμπλήρωσε .

_Να , είπα κι γω να πάνου για πλάτσα – πλούτσα στα Μισάγγαλα κι ξέρς τί έπαθα ;

_Μη μου πείς ίτι πέφτουντα ισί μέσα στη Θάλασσα πιτάθκαν τα ψάρια όξου ;

_Έ, όχι κι΄ έτσι μωρ αδερφέμ , αλλά δεν πρόκανα να βρέξου τουν κώλουμ , που λέει ου λόγους , κι πιάνι ένα ντουρλάπι …μα τί ντουρλάπι λες ισί ; Χάλασι  ου Θιός τουν κόσμου.

_Τί λες βρε Στέφου !!!Τέτοιου κακό , έ ;

_Εμ γιατί σι λέου ότι είμι άτυχους , για πλάκα σι λέου !!!

_Κι ντυπ βρέξιμου τουν κώλου στην αρμύρα ;

_Ισί που ήσαν ιδώ τουν έβριξις ;

_Όχι , που να τη βου τη θάλασσα , πλάκα μι κάντζ ;

­_Έ , όσου δεν τουν έβριξις ισί που ήσαν ιδώ κι δεν ήσαν ικί , άλλου τόσου τουν έβριξα που είμαν ικί κι δεν είμαν ιδώ .

_Τί λέει βε Στέφου , έπαθις τέτοιου χνέρι ;

_Άμ  γιατί σι λέου ότι είμι πουλύ άτυχους . Για πλάκα νουμίζι στου λέου ;

_Κι του δουμάτιου ντάγκα – ντάγκα , έ ;

_Α..ααα , αυτό ντάγκα – ντάγκα , αφού του είχα καπαρώσι κι΄ όλας .

_…Ανάβω το τσιγάρο μου…οοου  και η βροχή το σβή…ηηνει . Χτυπώ την πόρτα π’ αγαπώ

μα εκείνη δεν ανοίγει, ω!μα εκείνη δεν ανοί….ιιιγει…, άρχισε να άδει ο Χρηστάρας .

_…Σε μια κολόνα στέκομαι και πήρε να νυχτώνει . Δεν λογαριάζω την βροχή όσο κι αν δυναμώνει ω! όσο κι αν δυναμώνει…ιιι , πρίμα σεκόντο  και ο Στέφος .

_Άντι  γειά μας , Σέφο…οοοοο!!!

  ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Δέκα , λέει , μέχρι τώρα οι ενδιαφερόμενοι  να σχηματίσουν κίνηση για τις επόμενες δημοτικές εκλογές . Θα μου πείτε υπερβάλεις !! Θα σας απαντήσω δεν υπερβάλω καθόλου και κινητήριος δύναμη είναι ο νέος εκλογικός νόμος του Σκουρλέτη που πολλοί το βλέπουν ως την πόρτα που οδηγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεδομένου ότι με ένα μικρό ποσοστό ψήφων εκλέγεσαι . Τώρα , διευθύνσεις και ονόματα , οι δικές μου πληροφορίες λένε : Σινάνης  Χρ. , Σακελλαρίου Δημ. ή κάποιος από την ομάδα του , Αλέκος Θοδ. , Κεραμίδας Λεων. , ή όποιον άλλον προτείνει το κόμμα (Κ.Κ.Ε) , Ρούστας Γιώρ. Χρυσή Αυγή , Ζούζουλας   Μπ. , Μπουτίνας Βύρων , Ζαχαράκης Νικ……  Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια .

…………………………………………………………………….

*Επιτελάρχης και συνάμα υποψήφιος με τον Βύρωνα Μπουτίνα , αν αποφασίσει να συγκροτήσει   ψηφοδέλτιο , πληροφορούμαι ότι αναλαμβάνει ο Σάκης Καψάλης . Τώρα , πως από εκεί που ο φίλτατος Σάκης έλεγε ότι έκλεισε ως πολιτικός , τώρα λέει ότι ανοίγει , μόνο μια απάντηση υπάρχει : Ας όψεται ο Σκουρλέτης με τον νέο νόμο που έφτιαξε . Βέβαια , μεταξύ μας και λόγος να μην γίνεται , ο Σάκης δεν έκλεισε ποτέ ως πολιτικός μια και είναι από τα δυο – τρία πρόσωπα στην Καλαμπάκα φύση πολιτικό ον . Αγαπητέ , άντε καλόν αγώνα και εύχομαι τα καλύτερα !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Άρτι αφιχθείς και με χρωματάκι σοκολατί παρακαλώ , αφίχθη  στο Καστράκι ο Πρόεδρος Περικλής  Γιάννης ο οποίος , διέκοψε για ολίγο τα πλάτσα πλούτσα σε παραλία του Νομού Λάρισας προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πανήγυρης της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και απήλθε εκ νέου στην παραλία συνεχίζοντας τα μακροβούτια . Πρόεδρε…εεε , κατάλαβες ότι βρισκόμαστε εις προεκλογικήν περίοδον ; Κοίτα , γιατί βλέπεις τί γίνεται με την πληθώρα υποψηφίων που μας προκύπτει !!! Θα μου πείς βέβαια ότι τα έχεις όλα τακτοποιημένα !!! Ναι , δεν αντιλέγω αλλά στην πολιτική , ξέρεις , όλα μπορεί ν΄ αλλάξουν από τ μια στιγμή στην άλλη .

……………………………………………………………

*Επέστρεψε τα  χρήματα που είχε αφαιρέσει από το ταμείο της επιχείρησης που εργαζόταν μετά από είκοσι χρόνια παρακαλώ !!! Απίστευτο αλλά αληθινό αγαπητοί μου . Ιδού  όμως τί   γράφει  στο σημείωμα  που συνόδευε τον φάκελο με τα χρήματα :  «Για κάποιο ηλίθιο λόγο το έκανα. Δεν είχα κλέψει τίποτα μέχρι τότε. Μεγάλωσα στην εκκλησία. Ήμουν πολύ κακή σερβιτόρα και με διώξατε πολύ γρήγορα. Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια, αλλά ακόμα κουβαλάω το βάρος. Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που έκλεψα από εσάς. Ελπίζω να δεχτείτε τη συγγνώμη μου και τα λεφτά που σας επιστρέφω με μεγάλη καθυστέρηση». Λοιπόν , επί είκοσι χρόνια η  εν λόγω υπέφερε και τελικά αποφάσισε να απελευθερωθεί από την βάσανο δια της ειλικρινούς συγνώμης και μεταμέλειας !! Θέλει δύναμη πράγματι η συγνώμη η μετάνοια και χαρά σε όποιους την έχουν !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Εμείς , από την στήλη τούτη δω προσπαθούμε να σας ενημερώσουμε για το πολιτι – κοινωνικό μας γίγνεσθαι μέσα από το χιούμορ το οποίο δεν προσβάλει και δεν προκαλεί σεβόμενοι τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών μας . Λοιπόν , όταν σας λέμε ότι το νέο νομοσχέδιο Σκουρλέτη άνοιξε την όρεξη σε πολλούς πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς δε σας λέμε λόγια του αέρα . Λοιπόν , πολλοί θα θελήσουν να δημιουργήσουν κινήσεις αλλά να και ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιες συμπράξεις θα γίνουν , είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει λίαν προσεχώς και υπό τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν καθώς θα πλησιάζουμε προς τον Μάιο !! Κατά τ΄ άλλα θα έχει πολύ σασπένς η υπόθεση , σας το λέμε κααι σας το υπογραμμίζουμε .

………………………………………………..

*Καλό το νέο νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» που φιλοτέχνησε ο Σκουρλέτης , άκουσα να λένε πολλοί και διάφοροι και κυρίως αυτοί που ερίζουν να συστήσουν   ολιγομελείς κινήσεις . Και βέβαια να το λένε Συριζέοι , ή σοσιαλιστές , ή κεντρώοι , ή αριστερίζοντες ή του Δημοκρατικού ιδεολογικού και πολιτικού χώρου το καταλαβαίνω . Αλλά να υμνούν το νομοσχέδιο και  γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί , τί να σας πω . Τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα , μα όλα . _Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε , να συναποφασίζουμε , να διαβουλευόμαστε …. , λέει ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Ζαχαράκης . Δήμαρχε , ποιος λέει όχι , αλλά όταν ήσασταν  στην εξουσία δεν τα λέγατε αυτά . Τα λέτε τώρα αλλά  , αλλοίμονο σ΄ αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος !!! Τί τον περιμένει και δεν ξέρει ο δυστυχής !!!

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο  Ζαχαράκη (πρώην Δήμαρχο Κλεινοβού): Αγαπητέ , χαρά στο κουράγιο σου να σε ενδιαφέρει  η ενασχόληση με τα κοινά μετά από τέσσερες τετραετίες Δήμαρχος και με όσα τράβηξες με τους ελέγχους !!

ΠΡΟΣ Σάκη Καψάλη( Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο): Είδες που σου έλεγα ότι στην πολιτική ποτέ δεν λες έκλεισα ; Ιδού που καλείσαι να επανακάμψεις πάλι και μάλιστα επιτελάρχης συνδυασμού .

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου (Ιστορικό στέλεχος Νέας Δημοκρατίας): Είναι δυνατόν να επανακάμπτει στην  ενεργό  πολιτική  δράση ο Ζαχαράκης και εσύ να μην έχεις παρουσία; Για δέστο !!

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (επικεφαλή  Αντιπολίτευσης): Πως τα είδες στον Ασπροπόταμο  μετά το τουρ ; Κρατάει  γερά ο Βουρλίτσης ;

ΠΡΟΣ Βάϊο Ζιάκα (πρώην Δήμαρχο Βασιλικής): Επειδή οι παλιοί συνάδελφοί σου πρώην Δήμαρχοι βλέπω να επαναδραστηριοποιούνται .Τί  λές ;

***Είπαν

( για την Μονιμοποίηση της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων )

« Βοηθήσαμε ως Κυβερνητικοί Βουλευτές να μετονομαστεί ο Δήμος Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων …αλλά και για να Μονιμοποιηθεί η Μητρόπολη…».

Χρήστος Σιμορέλης

(Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τρικάλων )

 

( για  την περίπτωση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος )

«Θα ανακοινώσω τις προθέσεις μου όταν το κάνει και ο Σινάνης που πιστεύω ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος…»

Νίκος Ζαχαράκης

(Πρώην Δήμαρχος Κλεινοβού)

 

( για τον χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλαμπάκας )

« Κάτι πήγε στραβά και δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά σε ότι αφορά τον χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμπάκας …υπάρχει σοβαρό πρόβλημα …»

Κώστας Ράντος

( Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Καλαμπάκας )

  • ΟΧΙάς

    Ράντο η δουλειά του αντιδημάρχου , δεν είναι η διαπίστωση, η περιγραφή, αλλά η δράση, η αντιμετώπιση και η διόρθωση των κακώς κειμένων.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .