Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
12 Ιανουαρίου 2018, 09:25

*Στη σκιά των βράχων

Μπορεί να είμαστε πολύ μακριά από τις Βουλευτικές εκλογές αλλά  , ποιος ξέρει , μπορεί να είμαστε και πολύ κοντά . Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι οι συζητήσεις περί των τοπικών κομματικών ψηφοδελτίων δίνουν και παίρνουν .

Ο Σάκης Καψάλης  δεν είχε ύπνο εκείνη τη μέρα , είχε δει και ένα όνειρο ότι ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές και πετάχτηκε απ΄τον ύπνο άγρια χαράματα . Έξω , σκοτάδι , πίσσα , κάθισε στον καναπέ άνοιξε την τηλεόραση , αλλά μια ανεξήγητη ανησυχία τον διαπερνούσε που δεν τον άφηνε να απολαύσει το Κυριακάτικο πρωϊνό.

Έδωσε πήρε , βγήκε στη βεράντα , άναψε τσιγάρο , αλλά κι΄ αυτό άνοστο του φάνηκε κι΄ έτσι αποφάσισε να βγει . Κάποια καφετέρια θα έβρισκε ανοιχτή να πιεί το πρωινό  καφεδάκι .

Μπήκε στο  αυτοκίνητο ,  άνοιξε το ράδιο πέφτοντας στ πρωϊνά δημοτικά άσματα του Ρ/ «ΣΤΑΓΩΝ» ,ανέβηκε την Τρικάλων , έφτασε μέχρι Δημαρχείο , έκανε κύκλα και κατέβηκε την Τρικάλων σταματώντας σε καφέ της πλατείας «Ρήγα Φεραίου». Η κοπέλα που άνοιξε μόλις που πρόλαβε ν΄ ανοίξει τα φώτα όταν ο Σάκης Καψάλης γύριζε το χερούλι της πόρτας.

_Καλημέρα , χρόνια πολλά , καλή χρονιά . Να καθίσω ; Ρώτησε ευγενικά .

_Καθίστε , καθίστε , αλλά θα περιμένετε λίγο ν΄  ανοίξω τις μηχανές , απάντησε .

_Κάνε τη δουλειά σου , ένα εσπρεσάκι , να μου κάνεις , σιγοψιθύρισε . Δεν πέρασε πολύ ώρα και να σου ένας φίλος του ,εισέρχονταν .

_Φίλε , καλημέρα πρωινός , πρωινός . Αϋπνίες ;

_Κάτσε . Άσε είδα όνειρο  παλαβό .

_Δηλαδή ;

_Να , βγήκε ο Τσίπρας και ανακοίνωσε εκλογές .

_Και τί  μ΄αυτό . Υποψήφιος είσαι ; Να ήσουνα υποψήφιος , ναι , τα καταλαβαίνω να μη σε πιάνει ο ύπνος .

_Εγώ όχι αλλά κάποιος άλλος ναι !!!

_Ποιος άλλος ;

_Τί να σου λέω τώρα …αααα !!!

_Θα τον στηρίξεις  τον Χρήστο ;

_Το έπιασες , έ ;

_Τί κάνει νιάου , νιάου στα κεραμίδια . Θα είναι ;

_Μάλλον !!!

_Άντε καλόν αγώνα . Κέρνα τώρα για τα χαριλίτκα , και βλέπουμε  για τα σφαιρίδια .

ΦΑΙΔΡΑ

*Ψίθυροι

*Το έχουμε γράψει και επιμένουμε να το λέμε ότι η  ανθρωποχωροταξία  πολιτικών περιγράφει επακριβώς  το πολιτικό γίγνεσθαι . Λοιπόν , στην γέφυρα της Διάβας ήταν οι Διαβίτες από εκεί μεριά και οι Καλαμπακιώτες, και κάποιοι  άλλοι , από δώθε . Μόνο ο Βασίλης Μπούρας έπιασε κέντρο κάτι που σχολιάστηκε δεόντως με τον ίδιο να εξηγεί πολιτικά ότι το κέντρο αποτελεί την συνισταμένη της λογικής . Γιατρέ , κάτσε εκεί που είσαι γιατί είδες τί γίνονταν απ΄ την εκείθε μεριά . Που να εισχωρήσεις !!

……………………………………………………………..

* Πάντως στο μεσοδιάστημα  έναρξης της τελετής ρίψης του Σταυρού στα λιγοστά νερά του Πηνειού δημιουργήθηκαν πολλά πηγαδάκια όπου σχολιάζονταν τα πάντα από το κοινωνικο – πολιτικό γίγνεσθαι , τόσο σε τοπικό , όσο και σε εθνικό επίπεδο . Κάπου εκεί ετέθη και το θέμα ότι κακώς η γέφυρα ονομάζεται γέφυρα  Διάβας δεδομένου ότι ο χώρος ανήκει στα διοικητικά όρια του Καστρακίου . Αγαπητοί μου νυν και πρώην πρόεδροι  Καστρακίου , δεν αμφιβάλω , αλλά σημασία έχει πώς πολιτογραφήθηκε . Ή , λαϊκά , άλλος έχει το ακόμα και άλλος τη χάρη!!!

*Σοβαρά και  εύθυμα

*Είπαμε ότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να πάνε ένα πεντάμηνο πίσω αλλά το τοπικό κοινωνικο – πολιτικό γίγνεσθαι αργά και σταθερά πορεύεται σε τροχιά προεκλογική . Απόδειξη η δημόσια δήλωση του Νίκου Τσιανάκα , του γνωστού καρπουζά από Περιστέρα μεριά , ότι στηρίζει ενεργά τον Θοδωρή Αλέκο . Νικόλα , καλόν αγώνα , αλλά βρε αδερφέ , λίγο νωρίς δεν είναι ; Ας είμαστε καλά μέχρι τότε , γιατί είδες τί γίνεται τελευταία , και βλέπουμε !!!

………………………………………………………………..

*Με ρώτησαν  πολλοί γιατί απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης  Δημήτρης Σακελλαρίου από την τελετή ρίψης του Σταυρού στα νερά του Πηνειού την πρώτη μετά από πολλά χρόνια . Τί  να σας πω αγαπητοί μου , θα φωτίστηκε στο Καστράκι ή κάπου αλλού φαίνεται . Πάντως στον Μέγα Αγιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό ,  είδα εκπροσώπηση της Δημοτικής του παράταξης , οπότε όλα καλά και φωτισμένα στην παράταξή του . Αγαπητέ  (πρώην) Δήμαρχε , μήπως έπρεπε να πάρεις τα μέλη της ομάδας σου και να φωτιστείτε ωμού ;

* Εξ΄ απορρήτων

* Ερώτημα γιατί δεν απελευθερώθηκαν περιστέρια την ώρα που ψέλνονταν το «Εν Ιορδάνη…» και ρίπτονταν ο Σταυρός  στα νερά του Πηνειού , θέτουν κάποιοι . Τί να σας πω αγαπητοί μου … Ίσως οι συνεργάτες του Δημάρχου θα έπρεπε να το  είχαν φροντίσει αλλά και αυτό που έγινε στην Καλαμάτα με το νεκρό περιστέρι  που αμόλησε ο εκεί Δήμαρχος , είναι απίστευτο για το πόσο πρόχειρα ετοιμάζονται κάποια πράγματα . Αλλά θα μου πείτε αν  ήταν ζωντανό   θα γινόταν ντόρος ;

…………………………………………………………

*Οι μέρες που έθεσε ο Δήμαρχος ως όριο για να καταθέσουν τα μέλη της Δ.ΟΜ εκδήλωση ενδιαφέροντος για Αντιδήμαρχοι κοντοζυγώνουν και όπου νάνε ο Δήμαρχος , αφού τα βάλει όλα στην παλάντζα , θα  κάνει τις επιλογές του . Ποιες θα  είναι αυτές ; Τί να σας πω , ο μόνος σίγουρος είναι ο εορτάζων Γιάννης Γιαννούλας . Απ΄ εκεί και πέρα ουδέν νεώτερον από το «δυτικόν μέτωπον» . Πάντως  , άλλοι λένε το θέμα πρέπει είναι αντρική υπόθεση , άλλοι γυναικεία , άλλοι εντός , εκτός και επί τ΄ αυτά ,άλλοι να μείνουν ως έχουν τα πράγματα και άλλοι να γίνει μια μικρή αναδόμηση . Τον λόγο βέβαια έχει ο Δήμαρχος !!

***Είπαν

( Για το Ξενία Καλαμπάκας  )

«..Τόσα χρόνια που το Ξενία περιήλθε στον Δήμο , ουδείς κατέθεσε πρόταση αξιοποίησης   …» .

Χρήστος Σινάνης

( Δήμαρχος Καλαμπάκας  )

 

( Για τον Μήλο των Ξωτικών)

«…Η φετινή επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία …»

Δημήτρης Παπαστεργίου

(Δήμαρχος Τρικκαίων )

 

( Για την τοποθέτησή της σε θέση Αντιδημάρχου )

«…Είμαι πάντα στην διάθεση του Δημάρχου και δεν κρύβω την επιθυμία μου να γίνω Αντιδήμαρχος  .…» .

Λίλα Μπαντέκα – Νάνη

( Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμπάκας  )

*Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ  Γιώργο Γιαννάκο (Γενικό Γραμματέα): Αγαπητέ , Νέο σύστημα , λέει στα Δημοτολόγια κατά του τέρατος της γραφειοκρατίας . Ο Δήμος Καλαμπάκας , συμμετέχει ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου(Πρόεδρο Τ.Ε Νέας Δημοκρατίας): Έτσι όπως σας είδαν τα Διαβίτικα στελέχη όλους μαζί πάνω στην γέφυρα παρατεταγμένους  και έτοιμους για αγώνες μάλλον  τους φοβήθηκαν !!

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (Διάβα): Είχες δεν είχες , το αθώωσες τον Δήμαρχο για τα λύματα του οικισμού Κορομηλιάς . Άσε που ποια νομιμοποιείται αν μην κάνει τίποτα για το πρόβλημα .

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , έχουμε καμιά άφιξη στα Φέρσαλα για ζυμώσεις περί των εδώ Δημοτικών;

ΠΡΟΣ Κώστα Φαμίση (Υποψ. Βουλευτή στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές): Καλά , ήρθε η φίλη σου η Φώφη στα Τρίκαλα και δεν την πήγες στα ΜΕΤΕΩΡΑ;

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Χρήστος Σινάνης «..Τόσα χρόνια που το Ξενία περιήλθε στον Δήμο , ουδείς κατέθεσε πρόταση αξιοποίησης …» .
    Πρόταση είχα καταθέσει και δημοσιεύσει πριν τέσσερα χρόνια. Ενώ εσύ πουλάς μυαλό…….αν δεν ήταν το υπουργείο που διαθέτει πόρους για τα αναξιοποίητα κτήρια των δήμων, το ΞΕΝΙΑ θα συνέχιζε να ρημάζει. Όπως και να έχει είσαι δήμαρχος χωρίς πρόγραμμα και όραμα είσαι δήμαρχος του ότι κάτσει και ότι κατεβάσει.

  • ΟΧΙάς

    Δήμαρχε αν ο δήμος εισέπραττε τα φέσια τα οποία ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια θα μπορούσε να κατασκευάσει νέο δημαρχείο και να αξιοποιήσει το ΞΕΝΙΑ διαφορετικά. Στην πιάτσα λέμε «εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα»

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .