Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 8/3

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Μαρτίου 2019, 20:17

***Στη σκιά των βράχων

Η αλήθεια είναι ότι ο Σώτος Βλιώρας τελευταία δείχνει σαν κάτι σοβαρό να τον απασχολεί . Άκεφος φαίνεται , νευρικός δείχνει , αισθάνεται ότι δεν τον χωράει ο τόπος και ο χώρος ένα πράγμα !!! Γενικώς βρίσκεται έξω από τα γνωστά νερά του . Με τον μοναδικό άνθρωπο που συζητάει επί ώρες είναι ο κλητός του φίλος και συνυποψήφιός του Αντώνης Παπαναστασίου . Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν  οι πολιτικοί τους δρόμοι συνδέθηκαν πολιτικά  και αποτελούν ένα δίδυμο κοινό και αδιαίρετο . Μην πεις κακή κουβέντα  για τον Αντώνη , σ΄ άρπαξε ο Σώτος . Και το αντίθετο φυσικά . Τις προάλλες ο Σώτος ανήλθε την Ευθυμίου Βλαχάβα και καρφί , χωρίς να μιλήσει σε κανέναν, κάθισε σε μια γωνιά του καφενέ στου Μήκα .

_Λάκη , ένα μέ , φώναξε και αυτόματα έβγαλε από τα σοργκόφια ένα μάτσο χαρτιά τα οποία άπλωσε πάνω στο τραπέζι και άρχισε να τα ψαχατεύει .

_Μπάρμπα – Σωτήρι , τί φκιάντζ αυτού ; Ούτε μαθητής να ήσαν τόσα χαρτιά . Τί φκιάντζ ; Γράφς κανένα λόγου ; Συμπλήρωσε ο Λάκης καθώς έψαχνε χώρο για να ακουμπήσει το ποτήρι με το τσίπουρο .

_Πάψι Λάκη , δε σι αφουράν αυτά ισένα . Ισί κοίτα να μάσι κανένα ψήφου μόνου , συμπλήρωσε ο Σωτήρης με νόημα .

_Βρε μπάρμπα – Σωτήρη , με έστειλες αδιάβαστο , ούτε δικηγόρος να ήσαν τόσα χαρτιά , επέμενε πάλι ο Λάκης που μάλλον για να επιμένει φαντάζεστε τί χαρτί θα είχε βγάλει πάνω στο τραπέζι ο Σώτος .

_Φεύγα Λάκη , έχου λίγου δλιά να κάνου , πρόσταξε ο Σώτος και με το στυλό που κρατούσε στο δεξιό χέρι σημείωνε διάφορα πάνω στο χαρτί .

Πράγματι ο Λάκης βλέποντας ότι ο Σώτος είχε ένα άγχος να δουλέψει , τον άφησε αν και τα ερωτηματικά ήταν πολλά . Ωστόσο ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία αποχώρησε μουρμουρίζοντας .

Ο Σώτος σήκωσε το ποτήρι , έτσουξε μια βαθειά τζούρα από το περιεχόμενό του και εστίασε την προσοχή του σε ένα χαρτί όπου υπήρχε γραμμένο ένα κείμενο  αρχίζοντας το διάβασμα και κάθε τόσο έκανε στάσεις διορθώνοντας , μουτζουρώνοντας και γράφοντας κάτι τις .

Είχε δεν είχε προκάνει να διαβάσει μισή σελίδα όταν από πάνω του βρέθηκε ο Αντώνης ο φίλος του .

_Σωτήρι , τί φκιάντζ πάλι αυτού ; Ρώτησε καθώς κάθονταν στην αδειανή καρέκλα του τραπεζιού .

_Έλα , ήρθις ;

_Ήρθα , ήρθα . Παρήγγιλις για μένα ; Ρώτησε ο Αντώνης .

_Όχι  νόμσα δε θα ρθς , απάντησε ο Σώτος .

_Τι γράφς πάλι ;

_Τί να γράψω , την παραίτηση , δεν πάει άλλο , δεν το κατάλαβες ;

_Μωρέ , εγώ από καιρό το κατάλαβα και στόλεγα , αλλά μου έλεγες υπομονή και υπομονή και όλα θα φτιάξουνε . Το ξέχασες ;

_Που ήθελες να ξέρω κι΄ εγώ ότι θα έρχονταν αυτοί …

_Εμ ΄ τί πολιτικός είσαι μετά Σώτο….οοοοο !!!

_Άκου , αυτά δε γίνονται . Αυτά είναι εκτός πολιτικής , απάντησε ο Σώτος .

_Στην πολιτική,  ό…οο..ολα γίνονται αγαπητέ , απάντησε ο Αντώνης .

_Λές ; Αμ το καλό το παλικάρι ξέρει κι΄ άλλο μονοπάτι , Αντώνη….ηηηη , απάντησε με νόημα ο Σώτος μαζεύοντας τα χαρτιά !!!

     ΦΑΙΔΡΑ         

***Ψίθυροι

*Πολύ συζητήθηκε η φωτό του Τάκη Σακελλαρίου φέροντος  στην κεφαλή του το αμερικάνικο πηλίκιο , έχοντας δίπλα του Αλέκο , Κότη και άλλους της κίνησης τη ημέρα της Τσικνομπέμπτης . Τώρα , για να συζητηθεί τόσο κάποιο μηνύματα έστειλε και οι αποδέκτες το ματα – έστειλαν πίσω . Εγώ πάντως εκείνο που κατάλαβα με το δικό μου σκεπτικό φυσικά , είναι ότι ο πρώην Δήμαρχος όντας εκτός πρώτης γραμμής της προεκλογικής μάχης , είναι χαλαρός . Ωστόσο όμως  πολύ μέσα στο προεκλογικό γίγνεσθαι κι΄ ας λέει ότι δεν ασχολείται  . Μα πάρα πολύ μέσα , θα έλεγα !! Πάντως το Σαββατοκύριακο οι δικές μου οι πληροφορίες λένε ότι περιόδευσε σε χωριά της δημοτικής ενότητας Βασιλικής . Δήμαρχε , εκείνο που μ΄ αρέσει είναι που λες ότι δεν ασχολείσαι !!

……………………………………………………………

*Στο Βόλο βρέθηκαν πολλά γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού μας θέλοντας φυσικά να ενισχύσουν τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό την υποψηφιότητα του οποίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης . Βεβαίως Μιχαλάκης , Μπουτίνας και άλλα αιρετά στελέχη της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης , δεν τίθεται θέμα , ήταν και με σημαία που λένε . Ήταν πράγματι κορυφαία  στιγμή για τον Αγοραστό καθώς δεν είναι και λίγο να σε παρουσιάζει ο μέλλον Πρωθυπουργός όπως τον αποκάλεσαν οι εκφωνητές της !! Πάντως η μόνη φωτο που έκανε τον γύρω του διαδικτύου ήταν  του αυτή του Χρήστου Λιάπη με  τον Μητσοτάκη !! Χρήστο , χαρά στο κουράγιο σου και μακάρι ο Κυριάκος  να το αντιλαμβάνεται αυτό !!

***Σοβαρά και εύθυμα

* Τελικά όλα όσα ψιθυρίζονταν περί υπαναχώρησης του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλώσει για την υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου ΜΤΕΩΡΩΝ ο Γιάννης Παπαμιχαήλ , διαψεύστηκαν καθώς χθες βράδυ είχαμε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς  του , της παρουσίασης  του λογότυπου και μέρος του ψηφοδελτίου της κίνησης . Λοιπόν , μ΄ αυτά και μ΄ αυτά τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην πλευρά του  Χρήστου Σινάνη ο οποίος είναι ο μόνος που με πολύ υπομονή ανέμενε τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί . Ποια θα είναι η απάντηση ; Να σας πως την αλήθεια δεν ξέρω που θα επικεντρώσει ο δήμαρχος την απάντησή του , αλλά οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι καταλυτική και σαρωτική !! Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων !!

…………………………………………………………..

*Πήγαν νύχτα σαν ξωτικά και έγραψαν στην πόρτα του νέου ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Διάβας  σατανικά σύμβολα νομίζοντας οι αφελείς ότι θα μας φοβίσουν . Οι άμοιροι , δεν ξέρουν τη δύναμη του Σταυρού στην θέα του οποίου οι δυνάμεις του σκότους διαλύονται . Λοιπόν , ας μην ευελπιστούν ότι θα πετύχουν κάτι . Το αντίθετο θα πετύχουν . Θα πετύχουν να εισπράξουν την απάντηση που τους πρέπει . Ωστόσο έχει σημασία να μάθουμε την ταυτότητα και τους σκοπούς αυτών των στοιχείων του σκότους . Ποιοι είναι ; Τί πιστεύουν ; Από ποιο κέντρο καθοδηγούνται ; Για να δούμε , θα φέρει αποτέλεσμα η αστυνομική έρευνα ;

***Εξ΄ απορρήτων

*Συνάντηση με τον ποιμενάρχη μας κ Θεόκλητο είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης . Συζητήθηκαν  θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ωστόσο εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει στις απόψεις του Μικέλη και έχει πολύ μεγάλη σημασία ακριβώς γιατί προέρχονται από ένα πρόσωπο της νέας γενιάς , είναι η υπογράμμιση του σημαντικού ρόλου της Εκκλησίας (π.χ. μέσω συσσιτίων, κοινωνικών έργων, κτλ) στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να σηκωθεί όρθια και ότι  στην εποχή της  παγκοσμιοποίησης, όπου η ταυτότητα των λαών αλλοιώνεται και πολτοποιείται στο όνομα της «προόδου», το Χριστιανικό στοιχείο είναι ένα από τα θεμελιώδη και αναπόσπαστα κομμάτια της Ελληνικής μας  ταυτότητας. «Η Ελλάδα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, αλλά όχι ξεχνώντας τις ρίζες της. Η Ορθοδοξία είναι η βάση της Ελληνικής ταυτότητας μας και πρέπει να διασφαλιστεί από ύπουλα χτυπήματα που συχνά έρχονται εκ των έσω» , κατέληξε. Επιτέλους να ακούσουμε ένα πολιτικό να τολμάει να πει την ιστορική αλήθεια χωρίς να μασάει τα λόγια του !!

…………………………………………………….

*Μπαράζ έργων που προγραμματίστηκαν και θα ξεκινήσει η εκτέλεσή τους , ανακοίνωσαν Αγοραστός και Μιχαλάκης . Προεκλογικά τα χαρακτηριστικά τους θα μου πείτε . Ναι , όλα μέσα στο πολιτικό παίγνιο είναι αλλά σημασία έχει , όσον αφορά την περιοχή μας ειδικότερα , ότι σειρά έργων που είχαν προγραμματιστεί και είχαν ενταχθεί , θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους . Και αυτά τα έργα είναι απολύτως αναγκαία και χρήσιμα για τον τόπο και η ολοκλήρωσή τους θα  βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της περιοχής . Πάντως Αγοραστός Μιχαλάκης ανακοινώνουν έργα έστω και σε ευαίσθητη χρονική στιγμή και τον βασικό αντίπαλό τους , οι πολίτες δεν τον ξέρουν ούτε κατ΄ όψεως  καθώς δεν πάτησε το πόδι του στα πέντε χρόνια που πέρασαν . Και αυτό έχει την σημασία του !!

***Είπαν
( Για την συμμετοχή φίλων του στην παρουσίαση του συνδυασμού  )
«…Ο κόσμος που παρευρέθη στην παρουσίαση , ήταν πολύ περισσότερος των προσδοκιών μου» .
Γιάννης Παπαμιχαήλ

(Υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων)

( Για την στάση του στις τοπικές εκλογές )
«…Το έχω πει επανειλημμένα και σε πολλούς τόνους , ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα έχω ενεργό συμμετοχή….)
Δημήτρης Σακελλαρίου  
( Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευση Δήμου Μετεώρων)

( Για την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του)
«…Ήμουν ο μοναδικός νεολαίος υποψήφιος από την Θεσσαλία , που ανακοινώθηκε η στήριξή του από την Νέα Δημοκρατία …» .
Λευτέρης Αβραμόπουλος

(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μετεώρων)

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ  Παναγιώτη Μπραζιώτη (υποψ. Σύμβουλο): Αγαπητέ , πάλι στον αγώνα ; Θα μου πεις ο αγώνας είναι διαρκής . Είναι αλήθεια !!

ΠΡΟΣ Νίκο Πέτρου (Υποψ. Σύμβουλο): Νίκο , Χασιωτάρχης του συνδυασμού ή τον τίτλο τον κρατάει γερά ο Ανδρέας και στο νέο εγχείρημα ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γεωργίου(Στέλεχος Ν.Δ): Εσύ την κρατάς  την κομματική ταυτότητα ή την παρέδωσες ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γιαννάκο (πρώην γενικό Δήμου): Μου είπαν ότι εθεάθεις στα παλιά λημέρια . Πως τα είδες  ;

ΠΡΟΣ Λευτέρη Αβραμόπουλο(στέλεχος ΟΝΝΕΔ): Να υποθέσουμε ότι η ΟΝΝΕΔ στηρίζει καθαρά Σινάνη ;

  • Πεζοδρομιάκιας

    ……..»Να σας πως την αλήθεια δεν ξέρω που θα επικεντρώσει ο δήμαρχος την απάντησή του , αλλά οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι καταλυτική και σαρωτική !! Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων !!»
    Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι θα θυμίζει θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου, με τίτλο «Γαμπροί από το παράθυρο»

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .