Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 8/11

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Νοεμβρίου 2018, 11:38

***Στη σκιά των βράχων

Είχε πολλές μέρες να βγει στην τοπική πιάτσα ο Σάκης Καψάλης . Λίγο τα επαγγελματικά , λίγο η απουσία, τρεις  και λίγο ,στο κλεινόν άστυ όπου εκπροσωπεί την περιοχή με τα μοναδικά του αλεύρια , λίγο και μια γενικότερη απογοήτευση που τον  απασχολεί τελευταίως , η αλήθεια είναι ότι είχε  γεμίσει το απουσιολόγιο από Σάκη . Απών …, απών …, απών .  Σάκης εδώ , Σάκης  παραπέρα , πουθενά ο Σάκης . Όχι τίποτ΄ άλλο αλλά ανησύχησαν και οι κολλητοί του .

Διό τρία  τηλέφωνα που δέχθηκε από τον Γιώργο Μπουτίνα και τον Θανάση Μέλιο που αναζητούσαν το στίγμα του , τους απάντησε ότι θα απουσιάζει από την πιάτσα δια μακρό χρονικό διάστημα .

_Σάκη , είσαι καλά ; Που είσαι  βρε αδερφέ ; τον Ρώτησε ο Γιώργος Μπουτίνας .

_Αθήνα , Αθήνα , απάντησε μονολεκτικά .

_Βρε καλά να είσαι και ας είσαι και στο Βόρειο Πόλο , σχολίασε ο Γιώργος .

_Που λέτε , μετά από τον ερχομό του στα πάτρια εδάφη , είπε να δώσει εμφάνιση στην τοπική πιάτσα . Όχι τίποτ΄ άλλο αλλά για να διασκεδάσει και τα διάφορα σχόλια που κυκλοφορούσαν ότι απομονώθηκε για  πολιτικό διαλογισμό .

_Είχε φτάσει στο ύψος της πλατείας Δημουλά , όταν ένιωσε ένα χέρι να πέφτει βαρύ στο σβέρκο του που συνοδεύονταν από μια  γνώριμη φωνή να του λέει :_ Σάκη , μαζί θα προχωρήσουμε τούτη τη φορά !!!

Όπως ήταν φυσικό έτσι αμέριμνος που ήταν , καθώς το μάτι γύρισε  δύο φορές γύρω στα πέριξ της πλατείας καφέ, προφανώς ζουμάροντας πρόσωπα και χώρο για να καθίσει , μαζεύτηκε απότομα  και ταυτόχρονα γύρισε πίσω το κεφάλι να δει το πρόσωπο που του χαλούσε την αναζήτηση γιατακίου .

_Έλα ρε Δήμαρχε , εσύ είσαι ; Με έκοψες τη χολή , σχολίασε και έπιασε το χέρι του σε μορφή χειραψίας .

_Εγώ βρε Σάκη , απάντησε ο Δήμαρχος γελώντας λες και είχε ακούσει το μεγαλύτερο αστείο.

_Όσο για τα μαζί θα προχωρήσουμε που είπες , θέλει πολύ κουβέντα , απάντησε ο Σάκης Καψάλης ανάβοντας το τσιγάρο του .

Έ , ευκαιρία δοθείσης ο Δήμαρχος πρότεινε για ένα ποτό .

_Μετά χαράς Δήμαρχε , απάντησε ο Σάκης .

Ε , αλαμπρατζέτα αμφότεροι , εισήλθαν σε γνωστό καφέ – μπάρ της πλατείας Δημουλά.

_Δύο σκληρά , έδωσε παραγγελία ο Σάκης , συναινώντας και του Δημάρχου .

_Φίλε , σε θέλω στο ψηφοδέλτιο , είπε ξαφνικά ο Δήμαρχος .

_ Ά…ααα , δήμαρχε , εγώ είμαι με Μιχαλάκη . Ότι μου πει ο Χρήστος θα κάνω .

_Άρα μαζί θα είμαστε . Ο Χρήστος είναι αδερφός . Με στηρίζει αναφανδόν . Λέει Σινάνης και και στάζι το στόμα του μέλι , όπως κι΄ εγώ για κείνον βέβαια , συμπλήρωσε .

_Δεν ξέρω Δήμαρχε , εγώ τον Χρήστο θ΄ ακούσω , συνέχισε να λέει ο  Σάκης …..

_Άντε γειά μας και καλόν αγώνα Σάκη ,σχολίασε ο Δήμαρχος ρουφώντας μια γουλιά ουίσκι.

_Στην υγειά σου Δήμαρχε  …………………………… σιωπή !! Τί είπε αυτός τώρα , σιγομουρμούρισε .

  ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Δεν ξέρω αν και τί λένε κάποιοι για την καμπάνα που έριξε η δικαιοσύνη στον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη για τις δεξαμενές ακαθάρτων  του οικισμού Χρυσομηλιάς που  φέρεται να έπεφταν στο ποτάμι της Γλυκομηλιάς , αλλά μάλλον ως πολιτική περγαμηνή θα πρέπει να το εκλάβει δεδομένου ότι πληρώνει αμαρτίες άλλων καθώς ο ίδιος όταν συνετελέσθει το εν λόγω έργο δεν ήταν Δήμαρχος . Βεβαίως ο Δήμος έχει συνέχεια ανεξαρτήτως των Δημοτικών αρχών , αλλά και  να καλείσαι να επωμιστείς  επιλογές για τις οποίες δεν είχες καμία συμμετοχή , έ, όπως και να το κάνεις , είναι κομματάκι άδικο . Δήμαρχε , τί να κάνουμε , καλή η εξουσία  αλλά έχει και τ΄ αρνητικά  της  .  Άμα θέλεις να μην έχεις μουρμούρια στο κεφάλι ,κάτσε σπιτάκι και  άσε σε άλλους να βγάλουν τα κάστανα απ΄τη φωτιά !!

…………………………………………………………………….

*Δεν ξέρω γιατί και πως αλλά η Δημοτική Αρχή έλαμψε δια της απουσίας της από τις λατρευτικές εκδηλώσεις στη Θεόπετρα υπέρ του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη . Βεβαίως καταγράψαμε την παρουσία Λευτέρη Αβραμόπουλου και φυσικά του Προέδρου της Κοινότητας Γεωργίου Παπαβασιλείου , αλλά δεν ξέρω αν εκπροσωπούσαν επίσημα τον Δήμο. Απεναντίας δυναμικότατος εμφανίστηκε ο Θοδωρής Αλέκος που συνοδεύονταν από τον υπεύθυνο  του γραφείου τύπου Κώστα Πρεβέντη , τον πολιτικό και οργανωτικό καθοδηγητή  Σώτο Βλιώρα , ως και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Παπαναστασίου που μάλλον φαίνεται να συμπράττει πολιτικά με τον Θ. Αλέκο . Κύριοι , βοήθειά σας !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Άκουσα κάποιον προχθές στα «ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ» να ρωτάει τον πρόεδρο Καστρακίου αν έχει φτιάξει το σκελετό το ψηφοδελτίου του . Μια και όπως είναι γνωστό , στα πενταμελή Τοπικά Συμβούλια οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα τίθενται επικεφαλής των ψηφοδελτίων . Άρα , εδώ που τα λέμε , ορθώς τον ρωτάνε τον Πρόεδρο . Τώρα τί απάντησε ο Πρόεδρος ; Ότι έχει ήδη στήσει δύο ψηφοδέλτια και πάει για  το τρίτο !!! Πρόεδρε , δεν ξέρω τί εννοείς αλλά αν έχεις βρει  το αντίδοτο στην συνταγή Σκουρλέτη μάλλον θα πρέπει να καταγραφής στο βιβλίο Γκίνες . Γιατί ο Σκουρλέτης έφτιαξε εκλογικό σύστημα που δεν μπορείς εύκολα να βρεις το κουμπί και να το πατήσεις ώστε να βγάλει αποτελέσματα εντελώς άλλα από αυτά που είναι προγραμματισμένο να βγάλει . Κατά τ΄ άλλα όλα καλά όλα ωραία , έ ;

…………………………………………………….

*Δεν ξέρω αν και ποιόν απ΄τους συνεργάτες του  είχε αφήσει στο πόδι του ο Δημήτρης Σακελλαρίου  για τις μέρες που απουσίαζε σε ταξίδι εργασίας της ΚΕΔΕ στο Λόντον , αλλά αν δεν κάνω λάθος είδα στην θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο , που ειρήσθω εν παρόδω , συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ , να στρογγυλοκάθεται ο συνεργάτης του Δημήτρης Κότης ο οποίος μάλλον , αν κατάλαβα καλά κατέβασε τη γραμμή της παράταξης . Και έχει γούστο , λέει , απουσιάζοντος του Σακελλαρίου ο Κότης να συγκάλεσε και ομάδα και ευκαιρία δοθείσης  να πήρε απόφαση στήριξης του Θοδωρή Αλέκου !! Θα μου πείτε πως βλέπω πολλά θρίλερ . Έ , τί να κάνουμε , εδώ τόσα απίστευτα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας , γιατί να μην συμβεί και αυτό !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολλοί φίλοι αναγνώστες ρωτάνε να τους πληροφορήσουμε αν και πότε ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης θα προχωρήσει σε πολιτικές κινήσεις εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών . Αγαπητοί μου , να σας πω : Δεν ξέρω αν και πότε ο Δήμαρχος θα δρομολογήσει τις κινήσεις που εννοείτε αλλά γιατί ; Υπάρχει κανένας λόγος βίας ;  Μια χαρά λέγεται ότι πάει το πράγμα . Άρα ,γιατί να διαταράξει το σύστημα ; Φυσικά η παραπάνω άποψη είναι η μία πολιτική ανάγνωση . Όμως υπάρχει και η άλλη , που λέει ότι η πολιτική είναι  μια δυναμική διαδικασία και κυρίως πρόβλεψη που δεν υπόκειται σε κανόνες – αξιώματα  και κλισέ , αλλά σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέα δεδομένα  και δυναμική  !!  Ωστόσο , οψόμεθα !!!

……………………………………………………………

*Δεν ξέρω αν σχολάσαμε με τους υποψηφίους Δημάρχους ή θα έχουμε και συνέχεια δεδομένου ότι πέραν των αμιγώς κομματικών υποψηφιοτήτων , π.χ  Κ.Κ.Ε , υπάρχουν δύο – τρεις πολιτικοί χώροι με εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο που δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις και , πολύ περισσότερο , τις επιλογές τους . ΚΙΝ.ΑΛ ,ΠΟΤΑΜΙ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  δεν έχουν μιλήσει ακόμα . Βέβαια όσον αφορά το ΠΟΤΑΜΙ , το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε συνέδριο και δικαιολογημένα δεν έχει τοποθετηθεί . Όμως όσον αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ , εδώ τα πράγματα  είναι κομμάτι μπερδεμένα και μάλλον θα χρειαστεί Μέγας Αλέξανδρος που θα τα κόψει με το σπαθί του . Να μην προτρέχουμε όμως γιατί τίποτα δεν αποκλείεται στην πολιτική !!!

***Είπαν

( για τις ερχόμενες εκλογές)

«…Με πήρε τηλέφωνο ο Νονός μου ( Παπαμιχαήλ )και ζήτησε συνάντηση   …» .

Δημήτρης Λύπας

( Δημοτικός Σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφιος )

 

( για το μνημείο πεσόντων στο Καστράκι )

«…Εγώ συνέταξα το κείμενο για την κατασκευή μνημείου πεσόντων από τους Γερμανούς. Οι άλλοι δύο απλώς υπέγραψαν το κείμενο και ποτέ δεν το υποστήριξαν ….)

Αθανάσιος Τσαγκαρσούλης

( Συγγραφέας και Συνταξιούχος  Δάσκαλος )

 

( Για την στήριξη του στο πρώσωπο Θοδωρή Αλέκου)

«…Ο ξάδελφος διάλεξε τον δικό του δρόμο. Εγώ δεν θα ασχοληθώ στις εκλογές με κανέναν …» .

Νίκος Κακαγιάννης

( Δημότης Δήμου Μετεώρων – Ραδιοχολιαστής )

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου (Αρχηγό μείζονος αντιπολίτευσης -πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ , το καλό που σου θέλω , αν ξαναφύγεις και μάλιστα εκτός Ελλάδος , υπέγραψε κανένα συνυποσχετικό με τους συνεργάτες του γιατί  μπορεί να γυρίσεις και θα τους βρεις σε άλλο πολιτικό γιατάκι !!  Άσε που  μπορεί να σου πούνε , ποιος είστε κύριε …

ΠΡΟΣ Θοδωρή Καραγιώργο (Δημοτικό Σύμβουλο): Τί λέει η πρώτη συμμετοχή σου  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο ): Να υποθέσω ότι η προσχώρησή σου στην κίνηση Παπαμιχαήλ , σημαίνει  ανεξαρτητοποίηση  ή παραίτηση ;

ΠΡΟΣ Άλκη Αναγνωστόπουλο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , έχουμε κανένα ευχάριστο ;

ΠΡΟΣ Δημήτρη Βουρλίτση (Αντιδήμαρχο): Απ΄ ότι φαίνεται οι πολιτικοί σας δρόμοι με τον κολλητό σου χωρίζουν απ΄ ότι καταλαβαίνω  μια και μάλλον θα είστε αντίπαλοι στις δημοτικές εκλογές . Η φιλία όμως παραμένει εδραία και ισχυρή , έ ;

  • ΟΧΙάς

    Για την ιστορία φίλε μου. Ο δάσκαλος κ.Αθανάσιος Τσαγκαρσούλης συγκέντρωσε τα στοιχεία συνέταξε και κατέθεσε το αίτημα στον δήμο, ο Μιχαλάκης κατασκεύασε το μνημείο ο Περικλής με τον Σινάνη φωτογραφήθηκαν, και ο ……… ψήνει κοκορέτσια στην μπαρμπεκιούρα.

  • Daddy cool

    Ευτυχώς που υπάρχει ο Οχιάς ο παντογνώστης. Ρε μούρη, πάρε και τον Οχιά στο stagonnews, το άτομο τα ξέρει όλα και έχει άποψη για όλα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .