Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
15 Ιουνίου 2019, 10:26

***Στην σκιά των βράχων

Αγαπητοί μου , καλημερούδια , πέρα για πέρα !!! Νάμαστε πάλι επί το αυτό…οοο !! Τί ; Ποιο αυτό ; Μα στα δικά μας , στα ταπεινά και καθημερινά . Στα της παρέας . Γιατί , εδώ που τα λέμε , έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα . Ή δεν είμαστε ; Είμαστε , είμαστε . Εσείς μου λέτε , εγώ γράφω όλοι μας διαβάζουμε !! Πως δεν είμαστε . Είμαστε και παραείμαστε . Τόσα χρόνια πορευόμαστε μαζί . Τόσα χρόνια και άλλα τόσα , Θεού θέλωντος , θα συνεχίσουμε μαζί .

Που λέτε , φίλοι μου η εβδομάς που πέρασε ήταν η εβδομάς της σταυροδοσίας !! Όλοι πήραν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης Κυριακής και μελετούσαν επί χάρτου παρακαλώ . Τόσους εδώ , τόσους εκεί , ζερό και ασόδιο παραπέρα . Εκείνος με έριξε , ο άλλος με γέλασε , τέτοια τέλος πάντων .

Λοιπόν , με το που ο φίλος μας , βέρος Καλαμπακιώτης, από κούνια , που λένε , είχε πιάσει μια γωνία στα ΑΓΡΟΤΙΚΑ , άπλωσε την εφημερίδα διάπλατα και με το μολύβι , κύκλωνε πάνω σε κάθε εκλογικό τον αριθμό των ψήφων που έλαβε σε κάθε εκλογικό τμήμα . Είχε απορροφηθεί τόσο πολύ που δεν έδινε σημασία τί γίνονταν δίπλα του . Ακόμα και ο Λάκης που γυρόφερνε γύρω – γύρο μπας και πέσει καμία παραγγελία τον προσπέρασε βλέποντάς τον να έχει απορροφηθεί από την διαδικασία γαλομετρήματος των σφαιριδίων .

Αυτήν την ολοκληρωτική απορρόφηση χάλασε γνωστός Καλαμπακιώτης που , συνταξιούχος ον , δεν υπάρχει μεσημέρι να μην περάσει να πιεί ένα με άνευ και μετά ούριος με όρεξη να πάει στο σπίτι να φάει .

_Έ…εεεε ,  τα μισά της χιλιάδας πεντακόσια , φώναξε και έκατσε δίπλα στον φίλο μας .

_Α , εσύ είσαι ; Κάτσε .

_Τί να κάτσω , εσύ γαλομετράς τσ΄ ψήφι , ιγώ τί  να κάνω να σι γλέπου ;

_Βρε κάτσε κι σκόλασα σι λέου , απάντησε ο φίλος μας .

_Δεν σκουλνάς ισί ούτι του χρόνου . Ικί θα γαλουμιτράς και άμα βγάλτς άκρια , γράψιμι .

_Ναι , η αλήθεια είνι ότι δεν βγάζου άκρια , απάντησε ο φίλος μας .

_Να σι που κάτι ;

_Να μη πείς .

_Του καλό πσι θέλου , κλείστα τα κιτάπια , πές σε όλους , ακόμα κι σ΄ αφνούς που ξέρς ότι δε σι ψήφσαν , ιφχαριστώ  κι πάμι γι΄ άλλα .

_Όχι , όχι , δε μπουρού να του κάνου αυτό . Πρέπι να βρου αφνούς που μη γέλασαν .

 

_Καλά , άμα τσ΄ βρείς πάριμι τηλέφουνου να τσ΄ ζητήσουμι του λόγου μαζί . ‘Αρα κούνια που σι κούναγι κι δεν τηρούσι τί είχι μέσα …!!

_Γιατί το λές αυτό ;

_Γιατί αγαπητέ , όσο θα ψάχς να βρείς τα σφιρίδια , τόσου θα αμφιβάλτς αν κι δσύ ψήφσις τουν ιαυτός !!

_Λές αλήθεια ; Ά…αααμα , είνι έτσι να τα παρατήσου !!

_Όχι είνι αλλιώς . Άρα φουκαρά…αααα !!!

_Και μαυρισμένους , και φουκαράς ;

     ΦΑΙΔΡΑ     

***Ψίθυροι

*Την πρώτη του επαφή με τα Χάσια είχε στο 23ο Αντάμωμα Χασιωτών την περασμένη Κυριακή ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος . Πάντως από μικροφώνου δήλωσε πως θα συστήσει μόνιμη οργανωτική επιτροπή Ανταμώματος και ότι από τα 23 ανταμώματα μόνο στο ένα δεν ήταν παρόν . Έ, ο Ζούζουλας δεν το άφησε ασχολίαστο . «Θα ήσαν φαντάρος γι΄ αυτό δεν ήσαν» , ψιθύρισε . Τώρα , καλή η σκέψη της μόνιμης Επιτροπής Ανταμώματος πλην όμως το θέμα είναι ο Ανταμωματάρχης , δηλαδή ο Πρόεδρος της Επιτροπής .Εκεί αναμφισβήτητα τα παίρνει όλα ο Ζούζουλας . Φαντάζεστε αντάμωμα Χασιωτών χωρίς Ζούζουλα ; Εγώ προσωπικά όχι !!

………………………………………………………………

*Τελικά ο Θεός της τύχης κλήθηκε για να αποφασίσει ποιος θα είναι Πρόεδρος στην κοινότητα Καλλιθέας δεδομένου ότι αμφότεροι οι υποψήφιοι είχαν τον αυτό αριθμό ψήφων . Λοιπόν η τύχη χαμογέλασε στον Στέργιο Παππά ο οποίος από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ο νέος Πρόεδρος του χωριού και για δυο χρόνια καθώς μετά θα παραιτηθεί υπέρ του νυν προέδρου Λάμπρου Κοσβύρα . Πρόεδρε , τί να γίνει , αν έχεις τύχη διάβαινε , λέει ο λαός . Έ, η ριμάδα δε σαγηνεύεται με τίποτα . Αν σου κλείσει το μάτι στο έκλεισε , δε στο έκλεισε , σκόλασες , που λένε !! Λοιπόν , ο λαός λέει και κάτι άλλο πάλι σοφό : «κάθε εμπόδιο για καλό» !! Έ, νομίζω έτσι θα πρέπει να το πάρεις για να επιστρέψεις πλησίστιος!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Δεν καρποφόρησε η διερεύνηση για εξεύρεση Προέδρου στην Ποδοσφαιρική ομάδα  του Α.Σ  ΜΕΤΕΩΡΑ !! Τί να πούμε , αυτή ειδικά η Προεδρία δεν είναι σαν τις άλλες !!Έχει καρφιά και θέλει να είσαι με το χέρι στην τσέπα που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις την οικονομική δυνατότητα για να το κάνεις . Δυστυχώς αυτήν είναι η αλήθεια και στις μέρες μας κάτι τέτοιο είναι κομμάτι δύσκολο , ειλικρινά . Λοιπόν , αν δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές προσπάθειες η άλλη λύση είναι συλλογική προεδρία . Δηλαδή τύποις ένας πρόεδρος αλλά με πολλά άλλα πρόσωπα ως αντιπροέδρους δίπλα του . Άλλωστε οι πολλοί μπορούν να φκιάσουν χωριό ένας ποτέ !!

………………………………………………………

*Η αλήθεια είναι ότι άλλο πράγμα είναι να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος και είναι εντελώς άλλο πράγμα να είσαι Δήμαρχος . Εντελώς , μα εντελώς άλλο πράγμα . Ω υποψήφιος μπορεί να λες πολλές ωραίες κουβέντες , να στρογγυλεύεις , να αποφεύγεις να λες την άποψή σου για να τα έχεις με όλους καλά και εν πάση περιπτώσει τα όποια πιστεύω δεν έχουν επιπτώσεις στον Δήμο και στον τόπο . Ως εξουσία  όμως αυτά πάνε περίπατο καθώς πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις . Γιατί αν δεν αποφασίζεις σημαίνει ότι βάζεις το προσωπικό πολιτικό συμφέρον υπεράνω του κοινού συμφέροντος . Ούτε δεν είδα , δεν ξέρω μπορεί να λές , ούτε ότι ανέθεσα σε δικηγόρο να μου πει . Απαιτείται θέση και απόφαση πως θα τοποθετηθείς . Το στρίβην δια της υπεκφυγής είναι χείριστη θέση ακόμα και από την λάθος θέση . Αυτό ας τα καταλάβει η νέα Δημοτική αρχή και ειδικά ο νέος Δήμαρχος .

***Εξ΄ απορρήτων

*Την πρώτη σύναξη των εκλεγμένων μελών της Δημοτικής του Ομάδας , είχε την Τετάρτη το βράδυ ο εκλεγείς Δήμαρχος κ. Θωδ. Αλέκος υπό του πνεύματος Τάκη Σακελλαρίου βέβαια ο οποίος λειτουργεί όπως τα Άγιο Πνεύμα βοήθειά μας μέρες που έρχονται !! Ποιο το μενού της συζήτησης ; Η συγκρότηση της ομάδας εξουσίας ώστε το σχήμα να είναι έτοιμο , όπως ειπώθηκε , να πιάσει δουλειά άμεσα από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν οι νέες Δημοτικές αρχές χωρίς να χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Τώρα , ονόματα και διευθύνσεις για ποιοι ερωτοτροπούν με τις θέσεις ευθύνης , δεν πείρε το αυτί μου αλλά εκείνο που επληροφορήθην είναι ότι  υπάρξει μια όσμωση της εμπειρίας με την ορμητικότητα !! Αγαπητοί μου , μπόξ θα παίξετε ή θα κυβερνήσετε ;

………………………………………………………………………….

*Λοιπόν, άντε να μη σας χαλάσω το χατίρι της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης !! Όπως άκουσα ο νέος Δήμαρχος Θ. Αλέκος εκτός ότι θα είναι Δήμαρχος , φαντάζομαι όλων των δημοτών όπως και ο ίδιος δήλωσε και δεν έχω καμία αναστολή ότι αυτό δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα γίνει πράξη , θα αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο του τοπικού Υπουργού οικονομικών μια και εδώ που τα λέμε , τέτοια εμπειρία δεν έχει άλλο μέλος της Δημοτικής του Ομάδας και το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι νευραλγικό και κρίσιμο .  Εκτός κι΄ αν μας προκύψει κανένας Βαρουφάκης και πάθουμε καμιά τοπική κασκαρίκα όπως με τον κανονικό Βαρουφάκη που κόντεψε να μας νοικοκυρέψει ως χώρα τον Ιούνιο του ΄15 !! Γι΄ αυτό Αλέκος για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο !!

***Είπαν
( Για τις δηλώσεις του Δήμου στο Κτηματολόγιο  )
«…Έχω αναθέσει σε Δικηγόρο να ενημερωθεί αν ακίνητα του Δήμου Μετεώρων δεν δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο …».
Θεόδωρος Αλέκος  ( Νεοεκλεγής  Δήμαρχος Μετεώρων)

( Για την αίτηση Τούλα – Μπρέντα περί στοιχείων Δηλώσεων Κτηματολογίου του Δήμου)
«…Δεν έχω σκοπό να απαντήσω στο αίτημα των κκ. Τόλη και Μπρέντα . Ας απευθυνθούν στην Δημοτική Αρχή….)
Κώστας Τόλης ( Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μετεώρων )

( Περί συμμετοχής του ιδίου ή συμβούλων του σε έμμισθες θέσεις του Δήμου)
«…Συγκέντρωσα τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου μου και αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε σε έμμισθες θέσεις του Δήμου , καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας  …» .
Γιάννης Παπαμιχαήλ ( Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λάμπρο Κοσβύρα (Πρόεδρο Καλλιθέας): Αγαπητέ , μια ματιά δεν μπόρεσες να κάνεις στην τύχη για να σε ευνοήσει ;

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο): Σώτο , για να με βγάλεις από την απορία , γιατί έβαλα στοίχημα με τον Σακελλαρίου, πόσες φορές τη μέρα επικοινωνείς μαζί του ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Το πολιτικό συμπέρασμα μετά τις εκλογές ποιο είναι αγαπητέ ;

ΠΡΟΣ Τάκη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Δήμαρχε , δεν κλήθηκες στην πρώτη σύσκεψη της νέας Δ.ΟΜ ; Αλλά , ξέχασα , σε εκπροσωπούσαν οι συνεργάτες σου !!

ΠΡΟΣ Ηλία Νάνη (Δικηγόρο): Φίλε μου , τί λες εσύ για όλα όσα συμβαίνουν ; Πάμε καλά ; Δεν πάμε ;  Τί κάνουμε ως ενεργοί πολίτες ; Παρακολουθούμε τις εξελίξεις ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .