Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 10/05

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Μαΐου 2019, 12:29

***Στη σκιά των βράχων

Που λέτε φίλοι μου , μ΄ αυτά και μ΄ αυτά φτάσαμε αισίως στο τελευταίο δεκαπενθήμερο μέχρι τις εκλογές . Την Κυριακή της 26ης Μαΐου , Θεού θέλοντος , θα βρεθούμε φεϊς του φεϊς  με την κάλπη και θα πρέπει να ψηφίσουμε . Έ, και όπως καταλαβαίνετε τα τηλέφωνα , τα sms , το φεϊς μπουκ , το ντου στα σπίτια από τους υποψηφίους , δίνουν και παίρνουν . Θα μου πείτε , καλά δεν κάνουν ; Λέω εγώ ότι δεν κάνουν καλά ; Μια χαρούλα κάνουν !! Οι εκλογές έτσι είναι . Χρειάζεται να ταπεινωθείς , να κεράσεις , να υποσχεθείς . Αυτά υπάρχουν σε μια εκλογική μάχη !! Τώρα , ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται , είναι και αυτό μια μεγάλη αλήθεια .

Τις προάλλες δυο συνυποψήφιοι στον αυτόν συνδυασμό αμφότεροι , είχαν ανταλλαγή εμπειριών .

_Πως τα βλέπεις τα πράγματα ; σταυρώνεις κανένα στραυρουδάκι;

_Τί να σου πως φίλε μου , το πρωί μέχρι μεσημέρι τους μαντρώνω . Το βράδυ σκαπετάν.

_Αλήθεια ;

_Εμ΄, αλήθεια , τί ψέματα;

Που λέτε , φίλοι μου , σ΄αυτό το σημείο χτύπησε το τηλέφωνο του ενός .

_Έλα , φίλε μου . Ακούω . Πόσους ; Αλήθεια ; Γιατί ; Τί λες βρε αδερφέ !! Πω – πω , πάει πάω χαμένος , σιγοψιθύρισε .

Κάποια στιγμή  η συνδιάλεξη σχόλασε , οπότε ο άλλος τον ρωτά όλο περιέργεια :  _Τί έγινε  ρε φιλέ ;

_Άστα φίλε έχω πρόβλημα , απάντησε ο άλλος .

_Τί πρόβλημα ; Εσύ κάνεις σα να είδες το «τέρας» με τα τρία μάτια .

_Τί είναι αυτό ;

_Δεν άκουσες , τί έγινε στην Αυστραλία ;

_Καλά , πλάκα μου κάνεις ; Προφταίνω εγώ να δω και ν΄ ακούσω ;

_Γιατί βρε αδερφέ δεν προφταίνεις ;

_Που να προφτάσω άμα τσ’ βάζι κι΄ αυτοί οι σκασμένοι βγαίν ;

_Δε διάβασις ότι τρίς φίλοι πήγαιναν με τ΄ αυτοκίνητο και συνάντησαν ένα «τέρας» με τρία μάτια και παραλίγο να λιγοθυμήσουν ;

_Αλήθειου αυτό ή τα λες , έτσι , για να γελάσουμε ;

_Βρε τί να γελάσουμε , τα πράγματα είναι σοβαρά . Αλλά τ΄ όπιασαν και το πήγαν στους επιστήμονες να το εξετάσουν .

_Έπιασαν το τέρας ;

_Αν τ΄ όπιασαν λέει…ιιι !!!

_Αυτοί τ΄ όπιασαν , εμείς  τι δικό μας το τέρας πως θα το πιάσουμε δεν ξέρω , σχολίασε εντυπωσιασμένος ο άλλος .

_Τί εννοείς ;

_Το δικό μας το τέρας δεν έχει τρία  μάτια , έχει δεκατρία !!

_Ούϊ ;

_Ούτε ούϊ , ούτε άϊ !!

_Βρε τι μπελά τσάκωσάμαν !!!

ΦΑΙΔΡΑ

***Σοβαρά και εύθυμα

*Μ΄ αυτά και μετ΄ άλλα , ποια άλλα θα μου πείτε , το φάγαμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και οδεύουμε ολοταχώς προς Καλοκαίρι…!!! Λοιπόν, αυτά είναι το τοπικό προεκλογικό τοπίο που ολοκληρώθηκε την περασμένη την Κυριακή το βράδυ με την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο και τα άλλα , είναι ότι ξεκίνησε το κυνήγι του σταυρού των υποψηφίων . Αγαπητοί μου τέτοιο πράγμα μάλλον δεν έχουμε ματαξαναζήσει. Δεν προκάνεις να  σκάσεις μύτη στην πιάτσα και σου την πέφτουν οι υποψήφιοι . Τί να κάνεις τώρα . Οι σταυροί που έχει δικαίωμα ο καθένας  πολίτης να δώσει είναι μετρημένοι και οι διεκδικούντες υπερδιπλάσιοι . Άντε τώρα ποιόν να φκιάσεις και ποιόν να χαλάσεις . Πρόβλημα !!

…………………………………………………………………

*Τριγμοί , λέει το ρεπορτάζ , στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας του κ. Αλέκου . Τί σόϊ τριγμοί είναι αυτοί και πόσα ρίχτερ δεν ξέρω , αλλά όπως και να το κάνεις τα πολιτικά ρίχτερ δεν έχουν καμία σχέση με τα σεισμικά ρίχτερ. Μπορεί να είναι ένα ανεπαίσθητο ταρακούνημα αλλά μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες . Άκουσα ότι υποψήφιος στο τοπικό του κ. Αλέκου τα έχει πάρει στην κράνα από ενέργειες και συμπεριφορές συνυποψηφίων του και αν δεν αλλάξει η κατάσταση , λέει , θα έχουμε λανάρια!! Φίλε μου , τώρα μπήκες στο χορό και θα χορέψεις όχι όπως θες εσύ αλλά όπως ίσως θέλουν οι άλλοι .  Υπεμονή , όπως έλεγε και ο Νίκος Φέρμας στις ταινίες !!

 

***Εξ΄ απορρήτων

*Τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν , οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν , άλλοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι , αλλά που θα γίνουν κι΄ αυτοί γνωστοί  και τώρα χαρτί , μολύβι για να κάνουμε τις αριθμητικές εκτιμήσεις . Δεν ξέρω τί λέτε εσείς φίλοι μου , αλλά εγώ λέω ότι η πολιτική δεν είναι αριθμητικό μέγεθος αλλά κάτι διαφορετικό . Στην πολιτική το 1+1 , ενίοτε δεν κάνει δύο . Κάνει και πέντε και δέκα και δεκατέσσερα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έτσι δεν την έβγαζε την αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις όταν ήταν Πρωθυπουργός ;   Το 1+1 =14 έλεγε  !! Έ, λοιπόν προσοχή γιατί για να πέσει το σφαιρίδιο στην κάλπη , θέλει πολύ δουλειά , πιστέψτε με !!

……………………………………………………………..

*Τα Τρίκαλα , την πρώτη πόλη ελεύθερη καπνού , επέλεξε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για να στείλει το μήνυμα για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος(31Μαίου) .Και πως να μην είναι πανευτυχής ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου για την  επιλογή της ΕΠΕ ο οποίος μιλώντας επ΄ αυτού είπε πως 2017 ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου . Έγιναν , λέει , 1200 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 50 με 60 πρόστιμα τους 20 τελευταίους μήνες και η προσπάθεια συνεχίζεται !! Αλήθεια , ο Παπαστεργίου γιατί δε φοβήθηκε το πολιτικό κόστος ; Στα καθ ΄ ημάς , ο κ. Αλέκος πήγε κάτι να πει ότι ως δήμαρχος θα απαγορεύσει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους αλλά του την πέσανε και  δεν το ξανάκουσα έκτοτε !!

 

***Ψίθυροι

*Χαράς ευαγγέλια για τον νυν Περιφερειάρχη η κρίση στο ψηφοδέλτιο του «αντιπάλου» του Νικ. Τσιλιμίγκα , ο οποίος , όπως λένε οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ , έκοψε απροειδοποίητα έναν δικό τους υποψήφιο (Γιώργο Καπέλο) με αποτέλεσμα να τα πάρουν στην πολιτική κράνα και να αντιδράσουν . Έ, συνήλθαν οι τοπικές επιτροπές του κόμματος και αποφάσισαν να αποχωρήσουν όλοι τους από το ψηφοδέλτιο . Τώρα αν επιμένουν στην αποχώρηση δεν ξέρω αν αυτό γίνεται μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων αλλά το κακό έγινε με αποτέλεσμα ο Αγοραστός να κάνει το σταυρό του για το αναπάντεχο δωράκι που του έκαναν τα αναπιάσματα των πολιτικών προζυμιών των στελεχών ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ !! Χρήστο Μιχαλάκη , είσαι καλός άνθρωπος γι΄ αυτό σε θέλει η τύχη !!

…………………………………………………………

*Ο άνθρωπος τρέχει ολημερίς και ολονυχτίς . Λίαν πρωί μπορείς να τον δεις στον Ασπροπόταμο  και το μεσημέρι στο Αχλαδοχώρι , το απόγευμα στην Νεράϊδα και το βράδυ στο Φωτεινό . Δηλαδή στις τέσσερεις γωνιές του Νομού που έχουν τεράστια απόσταση μεταξύ τους . Ακούραστος και ασύχαστος !! Έ, παρ΄ όλο που είναι το ποιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο νομό , παρ΄ όλο που γνωρίζει τους πάντες ακόμα και τί βρακί φοράμε , που λέει ο λόγος , έχει άγχος . Γιατί ; Γιατί ο άνθρωπος πρέπει να σταυρωθεί απ΄ τους  ψηφοφόρους οι οποίοι όμως το αγνοούν νομίζοντας ότι είναι όπως παλιά που ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης δεν ήθελε σταυρό . Χρήστο , άδικα αγχώνεσαι . Εδώ  σε έβαζαν σταυρό τότε που δεν ήθελες  και δε θα σε βάλουν τώρα που θέλεις ; Ομοθυμαδόν και δαγκωτό !! Όχι παίζουμε !!

***Είπαν
( Για την υποψηφιότητά της στις Τοπικές Εκλογές )
«…Θέλησα να κατέλθω στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο Σινάνη , γιατί είχα μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια …».
Κατερίνα Ζήκα

(Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Μετεώρων)

 

( Για την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσιλιμίγκα )
«…Περίμενα να ανακοινωθεί το όνομα μου ως υποψήφιος , αλλά ο ο κος Τσιλιμίγκας δεν το είχε καταθέσει το βράδυ της Κυριακής  ….)
Γιώργος Καπέλας

( Ενδιαφερόμενος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος )

 

( Για τον Χρήστο Μιχαλάκη)
«…Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ , προσεύχομαι πρώτα να είναι καλά ο Χρήστος Μιχαλάκης αλλά και ο Κώστας Αγοραστός …» .
Γιώργος Τσεκούρας

( Πρώην Πρόεδρος Βλαχάβας )

***Χαιρετίσματα  

ΠΡΟΣ Γιάννη Καραθανάση (Πρόεδρο Δ.Ε Ομάδας πρωτοβουλίας Χασιωτών): Γιάννη , Δεν ξέρω αν το αναρριχητικό είναι ποιο σπουδαίο έργο που σας κάνει ο Δήμαρχος ή η ένταξη των Χασίων στο τοπικό τουριστικό προϊόν που ανακοίνωσε στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του Κέντρου . Όπως και να έχει τα Χάσια είναι κερδισμένα !!

ΠΡΟΣ Σάκη Καραπέτσα (Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στην Δημοτική Ενότητα Χασίων): Μπήκες στο πολιτικό παίγνιο και τάραξες τα νερά . Και τους έκανες όλους να τρέχουν!!

ΠΡΟΣ Δημήτριο Μπαρμπάτη (Υποψήφιο Σύμβουλο Τοπικού Διάβας): Μίμη , τί λέει ο προεκλογικός αγώνας εν Διάβα ; Εσείς έχετε και έναν πρόσθετο λόγο να ψηφίσετε ως Διαβίτες !!

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη (Πρόεδρο Καστρακίου): Πρόεδρε , η μάχη των μαχών ακούω θα γίνει στο Καστράκι . Κοίτα τα φίλια πυρά γιατί τα εχθρικά τα ξέρεις !!

ΠΡΟΣ Βάια Κολώνα (Πρόεδρο Βασιλικής και πάλι Υποψήφια): Προεδρίνα , πως τα κάνατε , πως τα φτιάξατε , πάτε με σιγουριά εκλογής ο κόσμος να χαλάσει . Εκτός κι΄ αν δεν γίνουν εκλογές θα χάσετε !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .